ارزش سئو و مزایای بودن در صفحه اول گوگل
۱. سئو یکی از بهترین روش ها برای مارکتینگ و برندینگ
اینکه میگوییم سئو دست برتر بازاریابی است، اغراق و بزرگنمایی نیست.
نمیدانم برای معرفی خودتان و یا فروش محصولاتتان از چه روشهای تبلیغاتی یا بازاریابی استفاده میکنید: روزنامه، پیامک، بنر و تراکت، تبلیغات سطح شهری، بیلبورد، تبلیغات تلویزیونی و یا رادیویی، بازاریابی تلفنی یا مراجعههای حضوری و …. همچنین نمیدانم شغل، تخصص یا محصول شما چیست، اما با اطمینان میگویم که مشتریان و فروشهایی که از بودن در صفحه اول گوگل میتواند برای شما رقم زده شود قابلمقایسه با هیچ کدام یک از روشهای مثال زدهشده نیست و به دست آوردن آنها از هرکدام یک از روشهای ذکرشده و متداولی که وجود دارد غیرممکن است یا با هزینههای بسیار بالای همراه است.
نمیخواهم بگویم همه تبلیغات و روشهای مارکتینگ و برندینگ خود را کنار بگذارید، اما زمانی که شما بر روی سایت و سئو خود تمرکز کنید و نتایج خوبی بگیرید بسیاری از این روشها را کنار خواهید گذاشت و یا به حداقل خودش خواهید رساند.
۲. گوگل شاهراه ترافیک دنیا
اینکه چرا سئو و بودن در صفحه اول گوگل اینهمه موردتوجه مدیران وبسایتها و بهنوعی کسبوکارها قرارگرفته، مسلماً به پتانسیل این قضیه و تعداد مشتریانی که میتواند برای شما رقم بزند برمیگردد.
بهصورت میانگین ۶۳۰۰۰ جستجو در هر ثانیه در گوگل انجام میدهند؛ یعنی اگر شما یک کارمند داشته باشید و این کارمند ۸ ساعت بدون وقفه جواب تلفن و تماس بدهد و در هر ۱۰ ثانیه یک تماس را بهصورت کامل جواب دهد تقریباً بهاندازه یک ورزشگاه آزادی پر از تماشاگر شما کارمند نیاز دارید تا بتوانید درخواستهایی که فقط در یک ساعت در گوگل انجام میشود را پاسخ دهید. تقریباً ۷۸،۷۵۰ نفر کارمند برای این کار نیاز دارید؛ و این روند جستجوها نیز با یک روند کاملاً صعودی در حال افزایش است.
شاید بگویید هرچند تعداد جستجوهای انجامشده در گوگل بسیار زیاد است اما این تعداد مربوط به سراسر دنیا، همه زبانها و همه مشاغل و موضوعات مختلف است که کاملاً صحیح است اما با اطمینان به شما میگوییم که اگر جستجوهایی که به زبان فارسی، در ایران و شهرهای مختلف و در حیطه کاری شما انجام میشود را بررسی کنید بااینکه قسمتی هرچند کوچک از این آمار بالا را تشکیل میدهد خواهید دید که همین آمار بسیار بالا و تأملبرانگیز است حتی اگر شغل یا محصولات شما بسیار خاص با مخاطبین ویژه باشد.
سرویسها و سایتهای زیادی هستند که میتوان از آنها میانگین و آمار جستجو عبارتهای مختلف را استخراج کرد، بهعنوانمثال در سرویسی به نام کیورد پلنر که توسط شرکت گوگل ارائه میشود اگر موضوع خود را بررسی کنید، ملاحظه خواهید کرد که چه عبارتها و کلمات بسیار متنوعی در خصوص همان موضوع کاری شما هستند که افراد آنها را جستجو میکنند و هرکدام چه تعداد جستجو ماهیانه دارند.
نکته جالبتوجه دیگر روند رشد جستجوهای مردم در طی سالیان گذشته است که این روند جستجوها را نیز گوگل توسط سرویس گوگل ترند خودش به شما نمایش میدهد، سرویسی که در آن میتوانید روند جستجوهای افراد را در طی سالهای گذشته (از سال ۲۰۰۴ تا الآن) ملاحظه کنید و ببینید که روند آن صعودی، نزولی یا ثابت بوده.
در بسیاری از مشاغل وقتی محصولات و یا خدمات متداولی که به آن حیطه مربوط میشود را بررسی میکنیم روندهای بسیار زیبای صعودی را ملاحظه میکنیم که نشان از تغییر اولویتهای مردم برای تحقیق و خرید محصولات و خدماتشان از روالهای سنتی و قدیمی به روالهای جدید و کاملاً مبتنی بر اینترنت و گوگل است.
این اهمیت و تأثیرگذاری و نفوذ بسیار بالای موتورهای جستجو و گوگل است؛ و این اعداد و ارقام سالانه در حال رشد میباشند؛ بنابراین هر مدیر وبسایتی تمام تلاشش را میکند که گوگل را قانع کند که وبسایتش را در صفحه اول خود و در صدر نتایج به کاربران نمایش بدهد. تا بتواند از این حجم کاربران و درخواستها که تعداد بسیار بالایی از آنها هم مربوط به شغل و کار ایشان هستند نفع ببرد و بتواند خدمات و محصولات خودش را ارائه کند.
اگر هنوز در حال بررسی و کلنجار رفتن با این قضیه هستید که آیا شغل و تخصص و خدمات یا محصول شمارا کسی در اینترنت ارائه کرده است یا خیر، آیا کسی آن را جستجو میکند یا خیر و آیا کسی از طریق این جستجو در اینترنت آن را سفارش میدهد یا خیر؛ و هزار دلیل داشته باشید که محصولات شما خاص هستند و در اینترنت جستجو نمیشوند چه برسد کسی سفارش دهد، یا محصولات ما اگر هم جستجو شود حتماً باید حضوری توسط مشتریان خریداری شود باید بگویم کسبوکار شما در آینده بسیار نزدیک نابود خواهد شد.
و این جمله معروفی از آقای بیل گیتس هست که میگوید:
if your business is not on the internet, then your business will be out of business
اگر کسبوکار شما در اینترنت نباشد، از بازار خارج خواهید شد.
اگر شما اهمیت و پتانسیل موتورهای جستجو و خصوصاً گوگل را درک کنید میتوانید اهمیت سئو را درک کنید و وقتی میگویم بهاندازه یک ورزشگاه آزادی شما کارمند نیاز دارید تا فقط درخواستهایی که در یک ساعت به گوگل ارسال میشود را پاسخ دهید، یعنی چه قدرتی پشت این قضیه است و چقدر مشتری علاقهمند که یک خدمات یا محصول را در گوگل جستجو میکنند.
۳. هزینه بالای تبلیغات در گوگل، ارزش سئو را بیشتر نشان می دهد!
در بخش اول از مقاله ارزش بودن در صفحه اول گوگل به میزان جستجوهایی گوگل که در هر ثانیه توسط کاربران انجام می شود اشاره کردیم و جالب است بدانید یکی از منابع اصلی درآمد شرکت گوگل از نمایش تبلیغات به همین کاربرانی است که در گوگل جستجو می کنند.
گوگل توسط سیستم تبلیغاتی خود که گوگل ادورز یا گوگل ادز نام دارد، تبلیغات و لینک درخواستی افراد را متناسب با کلمات و عبارت هایی که می خواهند در صدر نتایج جستجو های خودش نمایش می دهد و بایت هر کلیکی که کابران بر روی این لینک ها می کنند، هزینه ای را دریافت می کند.
درآمد گوگل در سال ۲۰۱۸ از بخش تبلیغات تقریبا ۱۱۶ میلیارد دلار بوده، که قسمت اعظم ان از نمایش تبلیغات در صفحه نتایج جستجوی بوده، و این روند تصاعدی درآمدی گوگل از ادورز از سال ۲۰۰۱ تا به امروز را می توانید در نمودار زیر ببینید، درآمدی که فقط ۰.۰۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۱ بوده و در سال ۲۰۱۸ به ۱۱۶.۳۲ میلیارد دلار رسیده !!!
حال به نظر شما اگر بودن در صفحه اول گوگل ارزشش را نداشت آیا افراد و شرکت های مختلف این همه پول بابت آن پرداخت می کردند؟ و از همه مهمتر آیا این روند درامدی گوگل از ادورز این طور صعودی بود؟
شما نیز با یک بررسی ساده از طریق شرکت های که خدمات ادورز می دهند، متوجه خواهید شد که برای تبلیغ در سیستم ادورز گوگل چقدر باید به طور میانگین هزینه کنید! یا بهتر بگویم برای هر کلیکی که روی لینک وب سایت شما انجام می شود، متناسب با موضوع و رقبایی که دارید چقدر باید بابت هر کلیک هزینه پرداخت کنید.
پیشنهاد می کنم حتی اگر تصمیم به تبلیغات ادورز گوگل ندارید این کار را انجام دهید تا ببینید ارزش هر کلیک روی لینک وب سایت شما متناسب با موضوعی که دارید چقدر است و این شما را مصمم می کند که برای آمدن به صفحه اول گوگل و داشتن لینک طبیعی در صدر نتایج جستجو گوگل لحظه ای درنگ نکنید.
حال یک سوال مهم و یک نتیجه گیری بسیار قابل توجه:
فکر می کنید نتایح اورگانیک (سئو شده) بیشترین کلیک را دارند یا لینک های ادورز؟
این سوال را مطرح کردم چون شاید با توجه به بحثی که در این مطلب شد و آماری که در مورد تبلیغات گوگل اعلام شد این ذهنیت اشتباه را برای شما ایجاد کند که “وقتی سرویس ادورز گوگل وجود دارد و افراد به راحتی و با پرداخت پول لینک هایشان را در صدر نتایج گوگل قرار می دهند، خوب بیشتر یا همه کلیک ها روی این لینک های تبلیغاتی انجام می شود که اولا چنین درآمدی برای گوگل رقم می خورد و دوما سایر لینک های که طبیعی هستند و به صورت اورگانیک در نتایج ۱ تا ۱۰ صفحه اول معمولا بعد از نتایج طبیعی قرار دارند، کلیک و ورودی خوب و قابل قبولی نخواهند داشت!! “
تبلیغات ادورز (ppc) فقط ۱۰% از کلیک های کاربران را دریافت می کنند!
با این که متناسب با موضوعات مختلف این آمار می تواند کمی متفاوت باشد اما حدود و نهایت کلیک های کاربران روی لینک های تبلیغاتی صفحه اول گوگل ۱۰% می باشد.
شما می توانید در کمتر از ۳۰ دقیقه کمپین تبلیغاتی ادورز خودتان را راه اندازی کنید و لیک سایتتان برای کلمات کلیدی که می خواهد در صفحه اول گوگل قرار بگیرد اما نهایتا ۱۰% ورودی و کلیک از جستجوهای کاربران را خواهید داشت.
توجه داشته باشید که در اینجا نمی خواهیم در مورد مقایسه سئو و ادورز صحبت کنیم و بگوییم کدامیک بهتر یا برتر است.
هدف فقط توجه شما به این موضوع است که بودن در صفحه اول گوگل چقدر می تواند هزینه داشته باشد و زمانی که شما سایت خود را بهینه سازی می کنید و به صورت اورگانیک در صدر نتایج جستجو قرار می گیرید جدایی از ترافیک بسیار بالایی که برایتان رقم می خورد جایگاهی را به خود اختصاص داده اید که شرکت ها و افراد مختلف بابت حضور در ان محل برای هر کلیکی که برای شما به صورت رایگان اتفاق می افتد باید هزینه های نسبتا بالایی را پرداخت کنند.
همچنین با اینکه تعداد کلیک های کاربران روی ادورز بسیار بالا است، انقدر بالا که سهم بسیاری از درآمدی میلیارد دلاری گوگل را ایجاد می کند اما در مقابل کلیک های افراد روی لنک های طبیعی و اورگانیک بسیار ناچیز و حدود ۱۰% است و بودن در لیست اورگانیک گوگل که از سئو سایت می تواند برای شما رقم زده شود چقدر با ارزش خواهد بود.
شما می توانید با رعایت یک سری اصول و با تلاش مستمر جایگاه خود را حفظ کنید اما سایرین که از ادورز استفاده می کنند تا زمانی که هزینه می کنند می توانند حضور داشته باشند و از این ترافیک استفاده کنند.
چالش ها و سختی ها سئو
۱. تعداد وب سایت ها و سهم هر کدام از ترافیک گوگل
در خصوص ارزش بودن در صفحه اول گوگل صحبت کردیم و اشاره کردیم که وقتی پتانسیل فوقالعاده عجیبوغریبی در خصوص حضور مردم در گوگل وجود دارد و هرکدام نیازی دارند و در پی رفع آن هستند، نهتنها هوشمندانهترین کار بلکه عاقلانهترین کار برای هر کسبوکاری این است که در مسیر این ترافیک بسیار بالا قرار بگیرد؛ و اینجا است که باید بتوانید گوگل را قانع کنید که خدمات شمارا به مخاطبین هدفمند شما معرفی کند؛
اما این یک روی سکه است و روی دیگر آن وجود تعداد سایتهای بسیار بالایی است که برای حضور در صفحه اول گوگل رقابت می کنند، رقابتی که هم رقباء روز به روز بیشتر می شوند و هم رقابت سختتر میشود. و در طرف دیگر ناعادلانه بودن سهم وب سایت ها از ترافیک گوگل می باشد.
در حال حاضر ۱,۷۴۰,۳۲۲,۵۷۹ (دی ماه ۱۳۹۸ – بر اساس آمار وب سایت: internetlivestats.com ) وبسایت آنلاین وجود دارد که درزمینه های مختلف در سراسر دنیا راهاندازی شدهاند
گزارش های ارائه شده توسط statista.com
گوگل بر اساس آنالیزها و فاکتورهای رتبهبندی که دارد، سایتها را در موضوعات مختلف دستهبندی و اولویتبندی میکند و به کاربران نمایش میدهد، سایتی که بهترین رتبه را از دید گوگل داشته باشد رتبه یک را میگیرد و به ترتیب رتبههای ۲ و ۳ و … به سایتهای بعدی داده میشود و هر صفحه گوگل هم ۱۰ نتیجه را به کاربران نمایش میدهد. با توجه به ترافیک بالای کاربران در گوگل و استفاده از این موتور جستجو برای پیدا کردن سایت و صفحات مورد نظر خود، می توان گفت تمامی وب سایت ها میخواهند برای هر جستجویی که مرتبط به موضوع و محصول و خدماتشان میشود جایگاهی در صفحه اول گوگل داشته باشند. حال شما ببینید چقدر رقابت سختی در جریان است.
کمتر از ۱۰% مردم به صفحه دوم گوگل و بعد می روند !
برای اینکه سهم قابل توجهی از جستجوهای که در شغل شما و در خصوص موضوع کاری شما انجام می شود را داشته باشید باید تلاش کنید که جایگاهی در رتبه های صفحه اول گوگل داشته باشید.
اما نقطه عطف ما در داشتن سایت و بهینه سازی آن، بودن در صفحه اول گوگل است و آمار بازدید های کاربران از صفحات مختلف و حتی خود بازدید و کلیک های افراد بر روی لینک های همان صفحه اول هم می تواند شما را شگفت زده کند.
یک شوخی وجود دارد که می گوید:
اگر یک جسد داشته باشید و بخواهید آن را جایی دفن کنید که کسی آن را پیدا نکند، بهترین مکان صفحه دوم گوگل است!
مسلما این یک جوک است اما باید بدانید که فقط بودن در صفحه اول گوگل است که ارزش دارد و می تواند به شما و برندینگ و فروشتان کمک کند و حضور شما در صفحات دوم به بعد گوگل نتیجه ای برای شما نخواهد داشت.
شاید این درصد برای شما کمی تعجب آور و شاید هم غیر قابل باور باشد اما خود شما آخرین باری که موضوعی را در گوگل جستجو کردید و برای پیدا کردن صفحه مورد نظر خود به صفحات دوم به بعد گوگل رفتید چه زمانی بود؟!
تعداد صفحات نتایج جستجو گوگل برای موضوعات مختلف معمولا بسیار زیاد است و اینکه ۹۰% از ترافیک و کلیک های کاربران فقط به صفحه یک محدود می شود واقعا خارق العاده هستش و این خود ارزش بودن در صفحه اول گوگل را بیشتر مشخص می کند و اینکه در نتایج جستجو گوگل هستید یا گوگل شما را فقط فهرست (index) کرده باشد اصلا مهم نیست و مهم بودن در صفحه اول گوگل است.
علاوه بر این سهم بازدید صفحه دوم گوگل حدود ۵% و سهم صفحه سوم گوگل از بازدید ها حدود ۱% است
تقریبا ۳۲% از کلیک های کاربران در نتایج جستجو برای لینک رتبه اول می باشد!
زمانی که در حال آنالیز و استخراج کلمات کلیدی خود هستید اگر به عنوان مثال برای عبارت “خدمات سئو در اصفهان” تعداد ۱۰۰۰ جستجو ماهیانه وجود داشته باشد و شما لینک یک گوگل را برای این عبارت به خود اختصاص دهید، چه تعداد کلیک و بازدید خواهید داشت؟ً!
اگر جواب شما همان ۱۰۰۰ هست و انتظار دارید که وقتی صفحه اول گوگل و در رتبه ۱ هستید تمام کلیک ها را خواهید داشت، کاملا در اشتباه هستید، اگر جواب شما ۱۰۰ هست و فکر می کنید سایت های صفحه اول گوگل سهم یکسانی از ترافیک گوگل را دارند بازهم در اشتباه هستید، شما می توانید در مثال فوق از این تعداد جستجو ماهیانه انتظار تقریبا ۳۲۰ کلیک را داشته باشید!
نرخ کلیک یا CTR مربوط به لینک یک گوگل تقریبا ۳۲% می باشد.
لینک های ۱ ،۲ و ۳ گوگل تقریبا ۷۵% از کلیک ها را دریافت می کنند.
نرخ کلیک ۳ لینک اول نتایج گوگل تقریبا ۷۵% می باشد
الان اگر شخصی در مورد کسب و کار اینترنتی و بودن در نتایج گوگل صحبتی می کند، شما می توانید تفاوت جملات زیر را به خوبی درک کنید:
- من برای کسب و کار اینترنتی خودم یک سایت راه اندازی کرده ام!
- سایت من در نتایج جستجو گوگل وجود دارد و گوگل سایت و صفحات من را فهرست کرده است!
- برای کلمه کلیدی X سایت من در صفحه اول گوگل نمایش داده می شود!
- با جستجو کلمه کلیدی X لینک ۱ گوگل برای سایت من می باشد!
پس داشتن یک سایت به تنهایی هیچ کمکی به شما نمی کند، حتی بودن در گوگل نیز هیچ ارزشی برای شما ندارد و مهم داشتن لینکی در صفحه اول گوگل است و با ارزش ترین حالت برای جذب ترافیک بیشتر بودن در رتبه یک گوگل می باشد.
بنابراین سئو سایت و کسب رتبه در صفحه اول گوگل باوجود پتانسیلهای بالا نهتنها دیگر یک کار هوشمندانه نیست (حداقل امروزه) و یک کار کاملاً عاقلانه و منطقی است که هر کسبوکاری نهتنها برای رشد بلکه برای بقاء هم که شده باید انجام دهد، اما حداقل از دید تعداد سایت ها و رقبایی که وجود دارند واقعا رقابت ساده ای نیست، و توزیع ترافیک گوگل هم می توان گفت بسیار بسیار ناعادلانه است و می بینید که فقط لینک های رتبه اول ۳۱% از کل ترافیک را برای خودشان دارند و این سختی خود یک روند صعودی دارد و این رقابت روزبهروز در تمامی حیطهها تنگتر میشود.
طبیعی است کسبوکارهایی که متناسب با موضوع خود در صدر نتایج گوگل هستند حاضر نیستند به این راحتی جایگاه خود را به سایتها جدید و رقبا خود بدهند چون اولاً بهسادگی و بهصورت اتفاقی و شانسی به این جایگاه نرسیدهاند و همچنین حضور در این جایگاه برای آنها، ترافیک بالا، تماس زیاد، سفارشهای متعدد و حتی اعتبار بالایی را رغم زده و مطمئناً تلاش خود را نهتنها برای حفظ جایگاههای فعلی میکنند بلکه با توجه به اینکه طعم بودن در صفحه اول گوگل را هم چشیدهاند، تلاش میکنند با کلمات و عبارتهای بیشتری لینکهای بیشتری را در نتایج صفحه اول گوگل به خود اختصاص دهند.
پی نوشت: دو گزارش از درصد کلیک های کاربران بر روی لینک اول گوگل و درصد کلیک های کاربران بر روی لینک های اول تا سوم گوگل بر اساس تحلیل تقریبا ۸۵۰،۰۰۰ صفحه و ۵ میلیون کلمه و عبارت در نتایج جستجو گوگل استخراج شده است که در سایت backlinko.com می توانید گزارش دقیق و کامل را ملاحضه کنید.
۲. سلطه صفحات قدیمی و باسابقه در صفحه اول گوگل
سایت ahref.com برای نشان دادن میانگین طول عمر صفحاتی که در صفحه اول گوگل حضور دارند یک آنالیز انجام داده. در این تحقیق دو میلیون کلمه کلیدی بهصورت تصادفی انتخاب شدند و برای هر کلمه اطلاعات مربوط به صفحاتی که رتبه یک تا ده گوگل را داشتهاند استخراج کردند که نتیجه آن را میتوانید در نمودار زیر ملاحظه کنید:
در نمودار ارائهشده Google position رتبههای اول تا دهم گوگل است و Age طول عمر صفحات برحسب روز است و از زمانی شروع و محاسبهشده که آن صفحه توسط خزندههای Ahref دیدهشده (و البته Ahref به این نکته اشارهکرده که با توجه بهسرعت عملی که در وب داشته، طول عمر این صفحات با طول عمر واقعی آنها بسیار نزدیک و حتی یکسان است.)
همانطور که در نمودار فوق ملاحظه میکنید، ده رتبه صفحه اول گوگل بهطور میانگین دو سال طول عمر دارند و صفحاتی که رتبه یک دارند تقریباً سه سال سابقه و سن دارند.
در حقیقت فقط ۲۲ درصد از صفحاتی که در حال حاضر در ده رتبه صفحه اول گوگل قرار دارند در طی یک سال ایجاد شدهاند. (کمتر از یک سال سابقه دارند)
و یک مورد دیگر که جالب است بدانید، درصد صفحاتی با طول عمر کمتر از یک سال است که توانستهاند رتبههای اول تا دهم گوگل را به دست آورند که در نمودار زیر میتوانید این آمار را ببینید.
این آمار ناامیدکننده است و به نظر میرسد صفحه اول گوگل تحت سلطه صفحات قدیمی و باسابقه است؛ اما نگران نباشید گوگل فقط به طول عمر صفحات سایتها برای رتبهبندی توجه نمیکند و فاکتورهای متعدد دیگری نیز دارد. فقط سایت خود را راهاندازی کنید و صفحات هدفمندتان را بسازید، اما این را در نظر داشته باشید که تفکر و انتظار ماکروویوی جواب نمیدهد و شما باید در این مسیر صبر و حوصله داشته باشید اگر انتظار دارید که یکی دو سه ماه بیایید صفحه اول گوگل، حتماً مجدد آمار و نمودارهای ارائهشده را ملاحظه کنید.
در روند سئو سایت باید صبر ایوب داشته باشید. تفکر، انتظار و حتی اقدامات ماکروویوی برای رسیدن به صفحه اول گوگل نهتنها جواب نمیدهد حتی ممکن است باعث جریمه شما شود.
۳. سرعت تغییرات فنّاوری و قوانین گوگل
یکی از چالش های شما به عنوان یک سئو کار این است که اطلاعات بروزی داشته باشید، جدایی از تغییرات سریع تکنولوژی خود گوگل نیز تغییرات و قوانین جدیدی را حتی روزانه وضع می کند که عدم اطلاع و سازگاری با این تغییرات می تواند رتبه سایت شما را تحث تاثیر قرار دهد.
گوگل هرساله صدها تغییر را در جستجوها انجام میدهد. در سال ۲۰۱۸، آنها تعداد ۳،۲۳۴ بهروزرسانی باورنکردنی را گزارش دادند(بهطور متوسط تقریباً ۹ بهروزرسانی در روز که این تعداد بیش از ۸ برابر تعداد بهروزرسانیهای بوده که گوگل در سال ۲۰۰۹ انجام داده) هرچند که بیشتر این تغییرات جزئی هستند اما گوگل گهگاه یک نسخه جدید الگوریتمی مانند پاندا یا پنگوئن و … را نیز منتشر میکند که به طریق چشمگیری نتایج جستجو را تحت تأثیر قرار میدهد.
الگوریتم های گوگل مجموعهای از دستورالعملها و فرمولهایی است که با زبانی ساده و دقیق برای اجرای یک هدف خاص با جزئیات و بهصورت مرحلهبهمرحله اجراشده باشند و الگوریتمهای گوگل تجزیهوتحلیل وبسایتها را انجام میدهند که این الگوریتمها یا اصلی و جزء هسته گوگل هستند که بر اساس فاکتورهای مختلف سایتها را رتبهبندی میکنند یا الگوریتمهای جانبی هستند که برای درک بهتر یا برای شناسایی سایتهای اسپم و بهبود نتایج جستجو مورداستفاده قرار میگیرند که نام برخی از این الگوریتمها عبارتاند از: پاندا، پنگوئن، مرغ مگسخوار، گورخر و … که این اسامی توسط گوگل انتخاب و نامگذاری شده است)
برای سئو کارها مهم است که بدانند چه زمانی این بهروزرسانیهای اصلی گوگل انجامشده و مهتر اینکه بدانند در این بروز رسانیها چه تغییراتی انجامشده، چه چیزی برای گوگل مهم بوده، چه فاکتورهای جدیدی توسط گوگل مطرحشده، در ابزارهای تحلیلی خود برای وبمسترها چه گزینههایی را اضافه یا کم کرده، برای کمک به درک بهتر خودش از سایت شما چه کد نویسی یا برچسبگذاریهای جدیدی را معرفی کرده یا کدام سبک کد نویسی و برچسبگذاری قدیمی شده و دیگر به آن توجه نمیکند و ……
همه اینها کمک بسیاری به وبمسترها و سئوکارها میکند که هم متوجه شوند تغییراتی که در رتبهبندی و درنتیجه ترافیک وبسایت اتفاق میافتد به خاطر چیست و هم به روند بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو و رعایت فاکتورهای مربوطه کمک میکند.
بنابراین دانشها و درنتیجه روشها و استراتژیهای قدیمی سئو که مربوط به چند سال پیش است و هیچ تلاشی در بروز رسانی آنها نشده نهتنها کمکی به شما نمیکنند، بلکه بسیاری این روشها بهمرورزمان جزء روشهای اسپم و سئو کلاهسیاه محسوب میشوند. رقابت که نمیتوانید بکنید هیچ، ممکن است کل سایت یا برخی از صفحاتتان هم توسط گوگل جریمه شود و جایگاه و ترافیکی که هم داشتهاید را از دست خواهید داد. فرقی هم نمیکند که شما خودتان تصمیم به بهینهسازی سایت خود دارید یا میخواهید یک شرکت یا شخص سئو کار استخدام کنید.
نهتنها برای رقابت با رقبا بلکه برای حفظ جایگاه فعلی در نتایج و در امان بودن از جریمههای گوگل شما نیاز به مطالعه و داشتن یک دانش بروز هستید.
اگر علاقمند هستید از آپدیتهای جدید گوگل مطلع شوید همچنی به تاریخچه آپدیتهای گوگل از سال ۲۰۰۰ دسترسی داشته باشید می توانید از گزارشات و اخبار سایت searchengineland.com و Moz.com استفاده کنید