انتخاب URL صفحات (پیوند یکتا)

بدون دیدگاه
557

لینگ صفحات و نکات مهمی (فارسی باشد یا انگلیسی؟ کوتاه یا بلندی اهمیت دارد و…) که برای ساخت لینک هر صفحه در بحث بهینه سازی داخلی هر صفحه رعایت شود

یکی از نکات دیگر در سئو مقاله، پیوند یکتا یا URL صفحه و یا همان Permalinks صفحات است. URL در واقع آدرسی است که برای دسترسی به یک صفحه وب در مرورگر وارد می کنیم.  مجموعه سلام وبمستر در این مقاله نکات مهمی که برای نوشتن URl صفحه باید رعایت کنید را برای شما آورده است.

وقتی در قسمت عنوان مطلبی را بنویسید و بعد آپدیت کنید در قسمت پیوند یکتا به صورت اتوماتیک سیستم وردپرس می‌آید و از عنوانی که شما قرار داده‌اید، یک پیوند یکتا، یا یک لینک منحصربه ‌فرد برای این صفحه می‌سازد. در واقع از همان کلمات  که در عنوان نوشته شده استفاده میکند، بین آن‌ها یک «/» قرار می‌دهد و URL صفحه را Customize شده می‌سازد که به این قسمت پیوند یکتا یا Permalinks صفحه می‌گوییم.اگر روی کلمه ادیت کلیک کنید میتوانید پیوند یکتا را ویرایش کنید.

URL صفحات

چه نکاتی را برای پیوند یکتای هر صفحه باید رعایت کنیم

هنگام نوشتن URL حتما به نکات زیر توجه کنید:

  1. URL حدالامکان باید کوتاه باشد.
  2. ربات های گوگل و کاربر از روی URL باید موضوع صفحه را درک کنند.
  3. اگر درعنوان مقاله عدد یا تاریخی است که به مرور زمان تغییر می کند نیازی به آوردن آن در URL نیست.
  4. URL باید انگلیسی باشد. (نام ها یا مکان فارسی می توانند فینگلیش باشند)
  5. از حروف اضافه، ربط، تعریف مانند:an ،in، the، a  و… نیازی نیست استفاده کنید.
  6. برای اطمینان می توانید عبارتی که برای url خود انتخاب کرده اید را در گوگل سرچ کنید. سپس در قسمت تصاویر چک کنید آیا عکس های مرتبط برای شما آورده است؟
  7. کلمات را توسط کاراکتر منها(-) جدا کنید.
  8. از کلمات بی ربط، اضافی و غیر ضروری استفاده نکنید.
  9. از کلمه کلیدی در URL استفاده کنید.
  10. نیازی به استفاده از مترادف کلمه کلیدی در URL نیست

 مثال:کلمه «قیمت ارتودنسی»، وقتی‌که استراتژی کلماتمان را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم یکی از کلماتی که افراد سرچ می‌کنند، «قیمت ارتودنسی ۱۴۰۱» هست. سال دیگر یک یوزر سرچ می‌کند ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ و… پس من این عدد را هم داخل URL نمی‌آورم (توصیفی بودن، کوتاه بودن).

مثال: «قیمت ارتودنسی» بااینکه کلمات متعددی برایش وجود دارد پیشنهاد من این ( orthodontic-price) است.یا برای مقاله  با عنوان «بهترین ترازوی فروشگاهی»، یا «راهنمای خرید ترازوی فروشگاهی»، URL ای که انتخاب می‌کنم (best-computing-scale) و (buying guide)  است.

URL را انگلیسی استفاده کنیم یا فارسی؟

فارسی بودن یا انگلیسی بودن هیچ مزیتی از لحاظ رتبه گرفتن برای صفحه شما ندارد؛ یکسری تحلیل‌ها هستند که کاملاً بی‌پایه هستند، مثلا اینکه URL را انگلیسی استفاده کنید چون‌که گوگل انگلیسی است! یک تحلیل کاملاً اشتباه و بدون پشتوانه است، یا اگر URL  شما فارسی باشد چون‌ تمام صفحاتتان فارسی است و  در نتیجه قطعاً فارسی بهتر می‌تواند رتبه بگیرد،  این تحلیل ها هیچ‌کدام به ‌هیچ ‌عنوان درست نیستند.

دوباره تأکید می شود که فارسی بودن یا انگلیسی بودن URL مزیتی برای رتبه‌بندی  صفحه ندارند یا اگر هم داشته باشند، بسیار ناچیز هستند و وقتی که میگوییم URL را انگلیسی استفاده کنید، بعلت دلایل دیگر است.

اگر نام یا مکانی را فارسی استفاده می‌کنید، می‌توانید فینگیلیش استفاده کنید؛ اما در بقیۀ مواقع در سایر موضوعات، انگلیسی ترجمه‌شده‌ی صحیح استفاده کنید.

یک نکته؛ وقتی از ترنسلیت گوگل برای ترجمه کمک می‌گیرید، مطمئن شوید که آن کلمه‌ای را که به شما می‌دهد، یک کلمه‌ی صحیح و کاملاً مرتبط با موضوع شما هست.

مثال: اگر شما صفحه‌ای درمورد ترازوی فروشگاهی داشته باشید و بیایید داخل ترنسلیت گوگل یک سرچ انجام دهید، مثلا «بهترین ترازوی فروشگاهی»، ترجمۀ ترازوی فروشگاهی چیست، ترنسلیت این عبارت(Store Scales) را بعنوان ترجمه می دهد کلمۀ صحیح‌تر و بهتر کلمۀ Computing Scales است.

فارسی بودن یا انگلیسی بودن URL صفحه

چگونه مطمن شویم ترجمه گوگل ترنسلیت دقیقا بیان کننده موضوع ما ست؟

باید ترجمه ای که  از گوگل ترنسلیت می گیریم را سرچ کنیم و از تصاویری که در سرچمان می بینیم میتوانیم متوجه شویم که مثلا وقتی کلمۀ Store Scales را استفاده می‌کنم،  تقریبا ترازوهای فروشگاهی را نمایش می‌دهد، اما Computing Scales، دقیقا ترازوهای فروشگاهی را نمایش می دهد.

می توان از سایت‌های خیلی معروفی که در دنیا یا حتی ایران وجود دارد، هم استفاده کرد، مثلاً وقتی کالا محور باشد می توان از ترنسلیت دیجی‌کالا استفاده کرد، ببیند مثلا برای کلمه شما در این سایت از چه کلمه‌ای استفاده کرده‌اند و یا از سایت‌هایی که به‌صورت تخصصی در آن حیطه کار می‌کنند و برندهای بسیار شناخته‌شده‌ای هستند، اگر URLها را انگلیسی استفاده می‌کنند از آن‌ها کمک می‌گیرم.

یک وریفای انجام دهیم و ببینم آیا کلمه‌ای که در URL استفاده کرده ایم، کاملاً مرتبط یا صحیح است یا نه؟ ویا در خیلی از موضوعات می توانید از ویکی‌پدیا استفاده کنید، ببیند در ویکی‌پدیا آن کلمه به چه صورت ترجمه و استفاده شده است یا از سایت‌های فروشگاهی مثل Amazon استفاده کنید.

یک مثال از پروژه های انجام شده توسط مجموعه ما: کلمۀ «تیرآهن» بود. تیرآهن ۱۲، ۱۴، ۱۶ ذوب‌آهن و الی‌آخر. وقتی این کلمه را سرچ ‌کنید و بخواهید در URL استفاده کنید، ترنسلیت گوگل به شما این عبارت را می‌دهد Girder . حال اگر آن را سرچ ‌کنیم و به قسمت تصاویر بروید می بینید که آیا این کلمه  دقیقاً چیزی که مدنظر شماست هست یا نه.

ما از خود مجموعه که به‌صورت تخصصی، کار صادرات آهن داشتند کمک گرفتیم و متوجه شدیم کلمه مورد استفاده آنها برای «تیرآهن» که در بین‌الملل استفاده می‌کنند کلمۀ I beam است. اگر این کلمه را داخل Images سرچ کنید، می‌بینید که دقیقاً پروداکت مورد نظر ما را نشان می‌دهد؛ پس این کلمۀ I beam کلمۀ بسیار بهتر و دقیق‌تری برای URL صفحۀ ماست، تا کلمۀ ترجمه‌شده توسط گوگل.در خیلی از موارد کلماتی که از ترجه گوگل ترنسلیت بدست می آوریم، درست هستند، اما بهتر است که این بررسی را انجام بدهید.

انتخاب لینک صفحه

آیا URLیا آدرس هر صفحه را میتوان بعد از مدتی تغییر داد؟

URLیا آدرس هر صفحه، المان یا قسمتی از صفحه است که تا آنجایی که امکان دارد تغییرش نمی دهیم، یعنی مثلاً وقتی یک صفحه برای «قیمت ارتودنسی» ساختم، آدرس سایتم: https://matab365.com/mag/orthodontic-price/ دیگر نمی‌خواهیم  و نباید این URL را عوض کنیم، شاید به دلایل مختلف بارها تایتل، هدینگ‌ها، دیسکریپشن‌ها، تصاویر، تگ‌های ALT، متن‌ها و… همه را عوض کنیم، هیچ اشکالی هم ندارد، کاملاً در روند بهینه‌سازی سایت است و اجتناب‌ناپذیر است؛ اما ترجیحاً بهتر است با URL اصلاً بازی نکنیم و دیگر آن را تغییر ندهیم.

شاید به‌مرورزمان مواردی پیش بیاید که مجبور شویم این آدرس را عوض کنیم، حتی ممکن است اسم دامنه و پسوند عوض شود، صفحه را اشتباه ساخته‌ایم یا دلایل دیگر.در این شرایط مجبور به عوض کردن دامنه هستیم و  مباحثی هست که ما بتوانیم اعتباراتمان را حفظ کنیم یا اصطلاحاً ریدایرکت‌هایی را انجام بدهیم؛ اما الآن در شروع کلماتی را که انتخاب می‌کنیم، باید به نحوی باشد که احتمال تغییردادنش را به حداقل ممکن برسانیم؛

تلاش ما این است که به گوگل بگوییم: «گوگل! موضوع این صفحه این کلمات است.»و باید چه کلمات اصلی و چه کلمات مترادف را در المان‌های مختلف صفحه به نحوی استفاده بکنیم تا به گوگل سیگنال بدهیم که موضوع این صفحه  این کلمات است.

نکات نوشتن URL یا آدرس هر صفحه

اگر ساختار صفحات به‌صورت زیرشاخه‌ای باشدURL را چگونه بنویسیم؟

اگر ساختار صفحات، به‌صورت زیرشاخه‌ای باشد کلمات تکراری را استفاده نمی‌کنیم؛ یعنی کلماتی که در شاخه بالاتر URLها استفاده شده‌اند را داخل شاخه‌های پایین‌تر (شاخه‌های فرزند) تکرار نمی‌کنیم.

مثال: اگر یک سایت، در زمینه‌ی گردشگری در کیش داشته باشم؛ و بخواهم ‌صفحه‌ای درمورد هتل‌ها نیز داشته باشم. اگر سایت من فقط در زمینه‌ی کیش باشد، یعنی در دامنه‌ام فقط کلمۀ kish را دارم یا به‌صورت تخصصی فقط از این کلمه استفاده می‌کنم، دیگر حتی در URLهای صفحاتم این کلمه را استفاده نمی‌کنم؛

حال اگر دامنه‌ام کلی باشد، مثلاً site.com و در زمینه‌ی شهرهای مختلف بخواهم یک قسمتی درمورد هتل‌ها داشته باشم، صفحه ای با آدرس زیر می زنم site.com/kish/hotel در این صفحه تمامی کانتنت‌های مرتبط با کیش Load می‌شود. یک لندینگ اصلی درمورد کیش که حالا داخل آن صفحه، هتل‌ها، تورها، مکان‌های دیدنی و گردشگری و تفریحی Load می‌شود.

منظورم از اینکه می‌گوییم کلمه را در زیرشاخه تکرار نمی‌کنیم را، بامثال بالا توضیح می دهیم:

از kish-hotel استفاده نکردیم. چرا؟ چون در شاخه بالاسر از کلمه kish استفاده کرده‌ایم. site.com/kish/hotel به اینصورت URL ما کوتاه، کامل و توصیفی است؛

برای گوگل به‌سادگی قابل آنالیز است که در این شاخه و این مسیر، هتل‌های کیش قرار دارد.

حالا اگر قرار باشد به‌عنوان مثال شما بیایید و هتل‌های پنج‌ستاره را هم تفکیک بکنید و یک صفحۀ کامل درمورد آن‌ها بنویسید، می‌گویید site.com/kish/hotel/5star دیگر نمی‌آیم بزنم site.com/kish/hotel/5stars-hotel این کلمۀ hotel را هم استفاده نمی‌کنیم، چه برسد به کلمۀ kish؛ یعنی حتی برای کلمۀ «هتل‌های پنج‌ستارۀ کیش» دیگر نیازی نیست که این کلمۀ کلیدی را در زیرشاخه‌ها نیز تکرار بکنیم.

دوباره بیان می کنیم که URL صفحاتمان را تغییر نمی دهیم. یعنی یک URL خیلی خوب، کوتاه و توصیفی و ترجیحاً انگلیسی ترجمه‌شده انتخاب کرده و سعی می‌کنیم دیگر آن را تغییر ندهیم؛ مگر اینکه، شرایط ما را مجبور به این کار بکند که البته اجتناب‌ناپذیر هم هست.

یکسری از صفحات و سایت‌ها هستند مانند سایت‌های خبری  و یا مثلاً ID محصولات که Load شدن تاریخ در URL آنها می تواند خیلی بهتر باشد.

نکات نوشتن URL یا آدرس هر صفحه از سایت

گزارشی از سایت Backlinko درمورد اهمیت طول لینک صفحات

بازهم تأکید می‌کنم  URL  باید «کوتاهِ توصیفی!» باشد؛ یعنی با دیدن URL شما بتوانید تشخیص دهید در این صفحه چه کانتنت و محتوایی ارائه شده است.

گزارشی که سایت Backlinko درمورد گزینۀ طول لینک‌های صفحات منتشر کرده است این بوده است که چک کرده‌اند و متوجه شده‌اند که SHORT URL (لینک‌های کوتاه) شانس رتبه گرفتن‌ بالاتری را نسبت به LONG URL (لینک‌های طولانی) دارند.

در یک آنالیز دیگر بیان شده است که URLهایی که رتبه‌های یک را در گوگل دارند، طبق این ۱۰ میلیون صفحه‌ای که ما آنالیز کردیم، رتبه یک‌ها تقریباً ۰۲/۹ کاراکتر کمتر دارند نسبت به URLهایی که در رتبۀ ۱۰ صفحه یعنی پایین صفحه اول هستند؛ این هم می‌تواند یک نکتۀ جانبی باشد که مدنظر قرار دهید و URLهایتان را کوتاه بنویسید.

اهمیت طول لینک صفحات

جمع‌بندی کوتاه مبحث لینک صفحات؛

لینک صفحات یکی از المان‌های مهم است و قطعاً استفاده کردن از کلمات کلیدی  در آن، خودش می‌تواند به گوگل یک سیگنال بدهد. اما آن کلمۀ کلیدی را ما به‌صورت انگلیسی ترجمه‌شده‌ی کوتاهِ توصیفی استفاده می‌کنیم.

زمانی که دارید صفحه‌تان را می‌سازید، وقتی‌که صفحه ساخته شد، و عنوان را نوشتید، خود سیستم از روی عنوان در قسمت پیوند یکتا URL را تعیین می کند، در این حالت کافی است شما ویرایش را بزنید، عنوانی که خود سیسیتم در قسمت پیوند یکتا ذخیره کرده پاک کنید و عبارت کوتاه توصیفی و انگلیسی خودرا وارد کنید در ضمن اگر شما بین کلمات در قسمت پیوند یکتا فاصله بگذارید و یا حتی از حروف بزرگ استفاده نمایید خود سیستم وردپرس این قسمت را خیلی خوب هندل می‌کند؛

حتماً بین کلمات در قسمت پیوند یکتا فاصله بگذارید و کلمات را بهم نچسبانید از «-» استفاده کنید که واضح‌تر باشد و مشخص باشد که موضوع صفحه چیست، اینجا نگوییم به‌خاطر اینکه کوتاه باشد پس بیاییم و این «-» را برداریم. نه!

چند نکته:

اگر یک‌ صفحه‌ای را ساخته‌ و سپس آن را پاک ‌کرده باشید، در سیستم وردپرس داخل سطل زباله هم همچنان وجود دارد، وقتی صفحه ای را با همان URL صفحه ای که حذف کردید می زنید، چون‌کهURL تکراری است سیستم به آن عددی را اضافه می‌کند.

دقت کنید که این کاراکترهای اضافه و این حروف را داخل URLهایتان نداشته باشید.اگر چنین اتفاقی افتاد بهتر است بررسی کنیم و ببینیم کجا یک URL این‌چنینی دارم یا آن را کامل حذف کنم یا همان را ادیت کنم.

ترجیحاً  «-۱-۲-۳»  را در URL خصوصاً برای موضوعاتی که اصلاً نیازی به وجود عدد یا تاریخ در URL انها نیست حذف کرده و استفاده نکنیم.

سایر جلسات این دوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.