200 فاکتور رتبه بندی گوگل
۲ دیدگاه
2,947

خیلی از این فاکتورها قطعی، دقیق و مشخص هستد، یعنی خود گوگل صراحتا در مورد آن ها، اهمیت و تاثیرشان در رتبه بندی سایت ها صحبت کرده و برخی دیگر جای بحث دارند و حتی برخی از این فاکتور ها داری تناقض هستند، از یک طرف هرجور این فاکتورها را بررسی می کنیم با اهمیت هستند و می توانند نقش مهمی در رتبه بندی سایت ها داشته باشند اما از طرف دیگر گوگل اعلام می کند که آن فاکتور در رتبه بندی سایت ها لحاظ نمی شود.

با این وجود با من همراه باشید، در این مقاله این فاکتورها را برای شما جمع آوری کرده ایم و به صورت طبقه بندی شده  می توانید لیست کامل ۲۰۰ فاکتور مهم گوگل در رتبه بندی سایت ها را داشته باشید.

دسته بندی فاکتورهای رتبه بندی گوگل:

[/vc_column_text]
فاکتورهای دامنه در سئو سایت

مثلا سابقه دامنه، بودن یا نبودن کلمه کلیدی در دامنه یا نوع پسوند (TLD) که ir یا com کدام در رتبه گرفتن تاثیر گذارتر است؟ و ….

مثلا تگ عنوان یا تگ توضیحات یک صفحه (Title and Description tag) و تاثیر بودن کلمه کلیدی در آن ها، یا تیتر ها و عنوان های صفحه و مثلا اهمیت H1 یا طول محتوای صفحه و اینکه چقدر تعداد کلمات یک صفحه در رتبه بندی تاثیر می گذارند و هر چیزی که به یک صفحه از سایت می تواند مرتبط باشد.

فاکتورهای سئو صفحات
فاکتورهای کلی سایت در رتبه بندی
  • فاکتورهای مربوط به کل سایت

مثلا داشتن یا نداشتن صفحه تماس با ما در یک سایت، یا نقشه سایت یا میزان آپ تایم بودن سایت و یا محل سرور (موضوعی که ما هم در زبان فارسی برای آن تناقض زیاد داریم و اینکه “سرو داخلی برای سئو بهتر است یا سرور خارج” تبدیل شده به یک سوال متداول و شاید بهتر است بگوییم کلیشه ای) و …

بک لینک ها نیز خود به تنهایی چون به منزله رای و امتیاز برای یک سایت به حساب می آیند، فاکتورهای متعددی برای ان ها در نظر گرفته می شود مثلا، اهمیت قدمت سایتی که لیک می دهد، اینکه سایتی که به ما لینک می دهد چقدر قدمت دار، فالو بودن یا نبودن بک لینک ها و …..

بک لینک ها و فاکتورهای رتبه بندی
رفتار و حالات مختلف کاربر
  • فاکتورهای مربوط به رفتار و تعامل کاربر در سایت

مثلا نرخ کلیک کاربر روی لینک سایت در نتایج جستجو یا همان CTR  که اغلب در مورش زیاد شنیده اید یا نرخ پرش یا Bounce Rate  کاربران از سایت، یا  Dwell time کاربران و اینکه Pogostick  اتفاق می افتد یا خیر و آیا رفتار Pogostick کاربران تاثیری در رتبه بندی می گذارد یا خیر و …

  • قوانین مربوط به الگوریتم مخصوص گوگل

برخی فاکتورهای رتبه بندی مستقیما در الگوریتم و هسته اصلی گوگل درنظر گرفته شده اند، و شاید بر خلاف فاکتورهایی که مستقیما در رتبه بندی شما تاثیر می گذارند ایت فاکتور کل ساختار نتایج و ترتیب ها و اولویت های نمایش را تغییر دهند مثلا تاریخچه جستجوهای که کاربران انجام داده اند، یا جستجوهای که جزء YMYL هستند یا نمایش تصاویر یا ویدئو یا لوکال سرچ های افراد در گوگل و ….

الگوریتم و ربات گوگل
برند سیگنال
  • فاکتورهای مربوط به برند سیگنال

مثلا استفاده از نام برند در لینک دهی های داخلی، یا جستجوهایی که در آن ها کاربران از یک کلمه کلیدی و نام یک برند در جستجوهای خودشان استفاده می کنند و …

  • فاکتورهای اسپم داخلی

گوگل رفتار های اسپم مدیران سایت ها را داخل سایت کاملا زیر نظر دارد و فاکتورهای که برای این مورد به آن ها توجه می کند نیز متعدد هستند مثلا: اینکه محتوا به صورت اتوماتیک و ماشینی تولید شده یا مستقیم توسط مدیر و نویسندگان سایت و یا انجام کارهایی مثل Keyword stuffing و …

اسپم های داخلی سایت
فاکتورهای اسپم خارجی سایت
  • فاکتورهای اسپم خارجی

جدایی از فاکتورهای اسپم داخلی، گوگل فاکتورهای متعددی برای چک کردن اقدامات و اتفاقات اسپمی که خارج از سایت رخ می دهد نیز دارد مثلا هک شدن یک سایت یا دریافت لینک خارجی از سایت های که موضوع آن ها کاملا بی ارتباط با موضوع سایت دریافت کننده لینک است و…

سوالات متداول:

آیا همه این فاکتورها را باید در سئو رعایت کنیم؟

خیر، الزاما رعایت همه فاکتورها مهم نیست و اصلا گاهی اوقات برخی از فاکتورها را نمی توان با یکدیگر رعایت کرد مثلا در دامنه سایت آمدن کلمه کلیدی در دامنه یک فاکتور با سیگنال دهی مثبت به گوگل در تشخیص موضوع یک سایت می باشد  اما نام برند شما که نام وب سایت شما است به نحوی است که اصلا کلمه کلیدی اصلی شما در آن قرار ندارد

[/vc_column][/vc_row]
فاکتورهای دامنه در سئو سایت

فاکتورهای دامنه در رتبه بندی گوگل

دامنه سایت به تنهایی ده فاکتور تاثیرگذار در رتبه بندی سایت ها دارد، که این فاکتور ها فقط مربوط به دامنه یعنی بخش TLD و SLD دامنه می شود (مثلا Hiwebmaster.org) و فاکتورهای مربوط به خود لینک به صورت مجزا مطرح شده است.

۱. عمر دامنه (زمان ثبت شدن یک دامنه)

مت کاتس (مدیر سابق بخش وب اسپم تیم گوگل) در این ویدئو در مورد اهمیت عمر دامنه در رتبه بندی سایت ها به این نکته اشاره کرده است که:

دامنه ای که ۶ ماه طول عمر دارد با دامنه ای که یک سال طول عمر دارد، آنقدر تفاوت ندارد

این توضیح نشان می دهد که طول عمر دامنه در رتبه بندی سایت ها تاثیر دارد، اما این تاثیر آنقدر زیاد و محسوس نیست!

۲. کلمه کلیدی در پسوند دامنه (TLD)

وجود کلمه کلیدی در بخش TLD دامنه باعث تقویت سئو و رتبه بندی شما (حتی در همان کلمه کلیدی استفاده شده) نمی شود اما وجود این کلمه کلیدی یک سیگنال خوب جهت ایجاد یک ارتباط بین موضوع سایت و آن کلمه می باشد.

۳. شروع دامنه با کلمه کلیدی

وقتی دامنه سایتی با کلمه کلیدی اصلی و مربوط به آن سایت شروع می شود، نسبت به سایتی که آن کلمه را در دامنه خود ندارد، یک برتری نسبی دارد. (حتی برتری نسبی نسبت به زمانی که کلمه کلیدی در وسط یا آخر دامنه آمده باشد.)

۴. زمان انقضاء دامنه

مدت زمان تمدید یک دامنه یا فاصله تا انقضاء دامنه یکی از فاکتورهای گوگل در رتبه بندی سایت ها است. نقل قول یکی از مدیران گوگل در این خصوص:

دامنه های با  ارزش و مهم برای هر شخص یا کسب و کاری اغلب برای چندین سال پیش پرداخت می شوند و خوب زمان انقضاء طولاتی تری دارند، اما دامنه های که شابد برای اشخاص مهم نباشند یا تصمیم جدی و ارزشمندی پشت آن ثبت دامنه و سایت وجود نداشته باشد و یا برای کارهای غیرقانونی یا اسپم ثبت شده اند به ندرت بیشتر از یک سال استفاده می شوند بنابراین تاریخ انقضاء دامنه می تواند یک فاکتور برای قانونی بودن و جدی بودن یک سایت باشد.

۵. آمدن کلمه کلیدی در زیر دامنه (Subdomain)

این فاکتور بر اساس گزارش هایی که شرکت moz.com در سرویس آنالیز تخصصی خودش استخراج و ارائه شده است و طبق این گزارشات، وجود کلمه کلیدی در زیر دامنه میتواند باعث تقویت رتبه سایت در نتایج جستجو شود.کلمه کلیدی در زیر دامنه و تاثیر آن در سئو

۶. تاریخچه دامنه

وقتی مالکیت یک سایت چند بار تغییر می کند یا دامنه Drop می شود (دامنه ای که منقضی می شود و مجدد خریداری می شود)، ازدید گوگل ناپایداری به حساب می آید و اتفاق افتادن این موارد به گوگل می گوید که سابقه این دامنه بهتر است پاک شود و حتی اعتباراتی که این دامنه، قبل از این اتفاقات بدست آورده، از جمله بک لینک های که به این دامنه داده شده است، بهتر است پاک شود و تاثیری در رتبه بندی نداشته باشند.
البته جالب است بدانید که اگر دامنه توسط گوگل جریمه یا پنالتی شده باشد ممکن است این جریمه و پنالتی همچنان باقی بماند و به مالک جدید منتقل شود.

۷. تطابق کامل دامنه با کلمه کلیدی (EMD: Exact Match Domain)

اکر کلمه کلیدی شما مثلا تور کیش باشد و دامنه kishtour.com یا kish-tour.com را خریداری کنید دامنه شما چون تطابق کاملی با کلمه کلیدی مورد نظر دارد به این دامنه EMD گفته می شود.
چنین حالتی شاید همچنان یک تاثیر کوچک (و قطعا ناچیز) در رتبه بندی سایت شما داشته باشد. اما اگر این EMD دارای سایتی با کیفیت پایین باشد، قطعا بی اثر خواهد بود آن هم طبق بروزسانی که گوگل در الگوریتم های خود برای این قضیه انجام داده است و تحت عنوان Google EMD Update هم معرفی و شناخته می شود،

۸. پنهان بودن اطلاعات ثبت کننده دامنه

اطلاعات ثبت کننده دامنه تحت عنوان whois شناخته می شود. تا قبل از این شما می توانستید هویت مالک و ثبت کننده یک دامنه (پسوند های بین المللی) را به صورت خصوصی تنظیم کنید و کسی نمی توانست این اطلاعات را مشاهده کند و طبق صحبتی که مت کاتس در این خصوص گفته بود، اگر هویز دامنه ای به صورت مخفی باشد، این سیگنال منفی را به گوگل می دهد که چرا مالک یک دامنه و سایتی نخواسته هویتش مشخص باشد؟ و این فعال بودن یا نبودن این گزینه می تواند یکی از فاکتورهای جلب اعتماد گوگل باشد.

من در ادامه این نقل قول مت کاتس را خواهم آورد، اما قبل از آن دو نکته را توجه داشته باشد، اول اینکه هویز دامنه های ir باز است و قابلیت خصوصی کردن (مخفی بودن) را ندارد و در سایت nic.ir می توانید مشخصات مالک و ثبت کننده یک دامنه را ملاحضه کنید.دوم اینکه الان طبق قوانین جدید آیکان هویز یک دامنه کلا به صورت خصوصی درآمده و کسی در وب دیگر نمی تواند اطلاعات مالک دامنه های بین المللی مثل com, net, org و … را ملاحضه کند. مگر اینکه خود ثبت کننده درخواست دهد اطلاعاتش نمایش داده شود.

غیر طبیعی است که برای دامنه ای whois privacy protection service (عدم نمایش و خصوصی بودن اطلاعات مالک دامنه) فعال باشد. نمایش اطلاعات مالک دامنه، به خودی خود بد نیست اما وقتی چنین موردی را برای دامنه سایتی می بینید، (البته در کنار سایر سیگنال های دیگر) به نظر می رسد با مدیر وب سایتی روبرو هستیم که شاید یک مشکل یا چیزی برای مخفی کردن دارد و این شخص قطعا متفاوت است با یک شخص عادی که دامنه ای  را برای خودش ثبت کرده و سایت یا کسب و کار آنلاین دارد.

۹. مالک های که دامنه جریمه شده دارند

اگر گوگل شخص خاصی را به عنوان اسپمر شناسایی کند، سایر سایت هایی که با مالکیت آن شخص راه اندازی می شوند (از طریق مشخصات هویز) را به دقت و با حساسیت بیشتری زیر نظر می گیرد.

۱۰. دامنه های با TLD یک کشور خاص (ccTLD)

اگر دامنه ای با TLD مخصوص یک کشور برای سایت خود استفاده کرده باشید (مثلا .ir برای کشور خودمان ایران) این دامنه ها می توانند به گرفتن رتبه بهتر در یک کشور کمک کنند. البته توجه داشته باشید که این پسوندها هیچ برتری و امتیازی نسب به سایر پسوندهای مثل com ندارند و فقط اگر تمامی شرایط رتبه بندی بین مثلا چهار سایت با پسوندهای  ir – com – us – net  یکسان باشد، سایت ir در اولویت رتبه بندی قرار می گیرد.

اما این را هم مد نظر قرار دهید که این دامنه ها برای رتبه بندی های جهانی (با سایر زبان ها) محدودیت های بسیاری دارند. به عنوان مثال شما دامنه www.example.ir را اگر ثبت کرده باشید و بخواهید زبان انکلیسی را هم بر روی سایت خود داشته باشید رتبه گرفتن بخش انگلیسی شما با این دامنه بسیار سخت خواهد بود.

فاکتورهای سئو صفحات

صفحات سایت و فاکتورهای رتبه بندی

۵۹ فاکتور مهم در رتبه بندی سایت ها که فقط مربوط به صفحات داخلی یک سایت است و اقداماتی که به این صفحات مربوط می باشد.

۱۱. وجود کلمه کلیدی در عنوان صفحات

اگر چه عنوان و استفاده کردن از کلمات کلیدی در عنوان صفحات امروزه نسبت به قبل خیلی تاثیر کمتری در سئو و رتبه بندی صفحات دارد اما همچنان یکی از فاکتورهای و سیگنال های مهم در بحث بهینه سازی داخلی محسوب می شود.

آمار تاثیر بودن کلمه کلیدی در عنوان
آمار تاثیر بودن کلمه کلیدی در عنوان

۱۲. شروع عنوان با کلمه کلیدی

طبق آمار و نکاتی که شرکت Moz برای عنوان صفخات اعلام کرده، تگ های عنوان که با یک کلمه کلیدی شروع می شوند، عمکرد بهتری دارند و پتانسیل خیلی بیشتری هم برای رتبه گرفتن دارند، نسبت به زمانی هایی که این کلمه کلیدی در بخش های انتهایی تگ عنوان ظاهر می شود.

۱۳. وجود کلمه کلیدی در تگ نوضیحات

گوگل از تگ توضیحات به عنوان یک فاکتور مستقیم در رتبه بندی ها استفاده نمی کند اما با این وجود تگ توضیحات و متنی که شما برای آن می نویسید بر روی CTR که یکی از معیارهای رتبه بندی است تاثیرگذار می باشد.

۱۴. وجود کلمه کلیدی در تگ H1

تگ H1 را اصطلاحا “تگ عنوان دوم” می گویند؛ و طبق یک بررسی و آنالیزی که برای مشخص کردن میزان این همبستگی و ارتباط انجام شده، که در تصویر زیر هم می توانید ملاحضه کنید، گوگل از تگ H1 به عنوان یک سیگنال ثانویه استفاده می کند تا متوجه شود موضوع یک صفحه در مورد چیست.

تاثیر تگ H1 در سئو سایت

در خصوص تصویر فوق و تاثیر استفاده از کلمات کلیدی در تگ H1 بدون استایل دهی داخل صفحه (استایل دهی در فایل CSS)  در بخش تگ های هدینگ کامل توضیح داده ایم که می توانید مطالعه کنید.

۱۵. TF-IDF

TF-IDF مخفف Term Frequency -Inverse Document Frequency به معنای فراوانی وزنی کلمه کلیدی می باشد. به زبان ساده تر یعنی چند بار یک کلمه در یک متن تکرار می شود. هرچه بیشتر یک کلمه کلیدی در یک صفحه ظاهر شود ، احتمال اینکه صفحه مربوط به آن کلمه باشد بیشتر است. البته گوگل از یک نسخه پیشرفته TF-IDF برای محاسبه و درک این موضوع استفاده می کند.

۱۶. طول محتوا (تعداد کل کلمات یک محتوا)

وقتی محتوایی طولانی می باشد قطعا توانسته موضوعات بیشتری را در خصوص آن موضوع پوشش دهد و این یعنی یک محتوا جامع تر؛ و این موضوع نزد الگوریتم های گوگل یک سیگنال خوب تلقی می شود و این محتوا نسبت به محتواهای کوتاه و سطحی احتمالا ارجح تر می باشد و در اولویت های بالاتری در SERP قرار خواهد گرفت.
در تصویر زیر نتیجه تحقیقات و آنالیزی که بر روی طول محتوا و جایگاه صفحات مربوطه در نتایج جستجو انجام شده را می توانید ملاحضه کنید:

تعداد کل کلمات محتوا و تاثیر در سئو سایت

۱۷. فهرست کردن مطالب

در ابتدای هر مطالب یک فهرست از محتواهای آن مطلب را قرار دهید، این فهرست می تواند بخش های مجزای هر مطلب باشد. بخش های که هر کدام با یک تیتر H1 مشخص شده اند. این فهرست بندی کمک می کند در نمایش لینک ان صفحه در نتایج جستجو گوگل، سایت لینک نیز داشته باشید. همچنین این فهرست بندی بر روی UX آن صفحه نیز تاثیر گذار بوده و کاربر با یک نگاه متوجه می شود محتوا صفحه شامل چه بخش هایی است و به سادگی با کلیک روی هر فهرست به بخش مربوطه هدایت می شود.

۱۸. چگالی کلمات کلیدی

چگالی کلمات کلیدی به معنای درصد تکرار یک کلمه نسبت به کل کلمات یک صفجه است، این فاکتور نسبت به گذشته اهمیت کمتری در رتبه بندی های گوگل دارد، اما ممکن است همچنان توسط گوگل برای تشخیص موضوع یک صفحه مورد استفاده قرار بگیرد. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این تکنیک (استفاده زیاد و افراطی از یک کلمه در متن یک صفحه) می تواند به رتبه بندی سایت شما لطمه بزند.

۱۹. استفاده از کلمات LSI (Latent Semantic Indexing) در محتوا صفحات

کلمات LSI کلماتی هستند که با یک مفهوم، یا یک عبارت خاص ارتباط معنایی دارند (مثلا کلمات مثل لیزینگ، ساپیا، پراید،گربکس، آینه بغل و … کلمات LSI مربوط به ماشین می باشند) و زمانی که از کلمات LSI مربوط با یک موضوع در یک محتوا استفاده می کنید، کمک می کند گوگل درک بهتری نسبت به ان موضوع داشته باشد، خصوصا زمان هایی که یک کلمه معناهای متفاوتی دارد. مثل Apple که نام شرکت اپل می باشد و هم نام میوه سیب یا در فارسی کلمه زنبیل که هم مربوط به فروشگاه اینترنتی زنبیل می باشد و هم مربوط به زنبیل های قدیمی که مثل سبد خرید بودند.
استفاده کردن/ عدم استفاده از کلمات LSI در یک محتوا می تواند به عنوان یک فاکتور و سیگنال خوب برای تعیین کیفیت یک محتوا از سمت گوگل درنظر گرفته شود.

۲۰. استفاده از کلمات LSI در تگ عنوان و توضیحات

استفاده از کلمات LSI در تگ های عنوان و توضیحات صفحات نیز می تواند به گوگل در تشخیص معنای کلمات با چندین مفهوم مختلف کمک کند. این گزینه نیز به عنوان  یک سیگنال برای گوگل می  تواند باشد.

۲۱. صفحاتی که به صورت عمیق به یک موضوع پرداخته اند

بین عمق یک موضوع (منظور سرفصل ها و بخش های است که در یک موضوع به آن ها پرداخته می  شود) و رتبه بندی گوگل یک رابطه شناخته شده وجود دارد. بنابراین، صفحاتی که زاویه ها و بخش های مختلفی از یک موضوع را پوشش می دهند نسب به صفحاتی که فقط یک بخشی از موضوع را پوشش می دهند، در اولویت رتبه بندی قرار دارند.

تاثیر تعداد موضوعات یک صفحه در سئو و رتبه گرفتن آن صفحه

۲۲. سرعت بارگذاری صفحات سایت از طریق HTML

جالب است بدانید که گوگل و موتورجستجوی بینگ، هر دو از سرعت بارگذاری صفحات به عنوان یک فاکتور رتبه بندی استفاده می کنند. ربات‌های موتورهای جستجو بر اساس کدهای HTML یک صفحه و البته حجم فایل‌های استفاده شده در آن صفحه می توانند با دقت زیادی سرعت بارگذاری صفحات سایت را تخمین بزنند.

۲۳. سرعت بارگذاری صفحات سایت در کروم

گوگل از دیتاهای کاربری گوگل کروم برای دستیابی بهتر به سرعت بارگذاری صفحات سایت استفاده کند؛ و از این طریق گوگل می‌تواند اندازه بگیرد که سایت شما چقدر برای کاربران سریع است.

۲۴. استفاده از تکنولوژی AMP در بارگذاری صفحات سایت

این تکنولوژی برای سرعت لود بالاتر صفحات در نسخه های موبایلی معرفی شده است. اگرچه این موضوع یک فاکتور مستقیم گوگل در رتبه بندی صفحات نیست اما می تواند برای رتبه بندی در Google News Carousel ضروری باشد و می تواند به رتبه گیری بهتر سایت شما در نسخه های موبایل کمک کند.

۲۵. تطابق موجودیت

به زبان ساده این فاکتور را می توان این طور بیان کرد: “تطابق داشتن جستجو کاربر با محتوای ارائه شده”
آیا صفحه شما با آن کوئری که کاربر جستجو می کند (کوئری هدف شما برای آن صفحه) تطابق (Entity) کامل دارد؟ اگر این طور باشد آن صفحه برای جستجو ان کلمه یا عبارت شانس دریافت رتبه های بالاتر و ترقی در نتایج جستجو را به خوبی دارد.

۲۶. الگوریتم مرغ مگس خوار

گوگل در الگوریتم های مرغ مگس خوار توجه و تمرکز خود را بر روی معنای کلمات و ارتباط عمیق آن  ها با یکدیگر قرار داد تا بتواند از این طریق در رتبه بندی فراتر از فقط کلمات کلیدی قدم بردارد و درک بهتری از معنای محتوایی صفحات داشته باشد و دقیقا منظور و مفهوم یک صفحه را متوجه شود.

۲۷. محتوای تکراری

یکی از موضوعاتی که گوگل روی آن حساس است، محتوای تکراری است و صراحتا این نکته را بیان می کند که از محتواهای تکراری پرهیز کنید. محتواهای یکسان در یک سایت، حتی اگر ویرایشات و تفاوت هایی جزئی با یکدیگر داشته باشند، تاثیر منفی در رتبه بندی سایت و صفحات شما خواهد داشت.

۲۸. تگ کنونیکال

اگر در سایتتان محتواهای تکراری دارید (به هر دلیلی) از تگ کنونیکال برای معرفی لینک های اصلی و ارجح تر خود استفاده کنید که این باعث می شود گوگل سایتتان را به خاطر محتوا تکراری جریمه نکند.

۲۹. بهینه کردن تصاویر سایت

بهینه کردن تصاویر با توجه به فاکتورهای مربوطه یعنی نام (File Name)، متن جایگزین (Alt)، عنوان (Title)، توضیحات (Description) و شرح تصویر (Caption) سیگنال های بسیار قوی را برای موتورهای جستجو ارسال می کنند.

۳۰. محتوای جدید (یا بروز رسانی محتواها)

گوگل در بروز رسانی الگوریتم کافئین خود توجه بسیار ویژه ای به محتواهای جدید یک سایت یا بروزرسانی های محتواهای فعلی نشان داده است، خصوصا بروز رسانی محتواهایی که ترند هستند و در یک دوره زمانی، بیشتر مورد توجه و جستجو کاربران قرار می‌گیرند، قطعا آپدیت های این نوع محتواها سیگنال قوی برای گوگل خواهد بود.
یک مهر تائید بر این قضیه نمایش تاریخ های بروزرسانی های یک صفحه است که در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده می شود و در عکس زیر یک نمونه را می توانید ملاحضه کنید.

تاثیر بروزرسانی یا محتوا جدید در رتبه بندی ها

۳۱. حجم و مقدار بروز رسانی ها

در فاکتور قبلی اشاره کردیم که بروز رسانی محتواهای سایت یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در رتبه بندی است اما باید توجه داشته باشید که صرفا تصحیح یک غلط املایی و یا تغییر یا اضافه کردن چند کلمه یا جابجا کردن یک جمله یا پاراگراف، هیچ کمکی به شما نمی کند و تاثیری در رتبه بندی ندارد.
به روزرسانی که انجام می دهید باید آپدیت کامل یک مطلب باشد به نحوی که یک بخش کاملی به محتوا اضافه یا از محتوا حذف شود.

۳۲. تاریخ و دوره های زمانی بروز رسانی

یک فاکتور مهم دیگر در بروز رسانی سایت و محتواها این است که صفحات شما هر چند وقت بکیار بروز رسانی می شوند؟! روزانه، هفتگی یا هر پنج سال یکبار 🙂
آپدیت مکرر صفحات، نشانه تازگی و بروز بودن است که خود یک عامل مهم در سئو و رتبه بندی صفحات یک سایت است.

۳۳. برجسته سازی کلمات کلیدی

استفاده از کلمه کلیدی در ۱۰۰ کلمه اول محتوای یک صفحه سیگنالی می تواند به رتبه بندی صفحه اول گوگل ارتباط داشته باشد.

۳۴. کلمه کلیدی در تگ H2 و H3

استفاده کردن از کلمات کلیدی در تگ های H2 یا H3 نیز یک سیگنال (هرچند ضعیف) برای گوگل است تا بتواند موضوع صفحه را تشخیص دهد.
جان مولر از گوگل به این موضوع اشاره کرده است:

 

تگ های هدینگ به ما کمک می کنند تا ساختار یک صفحه را متوجه شویم

۳۵. کیفیت لینک های خروجی

بسیاری از سئو کارها معتقد هستند که لینک دادن خارجی به سایت های با اعتبار بالا به نوعی ارسال سیگنال اعتمادسازی برای گوگل است.

۳۶. موضوع لینک های خارجی

طبق الگوریتم Hilltop این احتمال وجود دارد که گوگل ممکن است از محتوای صفحه ای که به آن لینک خارجی داده شده است به عنوان یک سیگنال مرتبط برای تشخیص موضوع صفحه استفاده کند. به عنوان مثال اگر شما صفحه ای در مورد “ماشین” داشته باشید و لینکی به صفحات مرتبط به فیلم ماشین ها بدهید، این کار ممکن است به گوگل بگوید صفحه شما در مورد فیلم ماشین ها است نه خودرو و اتومبیل و بدتر از این قضیه این است که در این صفحه به یک سایت مثلا ساختمانی لینک دهید!

۳۷. دستور زبان، املاء و علائم نگارشی

نگارش صحیح متون از جمله رعایت دستور زبان، املای صحیح کلمات و به کارگیری صحیح علائم نگارشی همگی سیگنال های مبتنی بر باکیفیت بودن را به همراه دارند. البته مت کاتس در مورد اهمیت داشتن یا نداشتن این قضیه صحبت های متناقضی را چند سال پیش بیان کرد.

۳۸. محتواهای کپی شده

آیا محتواهایی که در سایت می گذارید را از جایی کپی می کنید؟ یا خودتان به صورت اورجینال و منحصر به فرد می نویسید؟ اگر محتوا را از سایت ایندکس شده ای به صورت کامل یا حتی بخش های کوچکی از آن را کپی کنید، نمی توانید رتبه خوبی به دست آورید؛ و حتی ممکن است آن محتوا اصلا ایندکس نشود!

۳۹. بهینه سازی برای موبایل

طبق الگوریتم “Mobilegeddon” گوگل برای سایت ها و صفحاتی که نسخه موبایلی دارند و برای نمایش در موبایل بهینه شده اند ارزش بالاتری قائل است.

۴۰. قابلیت استفاده در موبایل

یکی دیگر از الگوریتم های گوگل “Mobile First Index” می باشد که در این الگوریتم به سایت هایی که کاربران با موبایل به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند امتیاز و رتبه بالاتری داده می شود.

۴۱. محتواهای مخفی در موبایل

برخی از وبمسترها، بخش های از محتوای صفحات را در نسخه های موبایلی غیر فعال می کنند که نمایش داده نشود. محتواهای پنهان در نسخه های موبایلی در مقایسه با محتوا کامل ممکن است ایندکس نشوند (یا آن وزن و اعتباری که می توانند داشته باشند را نداشته باشند). با این وجود گوگل اخیرا اعلام کرده است که محتواهای پنهان موبایلی مشکلی ندارند اما در همان ویدئو اشاره شده که اگر محتوایی مهم و حیاتی است باید در نسخه های موبایلی نیز حتما نمایش داده شود.

۴۲. محتوای تکمیلی مفید

با توجه به مستندات گوگل برای سیستم امتیاز دهی به نتایج، (که در حال حاضر عموم به آن دسترسی دارند) وجود محتواهای تکمیلی مفید، یک شاخص خوب برای تعیین کیفیت صفحات و در نتیجه رتبه بندی صفحات است. مثلا استفاده از مبدل ارز، ماشین حساب برای محاسبه بهره وام یا دستورات تعاملی و … ( البته در سایت و صفحات مربوطه)

۴۳. محتوای مخفی پشت تب ها

آیا کاربران برای مشاهده بخش هایی از محتوای صفحات مجبور هستند بر روی تب های داخل صفحات سایت کلیک کنند؟ اگر این چنین است، باید بدانید که گوگل اعلام کرده که چنین محتواهایی ممکن است ایندکس نشوند!

۴۴. تعداد لینک های خروجی

چنانچه از لینک‌های خروجی dofollow بیش از حد استفاده کنید، این اقدام می‌تواند به page rank  شما لطفا وارد کند و تأثیر منفی روی رتبه سایت داشته باشد.

۴۵. استفاده از مالتی مدیاها در صفحات

استفاده از تصویر، ویدئو، صوت و هر نوع محتوای چند رسانه ای در سایت و صفحات نشان از کیفیت آن صفحه است. در یک تحقیقی (بررسی ۱۱.۸ میلیون نتیجه گوگل) که در این خصوص انجام شده که نتیجه آن را هم در تصویر زیر می توانید ملاحضه کنید، در بیش از ۹۶% از لینک های که رتبه های اول تا نهم گوگل را به خود اختصاص داده اند، حداقل یک تصویر استفاده شده است.

تاثیر تصاویر در رتبه بندی صفحات در گوگل

۴۶. تعداد لینک های داخلی به یک صفحه

تعداد لینک های داخلی که به یک صفحه داده می شود، نشان از اهمیت یک صفحه است، البته لینک های داخلی مرتبط و هدفمند؛ و هرچقدر تعداد لینک های داخلی یک صفحه بیشتر باشد یعنی آن صفحه مهمتر است!

۴۷. کیفیت لینک های داخلی که به یک صفحه اشاره می کنند

وقتی از صفحات مهم، معتبر و دارای رتبه یک سایت به صفحات دیگر لینک داخلی داده می شود تاثیر به مراتب بسیار بیشتری دارد تا لینک داخلی دادن از صفحات ضعیف و با اعتبار پایین

۴۸. لینک های شکسته

زمانی که در یک صفحه از سایت تعداد لینک های شکسته بسیاری وجود داشته باشد، نشان از این دارد که هیج بروز رسانی در این صفحه انجام نمی شود و آن صفحه رها شده است. این یعنی یک سیگنال منفی که در زتبه بندی صفحه مربوطه تاثیر گذار خواهد بود. در راهنمای ارزیاب های گوگل دقیقا به این موضوع نیز اشاره شده است و از لینک های شکسته برای ارزیابی کیفیت صفحه اصلی استفاده می شود.

۴۹. سطح خواندن و ادبیات یک متن

شکی نیست که گوگل سطح خواندن متن و محتوا یک صفحه را ارزیابی می کند، (منظور سختی و آسانی یک متن از لحاظ ادبی هست) و گوگل این سطح خوانایی را برای وب سایت ها ارائه می کند:

اما در اینکه گوگل از ارائه این اطلاعات چه استفاده ای می کند تناقض هایی وجود دارد، برخی معتقد هستند وقتی سطح خواندن یک محتوا پایه ای و مبتدی است باعث می شود رتبه بهتری کسب کنید چون برای اکثریت مردم کاربردی تر و بهتر است بگویم قابل فهم تر و قابل درک تر است! اما در نقطه مقابل برخی به این قضیه و این تاثیری گذاری اعتقادی نداشته و آن را رد می کنند.

۵۰. لینک های همکاری در فروش

لینک های وابسته یا همان لینک های سیستم های همکاری در فروش به تنهایی تاثیر منفی در رتبه بندی سایت شما نمی گذارند، اما زمانی که بیش از اندازه از این لینک ها در سایتتان استفاده می کنید، الگوریتم های گوگل به سایر سیگنال های کیفی سایت توجه بیشتری می کنند تا مطمئن شوند که شما صرفا یک سایت ضعیف راه اندازی نکرده اید با محتواهایی کپی شده که فقط هدفتان همکاری در فروش بوده، آن هم در یک سطح ضعیف که هیچ ارزشی برای کاربران ایجاد نشده است.

۵۱. خطاهای HTML و اعتبار سنجی w3c

وجود خطاهای متعدد در HTML صفحات سایت و همچنین کد نویسی های شلخته و به قول برنامه نویسان، کد نویسی های کثیف، می تواند نشانه ای از بی کیفیتی یک سایت باشد. با اینکه این یک موضوع بحث بر انگیز است و در این خصوص تناقض هایی وجود دارد اما بسیاری از سئو کارها متعقد هستند وقتی برای سایتی کدنویسی خوب و تمیز انجام شده باشد، خود یک سیگنال با کیفیت محسوب می شود و می تواند در رتبه بندی سایت تاثیر داشته باشد.

۵۲. اعتبار دامنه

اگر معیارهای رتبه بندی دو صفحه در همه شرایط یکسان باشد، صفحه‌ای رتبه بالاتر می گیرد که اعتبار دامنه اش بالاتر باشد.
همین طور که در تصویر زیر ملاحضه می کنید بر اساس آنالیزی که بر روی سایت های رتبه گرفته شده انجام شده است رتبه های بالاتر اعتبار بالاتری نیز داشته اند. (بر اساس معیار Domain Rating که توسط سایت Ahref ارائه شده است)

اعتبار دامنه

۵۳. رتبه صفحه

برای هر یک از صفحات سایت اعتباری به نام PageRank یا رتبه صفحه در نظر گرفته می شود. هر چند که (ظاهرا) این رتبه صفحه اهمیت و تاثیری در سئو ندارد اما صفحاتی که اعتبار بالاتری دارند نسبت به صفحات با رتبه پایین تر رتبه بالاتری هم خواهند داشت

۵۴. طول URL

url های بیش از حد طولانی می تواند در روند دیده شدن لینک ها توسط موتور های جستجو اختلال ایجاد کنند و ربات های جستجوگر نتوانند لینک ها را به خوبی ببینند؛ و تحقیقات متعددی که در این خصوص انجام شده است همگی تائید کننده این موضوع هستند که url های کوتاه شانس بیشتری برای دیده شدن و گرفتن رتبه های بالاتر را دارند.

فاکتور طول url کوتاه و تاثیر آن در سئو سایت

۵۵. مسیر URL

صفحه ای از سایت که نزدیکتر به صفحه اصلی است، ممکن است در مقایسه با صفحاتی که در عمق معماری یک سایت قرار دارند، اندکی اعتبار بیشتر دریافت کند. مثلا دو ساختار زیر را برای صفحه یک محصول درنظر بگیرید:

  • www.site.com/page1
  • www.site.com/home/category/page1

لینک صفحه اول چون به شاخه اصلی سایت نزدیکتر است، نسبت به لینک دوم اعتبار بیشتری دریافت می کند.

۵۶. ویراستارهای انسان

اگرچه هنوز به صورت رسمی تأیید نشده است اما گوگل حق انحصاری یک اختراع را ثبت کرده که در آن به ویراستارهای انسانی اجازه  داده می شود که بر روی SERP تأثیر بگذارند.
برداشت من (محسن رجبی) این است که گوگل می خواهد به یک سری از افراد (Human Editors) طبق مکانیزم های خاص این اجازه را بدهد که با نظردهی یا امتیاز دهی به برخی صفحات، نتایج و رتبه ها را دستکاری کنند.

۵۷. دسته بندی کردن صحیح و مرتبط برای صفحات

خود دسته بندی هایی که صفحات سایت در آن ها قرار می گیرند (دسته بندی می شوند) می توانند یک سیگنال مرتبط باشد.
صفحاتی که در دسته‌بندی مرتبط خودشان قرار می گیرند، در مقایسه با صفحاتی که در دسته بندی های غیر مرتبط قرار گرفته اند، امتیاز بیشتری کسب خواهند کرد.

۵۸. استفاده از کلمات کلیدی در URL ها

آمدن کلمه کلیدی در URL صفحات، یک سیگنال مرتبط دیگر است. جان مولر از گوگل در این خصوص گفته است: “یک فاکتور بسیار کوچک در رتبه بندی
بنابراین هرچند کوچک و ناچیز اما یک فاکتور در رتبه بندی صفجات می باشد.

۵۹. رشته URL

دسته بندی های موجود در رشته URL توسط Google خوانده می شوند و ممکن است یک سیگنال موضوعی برای آنچه در مورد یک صفحه است ارائه دهند.

۶۰. ارجاع ها و ذکر منابع

استناد به منابع (ذکر منابع و لینک دادن به آن ها)، مانند مقاله های تحقیقی، ممکن است نشانه کیفیت باشد. گوگل در دستورالعمل های بررسی کیفیت نتایج جستجو توسط ارزیاب های خود (search quality rating program) بر روی این موضوع زوم کرده است و از ارزیاب ها (داوران) خواسته هنگام مشاهده صفحاتی که در آن ها منابعی معرفی شده است با دقت بیشتری آن صفحات و منابع را بررسی کنند. “این موضوعی است که در آن تخصص و/یا  معتبر بودن ان منبع معرفی شده اهمیت دارد …”. با این حال، گوگل استفاده از پیوندهای خارجی (لینک دادن به منابع (لینک خروجی)) را به عنوان سیگنال رتبه بندی رد کرده است. منبع

فاکتورهای کلی سایت در رتبه بندی

فاکتورهای مربوط به کل سایت

۱۷ فاکتور تاثیرگذار در رتبه بندی سایت ها که مربوط به المان های کل سایت می باشد

. سایت هایی با محتوا منحصر به فرد و ارزش آفرین

گوگل صراحتا اعلام کرده است، سایت های را که هیچ چیز جدید و یا با ارزشی را به وب اضافه نمی کنند جریمه می کند، خصوصا سایت های که فقط برای همکاری در فروش راه اندازی می شوند.(سایت های که با هدف شرکت در برنام های Affiliate Marketing محصولات را فقط  در سایت خود کپی و منتشر می کنند)

. صفحه “تماس با ما”

یکی از مواردی که گوگل به آن توجه می کند، صفحات “تماس با ما” و اطلاعات تماس یک سایت می باشد و این جزیی از سنجش کیفیت گوگل می باشد و ترجیح می دهد سایتی با اطلاعات تماس کامل و دقیق تر در اولویت باشد. البته این نکته را هم مدنظر قرار دهید که بهتر است اطلاعات تماسی که در صفحه تماس با ما قرار می دهید با اطلاعات هویز دامنه تطابق داشته باشد.

. رتبه اعتماد یک سایت

اعتقاد بسیاری از متخصص های سئو این است که رتبه اعتماد (Trust Rank) یکی دیگر از فاکتور مهم در رتبه‌بندی گوگل است؛ و در یکی از سندهای ثبت اختراع گوگل (A Google Patent) این مورد به چشم می خورد: “رتبه‌بندی نتایج جستجو بر اساس اعتماد”، که خود مهر تائیدی بر این موضوع است و دامنه های که رتبه اعتماد بالاتری کسب می کنند یعنی بیشتر مورد اعتماد کاربران هستند، شانس بیشتری هم برای نمایش در رتبه های بالاترنتایج جستجو را دارند.

. معماری و ساختار سایت

سایتی که دارای یک معماری منظم و حرفه ای است، به گوگل کمک می کند در درجه اول درک بهتری از موضوع و ساختار سایت شما داشته باشد و وقتی درک بهتری داشته باشد می تواند سازماندهی بهتری از صفحات سایت شما داشته باشد و جدایی از این موارد، ربات گوگل نیز می تواند بهتر به صفحات سایت دسترسی داشته باشد و فهرست بندی تمام صفحات سایت را به خوبی انجام دهد.

. بروز رسانی سایت

بسیاری از سئو کارها معتقد هستند که بروز رسانی سایت خصوصا اضافه کردن محتواهای جدید به سایت، سیگنال قدرتمند “تازگی و بروز بودن” را برای گوگل صادر  می کند. البته در این موضوع تناقض به چشم می خورد، چرا که خود گوگل اخیرا اعلام کرده است که موضوع انتشار محتوا را به عنوان یک سیگنال و یک فاکتور رتبه بندی در الگوریتم های خود در نظر نمی گیرد.
تجربه شخصی من (محسن رجبی) این بوده که بروز رسانی سایت اعم از درج محتوای جدید یا بروز رسانی محتوای فعلی (حتی محتواهای قدیمی) یک سیگنال بسیار خوب و تاثیر گذار در رتبه بندی سایت ها بوده و هست)

. داشتن نقشه سایت

نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند سایت را بهتر، دقیق تر و کاملتر ایندکس کنند که این خود باعث بهتر دیده شدن می شود. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که نقشه سایت با فرمت HTML هیچ کمکی به سئو سایت نمی کند. (نقسه سایت بایستی با فرمت XML پیاده سازی شده باشد.)

. آنلاین بودن سایت (Uptime)

چناچه به خاطر بروز رسانی و تعمیرات سایت یا مشکلات سروری، سایتی زمان قطعی و خرابی بالایی داشته باشد (اصطاحا گفته می شود Downtime بالایی دارد) روی رتبه سایت شما تاثیر منفی خواهد داشت و حتی اگر این موضوع مستمر و طولانی باشد در وضعیت فهرست بندی سایت نیز تاثیر منفی خواهد داشت و صفحات فهرست شده شما کلا از نتایج حذف خواهند شد.

. مکان سرور

موقعیت سرور سایت بر روی رتبه بندی سایت در مناطق جغرافیایی مختلف تاثیر گذار است. یعنی اگر مخاطبین شما به عنوان مثال همگی از ایران باشند، خصوصا زمانی که جستجوهایی انجام می دهند که وابسته به یک منطقه جغرافیایی خاص است (مثلا: مشاور سئو در اصفهان) چناچه  سرور سایت شما داخل ایران باشد، این امر می تواند امتیاز بیشتری در رتبه گرفتن برای شما به همراه داشته باشد.

۵۸. تگ های وردپرس (تگ ها به عنوان ابزاری برای طبقه بندی)

برچسب زدن به محتواهای سایت، سیگنال های هستند که  به گوگل کمک می کنند که ارتباط بین یک محتوا را با سایر محتواها متوجه شود و درک بهتری از محتوا و مطالب شما داشته باشد.

نقل قولی از Yoast.com:

یکی از بهترین روش ها برای بهبود سئوی سایت، مرتبط کردن بخشی از محتوا به محتواهای دیگر است، که به نوعی طبقه بندی کردن محتواهای به نوعی مشابه با یکدیگر است.

توجه کنید:

با نوجه به ماهیت دسته بندی ها و برچسب ها و اینکه برچسب ها تگ کلمات کلیدی منسوخ شده در سئو نیستند، در این نکته اصلا منظور این نیست که برای هر نوشته کلی تگ گذاری کنید، کاری که به اشتباه توسط افراد همچنان استفاده می شود. مثلا من برای این مطلب بیایم و نمونه تگ های زیر را تنظیم کنم:

فاکتورهای گوگل، فاکتورهای گوگل در رتبه بندی، google factors، معیارهای گوگل در رتبه بندی، فاکتورهای ۲۰۲۰ گوگل، و….
شما با این اقدام صفحات و لینک های متعددی می سازید که همگی به یک صفحه و یک محتوا اشاره داشته و اصطلاحا کلی صفحه زامبی در سایت خود ایجاد کرده اید.
شما باید تگ گذاری ها را به نحوی انجام دهید که محتواهای مشابه را با یکدیگر دسته بندی و طبقه بندی کنید.

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • همایون میرزایی
    ۱۳۹۹-۰۵-۲۵ ۸:۴۴ ق٫ظ

    سلام
    مورد ششم تاریخچه دامنه را گفتید
    چطور این را میشود متوجه شد، یعنی قبلا کسی یک دامنه را خریده و حالا دوباره آزاد شده
    مرسی

    پاسخ
    • سلام و عرض ادب
      کافی است در سایت whois.domaintools.com دامنه مورد نظر را وارد کنید اگر این پیام را داشتید: Domain Status Deleted And Available Again یعنی دامنه در اختیار شخص دیگری بوده و الان آزاد است
      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.