تعیین کاربران مخاطب سایت در گوگل وبمستر بر اساس کشورهای مختلف

  1. سلام وبمستر
  2. سایت ها و ابزارها
  3. تعیین کاربران مخاطب سایت در گوگل وبمستر بر اساس کشورهای مختلف
تعیین کشور ها هدف در گوگل وبمستر
بدون دیدگاه
1,218

گوگل در ابزار قدرتمند گوگل وبمستر خود به شما کمک می کند زمانی که جستجو توسط کاربران یک کشور خاص انجام می شود بتوانید رتبه خوبی در نتایج جستجو گوگل برای آن بازدید کنندگان کشور مورد نظر داشته باشید.

زمانی که اشخاص موضوعی را در گوگل جستجو می کنند، هدف گوگل ارائه سایت های مفید و مرتبط برای جستجوهای انجام شده است و به همین خاطر نتایج جستجو ارائه شده برای کاربران کشورهای مختلف متفاوت می باشد به عنوان مثال اگر دو کاربر از دو کشور ایرلند و فرانسه یک موضوع را در گوگل جستجو کنند ممکن است نتایج کاملاً متفاوتی برای هر یک ارائه شود.

دامنه وب سایت ها را بر اساس پسوند های مختلف می توان در چند گروه دسته بندی کرد، یکی دامنه های عمومی یا Generic top-level domains (gTLDS) مثل دامنه هایی با پسوندهای.com یا.org و …؛ و دامنه‌هایی با پسوندهای دوحرفی مانند..fr.ir و … که هر پسوند دوحرفی متعلق به یک کشور خاص می باشد. حال اگر دامنه سایتی یک دامنه عمومی‌ باشد می توان برای گوگل مشخص کرد که کاربران چه کشوری برای آن سایت از اهمیت بالاتری برخوردار است و درصورتی که دامنه سایتی دارای پسوند دوحرفی و مختص یک کشور خاص باشد (مثلاً.ir برای ایران) خود این دامنه‌ها مشخص می کنند که به کدام منطقه جغرافیایی و چه کشوری اختصاص دارند (معمولاً وقتی شما مثلاً دامنه.ir ثبت می کنید مهم‌ترین هدف شما کاربران کشور خودمان ایران هستند) و درصورتی که از دامنه‌هایی با پسوندهای دوحرفی استفاده شود دیگر امکان مشخص کردن کاربران یک موقعیت جغرافیایی خاص برای آن سایت وجود نخواهد داشت و گوگل به‌صورت پیش فرض نمایش سایت موردنظر را فقط در نتایج جستجو مربوط به کاربران آن کشور در نظر خواهد گرفت.

برای دامنه‌های عمومی از بخش اهداف بین المللی در گوگل وبمستر (International Targeting) کنسول جستجو گوگل می توان کشور هدف موردنظر را مشخص کرد.

مشخص کردن یک کشور خاص به عنوان هدف اصلی سئو سایت در گوگل وبمستر

در کنسول جستجو گوگل از بخش International Targeting قسمت Country را باز نمایید و گزینه مربوط به انتخاب کشور هدف را فعال کنید و به کمک لیست کشویی که در اختیار شما گذاشته می شود، کشور هدف موردنظر خود را انتخاب و سپس گزینه save را کلیک کنید. درصورتی که نمی خواهید سایتتان فقط به یک کشور خاص مربوط باشد گزینه Unlisted را از لیست انتخاب کنید.

زمانی که سایتی یک دامنه عمومی مثل.com داشته باشد، قابلیت انتخاب کشور هدف در تب Country امکان پذیر است و برای دامنه وب سایتی های که دارای پسوند دوحرفی مثل.ir می باشد امکان انتخاب کشوری و منطقه خاصی وجود ندارد و گوگل به صورت پیش فرض هدف را همان کشوری می داند که دامنه متعلق به آن است مثلاً برای دامنه.ir هدف وب سایت مربوطه به صورت پیش فرض کشور ایران قرار داده شده است.

در حقیقت تنظیمات این بخش فقط برای سایت هایی کاربرد دارد که اطلاعاتی مختص کاربران یک کشور و منطقه خاص ارائه می کنند و درصورتی که هدف وب سایت، کاربرانی از سراسر جهان و کشورهای مختلف است – مثلاً شما یک سایت در ایران دارید اما می خواهید کاربرانی هم از ایران، عراق، ترکیه، ارمنستان و آلمان داشته باشید و این کاربران از تمامی کشورها بتوانند سایت شمارا در نتایج جستجو ملاحظه و به آن مراجعه کنند– دیگر نیازی نیست که از این ابزار گوگل استفاده شود و منطقه جغرافیایی و کاربران هدف در کشورهای مختلف محدود شوند. یا به عنوان مثال فرض کنید وب سایتی برای یک رستوران که داخل ایران قرار دارد راه‌اندازی شده است مسلماً برای مردمی که در کشورهای مثل ترکیه یا آلمان زندگی می کنند اصلاً گزینه قابل توجه و به درد بخوری نخواهد بود اما اگر سایت شما در ایران باشد و موضوع آن به گونه‌ای باشد که مطالب و خدمات آن برای افراد مختلف در کشورهای مختلف مفید و قابل توجه باشد، مسلماً بهتر است که این سایت و کاربران هدف آن را از طریق International Targeting محدود نکنید و اجازه دهید که سایت مورد نظر در نتایج جستجو برای کاربران همه کشورها نمایش داده شود.

گوگل چگونه بدون توجه به گوگل وبمستر و تنظیمات مربوط به یک سایت، کشور هدف و مخاطب آن سایت را تعیین می کند؟

درصورتی که هیچ تنظیمی در کنسول جستجو گوگل برای مشخص کردن کاربران هدف در کشور بخصوصی برای سایتی انجام نشده باشد، اگر دامنه سایت با پسوندهای دوحرفی مختص کشورها ثبت‌ شده باشد، گوگل تا حد زیادی به همین پسوند دامنه سایت استناد می کند و موقعیت جغرافیایی و کشور هدف را بر اساس همین پسوند کشورها برای آن سایت مشخص می کند. (مثلاً وقتی شما دامنه.ir برای سایت خود ثبت می کنید گوگل این را ملاک قرار می دهد که هدف شما کاربران کشور ایران است) و درصورتی که برای سایتی از دامنه های عمومی بین‌المللی استفاده شود، مثلاً .COM گوگل چندین مورد را ملاک قرار می‌دهد مثلاً IP کاربرانی که از سایت دیدن می کنند و یا اطلاعات مربوط به موقعیت و مشخصات تماسی که در صفحات سایت تنظیم شده است و یا لینک های خارجی داده شده به سایت که از چه سایت های با چه موقعیت ها و کاربرانی به سایت مربوطه لینک داده شده است و یا هرگونه اطلاعات مرتبط به آن سایت اگر در بخش کسب وکارهای گوگل Google My Business ثبت شده باشد. اگر دامنه سایتی از دامنه های دوحرفی مختص کشورها باشد حتی اگر فضای میزبانی آن سایت نیز از کشوری به کشور دیگر تغییر داده شود، اصلاً تأثیری در این موضوع نخواهد داشت اما اگر دامنه سایت یک دامنه بین‌المللی باشد و فضای میزبانی آن تغییر داده شود و از سرورهای یک کشور به یک کشور دیگر منتقل شود بایستی توسط این ابزار برای گوگل مشخص کنید که کدام کشور، کشور اصلی و مورد هدف شما است.

اعمال تنظیمات و مشخص کردن کشور هدف توسط بخش International Targeting از کنسول جستجو هیچ تأثیری در نحوه باز شدن سایت در کشورهای مختلف نداشته و فقط در نمایش لیست نتایج جستجو برای کاربران کشورهای مختلف تأثیرگذار است. (اگر دامنه سایت شما با پسوند دوحرفی مثلاً.IR ثبت شده باشد، آن سایت برای کلیه کاربران از سراسر دنیا قابل باز شدن و قابل دیدن است.)

دامنه های عمومی سطح بالا

همان طور که اشاره شد دامنه های عمومی سطح بالا به هیچ کشور یا موقعیت جغرافیایی خاصی مربوط نمی شوند و درصورتی که سایتی با یکی از این نوع دامنه‌ها ثبت شده باشد و مخاطبین آن از یک کشور بخصوص باشند، باید توسط ابزار موجود در کنسول جستجو برای گوگل مشخص و تعریف شود که مخاطبین هدف آن سایت از چه کشوری هستند. علاوه بر این برخی از دامنه های که پسوند های دوحرفی دارند و مختص کشورها می باشند، گوگل آن ها را جزء دامنه های عمومی سطح بالا به‌حساب می آورد و درصورتی که از این دامنه ها استفاده می کنید بهتر است که کشور و موقعیت جغرافیایی هدف مورد نظر خود را برای گوگل مشخص کنید.

دامنه هایی که گوگل آن ها را جزء دامنه های عمومی سطح بالا در نظر می گیرد و اجازه تنظیم کشور مورد نظر را برای هر یک از این دامنه ها در کنسول جستجو می دهد عبارت‌اند از:

  • دامنه های عمومی سطح بالا Generic Top Level Domains (gTLDs)

البته در خصوص این دامنه های استثناءهایی نیز وجود دارد و آن هم دامنه‌های سطح بالایی است که تحت دامنه کشورهای خاص ثبت شوند مثلاً برای دامنه های کشور خودمان دامنه‌های چون.net.ir یا.org.ir را نیز می توان ثبت کرد که همگی جزء دامنه های سطح بالای کشوری محسوب می شوند.

  • دامنه های عمومی منطقه‌ای سطح بالا Generic regional top-level domains

بااینکه این دامنه ها مربوط به یک منطقه خاص می باشند (مثلاً آسیا، اروپا) بااین حال این دامنه ها نیز جزء دامنه های عمومی سطح بالا به‌حساب می آیند که شامل پسوند های:.eu و.asia است.

  • دامنه های سطح بالای عمومی کشورها Generic Country Code Top Level Domains (ccTLDs)

گوگل برخی از دامنه های کشوری مانند.tv و.me را بااینکه دامنه های مختص یک کشور هستند جزء دامنه‌های سطح بالای عمومی به‌حساب می‌آورد، زیرا خیلی از کاربران و مدیران سایت ها در سراسر جهان به خاطر زیبایی و معنی دار بودن برخی از این دامنه های دوحرفی از آن ها صورت بسیار گسترده‌ای برای ثبت دامنه سایت های خود استفاده می کنند. استفاده از این دامنه های در سطح جهانی و فراتر از خود آن کشورها باعث شده است که گوگل نیز این دامنه ها را جزء دامنه های سطح بالای عمومی به حساب می آورد. برخی از این دامنه ها عبارت‌اند از:

su.
tv.
tk.
ws.

me.
ms.
nu.
sc.
sr.

.co
.dj
.fm
.io
.la

ad.
as.
.bz
.cc
.cd

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.