استفاده از لیستینگ در مقالات

بدون دیدگاه
683

نمایش موارد فهرستی در صفحه توسط Bullet یا Numbering

«لیست‌ها» یا «فهرست‌ها»  از دیگر المان های مهم در صفحه هستند که به‌صورت Bullet یا Numbering می‌آیند و یکسری موارد را بصورت فهرست‌شده به کاربران نمایش می‌دهند. این لیست‌ها چه از نوع Bullet چه از نوع Numbering،  می‌توانند موقعیت‌های خوبی برا ی استفاده کلمات کلیدی اصلی و مترادف باشند. معمولاً (Bullet وNumbering)بعد از تیتر H2 یا H3 قرارمی گیرند.

لیست ها (bulleted and numbered)

چگونه از لیستینگ ها در مقالات استفاده کنیم؟

در کل بهتر است که کلمات کلیدی اصلی و مترادف‌ها را  در لیستیگ ها استفاده نماییم.  توجه نمایید منظور این نیست که در هر ردیف کلمات کلیدی را استفاده کنیم که این یک مصداق بارز از Keyword Stuffing می‌شود. در حدی که بتوانید هوشمندانه کلمۀ کلیدی اصلی‌تان یا مترادف‌هایی که برای شما مهم هستند را در این لیستینگ‌ها استفاده بکنید کافی است.

چند نکته:

  • لیستینگ‌ها را داخل تگ‌های هدینگ قرار ندهید.
  • لیستینگ‌ها نباید جملات یا پاراگراف‌های طولانی باشند!
  • خود لیستینگ‌ها نیازی به پاراگراف توضیحی ندارند.
  • برای نوشتن لیستینگ ها و یا انتخاب شماره هیچ وقت این کار را بصورت دستی انجام نمی دهیم.

لیستینگ‌ها را داخل تگ‌های هدینگ قرار ندهید: موردی که خیلی زیاد در سایت‌های مختلف دیده می‌شود این است که افراد زمانی که می‌خواهند یکسری فهرست را داخل سایتشان قرار بدهند می‌آیند و آن‌ها را داخل تگ‌های هدینگ قرار می‌دهند. این کار کاملاً اشتباه است.

در یک مقاله امکان دارد که تگ H2 و H3 و شاید H4 داشته باشیم،  وبعد یک پاراگراف توضیح، و لیستینگ ها، این لیستینگ‌ها به هیچ عنوان قرار نیست که داخل تگ‌های هدینگ قرار داد.

لیستینگ‌ها نباید جملات یا پاراگراف‌های طولانی باشند: خیلی مهم است که یکسری موارد را بصورت فهرست‌شده، کوتاه و مختصر به کاربرتان نمایش دهید و هوشمندانه کلمات کلیدی را در این لیست‌ها قرار بدهید و قرار نیست که این‌ها خودشان یک جمله یا یک پاراگراف باشند، باید کوتاه باشند؛ یک جمله، یک خط!

حالا شاید یکی دو مورد از آن‌ها طولانی‌تر باشند، اما قرار نیست که تمام این لیستینگ‌ها، و همۀ موارد هر فهرست طولانی باشند، باید کاربر در یک نگاه بتواند آنها را را بخواند و خیلی خلاصه و سریع متوجه شود که شما در این بخش چه چیزی را ارائه کرده‌اید.

خود لیستینگ‌ها نیازی به پاراگراف توضیحی ندارند؛ یعنی این‌گونه نیست که برای مورد اول را که نوشتم Enter بزنم و شروع به توضیح نوشتن کنم. اگر قرار باشد یکی از این موارد، خودش پاراگراف توضیحی داشته باشد، یعنی اینکه شما دارید ساختارهای Hهایتان را اشتباه قرار می‌دهید. ااگر به توضیح نیاز دارد، پس احتمالاً می تواند ان موضوع، خودش یک تیتر از صفحه باشد. شاید مثلاً یک زیرتیتر از H2 ، شاید خودش یک H3 باشد که توضیحاتی دارد و در ادامه آن شما لیستینگ‌ها و فهرست‌ها را قرار می‌دهید.

لیسنینگ ها نباید جملات یا پاراگراف های طولانی باشند.

مثال:

در تصویر زیر در بخش هدینگ بحث «هزینۀ ارتودنسی» بیان می شود، یک تیتر H2  داریم با عنوان «چگونه هزینۀ ارتودنسی را کاهش دهیم؟» توضیح داده‌ایم و نوشته‌ایم با رعایت مثلاً این نکات یا با مدنظر قراردادن این موارد می‌توانید هزینه‌هایتان را پایین بیاورید. و یک فهرست چهارتایی داریم، که بازهم مقداری طولانی است و حتی می‌تواند خیلی کوتاه‌تر نوشته شود تا برای کاربر جذاب‌تر باشد و او را ترغیب بکند آن را بخواند و برای آن وقت بگذارد.

وقتی لیستینگ ها طولانی باشد کاربر برای خواندنش وقت نمی‌گذارد. پس می‌توان برای ادیت این لیستینگ یک ایده داشت.

برای نوشتن لیستینگ ها و یا انتخاب شماره هیچ وقت این کار را بصورت دستی انجام نمی دهیم: یعنی بصورت دستی دایره  یا  اعداد را نمی نویسیم،کافی است هنگامی‌که توضیحتان را نوشتید دونقطه قرار دهید و بعد، از داخل ادیتورتان، این دو گزینه، «لیست نشانه‌دار» یا «فهرست عددی» را انتخاب کنید.

‌باید که حتماً  از گزینه «لیست نشانه‌دار» یا «فهرست عددی» استفاده کنید معمولاً هم طراح آن را به نحوی تنظیم کرده است که فهرست‌ها بصورت Bullet یا بصورت Number داخل سایت به کاربر نمایش داده شود.

اگر کد html آن را هم نگاه کنید، وقتی شما این‌ها را از نوع Bullet انتخاب می‌کنید، داخل تگ‌های html قرار می‌گیرد. اگر از نوع عدد انتخاب کنید بصورت Numbering فهرست‌های شما داخل تگ‌های <li> قرار می گیرد.

پس مهم است وقتی‌که می‌گوییم یکسری موارد را می‌خواهیم بصورت فهرست به کاربر نشان بدهیم حتماً آن فهرست ها، داخل تگ‌های <li> قرار بگیرد (از نوع Bullet یا از نوع Numbering). باتوجه به شرایطتان و کاملاً سلیقه‌ای می‌توانید از هرکدام از این موارد استفاده کنید.

چگونه از لیسنینگ ها در مقالات استفاده کنیم؟

استفاده از لیستینگ ها در مقالات باعث می‌شوند که:

  • چشم  کاربر از خواندن پاراگراف های متنی پشت سرهم خسته نشود.
  • موارد مهم یک بخش را به صورت فهرست وار به کاربر ارائه کنید و توجه بیشتری از کاربران جلب کنید.
  • مقاله شما از دید گوگل اهمیت بیشتری پیدا کند. و فهرست ها محل مناسبی برای استفاده از کلمات کلیدی هستند.

در همین مقاله در قسمت بالا شما لیست هایی از نوع bulleted list را ملاحضه می کنید و در پایین صفحه در بخش چک لیست ها، لیست هایی از نوع numbered list  را ملاحضه می کنید.

نکات مهم استفاده از لیستینگ از دید ربات های گوگل

  1. لیستینگ ها معمولا بعد از تگ H2 یا H3 و پاراگراف توضیحی می آیند.
  2. پاراگراف توضیحی قبل از لیستینگ بهتر است با علامت : تمام شود.
  3. از قرار دادن لیستینگ ها در تگ هدینگ خودداری کنید.
  4. از کلمات کلیدی در لیستینگ خود استفاده کنید.

نکات مهم استفاده از لیستینگ از دید ربات های گوگل

نکات مهم استفاده از لیستینگ از دید کاربر

  1.  آیتم های لیستینگ جملات کوتاه و تیتروار اند. (نیازی به قرار دادن پاراگراف های طولانی در لیستینگ نیست.)
  2. از قرار دادن عکس در بین لیستینگ خودداری کنید.
  3. از پر کردن صفحه با لبستینگ خودداری کنید. ترجیحا نکات مهم را در لیستینگ قرار دهید.
  4. از لیستیینگ برای سرفصل مقاله خود استفاده کنید. هدینگ های مقاله را در قالب لیستینگ قرار دهید. (انجام آن توسط طراح قالب انجام می شود)

سایر جلسات این دوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.