تولد هوش مصنوعی به عنوان یکی از نقاط عطف دنیای فناوری، راهی نوین برای حل مسائل پیچیده و ارتقای زندگی بشر ایجاد کرده است. از زمان پیدایش این فناوری، ابزارهای مختلفی توسعه یافتهاند که در حوزههای گوناگون از بهینهسازی فرآیندهای تجاری تا ایجاد تجربههای شخصیسازیشده کاربرد دارند.
سپس با پیشرفت سریع، ابزارهای پردازش زبان طبیعی مانند ChatGPT توسعه یافتند که امکان درک و تولید زبان انسانی را برای ماشینها فراهم کردند.
هر کدام از این ابزارها با بهروزرسانیهای منظم توانستهاند کارایی و دقت خود را افزایش دهند. برای مثال، در هر سری از بهروزرسانیها، ابزارهای هوش مصنوعی مانند سیستمهای بینایی ماشین یا مدلهای تولیدی (Generative Models) نظیر DALL-E پیشرفتهای چشمگیری در تشخیص تصویر و تولید محتوای خلاقانه به دست آوردهاند. این پیشرفتها به کاربران امکان میدهند تا با دقت و سرعت بیشتری وظایف خود را انجام دهند.
هوش مصنوعی و ابزارهای آن با هر نسخه بهبود یافته و به سمت آیندهای نوآورانه حرکت میکنند، که در آن انسان و ماشین با همکاری بهتری زندگی و کار خواهند کرد. حال تاریخچه تولد چت چیپیتی و سایر ابزراها های هوش مصنوعی را مرور میکنیم.
در اواخر سال ۲۰۲۲، OpenAI مدل هوش مصنوعی تولیدی به نام ChatGPT را معرفی کرد. ChatGPT به سرعت توجه رسانهها و صنعت را به دلیل توانایی خود در ارائه پاسخهای دقیق به سوالات نسبتاً پیچیده جلب کرد. کمی پس از آن، مایکروسافت و گوگل از خدمات جدید هوش مصنوعی،یعنی قابلیت گفتوگو با هوش مصنوعی را رونمایی کردند. Bing Chat.، که از تکنولوژی ChatGPT بهره میبرد، در فوریه ۲۰۲۳ منتشر شد و گوگل مدل هوش مصنوعی تولیدی خود به نام Bard را در مارس ۲۰۲۳ معرفی کرد. در حدود همین زمان، OpenAI پلتفرم GPT-3 موتور اصلی که ChatGPT را هدایت میکند) را به GPT-4 بهروزرسانی کرد که منجر به بهبودهای قابل توجهی در کیفیت نتایج ChatGPT شد.
ChatGPT قادر است به سوالاتی از قبیل موارد زیر پاسخ دهد:
- نوشتن یک مقاله ۶۰۰ کلمهای در مورد زندگی آلبرت اینشتین.
- ایجاد یک طرح کلی دقیق برای مقالهای درباره مکانیک کوانتومی.
- پیشنهاد عناوین برای هشت مقاله در مورد رکود بزرگ آمریکا.
- خواندن محتوای زیر و ارائه پنج برچسب عنوان ممکن (سپس محتوای مربوطه را به درخواست اضافه کنید).
- ایجاد نشانهگذاری Schema.org مورد نیاز برای محتوای زیر (سپس محتوای مربوطه را به درخواست اضافه کنید).
- اشکالزدایی این بلوک کد پایتون (سپس کد پایتون را به درخواست اضافه کنید).
- ایجاد یک اسکریپت جدید پایتون برای انجام X (که X توصیف وظیفه است)
یک مرور اولیه بر نتایج خروجی برای سوالاتی از این قبیل نشاندهنده نتایج قابل توجهی است (برخی از نمونهها را در مطالب بعدی که به بررسی بیشتر هوش مصنوعی تولیدی میپردازیم، نشان خواهیم داد). در مباحث آتی بیشتر درباره نگرانیهای جهانی در مورد آینده این فناوری صحبت خواهیم کرد، اما برخی از مسائل اضافی خاص به توانایی ChatGPT (و همچنین Bing Chat و Bard) برای کمک به شما در ایجاد محتوای خود، به طور خلاصه در اینجا آمده است:
- تمایل به درج اطلاعات کاملاً نادرست در پاسخهای خود
- تمایل به نشان دادن تعصب (در برابر قومیت، جنسیت، مذهب، ملیت و سایر حوزهها)
- اغلب اطلاعاتی که ممکن است از نظر معنوی مهم تلقی شود را در پاسخ به سؤالات، مطرح نمیکند.
- عدم ارائه بینشهای عمیق
- تعصب به سمت بیطرفی (در حالی که ممکن است بخواهید ان موضع را مطلع شودی)
در مارس ۲۰۲۳، اریک اینگ، یکی از نویسندگان، مطالعهای انجام داد که به بررسی عملکرد بهترین مدلهای هوش مصنوعی تولیدی پرداخته بود. ChatGPT بالاترین نمره را برای پاسخهایی که از نظر آشکار بودن نادرستیها بدون مشکل بودند، کسب کرد و به طور متوسط ۸۱.۵% از زمانها با دقت ۱۰۰% پاسخ داد.
با این حال، یک آزمایش جداگانه با ۱۰۵ سوال مختلف محدودیتهای متعددی را در زمینههایی که ChatGPT به خوبی از عهده آنها بر نمیآید، مانند:
- قیمتگذاری محصولات
- مسیرها
- وضعیت آب و هوا (و سایر موضوعات لحظهای)
- اخبار
- نتایج ورزشی
- موضوعات “پول شما یا زندگی شما” (YMYL)
این مطالعه همچنین نشان داد که Bing Chat و Google Bard نیز مشکلات قابل توجهی در صحت و کامل بودن نتایج دارند، اما این پلتفرمها مشکلات مشابهی با سایر انواع محتوا (مانند قیمتگذاری محصولات، مسیرها، موضوعات YMYL و غیره) ندارند.
با وجود این نگرانیها، ChatGPT، Bing Chat و Bard گام بزرگی به سوی پیشرفت در تولید زبان هستند و قابلیتهای آنها چشمگیر است. همانطور که در ابتدای این بخش ذکر شد، راهحلهای هوش مصنوعی تولیدی میتوانند برای ارائه پاسخ به دامنه وسیعی از سؤالات استفاده شوند و با ادامه بهبود این الگوریتمها، استفاده از آنها نیز افزایش خواهد یافت. در این راستا، گوگل دستورالعملهای خود را در مورد استفاده از هوش مصنوعی برای تولید محتوا بهروزرسانی کرده است. در پست وبلاگی “راهنماییهای جستجوی گوگل درباره محتواهای تولیدشده توسط هوش مصنوعی” شامل بخشی با عنوان “چگونه اتوماسیون میتواند محتوای مفیدی ایجاد کند” است که تأیید میکند هوش مصنوعی برای تولید نتایج ورزشی، پیشبینیهای آب و هوا و متون استفاده شده است و راهنماییهای دیگری در مورد زمانی که استفاده از هوش مصنوعی برای تولید محتوا مناسب است، ارائه میدهد.
با تکامل این الگوریتمها، هوش مصنوعی قادر خواهد بود پاسخهای بهتری و محتوای با کیفیتتری تولید کند. بنابراین، شما را تشویق میکنیم که با هوش مصنوعی را آزمایش کنید، اما مراقب باشید که از قابلیتهای آن جلوتر نروید. شما هنوز نیاز به داشتن کارشناسان خود برای واگذاری مسئولیت تولید تمامی محتوای خود (صرفنظر از نحوه تولید اولیه آن)، حفظ صدای برند، موقعیتگذاری و اولویتهای خود دارید.