پاراگراف های ابتدایی و پایانی

بدون دیدگاه
2,904

اهمیت اولین و آخرین پاراگراف صفحه در بهینه سازی داخلی: تاثیری که بر رفتار کاربر می تواند داشته باشد و اهمیتی که در به کارگیری کلمه کلیدی و نوشتن یک جمله بسیار دقیق توصیفی یا نتیجه گیری در خصوص موضوع صفحه دارد.

جملات ابتدایی یا پایانی که تحت عنوان مقدمه یا نتیجه گیری می شناسیم از دیگر بخش ها و المان های مهم صفحه هستند که می توانیم کلمات کلیدی تارگت شده برای هر صفحه را در این بخش ها به خوبی توزیع کنیم.

توضیح پاراگراف ابتدایی (Introduction) و پاراگراف پایانی یا همان نتیجه‌گیری (Conclusion) در یک مقاله

در این قسمت دو المان دیگر را به شما معرفی می‌کنیم که در این دو المان یعنی این دو بخش از صفحه، می‌توانیم با به‌کارگیری کلمۀ کلیدی اصلی و کلمات مترادف، در تشخیص موضوع صفحه، خیلی خوب به گوگل کمک کنیم و در این مسیر قدم برداریم و انتظار داشته باشیم گوگل صفحۀ ما را با کلماتی که تارگت داریم بتواند شناسایی کند و آن‌ها را فهرست‌بندی کند. این دو بخش شامل:

  1. پاراگراف ابتدای (Introduction)
  2. پاراگراف پایانی یا همان نتیجه‌گیری (Conclusion)

پاراگراف ابتدایی

قبل از توضیح نکات مربوط به پاراگراف ابتدایی یا مقدمه، لازم است نکته ای را در نظر بگیرید. در خیلی از صفحات (مثلاً صفحات PLP) صفحاتی که لیست محصولات در آن لود می‌شود، شاید واقعاً نیازی به نوشتن مقدمه نباشد؛ اما در بعضی از سایت ها در صفحه محصولات، توضیحاتی را نوشته اند.

ترجیحاً این توضیحات در صفحه محصول و صفحه کتگوری (مقاله، صفحه تگ وخصوصا محصول) ننویسید و اگر مجبور به اینکار هستید باید توضیحاتی بسیار کوتاه و کاربردی نوشته شود چرا که پاراگراف ابتدایی را بیشتر در صفحاتی از جنس Informational یا Commercial که تقریباً مقاله‌محور هستند می‌نویسیم.

قبلا هم تاکید شد که به هیچ عنوان تگ H1 را در مقاله انتخاب و  تکرار نمی کنیم وقتی سیستم یا قالب Stable باشد خودش عنوان اصلی را داخل تگ H1 لود می‌کند.

بعد از مشخص کردن تگ  H1 می توانید شروع به نوشتن مقدمه مقاله خود کنید اگر صفحه تان با تصویر شروع می شود می توانید قبل از تصویر و یا بعد از تصویر متن خود را بنویسید، بهتر است که در ابتدا چند خط توضیح بدهید و بگویید که موضوع صفحه چیست (بحث Introduction یا مقدمۀ صفحه) و بعد شروع کنید به نوشتن بقیه مقاله و به مشخص‌کردن بخش‌های داخلی یا همان H2ها.

پاراگراف ابتدایی یک مقالهنکاتی که هنگام نوشتن مقدمه باید رعایت کنیم:

  1. از کلمۀ کلیدی اصلی در مقدمه و ترجیحاً در همان جملۀ اول استفاده کنید؛
  2. در بخش مقدمه نیازی به تیتر مستقل نیست.
  3. در یک مقاله نیازی به دو H1 به هیچ عنوان نیست.
  4. کلمات کلیدی‌ مترادف را به شرط کار بر پسند بودن متن، داخل مقدمه بنویسید، و البته بدون Stuffing.
  5. در صفحات PLP ( صفحه محصول، کتگوری) معمولاً نیازی به مقدمۀ متنی نیست و بهتر است که ترجیحاً و مستقیماً محصولات معرفی ‌شوند. با توجه به شرایط یا سایت‌ها ممکن است شما بخواهید یک جملاتی را در بالای لیست محصولاتتان بنویسید؛ اما در کل نیازی به مقدمه در چنین صفحاتی نیست.
  6. لینک خروجی را در ATF (قسمت بالای صفحه، قسمتی که بدون نیاز به اسکرول دارید می‌بینید) درج نکنید.
  7. اگر قرار است داخل پاراگراف ابتدایی لینک داخلی قرار بدهیم، لینک باید به صفحات کاملاً مرتبط یا مقالات والد و فرزندی انجام شود.

در بخش ATF بالای صفحه (قسمتی از صفحه که کاربر بدون اینکه بخواهد اسکرول کند، مشاهده می‌کند) هیچ لینک خروجی را قرار نمی‌دهیم؛ یعنی به سایت‌های دیگر لینک نمی‌دهیم، حتی به‌صورت No Follow.

مثال:

اگر موضوع صفحه قیمت ارتودنسی است و شما صفحه دیگری بنام هزینه ارتودنسی نا مرئی دارید و می خواهید از صفحه قیمت ارتودنسی به صفحه هزینه ارتودنسی نامرئی لینک دهید وقتی که برای صفحۀ «قیمت ارتودنسی» یک مقدمه می‌نویسید، اگر خواستید لینک بدهید اشکالی ندارد؛ می‌توانید با همان کلمۀ هزینۀ ارتودنسی نامرئی به صفحۀ خودش لینک بدهید. در حقیقت این مقالات را والد و فرزندی می‌نامیم که بحث بسیار مفصلی درزمینۀ استراتژی چیدن صفحاتمان هست.

پاراگراف پایانی یا نتیجه‌گیری

پاراگراف پایانی یا نتیجه گیری جملاتی هستند که در انتهای صفحه می‌نویسیم. برای نوشتن قسمت نتیجه گیری اصلا نیازی نیست که این قسمت را با عنوان نتیجه‌گیری شروع کنید و بنویسید «نتیجه‌گیری»؛

می‌توانید خیلی خلاقانه تیتر این قسمت را انتخاب کنید.  برای مثال عبارت «و در پایان»، و در یک جمله بنویسید که در پایان قرار است چه را بگویید، مثال دیگر: «و اما مهم‌ترین تجربه، جمع‌بندی ….»، «درنهایت» و……  و بعد هم مطلبتان راتوضیح دهید.

این‌ها مثال‌هایی است که می‌تواند به شما کمک بکند یک کمی تیتر پاراگراف پایانی را جذاب‌تر و خلاقانه‌تر بنویسید.

در تیتر نتیجه‌گیری می توانید از کلمۀ کلیدی اصلی یا مترادف‌ها وقتی پتانسیلش وجود دارد استفاده بکنید.

مثلاً می‌توان در صفحۀ «هزینۀ ارتودنسی» یکی از این دو حالت را استفاده کرد: «جمع‌بندی: هزینه‌های ارتودنسی» کاربر وقتی دارد اسکرول می‌کند و به پایین صفحه می‌آید اول می‌خواهد ببیند که چه صفحه‌ای را دارد می‌بیند،  این مطلب چه بخش‌هایی دارد و شاید بخواهد خیلی سریع در همان خط‌های اول مقدمه یا جملات پایانی جوابش را خیلی سریع بگیرد و نخواهد  کل مطلب را بخواند. پس می‌توان چنین تیتری را برایش قرارداد و به او این پیام را داد که اگر تا اینجا آمدی و اسکرول کردی، می‌خواهم در یک جمله و پاراگراف به شما یک دید کلی بدهم.

پاراگراف پایانی یا نتیجه گیری در مقاله

چند نکته:

  • تیتر نتیجه‌گیری را می‌توان داخل یک H2 مستقل قرار داد. خصوصاً اینکه قرار است کلمۀ کلیدی اصلی و یا کلمات مترادف را در این تیتر استفاده کنید.
  • کلمه‌های کلیدی تعدادش می‌تواند خیلی زیاد باشد، می‌توان تمام این کلمات را در بخش‌ها و المان‌های مختلف استفاده کرد و در تشخیص موضوع صفحه به گوگل کمک کرد.
  •  در متن پایانی حتماً از کلمۀ کلیدی استفاده کنید. به‌هرحال پتانسیل خیلی خوبی است و پاراگراف پایانی یک المان خوب است که بتوانید کلمۀ کلیدی اصلی‌تان را استفاده کنید.
  • اگر کلمات مترادفی را داشتید که در کل مطلبتان نتوانسته اید استفاده کنید در پاراگراف پایانی استفاده کنید.

دو مثال درمورد پاراگراف پایانی:

مثال شماره یک:

در مطلب مربوط به «هزینۀ ارتودنسی»، پاراگراف پایانی را این‌گونه نوشته‌ام.«جمع‌بندی پایانی و تجربه بیماران از هزینه‌های ارتودنسی» را عنوان قسمت نتیجه گیری قرار داده ام. اولاً کلمۀ کلیدی را استفاده کرده‌ام، یک تیتر دارم، بعد نوشته‌ام که «ما سعی کردیم از پزشکان متخصص ارتودنسی در شهرهای مختلف تعرفه‌های و هزینه‌های ذکرشده را گردآوری و ارائه کنیم»  و بعد از آن  اشاره‌کرده‌ام که «آیا فاکتور تأثیرگذار دیگری در قیمت ارتودنسی هست که ما به آن اشاره نکرده باشیم؟»، «آیا شما تجربه ارتودنسی دندان داشته‌اید».

چقدر هزینه ارتودنسی دندان‌هایتان شده است؟» و «خیلی از افراد دنبال ارتودنسی ارزان هستند. نظر شما چیست؟» و آمده‌ام گفته‌ام که اگر در جستجوی یک متخصص ارتودنسی خوب در شهر خودت هستی، من یک ‌بخشی دارم تحت عنوان «بهترین متخصص‌های ارتودنسی» در آنجا به‌صورت تفکیک‌شده براساس شهر، منطقه و محله می‌توانی متخصص موردنظر خودت را پیدا کنی. اینجا من کلمات کلیدی مترادف و اصلی‌ام را در تایتل جمع‌بندی پایانی و متنش استفاده کرده‌ام.

در بحث User Experience و User Interface که شما در صفحه باید رعایت بکنید، یک دورۀ کامل وجود دارد بنام «من چگونه محتوای جذاب بنویسم» در آن به‌صورت کامل  در باره این موضوع صحبت می‌کنیم به ایده‌های مختلف اشاره می شود و یکی از موضوعات هم پاراگراف پایانی است. بهینه‌سازی داخلی با توجه به بحث User Experience و User Interface صفحه، را در مثالی که زده شد رعایت کرده ایم و در زیر به توضیح آن می پردازیم.

در دیسکریپشنی که مثال زدیم، من آمده‌ام هم‌زمان هم سؤال پرسیدم از کاربر؛ یعنی دیسکریپشن قرار است یک اقدامی را هم انجام بدهیم، سؤال پرسیده‌ام و ترغیبش کرده‌ام که کاربر نظر هم بدهد. کاربر را درگیر یک مقالۀ دیگر با لینک داخلی که داده‌ام، کرده‌ام؛ یعنی گفته‌ام هزینۀ ارتودنسی این‌گونه است، نظر شما چیست؟ آیا تجربه داشته‌اید؟

حالا اگر نمی‌دانی پیش چه پزشکی بروی، من یک صفحه دارم، در آنجا آمده‌ام درمورد متخصص‌های ارتودنسی، صحبت کرده‌ام، لیستشان را قرار داده‌ام، شماره و آدرسشان را قرار داده‌ام؛ می‌توانی به آنجا مراجعه کنید و به شما اطلاعات داده‌ام. این‌ یک مثال خیلی خوب است از اینکه من چطور می‌توانم یک تجربۀ کاربری خیلی خوب را برای کاربرم رقم بزنم و او را درگیر کنم. درگیر به اینکه نظر بدهد یا نظرات دیگران را هم بخواند، ببینید افراد دیگر چه هزینه‌هایی داده‌اند و من او را درگیر یک مقاله و موضوع دیگر کردم.

مثال شماره دو:

می توان ایدۀ بهتر و خلاقانه‌تری در نوشتن متن پایانی بکار برد. تیم ما یکی از پروژه هایش برای متخصص ارتدنسی بود و ما با سوال پر تکراری روبرو شدیم و آن را از پزشک موردنظر، پرسیدیم و بصورت خلاقانه جواب دکتر را در متن پایانی بکار بردیم،

سوال: آقای دکتر آیا کسی می‌تواند بدون اینکه معاینه شود و به مطب بیاید شما یک تعرفۀ تقریبی  هزینه ارتودنسی برایش محاسبه کنید؟

عنوان تیتر پایانی مقاله ما: «جمع‌بندی پایانی: مشاوره رایگان برای محاسبه تقریبی هزینه ارتودنسی دندان‌های شما

جواب: هرچند که دادن قیمت ارتودنسی بدون معاینه واقعاً کار سختی است؛ اما با توجه به اینکه خیلی از افراد جواب به این سؤال برایشان مهم است و مکرراً این سؤال را می‌پرسند، ما این مقاله را نوشتیم و قیمت‌ها را هم منظم آپدیت می‌کنیم.» اینجا من سعی کردم یک جذابیت و تنوع بصری داشته باشم، عدد استفاده کنم و بگویم که من این را آپدیت می‌کنم. «البته اگر موارد زیر را از طریق واتس‌آپ یا اینستاگرام برای ما ارسال کنید می‌توان بررسی شود و یک طرح درمان کلی همراه با هزینه کلی ارائه شود.»

می‌بینید دوستان؟ اول‌ازهمه در جمله پایانی دارم می‌گویم اولاً هزینه‌هایم آپدیت است، دوما می‌توانم هزینۀ تقریبی را برایت حساب کنم، اگر این کار را بکنی؛ مثلاً عکس OPG خود را برایم بفرستی، می‌بینید یک کلمۀ خوب که در آن حیطه دارد استفاده می‌شود و می‌تواند متن من را نسبت به رقبا غنی‌تر کند، عکس سفالومتری، عکس نیمرخ با موبایل، روبرو خنده با موبایل، عکس دندان‌های چفت‌شده از روبرو با موبایل؛ «اما توجه داشته باشید برای اینکه طرح درمان دقیق باشد، نیاز است که دینامیک بافت نرم یا همان معاینه حضوری انجام شود.» ببینید چقدر کلمات حرفه‌ای، خوب و اختصاصی در این متن استفاده‌شده است و متن من را کامل متمایز می‌کند و من فقط با یک کار ساده و سؤال از پزشک توانستم به این متن برسم.

در این مثالی که زده شد دو موضوع را توضیح می‌دهم؛

یکی اینکه چگونه یک محتوای جذاب بنویسم و تمام تلاشمان بر این بوده است که کاربری که آمده است را درگیر کنیم؛ اینجا از تکنیک ترغیب تماس دارم استفاده می‌کنم؛ یعنی، کاربری که آمدی و «هزینۀ ارتودنسی» را خواندی، اینجا من دارم به تو می‌گویم که می‌توانی یک مشاورۀ رایگان هم بگیری، یعنی تمام تلاشم را کرده‌ام که در این مقاله یک اطلاعات تماس، ورودی اولیه و سرنخی از آن کاربر (بیمار) هم داشته باشم.

دوم اینکه کلمات کلیدی اصلی و مترادف را هم در این پاراگراف پایانی به‌خوبی استفاده کرده‌ام، توزیعشان کرده‌ام؛ مثلاً ببینید در تیتر H2 هزینۀ ارتودنسی بوده است،  قیمت ارتودنسی و کلمات دیگر هم که خیلی متنم را متمایز می‌کند؛

پس در پاراگراف پایانی‌، کلمۀ کلیدی‌ را می‌توان خیلی هوشمندانه استفاده کرد و کاربر را ترغیب به یک اقدام یا تماس یا لینک‌کردن به صفحه‌ای دیگر نمود.

این توضیحاتی که دادم قسمتی از دورۀ On-Page for Google است و تمام تلاش ما اینست که از المان‌های صفحه نهایت استفاده را ببریم تا به گوگل بگوییم که موضوع هر صفحه چیست، با چه کلماتی می‌توانی، صفحه را فهرست کنید و بهترین کلمات کدم‌اند؟

یکی از مواردی که در رفتار کاربر و درنتیجه سئو وب سایت شما  تأثیر بسزایی دارد، مقدمه یا همان پاراگراف ابتدایی است.
مقدمه جزء بخش ابتدایی صفحه است و باید به گونه ای نوشته شود که علاوه بر اینکه کاربر را ترغیب کند مقاله شما را بخواند، وی را مطمئن کند موضوع مقاله، دقیقا همانی است که به دنبالش است.

مقدمه خوب و مناسب


چک لیست

نکات بهینه سازی مقدمه برای ربات های گوگل:

در ادامه نکاتی که برای نوشتن یک مقدمه خوب از نظر ربات های گوگل باید رعایت کنید را برای شما نام برده ایم:

  1. مقدمه را  ۱۰۰% با قلم و ادبیات خودتان بنویسید.
  2. مقدمه را می توانید بارها تغییر دهید، بازبینی کنید و بهینه تربنویسید.
  3. در مقدمه هیچ گونه لینک خروجی قرار ندهید.
  4. ترجیحا از لینک داخلی استفاده نکنید مگر در مقالات والد و فرزندی.
  5. از کلمه کلیدی اصلی در مقدمه و ترجیحا جمله اول استفاده کنید.
  6. کلمات مترادف را به گونه ای کاربرپسند در مقدمه بکار ببرید.

نکات ظاهری و کاربر پسندی، مقدمه برای کاربران:

در ادامه نکاتی که برای نوشتن یک مقدمه خوب برای کاربرپسند بودن، باید رعایت کنید را برای شما نام برده ایم:

  1. کاربر را بترسانید به گونه ای که احساس کند اگر مقاله را نخواند کلی چیز از دست می دهد.
  2. حس کنجکاوی در کاربر ایجاد کنید تا ترغیب شود مقاله شما را دنبال کند.
  3. در مقدمه از تجربه شخصی خود بگویید تا مقاله تان نزد کاربر اعتبار بیشتری پیدا کند.
  4. مجوز، مدرک و گواهینامه هایی که دارید را ذکر کنید تا کاربر راحت تر به مقاله شما اعتماد کند.
  5. این حس را به کاربر بدهید که مقاله توسط یک فرد متخصص و باتجربه نوشته شده است.
  6. به کاربر نشان دهید برای تهیه مقاله، تحقیق، بررسی و مصاحبه انجام داده اید.
  7. داستان بگوئید حتی اگر ساختگی باشد. با گفتن داستان یا خاطره خیلی خوب می توانید کاربر را با خود همراه کنید.
  8. اگر نیاز کاربر در همان پاراگراف و جمله اول رفع می شود این کار را انجام دهید.
  9. طول مقدمه باید به گونه ای باشد که کاربر بدون اسکرول در صفحه آن را بخواند.

سایر جلسات این دوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.