بدون دیدگاه
1,004

اقدامات قبل از تلاش برای لینک سازی خارجی

قبل از اینکه اقدامی به معرفی سایت خود در سایر سایت‌ها کنید خصوصاً قبل از تلاش برای لینک سازی خارجی، باید سایت خود را کامل کرده باشید به‌گونه‌ای که بخش‌های مهم و اصلی سایت به صورت کامل راه‌اندازی شده باشد. نیازی نیست که بسیار آرمانی روی این موضوع تمرکز کنید فقط نکات ذیل را مدنظر قرار دهید، اگر این موارد را در سایت خود پیاده‌سازی و یا پیش‌بینی کرده‌اید می‌توانید لینک سازی و تبلیغات سایت خود را شروع کنید:

· مطالب و محتویات فعلی سایت آن‌قدری باشد که حداقل چند دقیقه از وقت اشخاصی علاقه‌مندانی که به سایت شما مراجعه می کنند را به خود اختصاص دهد.

· لینک دهی های داخلی بین مطالب و صفحات مختلف به خوبی انجام شده باشد به نحوی که اشخاص را در حین خواندن یک مطلب از سایت ترغیب به کلیک و بازکردن مطالب دیگر کند.

· موضوعات و مطالب مندرج در سایت به گونه ای باشد که اشخاص را ترغیب به بازگشت مجدد به سایت کند.

· روند بروز رسانی و روالی که سایت در حال طی کردن است اطلاع‌رسانی شده باشد تا اشخاص با خواندن آن متوجه شوند که سایت فقط به همین مطالب موجود ختم نشده و دلیلی برای مراجعات بعدی به سایت همچنان وجود داشته باشد.

· تمهیداتی در سایت اندیشیده‌ باشید که قبل از خروج اشخاص از سایت اطلاعات تماس ایشان را دریافت کنید.

· کلمات کلیدی موردنظر دقیقاً مشخص‌شده و برای هریک از کلمات کلیدی هدف، صفحه مشخصی در سایت ایجاد و تعیین شده باشد و شما بدانید که می‌خواهید برای هر کلمه کلیدی کدام‌یک از صفحات سایت را در نتایج جستجو داشته باشید تا کاربران با جستجو آن کلمه به صفحه مربوطه هدایت شوند.

· در راستای کلمات کلیدی که می خواهید اقدام به لینک سازی خارجی کنید مطالب مربوطه و محتوای مناسب و کاملی در سایت ارائه شده باشد.

خرید لینک خارجی ! بله یا خیر ؟

ساده‌ترین و سریع‌ترین روش به دست آوردن لینک‌های خارجی (هم باکیفیت و هم زیاد) خریدن بک لینک است، پول بدهیم و سایت‌ها هم لینک ما را در سایت خودشان منتشر کنند. برای هر سایت و هر موضوع شغلی و هر کلمه کلیدی که مدنظر دارید نیز امکان‌پذیر است. خرید بک لینک زمانی جذاب‌تر می‌شود و توجیه مالی نیز پیدا می‌کند که به ازای کلمات کلیدی موردنظر به رتبه‌های بالاتری در گوگل برسیم و مشتریان و درنتیجه درآمدهای بالاتری نیز حاصل شود.

حتماً پیش خود فکر می‌کنید، چه چیزی از این بهتر! هزینه می‌کنیم و بدون دردسر خیلی سریع چند لینک می‌خریم و به نتایج بالای گوگل می‌رسیم، اما قضیه به این سادگی هم نیست، اولین مشکل این است که خرید بک لینک برای کسب رتبه بالاتر در نتایج گوگل خلاف قوانین گوگل بوده و گوگل این مورد را بارها متذکرشده است که اگر افراد به خاطر تأثیری که لینک های خارجی روی رتبه بندی سایت‌ها دارند اقدام به خرید لینک کنند با آن‌ها برخورد می‌کند.

از دیدگاه گوگل خرید بک لینک مانند خرید رأی است! یعنی در یک انتخابات شما به اشخاصی که می‌توانند رأی دهند و این رأی‌ها هستند که نتیجه انتخابات را مشخص می‌کنند پول دهید و آن‌ها به نفع شما رأی دهند. از این دیدگاه که خرید بک لینک به خرید رأی تشبیه شده کاری غیراخلاقی محسوب می‌شود و برای همین گوگل شدیدا با خرید و فروش لینک مخالفت می کند و آن را جزء خط قرمزهای خود می داند.

خرید لینک جهت دست‌کاری در معیارهای رتبه‌بندی سایت‌ها و کسب رتبه‌های برتر در نتایج جستجو خلاف قوانین گوگل بوده و درصورتی‌که سایتی به خرید بک لینک اصرار زیادی داشته باشد و مداوم بر این کار ممارست کند و توسط گوگل تشخیص داده شود گوگل آن سایت را جریمه یا اصطلاحاً پنالتی می‌کند، که نتیجه جریمه شدن توسط گوگل می‌تواند برای هر سایتی بسیار گران تمام شود. پنالتی شدن توسط گوگل باعث می‌شود تمامی کلمات و لینک‌های بسیاری که در نتایج جستجو دارید را از دست بدهید. حتی اگر خرید لینک‌های خارجی خود را متوقف هم کنید بازهم ممکن است به‌جایگاهی که قبلاً در نتایج جستجو داشته‌اید برنگردید. و این را هم مدنظر داشته باشید که سایتی که توسط گوگل جریمه می‌شود حتی اگر از این جریمه هم خارج شود همچنان این برچسب و سابقه جریمه شدن را نزد گوگل برای همیشه همراه خود خواهد داشت.

مهم‌ترین هدف ما کسب رتبه در نتایج گوگل است و گوگل است که بازدیدکننده بسیاری را برای سایت ما خواهد فرستاد پس قوانین را هم او مشخص می‌کند و طبق توضیحات داده شده اگر قوانین گوگل را رعایت نکنیم مستقیماً توسط خودش جریمه خواهیم شد و این جریمه می‌توانند به جایگاه فعلی سایت در نتایج گوگل لطمه بزرگی وارد کند. پس با توجه به همه این توضیحات جواب یک کلمه است “خیر” و شما نباید لینک بخرید.

اما موضوع به جمله قبلی و “نخریدن لینک” ختم نمی‌شود! چراکه بسیاری از سایت‌ها و مشاغل مختلف از بزرگ و کوچک اقدام به خرید لینک می‌کنند و این خرید لینک نیز به‌خوبی کار می‌کند و بازدهی بالایی را هم برای ایشان دارد و به کمک همین لینک‌ها به‌خصوص برای موضوعات رقابتی و پرمخاطب است که بسیاری از سایت‌ها رتبه‌های خوبی را در نتایج جستجو کسب کرده‌اند و هرگز هم توسط گوگل در طی سالیانی که اقدام به خرید لینک کرده‌اند جریمه  نشده‌اند.

بله این موضوع خریدن یا نخریدن لینک یک موضوع بسیار پیچیده است و دقیقاً مانند یک دوراهی است و از طرف دیگر در سطح وب میلیاردها لینک وجود دارد و تشخیص اینکه برای کدام لینک پولی پرداخت شده و کدام لینک طبیعی و به اختیار و صلاحدید خود اشخاص و مدیران سایت‌ها ایجاد شده است کار بسیار سخت و پیچیده‌ای است.

همان‌طوری که گوگل به کاربران خود بی‌نهایت اهمیت می‌دهد، مدیران و صاحبان سایت‌ها نیز جایگاه ویژه‌ای نزد گوگل دارند، اگر گوگل با تشخیص‌های اشتباه در لینک‌های پولی یا طبیع، سایت‌ها را جریمه کند توجه و اعتماد مدیران سایت‌ها را از دست خواهد داد. از طرف دیگر بسیاری از سایت‌ها برای معرفی و فروش محصولات خود در سطح وب اقدام به تبلیغ دادن در سایت‌های متعدد می‌کنند که کاملاً طبیعی است، این تبلیغات می‌تواند به‌صورت بنر یا به‌صورت متن و در سایت‌های متعدد حتی غیر مرتبط باشد و بازهم تشخیص این مورد برای الگوریتم‌های گوگل نسبتاً سخت خواهد بود. البته همان‌طور که ابتدای کتاب عرض شد برخی از موارد ازجمله نکاتی که در این خصوص در حال ارائه هستیم به‌صورت مطلق نبوده و هرکدام از این دیدگاه‌ها می‌تواند به چالش کشیده شود.

درصورتی‌که شما بک لینک‌هایی برای سایت خود خریداری کنید که این لینک‌ها بسیار طبیعی باشند و در سایت‌های نرمالی نیز قرارگرفته باشند ریسک تشخیص گوگل به‌عنوان سایتی که قوانین را زیر پا گذاشته است بسیار پایین است و احتمال جریمه شدن نیست . همچنین بسیاری از سایت‌های که اقدام به فروش لینک می‌کنند، لینک‌ها را در داخل مطالب و جزئی از محتوا سایت خود قرار می‌دهند و آن را  در کناره‌ها یا فوتر سایت قرار نمی‌دهند و در تمامی صفحات نیز تکرار نمی کنند و یا فقط به موضوعات مرتبط لینک می‌دهند یا فروش لینک و تبلیغات را به‌صورت افراطی و به باقیمت‌های پایین به تعداد سایت‌های بی‌شمار انجام نمی‌دهند و خود این موارد تشخیص را برای ربات‌ها و الگوریتم‌های گوگل بسیار سخت می‌کند و البته این‌چنین سایت‌ها معمولاً هزینه‌های بالایی برای خرید بک لینک دارند که معمولاً به‌صورت ماهانه نیز می‌باشند.

در این میان باوجود لینک های خارجی  گران‌قیمت و باارزش، بسیاری از سایت‌ها بک لینک‌های بی‌کیفیتی را نیز با هزینه‌های بسیار پایین می‌فروشند، حتی این بک لینک‌ها به‌صورت پکیج هم ارائه می‌شود مثلاً ۱۰۰ بک لینک در ۱۰۰ سایت با مبالغ حتی ۲۰ و ۳۰ هزار تومان. که واقعاً (به نظر من) هیچ ارزشی ندارند و ممکن است در رتبه‌بندی شما کارایی بسیار پایینی داشته باشند و یا حتی باعث جریمه شدن سایت شما شوند.

این سایت‌ها معمولاً نه‌تنها از شما، بلکه از بسیاری از سایت‌ها و موضوعات شغلی متفاوت لینک‌هایی را در سایت‌ها یا وبلاگ‌های خودشان قرار می‌دهند، لینک‌های که هرکدام مربوط به یک شغل و یک موضع متفاوت است و همگی در کناره‌های سایت یا فوتر سایت در کنار یکدیگر چیدمان شده‌اند و همچنین این سایت‌ها معمولاً محتواهای بسیار کم و ضعیف دارند که اکثراً هم کپی می‌باشند، پیدا کردن این سایت‌های بی‌ارزش و کاملاً اسپم برای ربات‌های گوگل کار بسیار ساده‌ای است و دیر یا زود این سایت‌ها توسط گوگل جریمه و کنار گذاشته می‌شوند و مطمئناً بر روی رتبه سایت‌هایی هم که لینک اسپم در این سایت‌ها خریداری کرده‌اند تأثیر خواهد گذاشت.

بنابراین اگر شما واقعاً می‌خواهید که هیچ ریسک و خطری را به خاطر خرید لینک متوجه نشوید جواب سؤال خرید لینک خارجی، خیر است. و شاید هزینه و بودجه‌ای که می‌خواهید برای خرید لینک اختصاص دهید را بهتر باشد برای تولید محتواهای حرفه‌ای، باکیفیت و بیشتر هزینه کنید.

اما موضوع ریسک و خطر کردن در خصوص خرید لینک به نظر من مانند این است که شخصی برای شغل خود، در همین دنیای فیزیکی نخواهد هیچ تبلیغات و بازاریابی جهت معرفی و بیشتر دیده شدن خودش بکند، مثلاً هزینه چاپ کاتالوگ یا بروشور ندهد، در نمایشگاه‌های مربوطه شرکت نکند، پیامک یا ایمیل‌های تبلیغاتی ارسال نکند فقط به این دلیل که همه این موارد ریسک هزینه کردن و رفتن پول و عدم برگشت یا بازدهی مناسب را داشته باشد.

نکته‌ای که وجود دارد این است که نباید هزینه خرید لینک‌های بی‌کیفیت باقیمت‌های پایین بکنید، اما خرید لینک در سایت‌های باکیفیت می‌تواند در روند بهینه‌سازی سایت و کسب رتبه‌های بالاتر بسیار تأثیرگذار باشد.

به‌هرحال شما با خرید بک لینک عملاً این ریسک را قبول می‌کنید که از قوانین گوگل در حال تخطی کردن هستید و ریسک جریمه شدن و از دست دادن موقعیت فعلی خود در نتایج جستجو را قبول می‌کنید.

با این وجود در صورتی که برای کلمات کلیدی و موضوعات رقابتی خود نیاز به تبلیغات و دادن لینک در سایر سایت ها دارید، نکات زیر حتماً را رعایت کنید:

  1. از سایت‌ها یا افرادی که بک لینک به‌صورت پکیجی با قیمت های پایین می‌فروشند اکیداً خودداری کنید.
  2. به‌صورت مستقیم با سایت‌هایی که می‌خواهید از آن‌ها لینک خریداری کنید وارد مذاکره شوید.
  3. از خرید لینک از سایت‌هایی که علنی در سایت خود تبلیغ فروش لینک می‌کنند، خودداری کنید.
  4. لینک خارجی را فقط از سایت‌های خریداری کنید که به کاملا به موضوع شغلی و سایت شما مربوط می‌شوند.
  5. سعی کنید از لینک‌های درون محتوا که معمولاً به‌عنوان ریپورتاژ خبری از آن‌ها یاد می‌شود استفاده کنید، به‌جای اینکه لینک شما مستقیماً در ستون‌های کناری یا فوتر سایت ها نوشته شود.
  6. لینک خریداری شده لازم نیست در تمامی صفحات سایت موردنظر تکرار شده باشد، بلکه یک صفحه از سایت فروشنده را انتخاب کنید، صفحه‌ای که مربوط به موضوع مورد نظر باشد و از اعتبار و رنک بالایی در نتایج جستجو برخوردار باشد.
  7. سایت و صفحه‌ای که اقدام به خرید لینک از آن می‌کنید را بررسی کنید که به تعداد زیادی از افراد و خصوصاً سایت‌های متنوع لینک نفروخته باشد.
  8. خرید لینک برای مدت طولانی از یک سایت مرتبط و باکیفیت را در اولویت قرار دهید تا خرید لینک از چندین سایت در دوره زمانی‌های کوتاه.
  9. سعی کنید از سایت‌های که منبع درآمد آن‌ها فقط فروش لینک است، لینک خریداری نکنید.

وب‌سایت‌هایی که نباید از آن‌ها بک لینک بگیرید

لینک سازی و گرفتن لینک از هر سایتی مفید نیست و برخی از لینک های خارجی می‌تواند به رتبه و جایگاه سایت شما در نتایج جستجو لطمه وارد کند بنابراین مهم است که بدانید سمت چه سایت‌های نباید بروید و وقت و انرژی خود را بر روی گرفتن لینک از چه سایت‌هایی از بین نبرید.

در خصوص سایت‌هایی که شما نباید از آن‌ها لینک خارجی بگیرد دو موضوع وجود دارد:

  1. سایت‌هایی که در حال حاضر به شما لینک داده‌اند.
  2. سایت‌هایی که شما می‌خواهید از آن‌ها لینک دریافت کنید.

بایستی هم سایت‌هایی که به سایتتان لینک داده‌اند را زیر نظر بگیرید و بررسی کنید، چراکه ممکن است سایت‌های اسپم و بی‌کیفیتی در آن میان باشند که به شما لینک داده‌اند و این می‌تواند به رتبه و جایگاه سایت لطمه زده یا حتی باعث جریمه شدن سایت شود و همچنین باید سایت‌هایی که لیست کرده‌اید و در برنامه خود قرار داده‌اید که از آن‌ها برای سایت خود بک لینک بگیرید را بر اساس فاکتورهایی که در ادامه گفته می‌شود بررسی کنید و وقت و پول خود را برای گرفتن لینک بر روی این سایت‌ها هدر ندهید چراکه هیچ کمکی به ارتقاء رتبه شما در نتایج جستجو نخواهند کرد. یا اگر هم تأثیری داشته باشد بسیار کم‌ارزش خواهد بود.

ممکن است سایتی که برای گرفتن لینک در آن اقدام می‌کنید شامل یکی از فاکتورهایی که در ادامه ذکرشده اند باشد و در کوتاه‌مدت نیز به ارتقاء رتبه سایت کمک کند اما از یک‌زمانی همان لینک می‌تواند برخلاف اعتبار و رتبه‌بندی سایت شما عمل کند، بنابراین کار عاقلانه‌ای که پیشنهاد می‌شود این است که در فاز اول از سایت‌هایی که موارد زیر در آن ها وجود دار جهت گرفتن لینک خارجی خودداری کنید و آن‌ها را از لیست اولیع خود خط بزنید.

همچنین در حال حاضر ابزار یا سایت تحلیلی وجود ندارد که اعلام کند کدام سایت برای گرفتن لینک خوب است یا کدام‌یک بد است یا کدام سایت فاکتورهای ذکرشده را دارد یا خیر و بهتر است خودتان به‌صورت دستی این سایت‌ها را بررسی کنید و ببینید که آیا ارزش تلاش برای گرفتن لینک را دارند یا خیر. و این به تجربه کاری شما برمی‌گردد و باید بتوانید خیلی سریع سایت‌های واقعی خوب و باکیفیت را از سایت‌های اسپم تشخیص دهید و همچنین مراقب سایت‌های اسپمی که ظاهر خوب و توجیه‌کننده‌ای دارند هم باشید.

از هر سایتی که موارد زیر در آن صادق است، برای گرفتن لینک خارجی دوری کنید و اگر سایتی شامل شرایط زیر می‌شود و به شما لینک داده، با مدیریت آن سایت تماس بگیرید و بخواهید که لینک شما را حذف کنند که معمولاً در خصوص سایت‌های که فقط اسپم هستند کار سخت و بدون جوابی است و باید مستقیماً از کنسول جستجو توسط ابزار Google’s Disavow Tool که برای بی‌ارزش کردن بک لینک‌های اسپم می باشد استفاده کنید.

  1. وب‌سایت‌های که در گوگل فهرست نشده‌اند

اگر سایتی داری مطالب زیادی است اما در گوگل هیچ فهرستی و لینکی از آن سایت و صفحاتش نیست، این احتمال وجود دارد که آن سایت توسط گوگل به خاطر خرید یا فروش لینک، ریدایرکت های پنهان یا انجام هر اقدامی که خلاف قوانین گوگل بوده است، جریمه شده است.

  1. وب‌سایت‌های با اعتبار پایین

اعتبار دامنه یا صفحات وب‌سایت موردنظر را بر اساس فاکتور Domain Authority بررسی کنید، اگر مقدار این فاکتور که توسط سایت Moz.com اعلام می‌شود کمتر از ۱۰ بود، آن سایت دارای اعتبار و جایگاه نسبتاً پایینی در نتایج جستجو است و بهتر است که از آن سایت صرف‌نظر کنید، یا حداقل در شروع کار سایت‌های با authority بالاتر را انتخاب کنید.

  1. وب‌سایت‌های که فقط برای فروش بک لینک ساخته شده‌اند.

افرادی که اقدام به فروش لینک‌های خارجی می‌کنند معمولاً سایت‌های متعددی دارند که از آن‌ها برای انتشار لینک‌های سایت‌های مشتریان خود استفاده می‌کنند، این سایت‌ها معمولاً هیچ موضوع دقیق و مشخصی ندارند و هر مطلبی از هر زمینه‌ای ممکن است در آن‌ها منتشر شده باشد، ارزش محتواهای منتشر شده بسیار پایین است، و هیچ شخص نویسنده با هویت حقیقی پشت این سایت‌ها قرار نداشته و معمولاً توسط ربات‌ها و اسکریپت‌ها مطالب جمع‌آوری و در آن‌ها منتشر می‌شود و می‌بینید که در بخش فوتر یا ستون‌های کناری این سایت‌ها لینک‌های بسیاری زیادی در موضوعات مختلف لینک شده است و همه متون لینک داده شده معمولاً به‌صورت یک یا چند کلمه بوده و همگی کلمات کلیدی متعددی در مشاغل و موضوعات متفاوت می‌باشند.

  1. وب‌سایت‌های که از متن‌های لینک شونده بهینه‌شده استفاده کرده‌اند.

مسلماً اگر سایتی به‌صورت عادی و طبیعی بخواهد به سایتی اشاره کند یا آن را معرفی کند، مستقیماً از کلمات کلیدی مرتبط به آن سایت استفاده نمی‌کند.

زمانی که در سایتی کلمات کلیدی به‌صورت لینک شده استفاده شده‌اند، آن‌هم در کنار سایر کلمات و متونی که اصلاً به آن لینک هیچ ارتباطی ندارند، یا همگی لینک‌هایی هستند که به فروش رفته‌اند یا خود شخص اقدام به ساخت این لینک‌ها برای سایت خودش کرده است مسلماً هیچ‌یک از این لینک‌ها طبیعی نبوده و تشخیص این‌گونه سایت‌ها به مرور زمان برای گوگل کار سخت و پیچیده‌ای نیست بنابراین از تلاش برای داشتن لینک در این سایت‌ها نیز خودداری کنید. کلمات و یا عبارات لینک شده طبیعی، معمولاً قسمتی از یک جمله هستند یا اسامی عادی و نه دقیقاً کلمات کلیدی آن‌هم به تعداد زیاد و در موضوعات و مشاغل مختلف.

  1. وب‌سایت‌هایی با بخش نظرات اسپم

در برخی از سایت‌ها بخش نظر دهی مطالب را اگر مشاهده کنید می‌بینید که نظرات بسیار زیادی در زیر هر مطلب داده شده که هر نظر حتی در حد چند کلمه است مثلاً:”خیلی خوب بود”، “ممنون” و … و در همه این نظرات فقط کلمات کلیدی مخصوص هر شغلی را مشاهده می‌کنید که معمولاً در فیلد سایت یا نام شخص نظر دهنده درج شده است و همگی به سایت یا صفحه مربوطه هدایت می‌شوند. این سایت‌ها نیز نهایتاً توسط گوگل قابل تشخیص است بنابراین سعی کنید وقت و انرژی خود را برای داشتن لینک در چنین سایت‌هایی هدر ندهید.

  1. وب‌سایت‌های با تعداد محتوای کم، ضعیف، بی‌ارزش و کپی شده

سایت‌های وجود دارند که محتواهای خود را از سایت‌های دیگر کپی می‌کنند، یا به‌صورت خودکار توسط ربات و اسکریپت‌های برنامه‌نویسی شده این کار را انجام می‌دهند، حتی اگر بخش‌های از محتواهای این سایت‌ها را مطالعه کنید می‌بینید که بسیار ضعیف و بی‌ربط به یکدیگر و حتی نامفهوم است. کافی است قسمتی از متن‌های این سایت‌ها را انتخاب کنید و همان متن را در گوگل جستجو کنید اگر سایت موردنظر در نتایج جستجو نبود یا در رتبه‌های بسیار پایین‌تری قرار داشت، احتمال اینکه آن سایت محتوای خود را صرفاً از سایر سایت‌ها و فقط به‌صورت کپی منتشر کرده باشد بسیار زیاد است.

  1. سایت‌ها با زبان‌های متفاوت با سایت شما

برای کسب لینک‌های خارجی سعی کنید در سایت‌های که به زبان خود سایت شما است اقدام کنید، گرفتن لینک آن‌هم با متن‌های لینک شده به زبان مثلاً فارسی در یک سایت انگلیسی از دید گوگل یک مورد کامل قابل‌شناسایی است و برداشتی که گوگل از این نمونه لینک‌ها دارد این است که خود صاحب وب‌سایت اقدام به ساخت این لینک نموده است و مسلماً در چنین سایت‌هایی اگر خود مدیر سایت بخواهد به سایتی لینک دهد به این شکل با زبان سایت مقصد و با کلمه کلیدی دقیق آن سایت، لینک نخواهد داد، چنین لینک‌هایی ارزش بالایی در رتبه‌بندی سایت نخواهند داشت.

در گزارش‌های ارائه‌شده در کنسول جستجو گوگل (گوگل وبمستر) می‌توانید گزارش بسیار کاملی را در خصوص تمامی لینک‌های خارجی سایت خود که ربات‌های گوگل آن‌ها را در سطح وب پیدا کرده‌اند، مشاهده کنید.

چه تعداد لینک خارجی نیاز داریم؟

یکی از سؤالات متداول افراد این است که برای سئو سایت یا برای آمدن به صدر نتایج جستجو برای یک عبارت کلیدی چه تعداد بک لینک باید داشته باشند؟ آیا صرفاً داشتن تعداد بک لینکی بیشتر از رقبای اصلی خود کمک می‌کند که به نتایج بالاتری دست یابند یا خیر؟

در جواب باید گفت که اولاً فاکتور لینک‌های خارجی بااینکه تأثیر بسیار بالایی در رتبه‌بندی سایت‌ها دارد اما به‌تنهایی مشخص‌کننده برتری یک سایت نسبت به سایت دیگر نیست و همچنین با توجه به موضوعات و کلمات مختلفی که برای کسب رتبه بالا در نتایج جستجو انتخاب می‌شوند، تعداد بک لینک موردنیاز بسیار متفاوت است.

هرچقدر موضوعی دارای رقابت کمتر، جستجو کمتر و مخاطب کمتری باشد مسلماً به تعداد بک لینک کمتری نیاز است اما همین کم یا زیاد بودن نیز بستگی به سایر رقبا و خیلی فاکتورهای دیگر دارد و برای هیچ موضوع شغلی نمی‌توان تعداد دقیقی را اعلام کرد.

برای لینک سازی خارجی چیزی که مهم‌تر از برنامه‌ریزی و تلاش برای کسب تعداد لینک‌ خارجی بالاتر است، این است که یک استراتژی درازمدت برای لینک سازی‌های خارجی  داشته باشیم، تعداد لینک‌های خارجی می‌تواند یک هدف اولیه باشد که با توجه به وضعیت کلمه انتخابی و رقبایی که داریم آن را مشخص و برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی و تلاش کنیم، اما به هیچ عنوان یک تعداد بک لینک مشخص را به‌عنوان هدف نهایی سایت خود مشخص نکنید و باید یک برنامه همیشگی برای دریافت تعداد لینک بیشتر به‌صورت مستمر از سایت‌های مختلف داشته باشیم.

زمانی می‌رسد که شما بر اساس یک موضوع یا یک کلمه کلیدی در صفحه اول گوگل یا حتی رتبه اول گوگل می‌رسید، آن زمان هم نباید لینک سازی را متوقف کنید چراکه این رقابت و حجم بالایی مشتریانی که از هر جایگاه بالاتر می‌تواند برای رقبا شما حاصل کند این موضوع را تبدیل به یک رقابت بی‌پایان می‌کند و هرگاه لینک سازی خود را متوقف کنید و هیچ برنامه‌ای برای توسعه آن نداشته باشید مسلماً رقبای هستند که برای گرفتن جایگاه فعلی شما چه در صفحه اول و چه در رتبه اول گوگل در حال برنامه‌ریزی و تلاش هستند.

از طرف دیگر هر لینک خارجی ارزش و جایگاه و فاکتورهای خودش را دارد و بنابراین بازهم ازلحاظ تعدادی نمی‌توان به این سؤال پاسخ داد چون هر یک از لینک‌های خارجی اعتبار و امتیاز به‌خصوص خودش را برای سایت شما به ارمغان خواهد آورد و چه‌بسا که ارزش هر لینک خارجی از یک سایت بخصوص به ‌مرور زمان و شرایط مختلف ارزش و جایگاه متفاوت‌تری را پیدا کند (ارزش بالاتر یا حتی پایین‌تر)

معرفی ۷ روش ساده اولیه جهت شروع لینک سازی خارجی

مبحث لینک سازی یک موضوع بسیار گسترده است و به خلاقیت و ابتکار عمل افراد نیز بستگی دارد. لینک سازی خود یک هنر است، هنری برای جذب لینک‌های طبیعی و باکیفیت برای سایت.

در لینک سازی بایستی به‌صورت مداوم لیست سایت‌هایی که می‌توانید از آن‌ها برای معرفی و لینک گرفتن اقدام کنید را گسترش دهید، سایت‌ها بی‌ارزش و اسپم را تشخیص داده و آن‌ها را از لیست خود حذف کنید و دنبال دلایلی باشید که مدیران سایت‌ها حاضر باشند به خاطر آن‌ها به سایتتان لینک دهند و به‌طورکلی باید برای لینک سازی یک استراتژی داشته باشید و به صورت مداوم آن را بهینه کنید و توسعه دهید. البته در خصوص داشتن استراتژی جهت لینک سازی های خارجی، صرفاً منظور و هدف این نیست که فقط خودمان اقدام به ساخت لینک در سایت‌های مختلف کنیم، بلکه باید سایت و محتوایی داشته باشیم که دیگران خود ترغیب شوند که سایت ما را لینک دهند.

روش‌هایی ذیل ساده‌ترین روش‌ها و سایت‌های هستند که شما می‌توانید برای ایجاد لینک سازی‌های خارجی در ابتدای کار از آن‌ها استفاده کنید، و البته جدایی از بحث لینک سازی، فعالیت در این سایت‌ها می‌تواند برای سایت شما ترافیک بیشتر و درنتیجه مشتری بیشتر نیز به همراه داشته باشد.

هر لینک خارجی به‌غیراز بهبود وضعیت سایت در نتایج جستجو می‌تواند ترافیک بیشتری را برای سایت نیز به همراه داشته باشد. بنابراین برای لینک سازی های خارجی سایت خود یک برنامه ریزی و یک استراتژی داشته باشید.

  1. شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز بسیار مفصل و گسترده‌ است اما در ساده‌ترین اقدام برای لینک سازی، می‌توانید شبکه‌های اجتماعی مطرح و معتبر بسیاری که در سطح ایران و جهان وجود دارند را پیدا کنید، در آن‌ها عضو شوید و به‌جزء پیاده‌سازی پروسه لینک سازی، خدمات و محصولات خود را نیز در آن‌ها معرفی کنید.

برخی از شبکه‌های اجتماعی داخلی:

  • شبکه اجتماعی کلوپ (cloob.com)
  • شبکه اجتماعی فیس نما (facenama.com)
  • شبکه اجتماعی هم‌میهن (hammihan.com)

برخی از شبکه‌های اجتماعی خارجی:

  • گوگل پلاس (https://plus.google.com)
  • اینستاگرام (instagram.com)
  • لینکدین (linkedin.com)
  • فیس‌بوک (facebook.com)
  • توییتر (twitter.com)
  1. شبکه‌های اشتراک ویدئو

یکی از انواع محتواهایی که برای سایت خود بایستی تولید و منتشر کنید و حتما برای آن استراتژی داشته باشید، محتواهای ویدئویی هستند، برای تولید و انتشار ویدئوهای مربوط به موضوع سایت و شغل خود برنامه‌ریزی کنید و آن را به‌صورت مستمر پیگیری کنید و برای هر موضوع شغلی و هر سایتی ایده‌های بسیار زیادی برای تولید فایل‌های ویدئویی وجود دارد، و البته منظور این نیست که حتما برای تولید ویدئوهای خود به گروه فیلم‌برداری و ساخت کلیپ و ویدئوهای حرفه‌ای نیاز دارید بلکه این موضوع را به‌صورت بسیار ساده می‌توانید انجام دهید.

برخی شبکه‌های اشتراک ویدئو

  • آپارات (aparat.com)
  • یوتیوب (youtube.com)

تعداد شبکه‌های اشتراک ویدئویی در سطح وب بسیار زیاد است. سعی کنید فهرستی از آن‌ها را تهیه کنید و تمامی فیلم‌های تولیدشده برای سایت خود را در سطح وسیعی از این شبکه‌ها منتشر کنید. در بسیاری از این شبکه‌ها قابلیت اینکه بتوانید لینک سایت خود را نیز درج کنید وجود دارد که می توانید برای لینک دهی به سایت خود نیز از ان ها استفاده کنید.

  1. ساخت وبلاگ

متخصصان سئو و افراد مختلف دیدگاه و نظرات حتی متناقضی در خصوص وبلاگ‌ها و ارزش داشتن لینک خارجی در آن‌ها را دارند. ساخت وبلاگ یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای معرفی سایت و ساخت بک لینک است که برای الگوریتم‌های گوگل نیز این موضوع شناخته‌شده که ساخت و انتشار لینک در وبلاگ ها یک موضوع ساده و سریعی است که توسط هر شخصی به سادگی قابل انجام است، تأثیر این نمونه لینک‌های خارجی پایین است اما بی‌تأثیر نیست و می‌تواند یک شروع ساده و قسمت کوچکی از استراتژی و روش لینک سازی خارجی سایت شما باشد.

برخی از سرویس‌های وبلاگ دهی معتبر

  • بلاگفا (blogfa.com)
  • پرشین بلاگ (persianblog.ir)
  • بلاگ اسکای (blogsky.com)
  • میهن بلاگ (mihanblog.com)
  • بلاگ دات آی آر (blog.ir)
  • پارسی بلاگ (parsiblog.com)

در حال حاضر سرویس‌های وبلاگ دهی اسپم زیادی نیز وجود دارند که به‌صورت خودکار لینک‌های بهینه‌شده زیادی که برای تبلیغات و فروش لینک جذب کرده‌اند را در کناره‌ها یا فوتر تمامی وبلاگ‌های خود منتشر می کنند و معمولاً حذف یا غیرفعال کردن آن‌ها نسبتاً سخت یا غیرممکن است، از فعالیت در این نمونه وبلاگ‌ها اکیداً خودداری نمایید.

همچنین سعی کنید به‌جای استراتژی ساخت وبلاگ‌های متعدد در سرویس‌دهنده‌های مختلف یا ساخت وبلاگ های متعدد با آدرس های مختلف در یک سرویس‌دهنده بلاگ و درج چند مطلب ساده و کپی شده، در سرویس‌دهنده‌های معتبر یک وبلاگ داشته باشید و به‌صورت مستمر بر روی آن‌ها نیز فعالیت کنید.

  1. انجمن‌ها

برای هر موضوع شغلی انجمن‌های بسیاری وجود دارند که به‌صورت آنلاین به بحث (پرسش و پاسخ، آموزش، معرفی و …) در خصوص موضوعات خاصی می‌پردازند، بعضی از انجمن‌ها کاملاً تخصصی به یک موضوع می‌پردازند و برخی دیگر موضوعات گسترده‌ای را دربر می‌گیرند، با کمک دستور جستجوی زیر می‌توانید انجمن‌های که در خصوص موضوع شغلی شما فعال می‌باشند را پیدا کنید:

forum + intitle “کلمه کلیدی”:OR inurl”کلمه کلیدی”:

به‌جای کلمه کلیدی در جستجوی فوق می‌توانید حتی موضوع اصلی سایت و شغل خود را بنویسید.

می‌توانید در انجمن‌های مربوطه عضو شوید و با فعالیت در آن‌ها علاوه بر معرفی سایت و خدمات خود اقدام به درج لینک‌های موردنظر طبق قوانین آن انجمن کنید.

اولویت را با انجمن‌هایی بگذارید که به‌صورت تخصصی فقط در خصوص موضوع شغلی شما فعالیت می‌کنند و به نکات زیر نیز در هنگام فعالیت و لینک سازی در انجمن ها دقت کنید:

  • حتماً قوانین هر انجمن را قبل از عضویت و اقدام به معرفی سایت خود مطالعه کنید، در برخی از انجمن‌ها بخش معرفی و تبلیغات وجود دارد که می‌توانید سایت و صفحات موردنظر را فقط در آن بخش معرفی کنید و حتی مشتریان خوبی را از همین انجمن‌ها داشته باشید.
  • در بخش پروفایل شخصی خود در برخی از انجمن‌ها می‌توانید اقدام به معرفی سایت موردنظر کنید.
  • در بخش امضاء خود (که در زیر پست‌های ارسالی شما نمایش داده می‌شود) در برخی از انجمن ها می‌توانید لینک‌های موردنظر خود را با anchor text موردنظر وارد کنید.
  • درصورتی‌که در این انجمن‌ها فعال باشید و صرفاً هدف شما تبلیغات شخصی خود نباشد و به سؤالات و درخواست‌های مختلف کاربران نیز پاسخ دهید می‌توانید در مطالبی که در انجمن می‌نویسید با رعایت قوانین انجمن‌ها به مطالب و صفحات مرتبط در سایت خود نیز اشاره کنید.
  1. نیازمندی‌های اینترنتی

در حال حاضر سایت‌های نیازمندی متعددی در سطح وب وجود دارد، معرفی خدمات و محصولات خود در این نیازمندی‌ها نیز می‌تواند علاوه بر به همراه داشتن مشتریان جدید به لینک سازی سایت شما کمک کند، البته برخی از نیازمندی‌ها جهت انتشار لینک سایت‌هایی که در آن‌ها تبلیغ می‌دهند قوانین خود را دارند که در برخی نیاز به پرداخت هزینه است.

در خصوص نیازمندی‌ها سعی کنید نکات ذکرشده در بخش “وب‌سایت‌هایی که نباید از آن‌ها بک لینک بگیرید” را کامل مدنظر قرار دهید و وقت و انرژی خود را برای نیازمندی‌هایی نگذارید که تبلیغ و لینک داشتن در آن‌ها هیچ تأثیری در روند بهینه‌سازی سایت شما ندارد.

  1. دایرکتوری مشاغل

دایرکتوری‌ها معمولاً به سایت‌هایی گفته می‌شود که اطلاعات مشاغل مختلف را در خود جای داده‌اند.

برخی از دایرکتوری‌هایی ایرانی:

  • کتاب اول (avval.ir)
  • پورتال اول (۱st.ir)
  • ایکام ایران (ecomiran.com)

این دایرکتوری‌ها عمومی بوده و معمولاً برای هر موضوع شغلی دایرکتوری‌های تخصصی نیز وجود دارد که با جستجوی ساده در گوگل می توانید آن ها را پیدا کنید و پس از بررسی های لازم جهت معرفی و لینک سازی خارجی در آن ها اقدام کنید.

  1. سایت‌های مرجع صنفی و دولتی

متناسب با هر موضوع شغلی، ارگان‌های مربوطه‌ای نیز وجود دارند که مربوط به رسیدگی به امور آن صنف می‌باشند مانند اتحادیه‌ها، مجمع‌های صنفی و… معمولاً این مراجع وب‌سایت‌های اطلاع‌رسانی برای عموم یا برای اعضا خود نیز دارند. سعی کنید از قوانین این سازمان‌ها مطلع شوید و مراحل عضویت در سایت‌های مربوطه را انجام دهید تا علاوه بر معرفی شدن در سایت‌های تخصصی مرتبط به موضوع شغلی خود بتوانید به‌عنوان یک اعتبار برای سایت خود نیز از آن استفاده کنید.

همچنین ثبت‌نام و عضویت در سایت‌های دیگری چون مرکز توسعه تجارت‌های الکترونیکی و دریافت لوگو اینماد و همچنین ثبت در پورتال فن‌آوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و دریافت لوگو ساماندهی را نیز می‌توانید به این سایت‌ها اضافه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.