Bounce Rate چیست و چگونه خیلی سریع آن را کاهش دهیم؟

  1. سلام وبمستر
  2. آموزش سئو
  3. Bounce Rate چیست و چگونه خیلی سریع آن را کاهش دهیم؟
Bounce Rate چیست
بدون دیدگاه
1,182

Bounce Rate یا نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی است به صفحه ای از سایت وارد می شوند اما بدون هیج اقدامی آن صفحه را ترک می کنند.

نرخ پرش یا bounce rate

نکته ۱: منظور از اقدام کاربر در یک صفحه این است که یک تعامل بین کاربر و سرور سایت در آن صفحه اتفاق بیفتد، مثلا:

  • کلیک کردن روی یک لینک داخلی و ارسال درخواست برای مشاهده یک صفحه دیگر از ان سایت
  • یا گذاشتن نظر در بخش کامنت های آن صفحه
  • یا پر کردن یک فرم و ارسال اطلاعات
  • یا کلیک روی گزینه “درخواست اضافه به سبد خرید” در محصول یک محصول فروشگاهی

نکته ۲: منظور از ترک کردن صفحه قبل از انجام یکی از اقدامات نمونه فوق، این است که کاربر آن صفحه را در مرورگز خود ببندد یا از طریق دکمه بازگشت مرورگر به صفحه قبلی  برگردد (که مثلا می تواند صفحه سرچ گوگل باشد) یا در نوار آدرس آن صفحه آدرس یک صفحه یا سایت دیگری را وارد کند یا در نوار آدرس مستقیما یک جستجو دیگر را وارد کند

نکته ۳: در محاسبه نرخ پرش، مدت زمان حضور کاربر در صفحه وارد شده (مدت زمان نشست یا Session) اهمیتی ندارد. کاربر ممکن است در آن صفحه مدت بسیار طولانی حضور داشته باشد و مشغول خواندن و بررسی محتوا صفحه باشد، حتی صفحه را مدام اسکرول کند و سپس بدون هیج اقدامی خارج شود. (اسکرول صفحه جژء اقدامات کاربر و تعامل ایشان با صفحه محسوب نمی شود چون کلیکی انجام نمی شود و درخواستی به سرور سایت ارسال نشده است)

نکته ۴: Bounce Rate یا نرخ پرش  معمولا با نام نرخ خروج نیز استفاده می شود که یک ترجمه و برداشت اشتباه است، و نرخ خروج یا اصطلاحا Exit Rate یک مفهوم دیگر در مباحث سئو می باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت و به تفاوت این دو مفهوم پی خواهید برد.

در محاسبه نرخ پرش، مدت زمان حضور کاربر در صفحه وارد شده (مدت زمان نشست یا Session) اهمیتی ندارد. کاربر ممکن است در آن صفحه مدت بسیار طولانی حضور داشته باشد و مشغول خواندن و بررسی محتوا صفحه باشد، حتی صفحه را مدام اسکرول کند و سپس بدون هیج اقدامی خارج شود. (اسکرول صفحه جژء اقدامات کاربر و تعامل ایشان با صفحه محسوب نمی شود چون کلیکی انجام نمی شود و درخواستی به سرور سایت ارسال نشده است)

به بیان دیگر درصد خروج معیاری برای سنجش جذابیت سایت شما از دید بازدیدکنندگان است.

درصدخروج پایین تر : نشانه رضایت کاربران و جذابیت بالاتر سایت برای کاربران می باشد
درصد خروج بالاتر : عدم رضایت کاربران از سایت (محتویات، ظاهر و …) و خروج کاربران از سایت

فاکتور ها مهم تاثیر گذار در محاسبه درصد خروج :

۱- کاربرانی که پس از ورود به یک سایت توسط گزینه “بازگشت” در مر.رگر خود از آن سایت خارج می شوند
۲- کاربرانی که پس از بازکردن یا ورود به سایت مرورگر خود را میبندند
۳- کاربرانی که پس از ورود به سایت شما مستقیما روی تبلیغات موجود در سایت کلیک میکنند
۴- کاربرانی که پس از ورود به سایت بر روی یکی از لینک های خارجی موجود در سایت شما کلیک میکنند
۵- کاربرانی که پس از وورد به سایت شما از طریق نوار ابزار سرچ موجود در مرورگر (در داخل صفحه ان وب سایت) موضوعی دیگری را سرچ میکنند
۶- کاربرانی که پس از ورود به سایت در نوار ادرس سایت سریعا آدرس سایت دیگری را میزنند و از سایت خارج می شوند.

فرمول تقریبی محاسبه درصد خروج :
(تعداد بازدیدکنندگانی که فقط یک صفحه از سایت را می بینند و از سایت خارج می شوند)  تقسیم بر (تعداد کل بازدیدکنندگان وب سایت) ضربدر (۱۰۰)

 به عنوان مثال اگر وب سایتی در روز ۱۰۰ بیننده دارد و ۶۰ نفر از آنها با دیدن یک صفحه از سایت خارج شده اند، در این صورت مقدار bouce rate آن سایت ۶۰% است. هر چه این عدد کوچکتر باشد ، نشان میدهد که وب سایت بیشتر مورد علاقه بازدیدکنندگان قرار گرفته است و آن ها یک بازدید دیگر از وب سایت داشته اند. اکثر آمارگیرهای مشهور و حرفه ای مانند گوگل آنالیز و یا الکسا و … Bounce Rate سایت را محاسبه کرده و ارائه می کنند.

تحلیل Bounce Rate

با توجه به حجم اطلاعاتی که سیستم های آمارگیر قوی در اختیار مدیران سایت ها میگذارند، عدم بررسی و تحلیل دقیق آنها میتواند موجب سردرگمی و اشتباه برای تصمیم های آینده گردد. برای تحلیل ضریب بازگشت سایت و تصمیم گیری درست در مورد مناسب یا نامناسب بودن آن باید بازدیدکنندگان را براساس نحوه ورود به سایت دسته بندی کرده و هریک را جداگانه تحلیل کنیم.

۱- ارجاع دهنده های کم ارزش
سایت هایی که به جمع آوری فله ای اطلاعات از اینترنت پرداخته و بدون نظارت بر محتوا در اختیار کاربران قرار میدهند بعنوان ارجاع دهنده های نامناسب شناخته میشوند، افرادی که از این طریق به سایت شما وارد میشوند، خیلی سریع آن را ترک میکنند زیرا عموما انتظار ورود به سایت جدیدی را نداشته اند و یا بدنبال مطلب دیگری بوده و به سایت شما راهنمایی شده اند.
سایتهایی که کلمات کلیدی نامربوط انتخاب می کنند و یا تبلیغاتی کاذب و همگانی پسند میکنند ، به شدت Bounce Rate بالاتری دارند . وقتی کسی تبلیغ شما را میبیند و یا کلمات کلیدی را در گوگل جستجو میکند و به سایت شما می آید ولی نشانی از خواسته خود نمیبیند ، به شدت دلزده شده و سایت را ترک میکند .
عامل مهم دیگر ، چگونگی طراحی سایت شماست . سایتی بدرنگ و بد قواره ، با فونتهایی نا مناسب و کوچک و همرنگ و … در کنار انیمیشنها و عکس های پر حجم و نا مربوط ، باعث پس زدگی کاربران از سایت شما شده و درصد Bounce Rate را افزایش می دهد.

۲- لینک مستقیم به سایت
این گونه لینک ها معمولا با یک پیام مشوق همراه هستند مانند “پیشنهاد میکنیم از این سایت بازدید کنید” یا “برای حمایت از ما از سایت زیر دیدن کنید” افرادی که از این طریق به سایت شما وارد میشوند به هدف مشخص نیامده و انتظار زیادی از محتوای شما نخواهد داشت. این افراد کمی اشتیاق دارند ولی نباید انتظار ضریب بازگشت مناسبی از آنها داشته باشید.

۳- Bounce Rate ورودی از موتورهای جستجو
افرادی که از طریق موتور جستجو و با عبارت مشخصی به سایت شما وارد میشوند بطور حتم بدنبال موضوع خاصی بوده و به محتویات شما علاقه مند شده اند. اگر ضریب بازگشت برای این افراد در سایت شما عدد بالایی باشد یعنی بیش از ۵۰ درصد آنها بدون بازدید هیچ صفحه دیگر از سایت شما خارج شوند، شما با مشکلی اساسی مواجه هستید و باید در محیط و مطالب سایت خود بازنگری عمیقی داشته باشید. توجه به دو نکته زیر بسیار مهم خواهد بود:
گاهی اوقات گوگل برای کلمات کلیدی خاصی که به زمینه کاری شما مربوط نیست و یا برای آن برنامه ریزی خاصی انجام نداده اید جایگاه مناسبی در نتایج خود به سایت شما میدهد. این عبارات و کلمات را به درستی شناسایی کرده و از جامعه آماری خود خارج کنید.
بررسی ضریب بازگشت سایت با توجه به ورودی گوگل نیازمند یک آمارگیر قوی و دقیق است، چیزی که خود گوگل در قالب گوگل آنالیز ارائه کرده است.

۴- کاربران ثابت سایت
افرادی که مرتب به سایت شما سر میزنند و مطالب آن را دنبال میکنند کاربران ثابت یا مشتریان پروپا قرص شما هستند. از یک طرف شما انتظار بازدید از تعداد صفحات زیادی را از آنها دارید ولی از طرف دیگر با توجه به مراجعه زیاد ممکن است مطلب جدیدی در سایت پیدا نکنند و بلافاصله ان را ترک کنند. بطور مثال افرادی که با خبرنامه از ارائه مطالب جدید سایت آگاه میشوند به سرعت از سایت شما بازدید میکنند ولی احتمال آنکه به صفحات دیگر سایت نیز بروند کم است زیرا همه مطالب را بروز مطالعه کرده اند.

نمودار زیر یک مقایسه نسبی میان چهار حالت ذکر شده در بالا و انتظار از درصد خروج هر کدام

نرخ خروج bounce rate

Bounce Rate مورد انتظار بر اساس نوع ورود افراد

Digg Traffic: لینک بی ارزش –
Direct Links From other Site : لینک مستقیم از سایر وب سایت ها
search traffic : موتور های جستجو
Repeat visits from loyal User : کاربران ثابت و وفادار به سایت

درمجموع باز هم به این نتیجه میرسیم که سایت خود را برای کاربران طراحی کنید و محتوای مناسب و غیر تکراری درآن قرار دهید ، و نه اینکه آنرا برای موتورهای جستجو طراحی کنید .
تمام تلاش خود را برای یافتن مشکلات سایت و تشویق بازدیدکنندگان به مشاهده صفحات بیشتر انجام دهید؛ استفاده از سایدبار و ارائه پربازدید ترین مقالات و یا پرفروش ترین محصولات میتواند گزینه مناسبی برای اینکار باشد، همچنین ایجاد ارتباط میان مقالات و معرفی مقالات مرتبط شانس شما را برای بازدید بیشتر صفحات افزایش میدهد.
قراردادن منوها ، در جای مناسب و استفاده از عبارات مناسب برای هدایت کاربران نیز میتواند خیلی به درصد کمتر بازدیدکنندگانی که به سرعت سایت شما را ترک میکنند کمک کند .

bounce rate یا نرخ خروج، درصد بازگشت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.