جستجو برند برای ثبت دامنه
۳ دیدگاه
2,169

اولین قدم طراحی سایت خرید دامین است و مهمترین موضوع قبل از خرید دامنه انتخاب نام دامنه است. انتخاب برند و اسم دامنه نه تنها در سئو سایت می تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند بلکه در روند موفقیت سایت و کسب و کار اینترنتی شما نیز بسیار موثر می باشد.

برای انتخاب نام وب سایت فاکتورها و نکات متعددی وجود دارد و در این محتوای آموزشی از سلام وبمستر در مورد این فاکتور ها صحبت خواهیم کرد و شما را راهنمایی خواهیم کرد تا بتوانید یک اسم مناسب و حرفه ای انتخاب کنید، اما اگر یک فاکتور را بخواهیم به عنوان مهمترین فاکتور در انتخاب نام دامنه بیان کنیم، وضعیت نام برند مورد نظر شما در اینترنت و جستجوی گوگل است.

اینجا اصلا صحبتی در مورد فاکتورهای مربوط به انتخاب دامنه سایت مثل: پسوند دامنه، تلفظ، تعداد کاراکتر، قابل برند بودن و … نیست (البته در بخش های بعدی به عنوان سایر فاکتورها صحبت خواهیم کرد)
اسمی که مدنظر شما است و این اسم می تواند نام مجموعه فعلی شما، نام شرکت، نام فروشگاه، نام کارگاه، نام برند محصولاتتان، شاید هم یک کسب و کار جدید می خواهید راه اندازی کنید و در پی انتخاب یک اسم  هستید. یا شاید نام شخصی خودتان باشد. مثلا :

  1. فرض کنید شما یک فروشگاه مبل و صنایع چوبی به نام “مبل نادر” دارید و نام برند شما می توانید یکی از عبارت های زیر باشد
    • مبل نادر، صنایع چوبی نادر، گالری مبلمان نادر، چوب نادر و …
  2. یا فرض کنید شما برای شرکت خود این اسم را می خواهید انتخاب کنید “سناکو” حال ممکن است کلمات متعددی را با این اسم مد نظر داشته باشید
    • سناکو، شرکت سناکو، موسسه سناکو، گروه سناکو، فروشگاه سناکو
  3. یا حتی اجازه بدهید برندها و اسم های بسیار مطرح در کشور را مثال بزنیم، فرض کنید شما می خواهید برای کسب و کار اینترنتی و سایت خود یکی از اسم های زیر را انتخاب کنید: (فرض ما این است که نمی دانیم برندهای شناخته دشه ای با این اسامی و نام ها و در این زمینه ها در کشور در حال فعالیت هستند)
    • اگر در زمینه گرشگری و تور یا فروش بلیط فعالیت می کنید، اسم هایی مانند: “هالی تور“،”علی بابا“،”قاصدک“یا “مستر بلیط” را مد نظر دارید
    • اگر در زمینه فروش هاست می خواهید اقدام کنید، اسم هایی مانند: “هاست ایران” یا “ایران هاست” را جز لیست انتخابی خود دارید.
    • اگر یک فروشگاه تجهیزات و لوازم ورزشی دارید و اسم هایی مانند: “توماس اسپرت“،”بانی اسپرت“،”لطیفی اسپرت” یا “پیلتن شاپ” را می خواهید برای نام وب سایت خود انتخاب کنید
    • و ….

اولین اقدام این است که نام انتخابی خود را به همین صورت فارسی در گوگل جستجو کنید، آیا برای جستجویی که انجام می دهید گوگل یکی (یا همه 😉 ) این گزینه ها را در نتایج جستجو به شما نمایش می دهد:

۱- نمایش سایتی در نتیجه اول صفحه نتایج گوگل همراه با “سایت لینک (Google Sitelink)” برای آن نتیجه مانند نمونه زیر:

sitelinks یا لینک های سایتدر نمونه فوق شماره ۱ لینک یک وب سایت است که اولین نتیجه در لیست نتایج گوگل می باشد و شماره ۲ لیست لینک های داخلی ان سایت است که به صورت ۲ یا ۴ یا ۶ تایی در زیر لینک اصلی آن سایت نمایش داده می شود:

به عنوان مثال اگر شما نام “توماس اسپرت” را جستجو کنید، نمونه زیر را ملاحضه خواهید کرد:

سایت لینک های مربوط به جستجو نام توماس اسپرت

۲- نمایش اطلاعاتی در بخش گراف دانش گوگل (Knowledge Panel) مانند نمونه زیر:

گراف دانش گوگل (پنل دانش گوگل)

زمانی که شما یک نام یک بیزینس، یک برند یا یک شخصی و … را در گوگل جستجو می کنید، ممکن است در سمت راست صفحه نتایج جستجو یک سری اطلاعات منظم در مورد آن عبارت جستجو شده را مانند نمونه تصویر فوق ملاحضه کنید که اصطلاحا به آن “پنل دانش” یا “گراف دانش” گوگل گفته می شود. که معمولا اسم آن بیزینس یا شخص، لوگو، موقعیت جغرافیایی، تصویر مربوطه، اطلاعات سایت، ساعات کاری، لینک شبکه های اجتماعی و … مربوط به آن موضوع را نمایش می دهد.

و به عنوان مثال اگر شما نام “ایران هاست” را جستجو کنید، نمونه زیر را ملاحضه خواهید کرد:

گراف دانش مربوط به جستجو عبارت ایران هاست

البته اگر شما یک مجموعه فعالی با سابقه کار چند ساله داشته باشید و ممکن است اصلا سایتی تا کنون نداشته اید، و با جستجو نام برند خودتان چنین اطلاعاتی به شما در بخش Knowledge Panel گوگل نمایش داده می شود، حتی یک موقعیت جغرافیایی ساده از موقعیت دفتر شرک، فروشگاه یا کارگاه شما، این هیچ مورد ندارد و حتی یک قدم شما جلوتر هستید و برای گوگل یک برند شناخته شده به حساب می آیید.

۳- نمایش صفحه ای از سایت ویکی پدیا در لینک های بالا صفحه نتایج (لینک اول، دوم یا سوم)

به این مورد همچنین می توانیم نمایش محتواهایی ویدئوی در صدر نتایج جستجو در سایت هایی چون آپارات و یوتیوب نیز اشاه کنیم. که البته این موارد به شدت اهمیت موارد قبلی نمی باشد.

و حال نتیجه گیری مهم در انتخاب نام دامنه:اگر با جستجو نام مورد نظر خود در گوگل، یکی از حالت های فوق در نتایج جستجو به شما نمایش داده شد، در انتخاب آن نام کمی تامل کنید و ترجیحا در انتخاب آن اسم تجدید نظر کنید. چرا که در حال حاضر با آن نام، عبارت و یا برندی که شما مد نظر دارید، یک سایت (مجموعه، شرکت، فروشگاه و…) دیگری هست که در حال فعالیت می باشد و می توانیم بگویم که آن نام و برند، هم ترافیک خوب و قابل قبولی داشته و هم برند شناخته شده ای هست که گوگل برای آن، سایت لینک درنظر گرفته و در بخش گراف دانش خود نیز اطلاعاتی را در خصوص آن برند قرار داده، به نحوی که زمانی که افراد آن برند را جستجو می کنند اطلاعات دقیق تری در خصوص آن برند در همان صفحه نتایج گوگل بتوانند ببینند.(سایت لینک و گراف دانش) و رقابت با آن شخص یا شرکت معمولا سخت، زمان بر و نیاز به صرف هزینه نسبتا بالاتری دارد تا شما بتوانید به زبان ساده به گوگل بفمانید که وقتی کلمه و عبارت یا برند X در گوگل جستحو می شود منظور من و مجموعه من است نه آن دیگری
همچنین گوگل برای هیچ اسم یا برندی ۲ تا سایت با سایت لینک نمایش نمی دهد و همچنین برای هیچ برند یا اسمی ۲ تا اطلاعات متفاوت یا مجزا در پنل دانش خود قرار نمی دهد.

دو استثنا در انتخاب نام دامنه سایت بر اساس فاکتور”جستجو برند مورد نظر در گوگل”

۱- عبارت های کلی و عمومی

اگر به عنوان مثال شما در زمینه فروش لوازم آشپزخانه فعالیت می کنید و به جای داشتن یک برند و نام منحصر به فرد بخواهید مثلا از نام “فروشگاه لوازم آشپزخانه” یا “لوازم آشپزخانه” استفاده کنید.
با جستجو این نام ها و عبارت های عمومی، سایت هایی نمایش داده می شوند که در این مثال فروش محصولات لوازم آشپرخانه انجام می دهند و با این عبارت سئو شده اند و در صدر نتایج جستجو قرار دارند. این اسامی و نام ها هرچند که ۳ فاکتور ذکر شده فوق را دارند (سایتی با سایت لینک وجود ندارد، اطلاعاتی درگراف دانش گوگل نمایش داده نمی شود، سایت های مثل ویکی پدیا، (عموما) در نتایج جستجو برای آن نخواهید دید) اما اصلا اسامی خوبی برای انتخاب نام وب سایت نمی باشند. مثلا دامنه “lavazemashpazkhane.ir” را برای سایت خود انتخاب نمی کنیم.

معمولا نمی توانید با این عبارت ها، اسم سایت خود را در نتیجه اول گوگل داشته باشید و  برای آن سایت لینک یا جایگاهی در بخش پنل دانش گوگل برای برند و سایت خودتان داشته باشید. البته توجه کنید که در این توضیحات و این مثال منظور سئو و کسب رتبه برای عبارت مثلا “فروشگاه لوازم آشپزخانه” نمی باشد و نمی خواهیم بگوئیم که با این عبارت ها سایت شما می تواند صفحه اول گوگل باشد یا خیر

در حال حاضر شرکت ها و فروشگاه های بسیار زیادی هستند که لوازم آشپزخانه تولید یا به فروش می رسانند و گوگل از کجا باید بدانید که برای اسم و برندی چون “فروشگاه لوازم آشپزخانه” منظور سایت و برند شما است.

۲- کلمات خاص

فرض کنید که شما اسم های بسیار خاص را می خواهید برای وب سایت خود انتخاب کنید (به فرض آزاد بدن، یا خرید از مالک فعلی) کلماتی مثل “دیوار” یا “زنبیل” و … (البته برای این دو مثال لحظه ای فراموش کنید که ما در اینترنت دو برند قوی با این اسامی دیوار و زنبیل داریم که در حال فعالیت و ارائه خدمات هستند)

هر کدام از این دو مثال زده شده یعنی دیوار و زنبیل به دو شی کاملا مشخص و معنا دار  مربوط می شوند و زمانی که همه ما میدانیم که چه چیزی و چه شکلی هستند و دقیقا زمانی هم که در گوگل این دو مورد جستجو می شوند بایستی اطلاعاتی در مورد دیوار و زنبیل به ما نمایش دهد، اما زمانی که در گوگل این دو عبارت را جستجو می کنید این نتایج را ملاحضه می کنید:

 

 

 

نتیجه جستجو "زنبیل" در گوگل

دو برند قوی که دقیقا گوگل الان می داند که زمانی که کاربران در حال جستجو عبارت “دیوار” یا “زنبیل” هستند به احتمال بسیار بسیار زیاد آن ها دنبال عکس یا اطلاعات در خصوص رنبیل و دیوار نیستند و ان ها همین دو برند و این دو سایت را می خواهند جستجو و مشاهده کنند.

این دو مثال را زدم تا بتوانم در ادامه خدمت شما عرض کنم که با توجه به ۳ فاکتور اولیه که بیان شد اگر شما مثلا کلمه “آجر” را می خواهید برای نام دامنه و وب سایتتان انتخاب و ثبت کنید (یا از مالک فعلی خرید کنید) و مثلا یک سایت فروشگاهی لوازم و مصالح ساختمانی راه اندازی کنید، خوب الان اگر این عبارت “آجر” را در گوگل جستجو کنید این نتیجه را ملاحضه خواهید کرد: نتیجه اول که مربوط به سایت ویکی پدیا و در مورد خود شی ء “آجر” و پنل دانش گوگل در مورد خود “آجر”

نتیجه جستجو کلمه "آجر" در گوگل

این موارد استثنا می باشند و حتی اگر در حیطه شغلی و کاری خود چنین کلمات خاصی را دارید، بدون توجه به این ۳ حالت اول می توانید این دامنه را برای سایت و فروشگاه خود خریداری کنید و مطمئنا بعد از راه اندازی و کار روی سایت و جذب مخاطبین مربوطه و برند سازی روی سایت خود، با جستجو آن کلمه خاص سایت شما نمایش داده خواهد شد و حتی می توایند سایت لینک داشته باشید یا اطلاعات شما در سایدبار مربوط به پنل دانش گوگل درصفحه نتایج جستجو گوگل نیز نمایش داده شود. دریافت سایت لینک یا نمایش اطلاعات در بخش گراف دانش گوگل جدایی از ساختار فنی سایت و تگ گذاری هایی که در سایت انجام می دهید، به صورت ۱۰۰% در اختیار و تشخیص خود گوگل می باشد. و صرفا برای برندهای شناخته شده نمایش داده می شود. همین طور در مورد ویکی پدیا، شما نمی توانید خودتان برای سایت، مجموعه یا حتی شخص خودتان در سایت ویکی پدیا یک صفحه اختصاصی داشته باشید و در آن خودتان یا برندتان را معرفی کرده باشید، بلکه دقیقا در این سایت هم شما باید یک برند بسیار مقتدر و شناخته شده داشته باشید تا بتوانید در این سایت ویکی پدیا صفحه ای مربوط به خودتان را داشته باشید.

نتیجه گیری که می خواهیم بکنیم و ارتباط آن با مهمترین فاکتور انتخاب نام وب سایت و کسب و کار اینترنتی یتان این است که

همانظور که در ابتدای این مقاله هم بیان شد، در اینجا منظور نحوه نوشتن و نوع پسوند و … دامنه نیست، مثلا شما در زمینه تور و گردشگری فعالیت می کنید و بخواهید از اسم “علی بابا” برای شروع فعالیت اینترنتی خود استفاده کنید و بیایید چون اسم و برند alibaba.ir توسط مجموه دیگری گرفته شده است بخواهد خیلی اسامی دیگر مشابه را با حالت های دیگر برای نام برند و شروع فعالیت و وب سایت خود خریداری کنید، مثلا: ali-baba.ir یا alibaabaa.ir یا ….

مطالب مرتبط

۳ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • میلاد ریاحی
    ۱۴۰۰-۰۴-۰۲ ۳:۱۵ ب٫ظ

    بسیار عالی بود…ممنون بابت انتقال تجربتون خیلی کاربردی بود.

    پاسخ
  • مهدی رحمتی
    ۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۸:۴۴ ق٫ظ

    سلام
    آقای رجبی میخواهم یک سایت شخصی داشته باشم و میخواهم با اسم فامیل خودم باشد که مهدی رحمتی است اما هم اسم مهدی رحمتی دروازه بان استقالال هستم که با اسم خودش هم سایت دارد هم در گراف دانش که گفتید اطلاعاتش می آید
    البته موضوع سایت من اصلا کاری به فوتبال و ورزش ندارد
    الان چه کار کنم ؟؟؟؟؟!!!!!!!
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      عذرخواهی می کنم که با تاخیر جواب کامنت شما را می دهم
      برای این موضوع یک ویدئو آموزشی کامل آماده کردم که در ابتدای مقاله بارگذاری شده می توانید ملاحضه کنید و دقیقا همین سوال شما را در اسلاید ها و آموزش ها آوردم و توضیح دادم.
      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.