سایت لینک ها - sitelinks
۲ دیدگاه
2,827

 به عنوان یک مدیر سایت و حتی یک بازاریاب حرفه ای شما می دانید که رتبه داشتن در نتایج گوگل چقدر حائز اهمیت است و برای ماه ها و حتی سالیان زیاد می تواند ترافیک بسیار خوب و بالایی را برای شما به همراه داشته باشد که این ترافیک بیشتر یعنی مشتریان بیشتر برای سایت و شغل شما.

خوب نکته ای که وجود دارد این است که بودن در نتایج جستجو خصوصا صفحه اول گوگل مهم است و مهمتر از آن کلیک کردن کاربران بر روی لینک های ما است؛ و یکی از راه های افزایش CTR (نرخ کلیک نسبت به مشاهده) Google Sitelinks می باشند.

حال اینکه Google Sitelinks که به اختصار به آن Sitelinks می گویم چیست؟ چه کمکی به سایت ما می کند؟ و مهمتر از همه این که ما چکونه می توانیم آن ها را برای خودمان در نتایج جستجو داشته باشیم؟

Sitelinks چیست؟

Google Sitelinks زیرلینک ها یا زیر لیست هایی هستند که معمولا در نتیجه اول جستجو های گوگل زیر لینک اول نتایج جستجو ظاهر می شوند و معمولا هم زمانی که شما در جستجو یک برند هستید این لینک ها در زیر لینک اصلی آن برند نمایش داده می شوند. به تصویر زیر دقت کنید:

sitelinks

طبق شماره های مشخص شده در تصویر فوق

  1. لینک اصلی وب‌سایت در نتایج جستجو
  2. تعداد چهار لینک دیگری که در زیر لینک اصلی سایت در نتایج جستجو گوگل نمایش داده شده اند Google Sitelinks نامیده می شوند. (البته توجه داشته باشید که در این تصویر نمونه تعداد ۴ سایت لینک ترسیم شده و ممکن است برای سایت ها و برند های مختلف این تعداد بیشتر یا کمتر باشد.

درصورتی‌که وب‌ سایتی دارای یک ساختار منطقی و سلسه‌ مراتب منظم و سازماندهی شده در صفحات و لینک‌ها باشد. گوگل ممکن است از برخی از لینک‌های وب‌سایت را جهت نمایش در زیر لینک اصلی وب‌سایت در نتایج جستجوی خود استفاده کند.این امر به تشخیص خود گوگل انجام می شود و صرفا برای راحتی و دسترسی سریع کاربران به بخش های مهم یک سایت می باشد. چراکه برخی مواقع وقتی شخصی یک برند خاصی را جستجو می کند شاید واقعا نخواهد صفحه اصلی آن سایت را ببیند و بخواهد به بخش های داخلی دیگری در آن سایت دسترسی داشته باشد، که گوگل بر اساس تشخیص خود که بیشتر به رفتار کاربران و بازدید کنندگان در سایت ها باز می گردد تشخیص می دهد که کدامیک از لینک ها و بخش های داخلی یک سایت بیشتر مورد توجه و استفاده کاربران است و آن ها را در نتایج جستجو در زیر لینک اصلی نمایش می دهد تا کاربران را سریعتر به صفحات موردنظرشان در یک سایت هدایت کند؛ و در حقیقت یک مرحله از این مسیر یابی تا صفحه مورد نظر را برای کاربر کاهش دهد.

به طور خلاصه Google Sitelinks، کاربران را در کمترین زمان ممکن به بهترین و مهمترین لینک های یک سایت هدایت می کنند و این باعث می شود که سایت شما در نتایج جستجو بسیار برجسته نمایش داده شود و این خود برای اهداف برند سازی شما می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

شروع نمایش و استفاده این سایت لینک ها در نتایج جستجو های گوگل تقریبا از سال ۲۰۰۵ بوده و تا ۲۰۰۷ نیز به طور منظم در نتایج جستجو های گوگل نمایش داده می شده اند. که البته در طول زمان نحوه نمایش این سایت لینک ها به طور مدام در حال تغییر بوده و مثلا در سال ۲۰۰۷ مانند آنچه در تصویر زیر ملاحضه می کنید نمایش داده می شده اند:

نمایش سایت لینک ها (sitelinks) در سال 2007

که البته در این سالها این نحوه نمایش ها تغییراتی داشته تا شده آنچه شما هم اکنون در نتایج برخی جستجو ها مشاهده می کنید، مثلا تعداد اولیه این لینک سایت ها ۱۲ بوده که به مرور به حداکثر ۶ تا کاهش پیدا کرده است، و مطمئنا در ادامه و به مرور زمان سبک و نوع و نحوه نمایش یا حتی تعداد Sitelinks ممکن است باز هم تغییر کنند اما احتمال زیاد این نوع لینک ها بنابر دلیل مهمی که به آن اشاره شده همچنان باقی خواهند ماند و راهکارهایی بهینه سازی که برای این نوع لینک ها مورد استفاده قرار می گرد همچنان کاربردی خواهد بود

در حال حاضر ساختار Sitelinks به صورت اتوماتیک و به صورت صدر درصد در اختیار خود گوگل می باشد و هیچ ابزار مدیریتی برای این لینک ها در اختیار مدیران سایت ها قرار نمی دهد. تمام تلاش گوگل برای بهبود کیفیت و کارایی و تشخصیص لینک های مفید یک سایت است، با این وجود ممکن است در آینده ابزاری برای مدیریت این لینک ها در اختیار وبمسترها قرار دهد.

منظور از sitelinks لینک‌های داخلی یا لینک‌های خارجی یک سایت نیست، بلکه منظور لینک‌های از صفحات داخلی سایت است که در زیر لینک اصلی سایت در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شوند.

Sitelinks برای همه سایت ها نمایش داده نمی شوند

اگر سایتی مبهم و گیج کننده باشد و یا به نحوه ضعیفی سئو شده باشد یا اصلا بهینه سازی نشده باشد، وقتی در مورد آن در گوگل جستجو می کنید احتمال اینکه برای آن لینک های سایت زیر لینک اصلی نمایش داده شوند بسیار ضعیف خواهد بود و در مقابل ممکن است برای برخی سایت ها حتی سایت لینک های ۲، ۴ و حتی ۶ تایی نمایش داده شود و حتی سرچ باکس اختصاصی برای ان سایت نیز نمایش داده شود. مثلا اگر شما برند آپارات را در گوگل جستجو کنید به جز اینکه ۶ تا باکس برای سایت لینک ها زیر لینک اصلی نمایش داده می شود سرچ باکس اختصاصی گوگل برای جستجو در این سایت نیز در صفحه نتایج زیر لینک اصلی نمایش داده می شود:

sitelinks و search box

Sitelinks از دید خود گوگل

ما این لینک های سایت را فقط در نتایجی نمایش می دهیم که مطمئن باشیم برای کاربران مفید هستند و کمک می کنند طی یک مرحله کمتر و درنتیجه سریعتر به صفحه و بخش مورد نظرشان در یک سایت هدایت شوند و اگر ساختار سایت به گونه ای باشد که اجازه ندهد ربات ها، صفحات مفید و اصلی سایتی را تشخیص دهد و یا لینک ها و صفحات یک سایت در راستای جستجوهای کاربران نباشد، گوگل از لینک های داخلی یک سایت برای نمایش در زیر لینک اصلی سایت در نتایج جستجو استفاده نخواهد کرد.

از این جمله گوگل می توان نتیجه گرفت که گوگل به دو دلیل ممکن است sitelinks را برای سایتی نمایش ندهد:

  1. ترکیب و ساختار سایت به گونه ای است که به الگوریتم های گوگل اجازه داده نمی شود sitelinks های مفید و خوب شناسایی شوند.
  2. sitelinks ها به درخواست های جستجوی کاربران مربوط نمی باشند.

با اینکه ما هیچ کنترلی بر روی جستجوی کاربران نداریم اما می توانیم سایت را به گونه ای طراحی و چیدمان کنیم که به روند کشف sitelinks توسط گوگل کمک کند و این چیزی است که ما می خواهیم به آن برسیم و در این راهنما بر روی آن تمرکز داریم؛ اما قبل از این بهتر است بدانیم که:

چرا Google Sitelinks مهم هستند؟

سایت لینک ها باعث می شوند کاربران خیلی سریعتر به نتایج موردنظرشان برسند و درنتیجه در زمان آن ها صرفه جویی شود، این مهمترین منفعت برای کاربران است اما برای ما به عنوان یک صاحب و مدیر سایت چه اهمیت و چه کاربردی دارند:

۱- Sitelinks باعث افزایش CTR می شوند.

علاوه بر گرفتن رتبه در صفحه اول گوگل، معیار CTR نیز یکی از فاکتورهای بسیار مهم در بدست آوردن ترافیک و بازدید از گوگل می باشد و به طور متوسط از کلیک هایی که در نتایج جستجو گوگل انجام می شود تقریبا ۵۵% متعلق به ۳ نتیجه اول می باشد.

نرخ کلیک نسبت به نمایش در نتایج گوگل نرخ کلیک نسبت به نمایش در نتایج گوگل

با اینکه این اعداد در طول زمان نوسان دارند اما اجازه دهید یک مثال بزنم، فرض کنید برای یک عبارت تعداد ۱۰،۰۰۰ جستجو در ماه در گوگل انجام شود و این بدین معنا است که لینک اول تقریبا ۳،۱۲۴ کلیک از تعداد کل کلیک هایی که کاربران بر روی نتایج ارائه شده می کنند را به خود اختصاص می دهد، حال تصور کنید که همان لینک اول Sitelinks نیز داشته باشد که این سایت لینک ها نیر در بالای صفحه نمایش داده می شوند و این یعنی ۲۰% کلیک بیشتر یعنی در این مثال ۲،۰۰۰ کلیک بیشتر درماه برای لینک مورد نظر که واقعا عالی و قابل توجه می باشد.

در همین راستا یک تحقیق نیز توسط سایت PPC-Hero صورت پذیرفت و نشان داد که سایت لینک ها تقریبا ۶۴% افزایش CTR را به همراه خواهند داشت.

تاثیر sitelinks بر روی ctr

نکته دیگری که وجود دارد این است که این سایت لینک ها در تبلیغات گوگل (google adv) نیز قابل تنظیم و نمایش هستند در این خصوص نیز همون طور که در گزارش تصویری زیر ملاحضه می کنید یک بررسی روی سایت لینک ها در تبلیغات گوگل انجام شد و مشاهده می کنید که رابطه مستقیمی بین نمایش یا عدم نمایش سایت لینک ها و نرخ CTR وجود دارد، وقتی که تبلیغ کننده نمایش sitelinks ها را متوقف کرده است میزان CTR از ۲۰% به نزدیک ۱۰% کاهش پیدا کرده است.

تاثیر سایت لینک ها بر روی ctr در تبلیغات گوگل

نتیجه گیری: اگر می خواهید افراد بیشتری بر روی لینک سایت شما در نتایج جستجو یا در تبلیغات گوگل کلیک کنند، از sitelinks  هم در تبلیغات گوگل استفاده کنید و هم در بهینه سازی سایت خود سعی کنید که گوگل لینک های سایت شما را در نتایج جستجو زیر لینک اصلی سایت نمایش دهد.

۲- Sitelinks باعث ایجاد اعتبار و سطح اعتماد بالاتری برای یک سایت خواهند شد.

می توان با اطمینان گفت که سایت لینک ها یک معیار بسیار مهم برای نشان میزان اعتبار و شایستگی یک سایت می باشند. زمانی که شما برای سایتی Google sitelinks را در نتایج جستجو مشاهده می کنید نشان از این دارد که گوگل به آن سایت به اندازه کافی اطمینان پیدا کرده است و همچنین سایت های متعددی را یافته که به آن سایت لینک داده اند و در نتیجه خواسته که sitelinks را برای آن سایت در نتایج جستجو نمایش دهد.

قطعا اگر شما سایتی مبهم و گیج کننده داشته باشید که شناخته شده هم نباشد احتمال اینکه گوگل برای آن از sitelinks استفاده کند بسیار بسیار پایین است. و در مقابل اگر سایتی با نقاط قوت و مثبت داشته باشید شانس و احتمال به نمایش درآمدن سایت لینک ها بسیار بالاتر خواهد بود.

همچنین این را در نظر داشته باشید که وقتی برای نتایجی sitelinks ها نمایش داده می شوند تمامی نتایج مربوط به سایر سایت ها بعد از این نتایج و در پایین صفحه نمایش داده می شوند و همه میدانیم که تمام هدف و تلاش گوگل برای این است که بهترین نتایج را در بالای صفحات به کاربران نمایش دهد و بهترین حس و تجربه را برای جستجوگران خودش به ارمغان بیاورد پس برای هر سایتی و هر نتیجه ای این کار را نمی کند.

۳- Sitelinks باعث برند سازی بهتر و شناخته تر شدن محصولات و خدمات شما خواهند شد.

گوگل بهتزین صفحات و لینک های یک سایت (البته از دیدگاه خودش) را انتخاب و ان ها را در بخش sitelinks در نتایج جستجو قرار می دهد و معمولا در بیشتر حالت ها صفحات “درباره ما” و “محصولات یا خدمات” در این لینک ها مشاهده می شود که این خود باعث می شود  نام برند شما و هم محصولات و خدمات شما بیشتر در معرض دید باشند و افزاد بیشتری با نام و محصولات شما آشنایی پیدا کنند.

۴- Sitelinks باعث می شوند که کاربران صفحات داخلی و مهم سایت را بیشتر ملاحضه کنند.

زمانی که کاربری سایت شما را ملاحضه می کند معمولا قبل از اینکه سایت را ترک کند ممکن است ۴ یا ۵ صفحه از سایت را بازدید کند، خوب حال اگر کاربر وارد صفحه نخست سایت شود و بدون اینکه صفحات اصلی و مهم سایت را ملاحضه کند، از سایت خارج شود مسلما برای شما مفید نخواهد بود.

و صد البته تمایل دارید صفحات مهم سایت که بیشتر نرخ تبدیل بازدید کننده به خریدار را برای شما دارد توسط بازدیدکنندگان مشاهده شوند. و اگر سایت به درستی سازماندهی و چیدمان شده باشد و گوگل این صفحات مهم را تشخیص دهد و در بخش sitelinks خود نمایش دهد، کاربران مستقیما به این صفحات هدایت خواهند شد.

چگونه برای سایتمان در نتایج جستجو گوگل sitelinks داشته باشیم؟

ذر خال حاضر هیچ روش مستقیمی وجود ندارد که بتوانید درخواست فعال سازی یا تنظیم لینک سایت ها را جهت نمایش در نتایج جستجو به گوگل بدهید

  • sitelinks ها کاملا اتوماتیک توسط گوگل ایجاد می شوند.
  • sitelinks ها به تشخیص خود گوگل و معمولا بر اساس سازماندهی صفحات سایت و رفتار کاربران ایجاد می شوند.
  • گوگل در این خصوص هیچ راهنمایی مستقیمی ندارد و ارائه نکرده است که این سایت لینک ها چگونه ایجاد می شوند یا چگونه میتوان نحوه نمایش آن ها را مدیریت کرد.

هرجند که هیج روش و ابزار مستقیمی برای ایجاد و کنترل سایت لینک ها وجود ندارد اما می توان یک سری کارهایی انجام داد و روندی را در پیش گرفت تا احتمال استفاده از sitelinks برای سایتمان بالا رود که در ادامه به این موضوع و این نکات خواهیم پرداخت:

۱- مطمئن شوید که نام وب سایت و برند شما منحصر به فرد است

اولین اقدام در راستای گرفتن سایت لینک ها در نتایج جستجو این است که از یک اسم و برند منحصر به فرد برای  سایت خود استفاده کرده باشید. به عنوان مثال اگر شما در زمینه فروش لوازم آشپزخانه فعالیت می کنید و به جای داشتن یک برند و نام منحصر به فرد مثلا از نام “فروشگاه لوازم آشپزخانه” استفاده کنید. به علت اینکه این نام و این عبارت بسیار عمومی است و سایت ها و شرکت های متعددی را شامل می شود نمی توانید اسم سایت خود را در نتیجه اول گوگل داشته باشید و درنتیجه برای آن نیز سایت لینک ها نمایش داده نمی شوند (توجه کنید که در این توضیحات و این مثال منظور سئو و کسب رتبه برای عبارت “فروشگاه لوازم آشپزخانه” نمی باشد و هدف بودن سایت در لینک اول و داشتن Sitelinks ها هستش) در حال حاضر شرکت ها و فروشگاه های بسیار زیادی هستند که لوازم آشپزخانه تولید یا به فروش می رسانند و گوگل از کجا باید بدانید که برای اسم و برندی چون “فروشگاه لوازم آشپزخانه” منظور سایت و برند شما است ؟!

در مقابل اگر شما یک اسم منحصر به فرد برای سایت خود انتخاب کنید، بسیار ساده تر است که برای آن نام و برند بتوانید لینک اول را به خود اختصاص دهید و سایت لینک ها را نیز در زیر لینک اصلی سایت خودتان از گوگل بگیرید مثلا در خصوص مثال  فروشگاه لوازم آشپزخانه، برند “زنبیل” که را در نظر بگیرید زمانی که شخصی این نام و برند منحصر به فرد را جستجو می کند گوگل دقیقا می داند منظور کدام برند و کدام سایت است و به جز نمایش لینک اصلی سایت در رتبه اول سایت لینک های مروبط به این سایت را نیز در در نتایج حودش نمایش می دهد. و برای این جستجو نتیجه زیر را برمی گرداند.

فروشگاه زنبیل و نمایش sitelinks در زیر لینک اصلی در صفحه اول گوگل

و مطمئنا نتیجه ای که مربوط به رنبیل یا همون سبد خرید باشد را نمایش نخواهد داد 🙂

البته در همین خصوص موارد نادر و استثنایی هم وجود دارد که برخی نام های تجاری بر خلاف نام بسیار عمومی که می توانند داشته باشند نامزد قرار گرفتن در نتیجه اول گوگل می باشند مثلا نام “apple” (اپل) مصداق بارز این مورد است. و گوگل می داند زمانی که اشخاص در گوگل “apple” را جستجو می کنند منظور کمپانی اپل هستش و منظور سیب خوراکی نیست.

برند اپل و نمایش سایت لینک ها

البته دقت کنید این مثال نادر در مورد apple که یک شرکت جهانی و با عظمت است، صادق می باشد و برای شرکت های کوچک و ناشناخته، چنین حالتی را نخواهید داشت. و یک نکته دیگر را نیز دقت کنید این است که اصلا منظور و هدف من این نیست که اگر شما یک برند کلی دارید و بسیار روی سایت و برند خود کار کرده اید، صرفا به خاطر داشتن sitelinks ها نام سایت و برند خود را بخواهید تغییر دهید، بلکه اگر در مرحله انتخاب اسم و خرید دامنه هستید پیشنهاد می کنیم که حتما به دنیال اسم های منحصر به فرد برای شغل و سایت خود باشید که قابلیت تبدیل شدن به یک برند را نیز داشته باشد. و به طبع با آن نام برند در نتیجه اول گوگل خواهید بود و احتمال اینکه گوگل sitelinks ها را هم برای سایت شما منظور کند بسیار بالا می باشد.

۲- مطمئن شوید که ساختار صفحات سلسه مراتب و ناوبری های صفحات کاملا واضح باشند.

سایت های که دارای ساختار و سلسه مراتب منظم، واضح و سازماندهی شده ای هستند برای خزیدن (Crawl) و بررسی ربات های جستجوگر (Crawler) ساده تر و قابل فهم تر هستند. اگر ربات گوگل نتواند همه صفحات سایت شما را پیدا کند و ارتباط بین صفحات را درک کند به طبع نخواهد توانست که سایت لینک ها را برای شما نمایش دهد.

پیشنهاد می کنم که همیشه صفحه اصلی (صفحه نخست) سایت خود را به عنوان شاخه اصلی و ریشه در نظر بگیرید چراکه هم بیشترین بازدید را دارد و معمولا اولین صفحه سایت است که برای مسیر یابی و هدایت کاربران استفاده می شود؛ و سعی کنید لینک دهی به سایر صفحات و بخش های داخلی سایت از این صفحه انجام شود به نوعی که بازدیدکنندگان از طریق این صفحه بتوانند صفحات داخلی مورد نظر را پیدا کرده و به آن ها هدایت شوند.

ساختار سایت شما باید منطقی، بصری و سازماندهی شده باشد. به عنوان مثال اگر شما یک سایت فروشگاهی اسباب بازی دارید، می توانید چنین ساختاری را در سایت خود داشته باشید:

صفحه نخست > اسباب بازی های پسران > رده سنی ۳ تا ۵ سال > بازی های اکشن (تفنگ، مبارزه ای و ..)

و یا اگر سایتی در خصوص مبلمان و دکوراسیون دارید که شامل بخش فروشگاهی نیز می شود برای بخش فروشگاهی محصولات مبل راحتی یا صندلی های مدیریتی می تواندی ساختاری مانند نمونه زیر را در سایت خود پیاده سازی کنید:

صفحه نخست > فروشگاه > مبلمان > مبلمان منزل > مبل راحتی

صفحه نخست > فروشگاه > مبلمان > مبلمان اداری > صندلی مدیریتی

همچنین اطمینان حاصل کنید که تمام صفحات استاندارد و متداولی که برای یک سایت وجود دارد مانند صفحات: تماس با ما، درباره ما، محصولات، حفظ حریم خصوصی، سوالات متداول و غیره را نیز داشته باشد.

۳- ابتدا باید در گوگل برای جستجو نام و برند سایت خود رتبه ۱ را کسب کنید.

همان طور که متوجه شدید، سایتی در نتایج جستجو سزاوار داشتن sitelinks می باشد که رتبه اول را داشته باشد و هیچ رتبه دومی نیست که سایت لینک ها به آن اختصاص داده شود. بنابراین اولین قدم برای گرفتن سایت لینک ها این است که بر اساس جستجو نام و برند سایت شما رتبه ۱ را در نتایج داشته باشد.

البته یک استثنا بسیار خاص وجود دارد که ممکن است به نوعی برای ۲ نتیجه اول برای هر دو  sitelinks ها نمایش داده شوند؟ آیا دیده اید که برای دو سایت (یا دو لینک اول) برای هر دو sitelinks نمایش داده شود؟! 😉  در بخش نظرات کاربران می توانید نظر خود را بگذارید!

۴- مطمئن شوید که سایتان نقشه سایت (sitemap.xml) دارد و آن را از طریق اکانت گوگل وبمستر (کنسول جستجو گوگل) خود به گوگل معرفی کنید.

یکی از مواردی که در پیدا کردن و بررسی صفحات و لینک های سایت به ربات های جستجو بسیار کمک می کند نقشه سایت می باشد. البته نداشتن نقشه سایت لطمه ای به سایت شما نمی زند اما وجود آن باعث می شود که تمامی صفحات و لینک های که در سایت تولید و اضافه می شوند همگی پوشش داده شوند و ربات ها از وجود آن ها مطلع شوند.

گوگل بر اساس اولویت صفحات و ترافیکی که صفحات سایت به خود اختصاص می دهند (درحقیقت بازدید و رفتار کاربران در صفحات و لینک های مختلف سایت) نسبت به درج و انتخاب سایت لینک ها تصمیم می گیرد. شما می توانید مستقیما نقشه سایت را در حساب کنسول جستجو خود اضافه و آن را به گوگل معرفی کنید.  در بخش آموزش گوگل وبمستر کلیه آموزش های لازم در این زمینه ارائه شده است، شما ابتدا باید آموزش اضافه کردن سایت به گوگل وبمستر را مطالعه کنید و بعد تائید مالکیت سایت در گوگل وبمستر از بخش crawl گزینه sitemap را انتخاب و توسط گزینه Add/Test Sitemap آدرس و مسیر نقشه سایت را به گوگل وبمستر معرفی کیند.

در خصوص نقشه سایت، نحوه ایجاد آن و … توضیحات و آموزش های کاملی ارائه شده است که می توانید از بخش “نقشه سایت” مطالعه نمائید.

۵- لینک های داخلی بسازید.

لینک های داخلی بین صفحات مختلف سایت یکی از سیگنال هایی است که گوگل از تعداد و تکرار آن ها به میزان اهمیت یک صفحه پی خواهد برد. اگر در بهینه سازی سایت مرتکب سئو بیش از حد نشوید (مثلا در این مورد در هر صفحه مکررا و به دفعات زیاد به یک صفحه لینک دهید) زمانی که در بخش ها و صفحات متعدد به یک صفحه از سایت لینک می دهید، این خود سیگنالی برای گوگل است که آن صفحه یک صفحه مهم است و می توانید یکی از کاندیدهای نمایش در sitelinks ها باشد.

به عنوان مثال در سایت شرکت سناکو یکی از بخش های مهم بخش سامانه های پیام کوتاه است که در صفحات مختلف سایت به این بخش لینک داده شده است و حتی با اینکه آدرس این بخش در یک ساب دامنه می باشد ملاحضه می کنید که لینک این بخش در نتایج گوگل و در قسمت سایت لینک ها نمایش داده شده است.

تاثیر لینک های داخلی بر روی sitelinks

بنابراین یک ایده خوب این است که لینک صفحاتی که می خواهید در بخش sitelinks گوگل نمایش داده شوند را به صورت لینک های داخلی در بخش ها و صفحات مختلف سایت استفاده کنید. (البته به سئو بیش از اندازه و خسته کننده برای کاربران نیز دقت کنید)

در بخش گزارشات گوگل وبمستر در قسمت Search Traffic -> Internal Links نیز می توانید گزارش کاملی از تمامی لینک های داخلی سایت خود ملاحضه کنید و متوجه بشوید که لینک کدامیک از صفحات بیشترین تکرار را در صفحات مختلف داشته است و چه صفحاتی به صفحه مورد نظر لینک داده اند.

 

۶- عنوان صفحات سایت را به دقت چک کنید.

یکی از فاکتورهای مهم در سئو و بهینه سازی سایت”عنوان صفحات” می باشد؛ و گوگل دقیقا به عنوان صفحات توجه می کنید و از آن ها برای ساخت sitelinks ها استفاده می کند.

عنوان های صفحات سایت را بررسی کنید و مطمئن شوید که همگی مختصر بوده و دقیقا یک توضیح کوتاه در خصوص محتویات همان صفحه باشند، عنوان صفحات باید منطقی باشند و دقیقا با انتظار کاربران تطابق داشته باشند، یعنی هر عنوانی که برای صفحات انتخاب می کنید همان عنوان در نتایج جستجو نمایش داده می شود و کاربران بر اساس آن روی لینک مربوطه کلیک می کنند و انتظار دارند که مطالبی در خصوص همان عنوان دقیقا به آن ها نمایش داده شود.

در صورتی که از عنوان های نادرست و یا غیرمرتبط (غیرمرتبط با محتوا صفحات) استفاده کنید ممکن است باعث گیج شدن ربات های گوگل شود و یا برخی صفحات مهم را در sitelinks ها نداشته باشید و یا صفحات تکراری در این بخش در نتایج جستجو نمایش داده شوند.

 

۷- بر روی معرفی و شناخته تر شدن نام برند خود کار کنید.

تلاش برای گرفتن sitelinks در نتایج جستجو گوگل به سرانجام خواهد رسید اما یکی از کارهایی که بایستی همیشه برای آن برنامه داشته باشید و می توان گفت هیچ نقطه پایانی ندارد، کار روی برندتان می باشد به نحوی که شناخته تر و معروف تر شود.

مت کاتس مدیر قبلی تیم اسپم گوگل در خصوص این موضوع می گوید:

ما (گوگل) نمی توانیم برای هر عبارت و درخواست جستجویی که کاربران ارسال می کنند سایت شما را برگردانیم (لینکی از سایت شما در نتایج جستجو قرار بگیرد) بنابراین تمام تلاش خود را بکنید که یک سایت مشهور و معروف در زمینه کاری خود داشته باشید و افراد زیادی از برند و سایت شما مطلع باشند.

شما باید نام تجاری خود را گسترش دهید و آن را معتبر کنید تاجایی که مردم برند شما را با نام شما بشناسند و این باعث می شود که تعداد جستجو هایی که با نام برند شما انجام می شود بالا رود که خود باعث فعال شدن sitelinks برای برند شما در نتایج جستجو خواهد شد.

 

شما نمی توانید سایت لینک ها را از نتایج جستجو حذف کنید!!!

نزدیک به ۹ سال تا قبل از اکتبر ۲۰۱۶ (مهر ۱۳۹۵) قابلیتی در گوگل وبمستر وجود داشت تحت عنوان “درخواست کاهش رتبه برای لینک‌های سایت” که توسط آن به مدیران سایت‌ها اجازه داده می‌شود هرکدام از این لینک‌ها را که نمی‌خواهند در زیر لینک اصلی سایت در نتایج جستجو نمایش داده شود، درخواست حذف آن را برای گوگل ارسال کنند. برای این کار هم فقط کافی بود وارد حساب گوگل وبمستر خود می شدید و لینکی که در حال حاضر در sitelinks نمایش داده می شود را درخواست حذفش از این بخش را به گوگل می دادید.

گوگل این قابلیت را از آن‌ جهت قرار داده بود که فکر می‌کرد شاید لینک‌های نامناسب یا حتی اشتباهی و یا کم کاربردی از یک سایت را در این لیست نمایش دهد، اما پس از سال‌ها بعد ارتقاءهای الگوریتم‌های خود این قابلیت را از گوگل وبمستر حذف کرده است و عملاً شما هیچ کنترلی بر روی این لینک‌های سایت نخواهید داشت.

و اشاره ای که خود گوگل در این خصوص داشته :

زمانی که ما تشخیص دهیم Sitelinks برای کاربر مفید هستند آن ها را در نتایج جستجو استفاده می کنیم.اگر ساختار سایت شما به گونه ای باشد که اجازه ندهد الگوریتم های ما sitelinks های خوب را پیدا کنند یا تشخیص دهیم که این سایت لینک ها در راستای جستجوی های کاربران  نمی باشند، ما آنها را در نتایج جستجو نشان نمی دهیم و این فرایند کاملا خودکار است. Sitelinks نیز براساس رتبه بندی های که برای سایر صفحات درنظر گرفته می شود رتبه بندی و نمایش داده می شوند.

با این که در حال حاضر هیچ مدیریت و کنترلی بر روی این لینک ها نمی باشد اما خود گوگل ۳ نکته و روش را معرفی می کند که تا بتوان sitelinks ها را درنتایج جستجو مربوط به برند خود داشته باشید و آن ها را مدیریت کنید:

  1. یک ساختار منظم، واضح و استاندارد برای سایت خود ایجاد کنید، متن پیوندهای داخلی سایت را به گونه ای انتخاب کنید که هم مرتبط با صفحات لینک شده باشند و هم جمع و جور و مختصر و هم دقیقا موضوع و مطلب صفحه مورد نظر را در خود معرفی کرده باشد. (به دور از تکرار های بی مورد)
  2. اجازه دهید که ربات ها گوگل صفحات مهم سایت را بررسی و فهرست بندی کنند و برای اینکه مطمئن شوید ربات ها به این صفحات دسترسی دارند می توانید از قابلیت Fetch and Render در گوگل وبمستر استفاده کنید.
  3. و اگر می خواهید صفحه ای از سایت به طور کلی در نتایج جستجو گوگل نمایش داده نشود از برچسب “noindex” در صفحات مورد نظر استفاده کنید.

نکته آخر در مورد sitelink ها:

برای هر وب سایتی سایت لینک ها ممکن است نمایش داده نشوند و البته که اگر برای سایت و برندی نمایش داده شوند مسلما برای رتبه و ترافیک آن سایت مفید و اثر بخش خواهند بود.

اگر همچنان برای سایت شما sitelink ها نمایش داده نمی شوند نگران نباشد، و به قول معروف این آخر دنیا نیست 😉  مواردی که در این مقاله به آن ها اشاره کرده ایم را در سایت خود رعایت کنید و از همه مهمتر بر روی برند سایت خود کار کنید و به گوگل زمان دهید، مطمئن باشید برای سایت شما نیز این سایت لینک ها نمایش داده خواهند شد.

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام

    این لینک ها فقط با جستجو نام یک سایت نمایش داده می شوند؟ یعنی امکانش هست که گوگل با جستجو یک کلمه کلیدی لینک های صفحات داخلی یک سایت را هم به این شکل نمایش دهد؟

    پاسخ
    • سلام بر شما
      معمولا با جستجو نام برند ها (شرکت ها، سایت ها و …) سایت لینک ها در زیر لینک اصلی سایت آن برند نمایش داده می شوند، و برای جستجو یک کلمه یا عبارت کلیدی هم لینک های به صورت یک نوار در زیر لینک و توضیحات برخی نتایج نمایش داده می شوند.
      موفق و شاد باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.