نکات مهم نوشتن متا دیسکریپشن صفحات سایت

بدون دیدگاه
543

متا تگ توضیحات که در SERP زیر عنوان نشان داده می شود، جدایی از اینکه المان خوب برای بکارگیری کلمات کلیدی است و می تواند به درک موضوع صفحه به گوگل کمک کند،‌ تأثیر مستقیم بر CTR صفحه نیز دارد.

متا تگ توضیحات یا متا دیسکریپشن عبارتی است که موتورهای جستجو آن را در نتایج جستجو  زیر عنوان نشان می دهند. meta description می تواند تأثیر زیادی در CTR صفحات شما داشته باشد و کاربر را جذب کند تا بر روی لینک شما کلیک کند؛ علاوه بر این به گوگل کمک می کند تا موضوع صفحه را بهتر درک کند. اکنون که با اهمیت آن در سئو آشنا شدید برای نوشتن یک متا دیسکریپشن خوب با ما در سلام وبمستر همراه باشید.

در SERP  گوگل سه المان می آید:

  1.  Title(عنوان صفحه)
  2. URL (پیوند یکتا)
  3.  Description(تگ توضیحات)

وقتی دیسکریپشن داخل SERP می‌آید، قطعاً باعث جلب‌توجه کاربر و ترغیب کاربر به کلیک کردن هم می‌شود؛ یعنی جدای از اینکه این المان برای ما مهم است که از آن استفاده کنیم تا به گوگل بگوییم موضوع صفحه چیست، برایمان اهمیت هم دارد که آن را به نحوی بنویسیم که ردیفی که مختص صفحۀ ما است، جلب‌توجه کند و کاربر را ترغیب کند که روی لینک وب‌سایت ما کلیک کند.

متا دیسکریپشن صفحات سایت

متا تگ توضیحات (Description tag) چیست؟

یکی دیگر از المان‌های بسیارخوب داخل صفحه که می‌توان با استفاده از کلمات کلیدی تارگت، سیگنال‌های خیلی خوبی را در خصوص موضوع صفحۀ خودمان به گوگل بدهیم متاتگ توضیحات (Description tag) است.

متاتگ توضیحات (Description tag) تگی است که صرفاً برای گوگل نوشته می‌شود و داخل سایت ما Load نمی‌شود؛ یعنی در قسمت Front-End و در سایت نمایش داده نمی‌شود و با این هدف نوشته می‌شود که توضیحاتی را در خصوص موضوع صفحه به گوگل بدهد.

کانتنتی که شما داخل تگ متا دیسکریپشن (تگ توضیحات) می‌نویسید، همان‌طور که اشاره شد به گوگل کمک می‌کند که متوجه شود موضوع این صفحه چیست و در SERP این تگ Load و نمایش داده می‌شود.

نکات مهم استفاده از متا دیسکریپشن برای ربات های گوگل

  1. سعی کنید جذاب بنویسید تا کاربر ترغیب به کلیک بر روی لینک شما شود.
  2. از طولانی نوشتن آن خودداری کنید تا به صورت … نمایش داده نشود. (تقریبا بین ۵۰ تا ۱۵۰ کاراکتر بنویسید).
  3. در هربار آپدیت مقاله می توانید آن را بهینه تر بنویسید.
  4. از کلماتی مانند خرید، راهنما، بهترین و… استفاده کنید.
  5. از علائم نگارشی در آن استفاده کنید.
  6. از کلمات کلیدی در آن استفاده کنید تا گوگل موضوع صفحه را راحت تر درک کند.
  7. نیازی به تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در آن نیست.
  8. از کلمات کلیدی مترادف در صورت امکان به صورت کاربر پسند استفاده کنید.
  9. در صورت امکان از کلمه کلیدی به صورت نهاد و در شروع استفاده کنید.
  10. از نوشتن متا تگ توضیحات یکسان برای صفحات خودداری کنید.

متا تگ توضیحات

چگونه می‌توان متاتگ توضیحات (Description tag) را در سیستم وردپرس تنظیم کرد؟

به‌صورت پیش‌فرض روی وردپرس خام این قابلیت وجود ندارد. یعنی شما پیش‌فرض اگر وردپرس خام را عوض کرده باشید، قابلیت تنظیم تگ دیسکریپشن وجود ندارد، بعضی از قالب‌ها این قابلیت را به شما می‌دهند؛ اما وقتی شما افزونه‌های کمکی را برای سئوی سایتتان نصب می‌کنید (مانند افزونه‌ی Yoast) این قابلیت را به شما می‌دهند که به‌خوبی بتوانید تگ دیسکریپشن را اضافه بکنید.

در جعبه‌ابزار Yoast در هر صفحه، هیچ فرقی نمی‌کند، صفحۀ کتگوری باشد، صفحه محصول یا نوشته و…  این تگ توضیحات در حال نمایش است،در قسمت سئو و در قسمت پیش‌نمایش گوگل می‌توان در قسمت توضیحات متا توضیحات مختص به صفحه مورد نظر را نوشت؛

 چه نکاتی رابرای نوشتن متاتگ توضیحات (Description tag) باید رعایت کرد؟

نکتۀ اول:

کلمۀ کلیدی اصلی را داخل تگ دیسکریپشن حتماً استفاده کنید؛ چون‌ می‌تواند برای گوگل یک سیگنال خوب باشد که موضوع مقالۀ را تشخیص دهد؛ معمولاً وقتی‌که شما کلمۀ کلیدی‌تان را داخل تگ دیسکریپشن استفاده می‌کنید و کاربرها داخل گوگل جستجو را انجام می‌دهند، آن کلمات کلیدی در نتایج به‌صورت بولد نمایش داده می‌شود و برای کاربر جلب‌توجه ایجاد می‌کند که این کلمه‌ای که سرچ کرده است، داخل دیسکریپشن آن صفحات وجود دارد؛ پس می‌تواند روی CTR شما نیز تأثیر بگذارد.

نکتۀ دوم:

اکیداًتایید می شود که Stuffing نمی‌کنید، اصلاً نیازی نیست که کلمات کلیدی‌تان را داخل تگ توضیحات تکرار کنید، نیازی نیست که من ۱۰ بار داخل تگ توضیحات بنویسم هزینۀ ارتودنسی، قیمت ارتودنسی، تعرفۀ ارتودنسی و… نه! اصلاً نیازی به این‌کار، به‌هیچ‌ عنوان نیست.

کلمات مترادفتان را می‌توانید به‌صورت کاربرپسند (User Friendly) و در ضمن جذاب در متا تگ توضیحات بنویسید.

نیازی نیست که کلمات مترادف را به‌زور داخل دیسکریپشن جا بدهید و در صورت امکان کلمۀ کلیدی اصلی را در ابتدای تگ توضیحات استفاده کنید.

چه نکاتی را برای نوشتن متا تگ توضیحات (Description tag) باید رعایت کرد؟

نکته سوم:

اگر تگ توضیحات را خالی بگذارید، گوگل می‌آید و بخشی از متن صفحه را که معمولاً از پاراگراف اول هست، مطلبی برمی‌دارد و در تگ توضیحات نشان می‌دهد؛ پس بهتر است که توضیحات را خیلی حرفه‌ای بنویسید و از این پتانسیل نهایت استفاده را ببرید.

نکته چهارم:

اگر تگ توضیحات صفحات را مشابه بنویسید، حتی با تفاوت خیلی کم، یعنی می‌توانیم بگوییم دیسکریپشن صفحات را تکراری نوشتید، آمده‌اید چند کلمه یا حرف را متفاوت نوشته‌اید، اینجا گوگل به دیسکریپشن شما اعتنایی نمی‌کند و از محتوای صفحه برای تگ توضیحات استفاده می‌کند. این خیلی بد است؛ چون شما یکجاهایی می‌خواهید در صفحات شما، دیسکریپشن خاصی نمایش داده شود، اما چون مشابه نوشته‌اید و یا خالی گذاشته‌اید، گوگل چیز دیگری را نشان می‌دهد و البته امکان ادیت مطلب در توضیحات متا وجود دارد.

بازهم تأکید می شود، تنها المانی که ترجیح می‌دهیم با آن بازی نکنیم و تغییری در آن ایجاد نکنیم مگر اینکه واقعاً شرایط ما را مجبور به این کار کند، URL هست؛ بقیۀ موارد ازجمله همین تگ دیسکریپشن را اگر بیاییم و بخوانیم و بدانیم که می‌توانیم بهتر بنویسیم، می‌توانیم بهتر این کلمات کلیدی را داخل دیسکریپشن استفاده بکنیم، می‌توانیم جذاب‌تر بنویسیم، قطعاً ادیت می‌زنیم و این کار را انجام می‌دهیم؛ حتی اگر لینکمان صفحۀ اول هست.

در تگ دیسکریپشن هم بحث تعداد کاراکتر را داریم؛ اگر دیسکریپشن را زیاد نوشته باشید، اینجا هم نقطه‌چین اعمال می‌شود.

بهینه نوشتن متا تگ توضیحات برای گوگل

متا تگ توضیحات  (Description tag) چند کلمه باشد؟

در خصوص اینکه چند کلمه برای  (Description tag) بنویسیم، همان توضیحاتی که در تگ عنوان داده شد در اینجا هم صادق است. اینجا هم گوگل بر اساس تعداد کاراکترهایی که شما می‌نویسید، محاسبه انجام میدهد.  و به شما می گوید که شما هنوز طول مجاز را می‌توانید داشته باشید و کلمات بیشتری بنویسید یا نه.

بعض اوقات با اینکه نوار شما سبز رنگ است اما بازهم بصورت نقطه چین نمایش داده میشود باید گفت که، این محاسبه‌گر در زبان فارسی خوب کار نمی‌کند! نیاز هم نیست که زیاد حساس باشید که بخواهید عیناً دیسکریپشنی بنویسید که حتماً تا جایی که سبز شد بنویسید؛ با توجه به توضیحی که گفته شد، حروف‌ها می‌توانند فضاهای متفاوتی را بگیرند و با اینکه دو کلمه تعداد حروفشان یکی است اما یکی از کلمات می تواند فضای بیشتری را بگیرد و در نتیجه متن ما به‌صورت نقطه‌چین نمایش داده شود در این موقعیت می توانیم برگشت و ادیت ‌کرد.

اگر می خواهید  داخل نتایج جستجو صفحه تان را ببینید و متوجه چگونگی نمایش متا دیسکریپشن خود پس از Index صفحه تان شوید، کافی است که ( site:) را ابتدای آدرس صفحه مورد نظر بگذارید و سپس Enter را بزنید، می‌بینید که نحوۀ نمایش دیسکریپشن را به شما نمایش می‌دهد؛ از این طریق هم می توانیم دیسکریپشن را ببینید و اگر اکی نبود برگردید و ان را ادیت کنید.

خلاصه مطلب:

بازهم تکرارمی شود که دیسکریپشن تگ خیلی خوبی است که بتوانیم به گوگل سیگنال بدهیم که موضوع صفحه‌مان چیست، پس کلمۀ کلیدی‌مان را بدون اینکه بخواهیم  آن را بیش از حد تکرار کنیم به‌صورت کاربرپسند استفاده می‌کنیم.

ترجیحاً کلمۀ کلیدی را در ابتدای دیسکریپشن استفاده می‌کنیم و کلمات مترادف را سعی می‌کنیم به‌صورت جذاب در این جمله و این عبارت استفاده بکنیم. دیسکریپشن‌تان را با کلمۀ کلیدی پر نکنید؛ یعنی  تمام کلمات کلیدی را بنویسید و با ویرگول از همدیگر جدا کنید، بلکه به‌صورت یک عبارت جذابی که قرار است توضیح دهد که در این صفحه چه چیزی وجود دارد بنویسید.

سایر جلسات این دوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.