لینک های داخلی: ابزار قوی در بهینه سازی داخلی که ارتباط بین صفحات مختلف سایت را برقرار کرده و هم برای گوگل المان مهمی به شمار می روند و هم بسیار کاربردی برای مخاطب سایت
لینک های داخلی و اهمیت آنها در سئو
نکات مهم و دستورالعمل در لینک دهی های داخلی
- اولویت صفحات در لینک دهی های داخلی ( …. Transactional – before Sales) مثال سایت فروشگاهی – سایت خدماتی پزشکی
- اولویت استفاده از انکرتسکت ها (trANSACTIONAL – …)
- متن پیوند ها را چگونه انتخاب و استفاده کنیم؟ (مثال دمنوش گیاهی بابونه: لینک به دمنوش – لینک به دمنوش گیاهی – لینک به دمونوش گیاهی بابونه- محسن رجبی – لینک به محسن – لینک به رجبی – لینک به محسن رجبی)
لینک های داخلی کاربر و ربات گوگل را از یک صفحه به صفحه دیگر داخل سایت خودمان هدایت می کنند. لینک های داخلی هم اهمیت صفحات را به گوگل نشان می دهند(تعداد لینکی که به یک صفحه داده شده) و هم در تشخیص موضوع ضفحه به گوگل کمک می کنند (توسط متن پیوند یا اصطلاحا ancchor text). همچنین لینک های داخلی و کاربر صحیح و حرفه ای آن در بسیار از رفتارهای پارامتریک کاربز نیز تاثیر گذار هستند.
نکات لینک سازی داخلی برای ربات های گوگل
- متن پیوند یا انکرتکست را Exact Match انتخاب کنید. (خود کلمه کلیدی یا مترادف آن باشد.)
- از عبارت های کلی مانند اینجا کلیک کنید، این صفحه و… برای متن پیوند استفاده نکنید.
- رنگ، فونت و اندازه متن پیوند را متمایز با متن صفحه انتخاب کنید به گونه ای که کاربر با نگاه کردن متوجه متمایز بودن آن بشود. (این کار باید درتنظمیات قالب یا توسط طراح انجام شود. از تغییر دادن دستی استایل متن پیوند به صورت دستی خودداری کنید. )
- از یک متن پیوند یکسان برای لینک داخلی دادن به یک صفحه استفاده نکنید. (با کلیه کلمات کلیدی مترادف یک صفحه به آن صفحه لینک دهید.)
- دقت کنید هر مقاله ای که می نویسید یا صفحه ای که ایجاد می کنید حتما لینک داخلی داشته باشد.
- نیازی نیست از صفحات سایت با نام برند به صفحه اصلی لینک دهید.
- تمرکز لینک سازی داخلی خود را بر روی صفحات هدف بگذارید به گونه ای که صفحات هدف بیشترین حجم لینک داخلی را داشته باشند.
- دقت کنید لینک های داخلی در تب جدید باز شوند.
- از صفحات پیلار(مادر) حتما به تمامی صفحات فرزند (کلاستر) لینک دهید.
- از تمامی صفحات فرزند (کلاستر) به صفحات پیلار (مادر) لینک دهید.
- ترجیحا لینک داخلی در پاراگراف اول نباشد مگر در صفحات مادر و فرزندی.
- از یک صفحه فقط یک بار به صفحه دیگر لینک سازی داخلی انجام می شود حتی اگر دو بار به موضوع آن صفحه اشاره شده باشد.
- بعد از انتشار مقاله جدید سراغ مقالات قبلی بروید و ازآن ها به مقاله جدید لینک بدهید.
دلایل اهمیت لینک داخلی و تأثیر آن در سئو سایت
لینکهای داخلی هم برای بازدیدکنندگان سایت حائز اهمیت هستند و هم برای رباتهای موتورهای جستجو. لینکهای داخلی هم به کاربران و هم به رباتها کمک میکنند تا بتوانند به صفحات مختلف سایت دسترسی داشته باشند و بین صفحات مختلف سایت حرکت کنند.
سادهترین روشی که برای لینک دهیهای داخلی یک سایت وجود دارد یک ساختار هرمی شکل است که صفحه اصلی سایت در رأس این هرم قرار دارد و از آن به ترتیب به سایر صفحات و مطالب لینک دهی انجام میشود:
البته همانطور که اشاره شد این سادهترین حالت لینک دهی داخلی صفحات است و لینک دهیهای داخلی میتواند بسیار پیچیدهتر از نمونه قبل باشد مانند نمونه زیر، بهنحویکه لینک دهیهای داخلی بسیار گستردهای بین صفحات مختلف سایت انجام پذیرید، بهنحویکه در هر صفحه یا مطلبی اگر نیاز بود به سایر صفحات مربوطه لینک دهی انجام شود تا کاربر بهراحتی بتوانند به سایر صفحات بهسادگی دسترسی داشته باشد:
فاکتور های مهم لینک های داخلی
در خصوص کلیه لینکها (داخلی، خارجی و خروجی) ۲ فاکتور مهم وجود دارد: یکی متنی که برای لینک دهیها استفاده میشود و دیگری صفحهای که به آن لینک داده میشود. در لینکهای داخلی شما بر روی هر دو این فاکتورها کنترل کامل دارید (برخلاف لینکهای خارجی) و بهسادگی میتوانید متن لینکها و صفحات مقصد را بهصورت کامل مدیریت کنید و تمرکز خود را بر روی صفحاتی بگذارید که میخواهید رتبه خوبی در نتایج جستجو برای آنها کسب کنید.
یکی از معیارهای مهم گوگل برای پی بردن به میزان اهمیت یک صفحه، تعداد لینکهای داخلی است که از صفحات مختلف همان سایت به آن صفحه دادهشده است. در گزارشهای بخش Internal Links از کنسول جستجو گوگل، لیست کاملی از صفحات سایت به ترتیب بیشترین تعداد لینک ورودی که هر صفحه از سایر صفحات داخلی سایت دریافت کرده است، ارائه میگردد. اگر لینک صفحات مهم سایت در گزارشهای این بخش نیست و یا برعکس صفحات با درجه اهمیت پایین، در صدر لیست گزارشها و با تعداد لینکهای داخلی بالا قرار داشته باشند، بایستی که حتماً در روال کاری و برنامه خود جهت لینک سازیهای داخلی تجدیدنظر کنید و یا ساختار سایت و قوانین مربوط به سیستم مدیریت محتوا سایت خود را جهت تولید لینکهای داخلی بررسی کنید.
دلایل اهمیت لینک های داخلی و تأثیر آن در سئو سایت
- همانطور که اشاره شد پروسه بررسی صفحات وب توسط رباتهای گوگل بر اساس فهرستی از لینکها است که این لینکها را از بررسی صفحات قبلی استخراج و فهرست بندی کردهاند، بنابراین بهکارگیری لینکهای داخلی به رباتهای گوگل کمک میکنند که از صفحات مختلف و جدید سایت مطلع شوند و نسبت به بررسی آنها اقدام کنند.
- متن و عبارتی که برای لینک دهیها استفاده میشود کمک میکنند که ربات گوگل در خصوص موضوع آن مطلب یا صفحه اطلاعاتی را کسب کنند.
- لینک دهیهای داخلی باعث انتقال اعتبار بین صفحات مختلف سایت میشود.
- لینکهای داخلی باعث تجربه خوبی برای کاربران و رضایتمندی بیشتر ایشان خواهد شد، و بهسادگی کاربران را به سایر صفحات و مطالب موردنیاز ایشان هدایت میکند.
- لینکهای داخلی باعث بهبود رتبه سایر صفحات در نتایج جستجوها خواهد شد.
- درصورتیکه لینک سازیهای داخلی بهخوبی انجام شده باشد، کاربران به صفحات بیشتری از سایت رجوع میکنند و درنتیجه باعث پایین آمدن نرخ خروج از سایت میشود که یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در رتبهبندی سایت در نتایج جستجو است.
- لینکهای داخلی باعث میشوند که کاربر زمان بیشتری را در سایت سپری کند و درنتیجه معیار مدتزمان حضور کاربر در سایت نیز بالاتر برود و این زمان حضور بیشتر کاربر در سایت نیز یکی دیگر از سیگنالهای قوی برای گوگل است که درنتیجه آن متوجه خواهد شد که سایت مربوطه مطلب و محتوایی مناسب و باکیفیت ارائه کرده است که باعث شده است کاربر زمانی بیشتری از وقت خود را در آن سایت سپری کند.
- لینکهای داخلی و ترغیب کلیک و باز کردن سایر صفحات سایت باعث افزایش تعداد صفحاتی از سایت می شود که کاربر ملاحظه کرده است، و این فاکتور نیز یکی از موارد تأثیرگذار در رتبهبندی سایتها است.
لینکهای داخلی یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در سئو سایت میباشند و پیشنیاز داشتن لینکهای داخلی خوب، وجود محتواهای متعدد و همراستا در سایت است.
استراتژی ساخت لینکهای داخلی
زمانی میتوانید در سایت خود لینکهای داخلی داشته باشید که سایت حاوی صفحات و مطالب مختلف باشد و تا زمانی که مطالب و صفحات مختلفی در سایت خود نداشته باشید، چیزی وجود ندارد که بخواهید به آنها لینک دهید. بنابراین مهمترین نکته برای داشتن لینکهای داخلی خوب و باکیفیت داشتن محتوای خوب و باکیفیت در سایت است و مهمترین استراتژی برای بهبود و ارتقاء لینکهای داخلی این است که بهصورت مدام محتوای داخل سایت خود را بهینه کنید و محتوای جدید اضافه کنید.
لینکهای داخلی را میتوان به دو گروه تقسیم کرد، یکی لینک مطالب و صفحاتی که در سایت ایجاد میشوند و دیگری لینکهایی که در داخل متن یک مطلب به مطالب یا صفحات دیگر بهصورت دستی لینک داده میشوند.
برای ایجاد لینکهای داخلی میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
قدم اول: ایجاد یک ناوبری (منو سازی) به صفحات مهم سایت
مسلماً هر وبسایتی با هر موضوعی یک سری صفحه و بخشهای اصلی دارد مثلاً، صفحه درباره ما، محصولات، فروشگاه، مقالات، مشخصات تماس، سؤالات متداول، راهنمای خرید، اخبار و … ابتدا لینک دهی به این صفحات را در منوی اصلی سایت بهنوعی تنظیم کنید که در تمامی صفحات قابلدسترس باشند و بخشهای مختلف سایت که خود شامل مطالب متنوع و گستردهای میباشند، در این منو وجود داشتند باشند.
قدم دوم: تعریف لینکهای داخلی بین مطالب
هر مطلبی جدیدی که در سایت منتشر میکنید (محصول، مقاله، خبر و ….) ممکن است در بین توضیحات و متن نوشته شده برای آن، به موضوعاتی اشاره شود که در سایر مطالب یا صفحات سایت بهصورت کامل به آن پرداختهشده باشد، بنابراین بدون اینکه نظم جملهبندی ها خراب شود یا اینکه بخواهید فقط توسط کلمه کلیدی به صفحه یا مطلب مربوطه لینک دهید، عملیات لینک سازی خود را انجام دهید.
در همین مرحله ایدهای که برای تولید محتواهای بعدی میتواند به کمک شما بیاید این است که زمانی که در حال نوشتن محتوای جدیدی برای سایت هستید ممکن است عبارت یا موضوعی را در متن به آن اشاره کنید که خود آن میتواند یک مطلب جداگانه باشد که نهتنها به مطلب فعلی مربوط است بلکه برای خواندگان سایت نیز جذاب خواهد بود، و میتوانید از آن برای تولید مطلب بعدی سایت الگو بگیرید و زمانی که مطلب جدید در سایت منتشر شد مطالب قدیمی را مجدد مورد بازبینی قرار دهید و جاهایی که مربوط به مقاله جدید است را با لینک دهیهای داخلی به مطالب جدید متصل کنید و این ایده را میتوانید تا همیشه تکرار کنید و به همین منوال یک سلسله بیپایان از مقالات و مطالب جدید در سایت خواهید داشت که ایده آن را از مطالب قبلی گرفتهاید و از همه مهمتر اینکه همگی این مطالب به همدیگر مربوط است و از طرف دیگر مطالب قبلی را هم میتوانید بروز رسانی کنید.
قدم سوم: استفاده از ابزارهایی مانند برچسبگذاری مطالب مرتبط
در اغلب سیستمهای مدیریت محتوا ابزارهای متعددی وجود دارد که کمک میکنند مطالب و محتواهای مرتبط به یکدیگر در بخشهای موردنظر نماش داده شوند، این ابزارها بسیار متنوع بوده مانند:
-
برچسبگذاری مطالب
هر محتوایی که در سایت منتشر میکنید را بر اساس موضوع مربوطه با کلمات و عبارات مناسب برچسبگذاری کنید بهنحویکه با کلیک بر روی هر برچسب کلیه محتواهای با برچسب یکسان نمایش داده شوند.
-
نمایش محتوا مرتبط
از ماژولهایی چون نمایش مطالب یا محصولات مرتبط بهگونهای در سایت استفاده کنید که برای هر مطلب یا محصولی که در سایت نمایش داده میشود بر اساس دستهبندیها یا برچسبهای مشابه، مطالب یا محصولات مرتبط نیز بهصورت خودکار نمایش داده شود.
-
نمایش محتوا قبلی و بعدی
یکی دیگر از اقداماتی که میتوانید برای ایجاد لینکهای داخلی استفاده کنید بهکارگیری مطالب قبلی و بعدی هر مطلب است البته ترجیحاً مطالب قبلی و بعدی مرتبط و همگروه با هر مطلب که خود بهنوعی کاربر را ترغیب به خواندن مطالب قبلی و بعدی مربوطه کند.
نکات مهم در بهکارگیری لینکهای داخلی
۱- مطمئن شوید که به همه صفحات و مطالب سایت لینک دهی انجام شده باشد .
هر صفحه یا مطلب جدیدی که در سایت ایجاد میکنید بایستی حتماً لینک آن صفحه در حداقل یکی از صفحات دیگر سایت نیز موجود باشد. اگر مطلب یا صفحه جدیدی هیچ لینکی در سایر صفحات نداشته باشد نه کاربران و نه موتورهای جستجو از وجود آن صفحه مطلع نخواهند شد، البته به آن صفحه دسترسی میتوانند داشته باشند و میتوانند آن صفحه را باز کنند اما از وجود آن هرگز مطلع نخواهند شد و بنابراین هیچگاه نمیتوانید انتظار داشته باشید که آن صفحه یا مطلب جدید در بهینهسازی سایت شما تأثیرگذار باشد و آن صفحه را نیز در نتایج جستجو مشاهده نخواهید کرد.
به عنوان مثال در شکل زیر ربات گوگل زمانی که به لینک A میرسد از طریق لینک دهیهای داخلی به صفحات B و E نیز دسترسی خواهد داشت و میتواند محتویات آنها را نیز بررسی کند اما چون هیچ لینک دهی به صفحات C و D وجود ندارد ربات گوگل چگونه میتواند از وجود این صفحات مطلع شود و آنها را بررسی کند؟
درصورتیکه هیچ لینکی به صفحاتی از سایت داده نشده باشد، رباتهای جستجوگر به آن دسترسی نخواهند داشت.
۲-از کلمات واضح و مرتبط با صفحه مقصد برای لینک دهی ها استفاده کنید .
این موضوع در فصل سوم بهصورت کامل همراه با نکات مربوطه به آن اشاره شده است و باید برای انتخاب متنهای لینک شونده (Anchor text) نکات مربوطه را بهدقت رعایت کنید.
۳- متنوع بودن را در لینک های داخلی رعایت کنید .
نیازی نیست همیشه برای لینک به یک صفحه فقط از یک کلمه یا عبارت استفاده کنید و آن لینک را در تمامی صفحات سایت بهصورت افراطی استفاده کنید. هرجایی که نیاز است بر اساس موضوع و کلمه مربوطه به صفحه موردنظر لینک دهی کنید و این لینک دهی در صفحات سایت بهصورت کاملاً طبیعی انجام شود و مراقب باشید دچار وسواس و بهینهسازی بیشازاندازه نشوید که ممکن است توسط الگوریتمهای گوگل جریمه شوید.
از تکرار بیشازحد یک لینک داخلی با یک عبارت مشخص در صفحات مختلف خودداری کنید.
۴- استفاده بهینه ازصفحه اصلی سایت در لینک دهی های داخلی
مهمترین صفحه سایت، صفحه اصلی یا همان صفحه نخست سایت است. صفحهای که معمولاً بیشترین ورودیهای مستقیم به سایت را از طریق آن خواهید داشت. منوها و لینکهایی که در صفحه اصلی سایت تنظیم میکنید باید مهمترین و اصلیترین صفحات سایت باشند که خود آنها هدایتکننده کاربران و موتورهای جستجو به سایر صفحات و مطالب خواهند بود. بنابراین دقت کنید در صفحه نخست به صفحات مهم و اصلی سایت لینک دهی شده باشد و زمانی که شخصی به صفحه اصلی وارد میشود با سه کلیک به تمامی صفحات و مطالب سایت هدایت شود.
۵- لینک های داخلی سایت را در فایل های فلش یا در کد های جاوا اسکریپت استفاده ننمایید .
استفاده از فایلهای فلش یا جاوا اسکریپت هرچند که سایت و نمایش ظاهری سایت را جذابتر میکنند اما این نکته را در نظر داشته باشید که درصورتیکه لینک دهیهای خود را در داخل کد نویسی های جاوا اسکریپت یا فلش استفاده کرده باشید رباتهای جستجوگر قادر به خواندن و دنبال کردن آنها نمیباشند. بنابراین لینکها داخلی سایت را بهصورت طبیعی و صرفاً در داخل کدهای HTML سایت استفاده کنید.
۶- به کارگیری لینک های داخلی به صورت طبیعی
در بین متون مختلف سایت از لینکهای داخلی بهصورت کاملاً طبیعی استفاده کنید، هرجایی که نیاز است و در خصوص کلمه یا عبارتی که در متن استفاده کردهاید اگر مطلب یا محتوای مربوطه وجود دارد بهصورت طبیعی به آن صفحه لینک دهی خود را انجام دهید و در این مورد نیز افراطی رفتار نکنید به عنوان مثال اگر در مطلبی چندین بار به مطلب یا صفحهای اشاره میکنید نیازی نیست که برای تمامی موارد لینک دهی انجام شود.
۷- صفحه مقصد ، ارتباط کامل مفهومی و معنایی با کلمه یا عبارت لینک شده داشته باشد .
حتماً صفحه مقصد با عنوان لینک شونده دقیقاً مطابقت داشته باشد. کاربران عنوان لینک را میبینند و تصمیم میگیرند که روی آن کلیک کنند. درصورتیکه صفحه مقصد هیچ ارتباطی با عنوان کلیک شده نداشته باشد باعث نارضایتی کاربر میشود و این نارضایتی منجر به خروج یا بستن سریع صفحات سایت میشود و این دقیقاً برای رباتهای جستجو نیز صادق است، رباتها نیز زمانی که به صفحهای از طریق لینکهای داخلی هدایت میشوند از آن عنوان لینک شونده موضوع صفحه مقصد را متوجه خواهد شد و درصورتیکه هیچ ارتباطی بین این دو وجود نداشته باشد ممکن است شما را بهعنوان اسپمر شناسایی کنند.
۸- متمایز کردن لینک های داخلی در محتواهای سایت
لینکهای داخلی سایت، خصوصاً لینکهایی که در بین متون سایت استفاده میکنند را توسط رنگ، سایز و یا درشت کردن به نحوی تنظیم کنید که بازدیدکنندگان متوجه شود که این بخش از متن یک لینک داخلی است و صفحهای مجزا برای آن در نظر گرفته شده است و با کلیک بر روی آن میتوانند به آن صفحه هدایت شوند.
۹- اجتناب از عنوان های عمومی و بدون معنا
از کلمات و عبارتهایی عمومی مانند “کلیک کنید” “بیشتر بدانید” و …. برای عنوان لینکهای داخلی اجتناب کنید. این نوع عبارتها هیچ کمکی به رباتهای جستجوگر در تشخیص موضوع صفحات لینک شده نخواهند کرد.
۱۰- مسیر دسترسی به صفحه لینک شده کمتر از سه کلیک باشد
کاربر را مستقیماً به صفحه مقصد موردنظرش هدایت کنید و سعی کنید از ریدایرکت های بی مورد و گیجکننده به صفحات متعدد تا رسیدن به صفحه مقصد خودداری کنید.
۱۱- عدم ایجاد لینک های داخلی به صفحه اصلی با کلمات کلیدی
یکی از نمونه کارهایی که مصداق بارز سئو بیشازحد و اندازه است این است که در بین صفحات داخلی و در بین متون مختلف، فقط با استفاده از کلمه کلیدی اصلی مرتبط به موضوع سایت بخواهید بهطور مستمر به صفحه اصلی سایت لینک دهید. این کار نهتنها هیچ کمکی به بهینهسازی سایت نمیکند بلکه باعث ایجاد یک حس تکراری و خستهکننده برای اشخاص نیز خواهد شد.
۱۲- استفاده از ناوبری صفحات
یکی دیگر از انواع لینکهای داخلی که در سایت میتوانید استفاده کنید نمایش مسیر صفحه جاری است و کمک می کند تا بازدیدکنندگان نیز تشخیص دهند که صفحهای که در حال مشاهده آن هستند در چه بخشی از سایت قرار دارد و بتوانند با این ناوبری به شاخههای بالاتر سایت هدایت شوند.
۱۳- باز شدن لینک های داخلی موجود در متن در یک تب جدید (target=”_blank”)
زمانی که در بین متون سایت به سایر مطالب یا صفحات لینک دهی انجام میدهید، ازآنجاییکه شخص در حال خواندن آن مطلب است، بهتر است صفحه موردنظر با کلیک کردن در یک تب جدید باز شود و شخص بتواند همچنان خواندن مطلب قبلی خود را ادامه دهد و درعینحال صفحه جدید نیز در یک تب دیگر برای ایشان باز شده باشد تا بتواند مجدد برای دیدن آن مراجعه کند.
۱۴- استفاده از کلمات کلیدی سایت در لینک های داخلی
یکی از بهترین مکانهای که میتوان از کلمات کلیدی سایت استفاده کرد، لینکهای داخلی است که در بین متون صفحات مختلف استفاده میشوند. سعی کنید بهصورت طبیعی در لینک دهیهای داخلی خود کلمات کلیدی مربوط به صفحه مقصد را در متن لینک شونده خود بهکارگیری کنید.
دسته بندی ها
مقالات
ویدئوهای آموزشی
دوره استراتژزی کلمات کلیدی
آموزش بهینه سازی داخلی

