لینک های خروجی لینک هایی هستند که شما از صفحات سایتتان به سایت های دیگر می دهید.لینک های خروجی باعث اعتماد بیشتر گوگل و کاربر به محتوای شما می شود.
لینک های خروجی لینک هایی هستند که شما از صفحات سایتتان به سایت های دیگر می دهید. این لینک ها شامل: منابع ترجمه و مستندات مقاله
می شوند.
چک لیست
نکات مهم استفاده از لینک خروجی برای ربات های گوگل
- لینک خروجی باید حتما No follow باشد.
- لینک خروجی باید در تب جدید باز شود.
- متن پیوند لینک خروجی به هیچ وجه از کلمات تارگت شده صفحه یا سایت نباشد. (لینک به صورت brand، Naked Url یا Random باشد.)
- هنگام نوشتن مقاله می توانید تحقیقات انجام شده مرتبط، آمار و گزارشات مرتبط و نقل قول مرتبط از سایت های دیگر را نیز بیاورید.
- نقل قول ها را می توانید در تگ <blockquote> قرار دهید.
- ظاهر نقل قول باید به صورت تورفتگی و با ظاهر متفاوت باشد که تنظیم آن توسط طراح قالب انجام می شود.
لینکهای خروجی
لینکهای خروجی همانطور که از اسمشان مشخص است یعنی شما از صفحهای از سایتتان به یک سایت دیگر، یک دامنهی دیگر لینک میدهید. اینکه میگوییم به سایتهای دیگر لینک میدهیم، چه منطق یا دلیلی میتواند پشت آن باشد؟ اگر بصورت کلی بخواهیم پاسخ بدهیم، درحقیقت وقتی شما دارید به یک سایت خارج از وبسایت خودتان لینک میدهید، میخواهید محتوای خودتان را کاملتر کنید و یک منبع یا مرجعی که تکمیلکنندهی موضوع شما هست را به آن اشاره کنیم.
درحقیقت شما دارید توسط یک منبع معتبر و کاملتر، کاربر را راهنمایی و یا به او استناد میکنید. اگر شما آمار، ارقام و یا مواردی را داخل سایت و مقالۀ خود ذکر میکنید، میتوانید منبع آن را نیز بصورت یک لینک خروجی ذکر کنید؛ یعنی از چه سایتی این مطلب را نقلقول کردهاید یا کانتنت شما نیاز داشته باشد که به یک سایت یا مبحثی اشاره کند و صرفاً به جهت اینکه کاربر به آن سایت هدایت شود، لینک را در آن صفحه قرار میدهید.
تفاوت لینکهای خروجی با لینک داخلی
لینکهای خروجی هم بهسادگی مانند لینکهای داخلی هستند؛ یعنی واقعاً ازلحاظ اجرایی هیچ فرقی نمیکند. در اینجا نمونهای که آماده کردهام درزمینۀ ارتودنسی کودکان هست که بصورت کامل نکات مربوطۀ آن را میگوییم. اینجا مثلاً به انجمن ارتودنتیستهای آمریکا لینک داده شده است. ازلحاظ ساختاری من لینک آن سایت را پیدا میکنم، لینکش را کپی میکنم و در سایت خودم آن مطلب یا پاراگراف را هم از قسمت ویرایشگر لینک مقصد را درج میکنم.
حالا نکات آن را برای شما توضیح میدهم؛ پس لینکهای خروجی منابع معتبریاند که مربوط به موضوع ما هستند. بازهم صحبت همیشگی در تمامی جلسات این دوره: هدف چیست؟ هدف این است که ما بتوانیم به گوگل در تشخیص موضوع صفحاتمان کمک بکنیم. خود لینکهای خروجی هم میتواند این کار را برای ما انجام دهد؛ اما اگر وبسایتی که شما دارید در آن موضوع به آن لینک میدهید، برای گوگل موضوعش مشخص و واضح است و توانسته است درخصوص آن موضوع هم رتبه بگیرد، این لینکی که شما به آن صفحه و سایت میدهید هم درحقیقت میتواند به هدف این دورهای که الآن داریم، کمک بکند که گوگل بتواند موضوع شما را تشخیص بدهد.
وقتیکه ما منابع معتبر و مربوط به موضوع خودمان را درج میکنیم درحقیقت داریم کمک میکنیم که موضوعمان توسط گوگل بهتر تشخیص داده شود. این هم یکی از سیگنالهایی که میتوانیم صادر بکنیم. هرچقدر صفحۀ مقصد در لینک خروجی معتبرتر و مرتبطتر باشد، تأثیر بیشتری در ارزشمندی آن لینک وجود دارد و بهتر میتواند به رتبهگرفتن مقالۀ شما کمک کند.
لینکدهیهای خروجی follow باشد یا No follow؟
دوستان، موضوع بعدی بحث نکاتی است که ما در این لینکدهیهای خروجی باید استفاده کنیم. نکتۀ اول اینکه لینکهای خروجی شما حتماً No follow باشد. No follow را قبلاً در قسمت لینکهای داخلی صحبت کردیم که در یک ویدئوی جداگانه بصورت مفصل راجع به آن توضیح دادیم که ماهیت و کار آنها چیست.
اینجا کافی است که من لینکی که دارم تنظیم میکنم برای این موضوع را، وقتی صفحه را انتخاب میکنم، اگر این افزونهها را نصب کرده باشم، مثلاً افزونۀ Add No follow را، این گزینه برای من فعال میشود که من بتوانم بصورت دستی درخواست بدهم که این لینک من No follow باشد.
اگر من همین را ادیت بزنم، یک rel No follow برای آن اضافه میکنم. در کدهای من هنگامیکه تگ A تنظیم میشود، اینجا rel No follow هم به آن اضافه میشود و مورد بعدی که برای لینکهای خروجی باید مدنظر قرار بدهیم، این است که لینک خروجیتان باید در یک tab جدید باز شود؛ یعنی ما نمیخواهیم که کاربر بههیچعنوان از صفحۀ ما خارج شود.
زمانیکه دارد کانتنت را میخواند و به لینک خروجی میرسید (ما در لینکهای داخلی نیز این قانون را داشتیم) و کلیک میکرد بایستی که صفحۀ مقصد (سایت دوم یا سایت خارجیای که ما به آن لینک میدهیم) مطلبش در یک tab جدید باز شود. درمورد لینکهای داخلی که ما این کار را انجام میدهیم، درمورد لینکهای خروجی قطعاً انجام میدهیم که دامنۀ ما در مرورگر کاربر باز بماند و از آن خارج نشود.
نکات مهم متن پیوند
نکتۀ بعدی اینکه متن پیوند بههیچعنوان از کلمات تارگتشدۀ صفحه یا حتی سایت نباشد. اگر قرار است که شما لینکی را به خارج از سایتتان هدایت کنید و مثلاً به یکسری از کلمات را تارگت دارید، اینجا اگر من روی همین تیبلی که دارم قرار است روی صفحۀ A کار بکنم و قرار است روی این کلمات یا روی تمام صفحات سایتم رتبه بگیرم، سایت من صفحات زیادی دارد و در استراتژی روبروی چشمانم هست و میدانم که من قرار است روی این کلمات رتبه بگیرم.
دوستان در بحث استراتژی کلمات و کلماتی که ما آنها را برای اینکه روی آنها رتبه بگیریم، مشخص کردیم، وقتی داریم از لینکهای خروجی در صفحاتی استفاده میکنیم که بخواهیم به مطلبمان اعتبار بدهیم، مستندات خودمان را مطرح کنیم که از کجا داریم این مطلب را نقلقول میکنیم و یا کاربر در کجا میتواند یک کانتنت مرتبط را بخواند.
تأکید میکنم بههیچعنوان با این Query ها که قرار است صفحاتمان رتبه بگیرند، کاربر را از صفحه خارج نمیکنیم؛ یعنی بههیچعنوان این کلمات داخل انکرتکستهای ما قرار نمیگیرند. اگر قرار باشد ما لینک خروجی را داخل صفحات سایت خودمان تنظیم کنیم، متن پیوندهای ما یا براساس برند آن سایت هستند (نام برندشان را ذکر میکنیم)، بصورت Naked URL هست؛ یعنی آدرسش را ذکر میکنیم، یا رندوم استفاده میکنیم (در قسمت لینکهای داخلی به کلمات رندوم اشاره کردیم، مثل اینجا، این صفحه، این لینک و…) و بههیچعنوان با انکرتکستهایی که کلمات کلیدی ما هستند (کلمات کلیدیای که ما تارگت داریم) هیچوقت از آنها برای انکرتکستهایمان استفاده نمیکنیم.
مثالی برای لینک سازی خارجی
در مثالی که اینجا آوردم، مثلاً یک مقاله دارم در زمینۀ «ارتودنسی در زمان کودکی»، بهترین سن برای ارتودنسی کودکان چه سنی است؟ اینجا من یک نقلقول را دارم انجام میدهم و درحقیقت از یک لینک خروجی استفاده میکنم (انجمن ارتودندیستهای آمریکا) لینک آن صفحه و مبحث را اینجا گذاشته ام.
ببینید اینجا انکرتکست (متن پیوند) من با نام برند آن سایت است. با نام برند آن سایت اگر لینک از سایتتان خارج شود هیچ مشکلی ندارد. موارد دیگری را نیز اشاره کردم، کلمات رندوم هستند یا مستقیماً آدرس آن صفحه؛ شما مثلاً کافی بود همین آدرس را هم داخل پرانتز قرار میدادید و کاربر با کلیککردن روی آن به سایت یا صفحه میرفت.
نکتۀ بعدی اینکه در پاراگراف ابتدایی هیچ لینک خروجی درج نمیکنیم؛ زمانیکه کاربر داخل صفحۀ شما آمده است و درحقیقت دارد قسمت ATF (About the Fold) صفحه را میبیند، جملات اول، عکس اول، تیتر اول را میبیند و حتی قرار است آن چند خط اول را بخواند، بهتر است اصلاً کاربر را از صفحۀ سایت خارج نکنیم. گفتیم شاید بین صفحات و موضوعات سایت خودمان یکسری مطالب پیلار و کلاستر، مادر و فرزندی داشته باشیم که کاملاً مرتبط باشد.
آنجا اگر این لینک داخلی را داخل پاراگرافها درج بکنیم هیچ مشکلی ندارد؛ اما در پاراگرافهای ابتدایی بهتر است که لینک خروجی درج نشود، اگر قرار است که لینک خروجی هم استفاده بکنیم بهتر است در ادامه، پایین و یا وسط صفحه این کار را انجم بدهیم.
مثالی برای سایت فروشگاهی
در پایان دو مثال برای شما آوردهام؛ ببینید مثلاً من یک سایت فروشگاهی دارم و در آن ترازوهای برندهای مختلف را میفروشم. یکی از برندهایی که با آن کار میکنم «ترازوی محک» است؛ قطعاً سایت «محک» وجود دارد و محصولات خودش را هم دارد، یکی از کلماتی که میخواهم رتبه بگیرم «ترازوهای محک» است، من چنین عبارتی را بههیچعنوان در مطالب و صفحات خودم استفاده نمیکنم.
مثلاً «در این بخش میپردازیم به بررسی مزایا و معایب ترازوهای محک»، مثلاً من یک صفحهای درمورد بهترین ترازوهای فروشگاهی دارم یا درمورد مزایا یا مشکلات ترازوهای محک؛ میآییم و در همان ابتدا در جملات اول میگوییم ما میخواهیم در این بخش درمورد مزایا و معایب ترازوهای محک صحبت کنیم و این ترازوی محک را به سایت محک لینک بدهم. این بدترین کاری است که شما میتوانید انجام بدهید و یک سیگنال بسیار بد برای سایت خودتان است!
شما وقتی با ترازوهای محک قرار است که صفحۀ خودتان رتبه بگیرد، بهتر است این کلمه را در انکرتکستهای لینکهای خروجیتان استفاده نکنید. من این را به این شکل تغییر میدهم: «در این بخش میپردازیم به بررسی ترازوهای محک…» سپس برند آن را بصورت انگلیسی بدون.com گذاشتن قرار میدهم؛ یعنی لینک خروجی من دارد با نام برند اتفاق میافتد (mahakco) و در ادامه میتوانم بنویسم: «… از بخش ترازوهای محک میتوانید ترازوی موردنظر خود از این برند را آنلاین خرید کنید»
این دارد به کتگوری محصولات محک من میرود، کاربر دارد داخل سایت خودم به بخش ترازوهای محک هدایت میشود، به صفحهای که من میخواهم برای آن رتبه بگیرم، صفحهای که ساخته شده برای لیست شدن ترازوهای محک و من دقیقاً با کلمۀ کلیدی تارگت آن صفحه دارم لینک را از یک صفحۀ دیگر مثلاً «بهترین ترازوهای فروشگاهی» یا «بررسی برند محک» دارم کاربر را به صفحۀ محصولاتم هدایت میکنم.
بنابراین دوستان، لینکهای خروجیای که استفاده میکنید هم میتواند در رتبهبندی سایت شما تأثیرگذار باشد و با توجه به موضوع بحثمان میتواند کامل به تشخیص سایت شما هم کمک نماید. هرچقدر آن سایت در حیطۀ کاری که شما دارید استفاده میکنید، معتبرتر باشد و در آن کلمات هم رتبه گرفته باشد، آن لینک، یک لینک معتبرتر و بهتر و ارزشمندتری است که شما دارید در صفحاتتان استفاده میکنید.
من دوباره به این مثال برمیگردم مثلاً وقتی من دارم درزمینۀ «ارتودنسی دندان کودکان» مطلب مینویسم، اگر همین عبارت را به انگلیسی جستجو کنید، دقیقاً یکی از سایتها و منابعی که دارد مطرح میشود سایت AAO (انجمن ارتودنتیستهای آمریکا) است که در آنجا اشاره کرده است که متخصصین ما گفتهاند مثلاً برای کودکان بهتر است برای اولینبار در سن هفتسالگی توسط یک متخصص ارتودنسی دندانهایشان معاینه شود و دقیقاً آن عبارت در اینجا استفاده شده است.
پس خود آن صفحه، یک سایت تخصصی شناختهشده برای گوگل درزمینۀ ارتودنسی است، با کلمهای که من میخواهم رتبه بگیرم خودش رتبه دارد و من به آن لینک میدهم، پس میتواند یک منبع معتبر و خوب باشد برای اینکه من در لینکهای خروجیام استفاده کنم و مجدداً تأکید میکنم در لینکهای خروجی، ما از انکرتکستهای رندوم، انکرتکستهای Naked یا همان URL یا دامنه استفاده میکنیم و از کلمات کلیدی که میخواهم رتبه بگیرم بههیچعنوان در انکرتکستهایم استفاده نمیکنم.