گزارش نویسی سئو
۱ دیدگاه
3,066

گزارش نویسی در سئو مثل سرو کردن غذا است، اگر شما یک آشپز حرفه ای باشید و برای یک مهمانی غذاهای بسیار متنوع و خوشمزه درست کنید اما به نحوه سرو این غذاها توجهی نکنید، مثلا غذا سرد سرو شود، در ظروف نامناسب و کثیف گذاشته شود، چیدمان و تزئین زیبایی نداشته باشد، قطعا هرجند هم که متنوع و خوشمزه باشد خیلی از ارزش کار و هنر آن آشپز نمایان نخواهد شد.
حال شما اگر یک نیمرو یا یک املت ساده هم درست کرده باشید اما به خوبی سرو شود قطعا لذت و خوشمزگی خودش را برای کسی که میل می کند به همراه دارد.

البته این راه هم توجه داشته باشید که در درجه اول مهم هنر آشپزی است و اینکه شما بتوانید یک غذایی خوشمزه پزید، حتی یک املت یا نیمرو ساده و اگر شما این هنر را نداشته باشید هر جقدر هم که ظروف، میز غذا و… رنگین و عالی باشد برای مهمان غذا نمی شود!!!
اگر به سئو علاقمند هستید می توانید از بخش آموزش سئو قدم به قدم این تخصص را فرا بگیرید.

شاید شما اصلا گزارشی از اقدامات سئویی که روی سایت کارفرما انجام می دهید ارائه نمی کنید، شاید گزارش شما صرفا گزارش موقعیت و جایگاه کسب  شده برای یک عبارت خاص است شاید گزارش شما صرفا پرینت کلی و خروجی از ابزارهای تحلیلی است، شاید هم صرفا یک دسترسی به کارفرما می دهید از سرچ کنسول گوگل  و …..

به عنوان یک سئو کار مهم است که گزارش های دقیق و کاملی به کارفرما ارائه کنیم و کارفرمایی هم که پروژه سئو خود را واگذار می کند مهم است بتواند آنالیز دقیقی از وضعیت و روند سئو سایت خودش داشته باشد و فرقی نمی کند این سئو توسط یک تیم داخلی در مجموعه خودش انجام می شود یا به شخص یا شرکت سئو کار برون سپاری کرده است.

در این مقاله در مورد گزارش های سئویی که یک سئو کار می تواند به کارفرما ارائه دهد صحبت می کنیم که شامل سه بخش است:

  1. کلیات و نکات مهم در تهیه و ارائه گزارش سئو
  2. ابزارهای که برای تهینه گزارش های فنی استفاده می کنیم
  3. فاکتورها و المان هایی فنی که در گزارش سئو بهتر است ارائه کنیم

بخش اول: کلیات و نکات مهم در گزارش سئـو

۱- مهمترین سوالی که قبل از اقدام برای تهیه گزارش سئو باید از خودتان بپرسید؟!

قبل از اینکه در مورد گزارش سئویی، نحوه تهیه، ارائه و سایر جزئیات صحبت کنیم باید از خودتان بپرسید:

  • شما در زمان جلسه و انعقاد قرارداد و تهیه پروپوزال یا ارائه برنامه چه قول ها و صحبت هایی را با کارفرما انجام داده اید؟
  • چه تعهدی به کارفرما داده اید و کارفرما چه انتظاری از روند سئو و قرارداد سئو دارد؟
  • و مهمترین موضوع اینکه: قرارداد سئویی شما نتیجه محور است یا خدمات محور ؟!

جواب به این سوال در جزئیات، سبک تهیه و ارائه گزارش سئویی بسیار تاثیر گذار است، اگر شما قرارداد سئو تضمینی بسته اید و به کارفرما تعهد داده اید که عبارت X را برایش به صفحه اول گوگل می آورید و قرارداد خودتان را بر اساس رتبه گرفتن یک یا چند کلمه مشخص (Exact Keyword) بسته اید، خوب کارفرما تنها چیزی که برایش مهم است چک کردن SERP و بررسی جایگاه سایتش برای آن کلمات است!

در این حالت تقریبا تمام فعالیت ها و اقدامات شما در روند سئو سایت به حاشیه می رود و بسیار کم رنگ و بی اهمیت می شود. اینکه برای آن کلمه یک نفر وارد سایت می شود یا هزار نفر، یک نفر خرید می کند یا هزاران نفر، رشد ماهیانه در ترافیکی که از گوگل بدست می اورید ۱% است یا ۲۸۰%، سرعت سایتش را از فلان وضعیت رسانده اید به فلان وضغیت و …..  معمولا اصلا مهم نبوده و از دید کارفرما ارزش آنچنانی ندارد.

جزئیات یک گزارش و نحوه گزارش دهی با توجه به نوع قرارداد و تعهدی که به کارفرما داده اید می تواند متفاوت باشد.

به عنوان مثال وقتی یک مربی فوتبال قرارداد خودش را فقط با شرط کسب رتبه قهرمانی یا نایب قهرمانی می بندد، تکلیف مشخص است! هیئت مدیره یا صاحب باشگاه فقط اون نتیجه نهایی را همیشه مد نظر قرار می دهد.
مربی هزار و یک کار هم برای تیم انجام دهد،۲۴ ساعته در خدمت تیم باشد و از تمام توان و ارتباطات و … خود استفاده کند اما آن نتیجه نهایی که آن کسب قهرمانی است را نگیرد جدایی از اینکه باشگاه می تواند هیچ یک از تعهدات خود از جمله تعهدات مالی را انجام ندهد، اعتبار و سابقه مربی هم تحت شعاع قرار می گیرد.

اینکه مربی ها یا سئو کارها یا حتی خود ما به این نحوه تضمینی قرارداد می بندیم یا نه، و چگونه و با چه سبکی قرارداد ببندیم، یک بحث مفصل و مجزا است که در بخش قراردادهای سئو به آن خواهیم پرداخت.

با این حال، توجه داشته باشید که:
حتی در قرارداد هایی که صرفا نتیجه محور هستند و تضمین کسب رتبه برای یک یا چند عبارت خاص در دوره زمانی مشخص به کارفرما داده اید، حتما گزارش های منظم و دقیقی از فعالیت هایی سئویی که روی سایت انجام می دهید تهیه و ارائه کنید.
حتی با نرسیدن به آن هدف ها، این گزارش ها می تواند نتایج روند قرارداد شما را کاملا تحت تاثیر قرار دهد و حتی با رضایت کارفرما همراه باشد!!!

۲- هدف شما از تهیه و ارائه گزارش سئویی چیست؟ به چه دیدی به گزارش های سئویی نگاه می کنید؟

آیا تهیه گزارش سئویی جزئی از خدمات و قرارداد شما است یا گزارش را برای کلاس کاری می خواهید انجام دهید؟!

۳- گزارش سئو شامل چه مواردی هست و نیست؟!

  • گزارش سئو، خروجی و پرینت گرفتن از سایت های تحلیلی و آنالیزی مثل Google Search console، Google Analytics یا ahref و moz نیست!
  • آماده کردن گزارش با کلی اصطلاح فنی و تخصصی نشان از حرفه ای بودن نیست!
  • طولانی و چند ده صفحه ای بودن گزارش نشان از اینکه اینکه خیلی کار روی سایت کارفرما انجام داده اید، نیست!

این را مد نظر قرار دهید، کارفرمایی که پروژه سئو سایت خودش را واگذار می کند، احتمالا نه وقت کافی و نه علاقه ای به یادگیری سئو و اصطلاحات گسترده سئویی دارد. بنابراین با توجه به این دو مورد گزارش های خود را آماده و پرزنت کنید.

  • گزارش کوتاه و مختصر، حتی یک صفحه ای یا یک عکس ساده از صفحه (screenshot) نشان از کم کاری یا آماتور بودن شما نیست!
  • تهیه گزارش مهم است و مهمتر از آن نحوه پرزنت و ارائه به کارفرما است؟!
  • تهیه گزارش مهم است و مهمتر از آن این است که کارفرما چه چیزی برایش مهم است تا در گزارشتان به آن نیز بپردازید!
  • گزارش سئو صرفا ارائه اعداد و ارقام و نمودار نیست و میتواند توضیحات و شرح اقداماتی باشد که شما روی سایت کارفرما انجام داده اید. مثلا استراتژیی که برای کلمات کلیدی یا صفحات هدف (Landing pages) تدوین کرده اید و حتی جزئیات و توضیحات مربوط به آن می توانید یک یا قسمتی از یک گزارش سئویی باشد (از انتخاب کلمات و دسته بندی و فیلتر کردن آن ها گرفته تا مشخص کردن صفحات هدف و ایکه جنس این صفحات مثلا  به چه دلیلی صفحه مقاله یا صفحه برچسب یا صفحه محصول یا دسته بندی محصول و … انتخاب شده است.)
  • یک گزارش حرفه ای سئو صرفا شامل اقدماتی که انجام داده اید و نتایجی که کسب کرده اید نیست بلکه شامل برنامه ها و اقداماتی که در ماه یا دوره بعدی نیز قرار است انجام دهید نیز می شود.

۳- تهیه گزارش سئو چه کمکی به شمای سئوکار می کند؟

مهمترین کمکی که تهیه گزارش سئویی به شخص سئو کار می کند این است که کارفرما در جریان تمامی اقدامات شما و تیمتان قرار می گیرد و گزارش دقیق و قابل لمسی که همراه با نتایج اقدامات قبلی و برنامه برای اقدامات بعدی می باشد، می تواند پرداختی های شما توسط کارفرما را تضمین و راحت تر کند.

نمی خواهیم بگوییم در سئو سایت شاخ غول می شکنیم که البته در خصوص بعضی پروژه ها و موضوعات همین است، اما گزارش نویسی باعث می شود کارفرما ارزش کارتان را درک و لمس کند؛ گزارش نویسی کمک می کند کارفرما بفهمد که شما چه کارهایی انجام داده اید و این اقدامات چه فایده ای داشته و قرار است در ماه بعدی چه کارهایی انجام خواهید داد و اگر در هر گزارش برنامه و پلن ماه یا دوره بعد خود را نگوئید خوب کارفرما برای چی باید با شما ادامه بدهید یا از کجا دید داشته باشد که شما قرار است چه کاری روی سایت ایشان انجام دهید.

این درک کارفرما از کاری که انجام می دهید باعث می شود یک دوره طولانی با یک سایت و یک کارفرما همکاری داشته باشید که از هر لحاظ و از هر جنبه ای که نگاه کنید به نفع شما و البته به نفع کارفرما است.

به جای پروژه های جدید که چالش ها بسیار خودش را دارد و انرژی اولیه زیادی از شما می گیرد بر روی یک تعداد پروژه مشخص و ثابت کار خود را ادامه می دهید و کارفرما ساده تر و راحت تر قرارداد سئو را تمدید می کند و در این حالت سایت شما بزرگتر و بزرگتر می شود چرا که کوئری های قابل جستجو در یک موضوع بسیار زیاد است و شما در آن پروه موثرتر خواهید بود  و داشتن یک رزومه بزرگ، بهتر از داشتن چند رزومه کوچک و کوتاه مدت است و یک پروژه بزرگ ماندگار تر و پایدار تر است و در طول زمان بهتر به شما و برندتان کمک می کند به خصوص در گرفتن پروژه های جدیدتر و بزرگ تر

اگر برنامه و پلن حرفه ای داشته باشید و کارفرما آدم منصفی باشد و مقطعی به قضیه نگاه نکند شاید بتوان گفت یک پروژه سئو نقطه پایانی ندارد یا بسیار دور است. اما مشکلی که ایجاد می شود این است که وقتی گزارش دقیق و حرفه ای نمی دهید و از همه مهمتر در گزارش خود از اقدامات و چشم انداز های بعدی و ماه های یا دوره های بعدی صحبت نمی کنید کارفرما وقتی بسیاری از کلماتش رتبه اول را کسب کرد ادامه دادن پروزه سئو را هزینه اضافی تلقی می کند. همچنین شما اگر ناشیانه کلمات کلیدی را انتخاب کنید و با دل و جون کار نکنید و فقط هدفتان صفحه اول و تحویل پروژه باشد خوب کلمات به خوبی انتخاب نشده اند یا مشاوره داده نشده اند و یا درست تارگت نشده اند و ترافیک کسب شده هدفمند نخواهد بود.

۴- تهیه گزارش سئویی سایت چه کمکی به کارفرما می کند؟

مهمترین کمکی که تهیه و ارائه منظم گزارشات سئویی به کارفرما می کند این است که اولا در جریان تمامی اقدامات شما قرار می گیرد و دوما با اطلاعات و آمار مستندی که ارائه می کنید می توانید مقایسه دقیق تری بین نتایج عملیات بهینه سازی سایت و انواع تبلیغات و مارکتینگ های دیگری که انجام می دهد، داشته باشد و کارفرما راحت تر می تواند تصمیم به هزینه کردن و تخصیص بودجه بیشتر برای سایت و سئو کند و البته این هم برای شما سئو کار مفید و عالی خواهد بود چرا که در صورتی که برنامه برای مثلا خرید ریپورتاژ می دهید یا تولید محتواهای حرفه ای و پر هزینه نیاز دارید توسط کارفرما ساده تر تائید و تامین مالی می شود و در نهایت نتایج بهتری برای پروژه شما رقم می خورد. بنابراین تهیه گزارش از این جنبه برای خود شئو کار نیز مفید می باشد.

۵- یک گزارش سئو خوب و حرفه ای چه ویژگی هایی دارد:

  • منظم بودن

منظم بودن در ارائه گزارش ها بسیار مهم است و اگر شما هیچ نظمی در گزارش دهی ندارید یعنی شما برنامه دقیق و استراتژی مشخصی برای کار کردن روی یک سایت ندارید و این را کارفرما متوجه خواهد شد. و اگر منظم گزارش کار به کارفرما ندهید چطور انتظار دارید کارفرما از اقدامات شما مطلع شود و در ساده ترین حالت پرداخت های مالی شما را منظم پرداخت کند و این همکاری مستمر باشد.

  • شفاف

سئو در عین اینکه ساده و روان است، بسیار پیچیده، سخت و حتی گاهی اوقات مبهم است و دیگر سئو سایت صرفا، تنظیم کردن تگ ها، محتوا نوشتن و یا یک هدینگ تنظیم کردن و نوشتن alt تصاویر نیست! جدایی از دانش فنی نیاز به تجربه و نیاز به یک دید خوب برای تحلیل رقباء و تدوین استراتژی دارد و شما در گزارش دهی باید جزئیات کاری که انجام داده اید را به زبان بسیار ساده و البته بدور از اغراق و بزرگ نمایی به کارفرما ارائه کنید.

  • ساده و مختصر بودن

یک کارفرما با توجه به درگیری ها و مشغله های زیادی که دارد، نمی تواند و شاید اصلا نخواهد از خیلی از اصطلاحات تخصصی شما آگاه باشد یا چند ده صفحه گزارش را پیش روی خودش ببیند بنابراین استفاده کردن از اصطلاحات سخت و پیچیده نه تنها نشان از حرفه ای یا با سواد بودن شما ندارد بلکه درک و تفسیر صحیح اقدامات شما را برای کارفرما سخت تر می کند و این می تواند پروژه سئو و ادامه همکاریتان را تحت شعاع قرار دهد.

  • شامل اقدامات قبلی و برنامه های آتی

در گزارشات خود حتما سعی کنید اقدامات و برنامه های بعدی که می خواهید انجام دهید را نیز بنویسید، این یک چشم انداز خوب به کارفرما می دهد که شما برنامه و هدف دارید و می دانید در هر مرحله قرار است چه کارهایی انجام دهید.

شاید انتظار کارفرما از خدمات سئویی شما مثلا درج محتوا منظم ماهیانه یا هفتگی یا حتی روزانه است (اگر در برنامه و پروپوزال خود مشخص نکرده باشید) و مثلا در این ماه اصلا قرار نیست محتوایی جدید بزنید، کافرما گاهی اوقات سایت را چک می کند می بند هیچ محتوا جدید درج نشده و در ظاهر سایت هم تغییری اتفاق نیفتاده است احتمالا این طور برداشت می کند که شما هیچ کاری روی سئو سایت انجام نداده اید.

  • در راستای نیازهای کارفرما، قرارداد یا پروپوزال است
  • قابل مقایسه بودن با گزارش ماه ها (دوره ها قبلی)

اگر در گزارشتان اطلاعاتی ارائه می کنید که هر ماه تغییر می کند، در کنار هم قرار گرفتن این نتایج می تواند دید خوبی به کارفرما از روند رشد سایتش بدهد. مثلا تعداد کلیک هایی که از گوگل می گیرید از جستجو وب یا عکس یا حتی ویدئو یا رتبه های کسب شده برای کلمات اگر روند رتبه گرفتن کلمات ذر serp نیز مهم و بخشی از گزارش شما است.

۶-گزارش سئو صرفا رسیدن به صفحه اول گوگل یا رتبه گرفتن کلمات بخصوصی نیست

اگر صرفا دنیال این گزارش دهی باشید شما بازنده هستید و اصلا این سبک کار کردن را پیشنهاد نمی کنیم

گزارش سئو می تواند:

  • بهبود سرعت سایت باشد، خوب از وضعیت فعلی آمار و مستندات تهیه کنید و بعد از انجام نیز آمار و مستندات تهیه کنید تا بتوانید با مقایسه و مستند به کارفرما ارائه کنید.
  • بهبود وضعیت تکنیکال سایت باشد مثلا بهبود لینک سازی های داخلی و هدفمند کردن آن ها
  • برنامه ریزی و طراحی استراتژی برای انتشار ریپورتاژهای خبری باشد.
  • بهبود تجربه کاربری باشد.
  • اکسل صفحات هدف و استراتژی محتوایی هر کدام باشد.
  • استراتژی کلمات کلیدی و ساختار دسته بندی، اولویت بندی و تفکیک کلمات بر اساس نیاز کاربر باشد.
  • customer journey  حتی در نوشتن مقالات هدفمند یا محتوای صفحات هدف باشد.
  • اقداماتی که برای لینک سازی خارجی انجام داده اید باشد.

۷- یک گزارش سئو چه زمانی بیشتر خودش را نشان می دهد؟

در شروع قرارداد و در پروپوزال یا تدوین استراتژی اولیه ای که برای کارفرما انجام می دهید اگر گزارش دقیقی از وضعیت فعلی سایت و خصوصا وضعیت رقبایش به ایشان بدهید، وقتی شما گزارش منظم ماهیانه به کارفرما می دهید این گزارش خیلی بیشتر خودش را نشان می دهد که چقدر در راستای نزدیک شدن به رقباء کار انجام شده است و برای رسیدن به رقباء چقدر کار دیگر باید انجام شود.

اینکه سایت کارفرما چه مشکلات فنی دارد که باید برطرف شود، اینکه سایت رقباء چقدر در تولید محتوا یا لینک سازی های خارجی کار کرده اند و اعتبار و شهرت در وب دارند، اینکه چقدر در شبکه های اجتماعی محبوب هستند و کالا گزارش کاملی از وضعیت رقبائی که در حیطه مورد نظر جایگاه های برتر SERP را کسب کرده اند.

۸- فرمت گزارش نویسی و نحوه ارائه

هیچ قانون یا فرمت خاصی یا استانداردی وجود ندارد و می تواند کاملا بر اساس تشخیص یا تجربه شما تدوین و ارائه شود و به مرور بهبود پیدا کند و متناسب با هر پروژه هم می تواند بسیار متفاوت باشد بنابراین دنبال یک استاندارد یا قالب خاصی نباشید.

  • ارئه گزارش حتما یک سری مستند کاغذی و فایلی نیست، می تواند حضوری و از روی لپ تاپ باشد (هرچند که پیشنهاد نمی کنیم، چون قابل مقایسه با گزارش های ماه های قبل نیست، خصوصا زمان هایی که اعداد و ارقام و رشد ترافیک یا رتبه و مواردی از این قبیل تعهد داده می شود
  • صرفا یک فایل word یا pdf پر از اعداد و ارقام و نمودار درست نکنید و بفرستید.
  • گزارش هایی که از ترافیک دریافتی از گوگل ارائه می کنید صرفا نتایج جستجو وب نیست و می تواند بر اساس ورودی از تصاویر و ویدئو هم باشد
  • گاهی اوقات لازم است از برخی اقدامات یا نتایج ویدئو یا فایل صوتی رکورد کنید و همراه گزارش خود ارائه نمائید.
  • غیر تهیه و تدوین گزارش حتما برای ارائه و پرزنت هم باید وقت و زمان بگذارید.
  • مستقیم به کارفرما ارائه و پرزنت کنید.

ارائه گزارش های سئو به کارمندان، مسئول سایت، مدیران داخلی و هر شخصی به جزء مدیریت یک کار کاملا اشتباه است. می تواند در حضور آن ها باشد. اما اینکه گزارش سئو خود را به این افراد ارائه کنید و توضیح دهید تا آن ها به مدیریت اطلاع دهنده، یک استراتژی بسیار اشتباه است. و خیلی مواقع تفاسیر و برداشت های متفاوت و اشتباهی انجام می شود یا سوال کارفرما را  شخصی می خواهد جواب دهد که اصلا در روند سئو سایت یا اقدامات انجام شده نیست و اصلا اطلاعات تخصصی کافی ندارد که با زبان ساده اقدامات شما یا برنامه ها و استراتژی های آتی را توضیح دهد.

اگر امکان ارائه حضوری گزارش را ندارید سعی کنید به صورت آنلاین باشد و اگر کارفرما بسیار پرمشغله است یا اصلا در دسترس نیست، حتما در کنار گزارشات خود یک فایل صوتی یا ویدئویی بسیار کوتاه البته دقیق و بدون حاشیه پر کنید و ارسال نمائید.

  • همان روز اول و در قرارداد یا در پروپوزال و شرح خدمات یا تعهدات مجری ذکر کنید که نحوه ارائه این گزارش ها چگونه است.
  • متناسب با اینکه قرارداد شما خدمات محور و به صورت ماهیانه یا دوره ای (۳ ماهه و …) است،  گزارش دهی را انجام دهید و البته پیشنهاد می کنم به صورت ماهیانه گزارش پروژه های سئویی که در دست دارید را تهیه و ارائه کنید. (ما حداقل دوره قراردادی که با کارفرما داریم به صورت ۳ ماهه است که جدیدا این حداقل دوره را به ۶ ماه تغییر داده ایم و البته گزارش ها را ماهیانه بین ۵ ام تا ۱۰ هر ماه تنظیم و  ارائه می کنیم)
  • پیشنهاد می کنم از قرارداد هایی که صرفا بر اساس رتبه یک کلمه مشخص در SERP هستند پرهیز کنید، در این مواقع خیلی از گزارش های شما تحت شعاع قرار می گیرد، هر چند که در گزارش ها می توانید جایگاه های کلمات و عبارت هایی که کار می کنید را نیز ارائه کنید.
  • نوع پروژه مهم نیست و نوع پروژه، نوع گزارش را مشخص نمی کند.

البته توجه داشته باشید که دیدگاه و انتظارات کارفرماها از گزارش ها متفاوت است و خیلی بستگی به صحبت های روز اول شما و شفاف کردن خدماتتان دارد همچنین برای برخی از کارفرماها معیار سنجش خدمات شما می تواند کاملا متفاوت باشد، مثلا کارفرمایی داریم که یک سایت در صفحه اول دارد و سایت دوم خودش را سفارش داده و الان تنها ملاکش مقایسه سایتی که ما کار می کنیم با سایت اول و نتایج آن سایت است.

  • در قرارداد خودتان باید پرداخت ها را مشخص کنید و آیا دریافتی شما مشروط به گزارش است یا خیر و آیا مشروط به نتایج گزارشات است یا خیر؟ پیشنهاد می کنم قبل از هر ماه یا هر دوره دریافتی خود را داشته باشید و با ارائه یک گزارش حرفه ای و دقیق از کارهایی که در ماه یا دوره گذشته انجام داده اید تصمیم را بر عهده کارفرما بگذارید که دوره جدید را با شما تمدید کند یا خیر!

۹- از چه ابزارهایی برای گزارش دهی استفاده کنیم؟

برای جواب به این سوال شاید بهتر باشد بپرسیم که می خواهید چه گزارشی و چه زمانی به کارفرما بدهید؟

مثلا برای ارائه رشد ورودی هایی که از جستجوی گوگل به دست آورده اید یا رتبه کلمات کلیدی در نتایج مربوطه و…. سرچ کنسول بهترین ابزار است. یا اگر بخواهید گزارشی از بهبود سرعت سایت بدهید GTmetrix یا PageSpeed Insights ابزار مناسبی هستند. شاید بهبود تجربه کاربری و فاکتورهای مربوطه را می خواهید گزارش دهید خوب گزارش های گوگل آنالیتیکس می تواند انتخاب خوبی باشد
شاید اصلا در ماه اول یک اکسل می فرستید که این برنامه من برای صفحات هدف و نوع محتوایی که می خواهیم قرار دهیم و دسته بندی کلمات است و اصلا حتی در ماه اول کاری هم روی سایت انجام نداده اید.

شاید در یک ماه روی برندسازی یک پروژه کار کرده اید و خوب گزارش های مربوط به برند سیگنال و Navigational keywords ها را از سرچ کنسول استخراج و به کارفرما ارئه کنید.

برخی اوقات بدون استناد به ابزارها گزارش می دهیم مثلا در لینک سازی های خارجی، لینک سازی در سایت X,Y, Z انجام داده اید اما این لینک سازی ها هنوز در سرچ کنسول یا ahref نمایش داده نشده اند اما در گزارش ماهیانه برای کارهای که انجام داده اید خودمان لیست این سایت ها و ضفحاتی که لینک سازی کرده ایم را ذکر می کنیم.

۱۰- تجربه های خوب و بد من از گزارش نویسی و گزارش دهی سئو

  • پروژه ای که نتیجه محور بوده و بر اساس کلمات کلیدی مشخص که در زمان تعهد داده شده نتیجه مورد نظر به دست نیامده اما به خاطر گزارش های منظم ماهیانه که در طی یکسال ارائه شده نه تنها کارفرما رضایت کامل داشته بلکه پرداخت کل قرارداد را هم انجام داده است و همکاری ادامه پیدا کرده
  • پروژه ای که دو سال به صورت منظم کار شده اما هیچ گزارشی ارائه نشده و نتایج بسیار بسیار عالی و خیره کننده بوده اما کارفرما تمدید قرارداد را انجام نداده، چون این دید را پیدا کرده که دیگر کاری برای انجام دادن یا حفظ جایگاه های فعلی نیاز نیست و هزینه کردن بیشتر هزینه اضافی و غیرضروری است.

سوالات متداول در خصوص گزارش نویسی در سئو:

  • آیا در سایت های فروشگاهی نرخ تبدیل (conversion rate) را ارائه کنیم؟
  • آیا روی conversion rate optimization کار می کنید؟
  • بهترین ابزارها برای بررسی رتبه های کلمات مورد نظر در SERP
  • در یک گزارش سئو چقدر وارد جزئیات فنی شویم؟ مثلا alt تصاویر و … تنظیم کردیم
  • اگر مشکل یا اختلالی در روند بهینه سازی سایت ایجاد شد به کارفرما اطلاع دهیم؟
  • اگر به هر دلیلی سایت جریمه شد یا رتبه های خود را از دست داد چگونه این بحران را مدیریت کنیم و چگونه به کارفرما اطلاع دهیم؟
  • چند ساعت برای تهیه گزارش باید وقت بگذاریم؟

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سپاس از مطلب کامل و مفیدتون.
    فکر میکنم اگر یک نمونه گزارش هم ضمیمه ی این مطلب بشه یا با ذکر یک پروژه فرضی مراحل را تکمیل کنید , کیفیت مقاله از عالی به فوق العاده برسه.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.