Dwell time یا زمان ماندگاری کاربر در سایت
بدون دیدگاه
2,388

در دیکشنری LONGMAN معنای لغوی Dwell Time اینطور بیان شده است: “محاسبه مقدار زمانی که مردم منتظر چیزی هستند، مانند قطار، هواپیمایی و غیره” و باتوجه به تعریف و توضیحی که در ادامه برای این کلمه می خواهیم بدهیم، می توان با کمی تغییر (و شاید تحریف 😀 ) Dwell time را مدت زمانی بگوییم که افراد برای رسیدن به هدف و مقصد خود صرف می کنند.

Dwell Time که از دید بسیاری از متخصص های سئو یکی ار فاکتورهای مهم گوگل در رتبه بندی سایت ها است در سئو و در فرهنگ لغات موتورهای جستجو به مدت زمانی گفته می شود که کاربر عبارتی را مثلا در گوگل جست و جو می کند، بر روی یکی از نتایج کلیک می کند اما بعد از مدتی به هر دلیلی از صفحه آن سایت خارج می شود و به نتایج گوگل باز می گردد و روی یک نتیجه دیگر کلیک می کند.

اجازه دهید با یک مثال این فاکتور را دقیق تر بیان کنیم. مثلا شما در گوگل جستجو می کنید: “متخصص ارتودنسی اصفهان” خوب گوگل متناسب با جستجو شما و بر اساس سایت های که فهرست بندی و اولویت بندی کرده است نتایجی را به شما نمایش می دهد.

نتایج جستجو گوگل

وقتی نتایج را نگاه می کنید، می بینید که مثلا نتیجه اول با توجه عنوان، لینک و توضیحاتی که نوشته می تواند گزینه خوبی باشد و روی آن کلیک می کنید.

انتخاب نتایج در SERP

اما وقتی صفحه مورد نظر را مشاهده می کنید، می بینید که سایت بسیار زشت و بد طراحی و چیدمان شده است؛ ویا استفاده کردن از سایت حیلی سخت است و یا اصلا محتوا ارائه شده مناسب نیست و نیاز یا سوال شما اصلا پاسخ داده نشده است. بنابراین کاربر به صفحه نتایج گوگل (SERP) برمی گردد:

dwell time - به خاطر محتوا یا سایت بد کاربر وقت کمی در سایت می گذارد

اگ شما بعد از مثلا ۵ ثانیه به نتایج گوگل برگردید و از آنجایی که هنوز نیازتان رفع نشده است روی لینک بعدی نتایج جستجو کلیک می کنید، اینجاست که Dwell Time  محاسبه می شود و این زمان در این مثال برای این کاربر و این نتیجه ۵ ثانیه محاسبه و ثبت می شود.

این بازدید بسیار کوتاه؛ و این رفتار شما (بازگشت به نتایج و کلیک روی یک نتیجه دیگر) به گوگل می گوید که از نتیجه ارائه شده ناراضی هستید و آن صفحه  آنطور نبوده که بتواند نیاز شما را در خصوص آن جستجو پاسخ دهد. پس به صفحه نتایج برمی گردد و این بار لینک دوم را کلیک می کند.

بازگشت کاربر به SERP و کلیک روی لینک دوم

در ادامه وقتی شما روی نتیجه دوم کلیک می کنید، یک محتوا کاملا مرتبط، کامل و عالی را ملاحضه می کنید که نه تنها نیاز شما را در خصوص آن جستجویی که کرده اید برطرف می کند بلکه خود سایت و نحوه استفاده از آن نیز بسیار خوب است و اینجاست که شما مثلا ۴ دقیقه و ۱۰ ثانیه برای خواندن تک تک کلمات و دیدن تصاویر و شاید ویدئو های داخل آن صفحه وقت گذاشته اید، و در ادامه اگر شما به صفحه نتایج برگردید نیازی به کلیک روی یک نتیجه دیگر برای آن جستجو قبلی ندارید و به جستجو یک عبارت یا موضوع دیگر می پردازید.

کاربر درسایت زمان طولانی می گذارد به خاطر محتوا و سایت خوب

حال فاکتور Dwell Time برای نتیجه دوم ۴ دقیقه و ۱۰ ثانیه ثبت می شود و این زمان بالاتر این سیگنال را به گوگل می دهد که آن نتیجه دوم برای شما بسیار با ارزش تر بوده است، چون هم تایم بالاتری گذاشته اید و هم نیازتان در خصوص آن موضوع برطرف شده و نیاز نشده که نتایج بیشتری را بررسی کنید.

حال اگر گوگل چنین رفتار مشابهی را در خصوص جستجو آن موضوع از کاربران زیادی ببیند و بسیاری از کاربران هم وقت بالایی را در آن نتیجه دوم بگذرانند، گوگل به صفحه آن سایت رتبه بالاتری را می دهد.

dwell time بالا از کاربران زیاد باعث بهبود رتبه می شود

نکته: Dwell Time و Bounce Rate دو فاکتور بسیار شبیه به هم هستند، اما توجه داشته باشید که کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.

نرخ پرش یا Bounce Rate زمانی اتفاق می افتد ومحاسبه می شود که کاربر وارد سایتی شود و بدون اینکه هیچ کلیک یا اقدامی (تعامل با سایت) داشته باشد از سایت خارج شود، و این خارج شدن می تواند برگشت به نتایج جستجو باشد یا بستن صفحه مریوطه باشد و زمانی هم که در آن سایت گذرانده فرقی نمی کند که ۲ ثانیه بوده یا ۲ ساعت، در این حالت یک Bounce یا پرش اتفاق افتاده است.

Bounce Rate یا نرخ پرش

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.