کاربردهای سرور مجازی (vps) چیست؟
بدون دیدگاه
411

در سال‌های اخیر استفاده از سرور مجازی با توجه به قابلیت و امکاناتی که به کاربران ارائه می‌دهد، رشد قابل توجهی داشته است. تعداد زیادی از کاربران برای پرداخت هزینه کمتر نسبت به سرور اختصاصی، سراغ سرورهای مجازی می‌روند. اگر شما تا الان به فکر خرید vps برای پروژه‌تان نبودید، احتمالا با کاربرد سرور مجازی آشنا نیستید. به همین خاطر ما در این مطلب به تمامی موارد کاربردهای سرور مجازی اشاره می‌کنیم. پس با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

سرور مجازی (vps) چیست؟

هر سرور اختصاصی می‌تواند به کمک زیرساخت‌های نرم‌افزار و سخت‌افزاری به چند سرور تقسیم شود. در این صورت، هر بخش از سرور اختصاصی دارای میزان مشخصی از رم، حافظه و منابع اختصاصی است. به هرکدام از این بخش ها یک سرور مجازی می‌گوییم که شما می‌توانید با پرداخت هزینه کمتر نسبت به سرور اختصاصی، آن را خریداری و مدیریت کنید.

چرا باید به سمت سرور مجازی برویم؟

در حال حاضر ما به سرورهای متنوعی با کارایی‌های متفاوت دسترسی داریم. در حقیقت، سرور مجازی میان سرور اختصاصی و سرور اشتراکی قرار می‌گیرد.

یکی از ویژگی‌های مشترک میان سرور مجازی و اشتراکی این است که شما می‌توانید روی سرور خود، برنامه‌هایی را نصب کنید که برای امنیت و عملکرد بیشتر پروژه به آن‌ها نیاز دارید.

همچنین سرورهای مجازی مقیاس پذیر هستند و به همین خاطر یک راه حل عالی برای پیاده‌سازی مراحل مختلف پروژه است. به این معنا که هرگاه شما به منابع بیشتری احتیاج داشتید، می‌توانید سرور مجازی خود را ارتقا دهید.

مزایای سرور مجازی در یک نگاه

مزایای سرور مجازی در یک نگاه

سرور مجازی مزایای مختلفی دارد که ما در ادامه به طور خلاصه به آنها اشاره می‌کنیم.

  • قیمت مناسب: هزینه سرور مجازی با توجه به امکانات و قابلیت‌هایی که ارائه می‌دهد، واقعا مناسب است.
  • امنیت بالا: از آنجایی‌که منابع در سرور مجازی درست مانند سرور اختصاصی مشترک نیستند، امنیت بالایی دارد.
  • قابلیت ارتقا: یکی از مهم‌ترین مزایای سرور مجازی این است که شما در هر زمان می‌توانید با افزایش بودجه از شرکت هاستینگ بخواهید تا منابع شما را افزایش دهند.
  • کاربرد سرور مجازی: همانطور که در ادامه اشاره می‌کنیم، سرور مجازی در زمینه‌های مختلفی کاربرد دارد.
  • قابلیت کنترل: برخلاف هاست، شما می‌توانید سرور مجازی را کنترل و مدیریت کنید.

۵ کاربرد مهم سرورهای مجازی

۱.    میزبانی وب سایت

وقتی از کاربرد سرور مجازی صحبت می‌کنیم، میزبانی وب سایت اولین کاربردیست که به ذهنمان می‌رسد.

معمولا بسیاری از صاحبان کسب و کار از هاست‌های اشتراکی برای میزبانی وب سایت استفاده می‌کنند. اما به مرور زمان با رشد ترافیک وب‌سایت خیلی از وبسمترها متوجه می‌شوند که هاست اشتراکی دیگر پاسخگوی نیاز آنها نیست و باید سراغ گزینه‌های دیگر بروند. در این شرایط دو انتخاب پیش روی آنهاست که اولی سرور اختصاصی و دومی سرور مجازی است. در میان این دو، اجاره سرور اختصاصی هزینه بالایی دارد و بیشتر برای کسب کارهای بزرگ مناسب است. به همین خاطر اغلب افراد سرور مجازی را انتخاب می‌کنند چراکه هم قیمت مناسب‌تری دارد و هم با ارائه منابع اختصاصی برای سایت‌های پربازدید و پر ترافیک، یک گزینه مناسب است.

۲.    با کاربرد سرور مجازی در برنامه نویسی آشنا هستید؟

یادگرفتن برنامه‌نویسی با سیستم‌های شخصی و کار با محیط برنامه‌نویسی کار آسانیست اما همیشه بهترین راه نیست.

فرض کنید صاحب شرکتی هستید که در طول یک ماه روی پروژه‌های برنامه نویسی مختلفی کار می‌کنید. در چنین شرایطی برنامه نویس‌ها نیاز دارند تا دائما کدهای خود را تست کنند تا مطمئن شوند که کدام بخش با مشکل روبه روست و یا نیاز به تغییر و بهبود دارد. از طرف دیگر شما به یک میزبانی اینترنت هم نیاز دارید تا نیروهای شما در هر جایی که هستند به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

خب حالا اینجاست که سرور مجازی مثل یک فرشته نجات نیازهای شما را برطرف می‌کند. در اینجا شرکت باید امکان اشتراک گذاری کدها را با استفاده از راه اندازی سیستم کنترل نسخه مثل GitLab فراهم کند.

۳.    ایمن‌سازی اطلاعات با VPN

یکی دیگر از کاربردهای سرور مجازی، ایمن سازی اطلاعات با وی پی ان است. اغلب ما VPN رو با نام فیلترشکن می‌شناسیم اما وی پی ان کاربردهای دیگری هم به غیر دور زدن تحریم‌ها دارد.

VPN این امکان را به شما می‌دهد تا یک شبکه خصوصی مجازی داشته باشید تا اطلاعات شخصی، مشتری‌ها و شرکت را در برابر هکرها و موارد امنیتی، ایمن نگه دارید.

در واقع با ایجاد تونل رمزگذاری شده میان سرور و سیستم، پرداخت‌های امن‌تری خواهید داشت. این تونل‌ها مکان و IP شما را مخفی کرده و اجازه نمی‌دهند تا سایت‌ها به هویت شما شک کنند. به همین خاطر خیلی از افراد ترجیح می‌دهند تا سرورهای وی پی ان خود را راه اندازی کنند تا امنیت اطلاعات آنها بالاتر برود.

۴.    سرور بازی

ایجاد سرور بازی اختصاصی یکی دیگر از کاربردهای سرور مجازی است. این روزها، خیلی از جوان‌ها و نوجوان‌ها به بازی‌های آنلاین گرایش پیدا کرده‌اند. حتی در حال حاضر خیلی از گیمرها با بازی‌های آنلاین و پخش آنلاین ویدئوهای بازی، پول در می‌آورند. اما ربط این ماجرا به سرور مجازی این است که شما می‌توانید برای میزبانی سرور خصوصی بازی، از سرور vps استفاده کنید. در حال حاضر سرور مجازی، میزبانی خیلی از بازی‌های معروف مانند Minecraft، World of Warcraft و Runescape را برعهده دارد.

همچنین اگر از سرور مجازی برای راه اندازی سرور اختصاصی بازی استفاده کنید، تاخیر ارتباط آنلاین با سرور را تا حد قابل توجهی کاهش داده و کیفیت بهتری را در هنگام بازی تجربه خواهید کرد.

۵.    پیاده سازی سرور ایمیل به کمک سرور مجازی

همچنان ایمیل مارکتینگ، جایگاه خود را در میان کانال‌های مختلف بازاریابی آنلاین حفظ کرده است. برای شرکت‌های کوچک و یا کاربران با تعداد کم بهتر است از سرویس‌های ارسال ایمیل استفاده کنیم.

اگر تجربه استفاده از سرویس‌های اشتراکی را داشته باشید، قطعا با محدودیت تعداد ایمیل روبه رو شده‌اید. بنابراین، اگر مخاطبین ما افزایش پیدا کند و نیاز به خصوصی سازی داشته باشیم، باید به سراغ سرور مجازی برویم و از ایمیل‌ها روی سرور مجازی میزبانی کنیم. همچنین نصب و راه اندازی این سرور کار سختی نیست و امنیت را هم بالاتر می‌برد.

استفاده از سرور مجازی برای من مناسب است؟

استفاده از سرور مجازی برای من مناسب است؟

تا اینجا با کاربرد سرور VPS آشنا شدیم اما اینکه سرورهای مجازی برای شما کاربردی دارند یا نه به نیازهای شما برمی‌گردد. اگر حداقل یکی از شرایط زیر را دارید، یعنی باید به خرید سرور مجازی فکر کنید.

  • اگر هزینه خرید سرور مجازی را دارید و البته نمی‌خواهید هزینه زیادی برای سرورهای اختصاصی کنید
  • اگر به مدیریت اطلاعات بیشتری نیاز دارید و هاست‌های اشتراکی شما را با محدودیت‌های زیاد روبرو کرده است
  • اگر می‌خواهید آی پی خود را تغییر داده و به مدت زمان طولانی به طور ثابت نگه دارید
  • اگر به دنبال فعال کردن نرم افزار ۲۴ ساعته هستید
  • اگر احتمال می‌دهید در مراحل مختلف پروژه، نیاز به منابع بیشتری دارید

در حال حاضر سرور مجازی به خاطر کاربردهای مختلفی که دارد، بیش از پیش مورد استقبال کاربران قرار می‌گیرد. در حقیقت سرور مجازی در تمام فعالیت‌های آنلاین ورود پیدا کرده است و دیگر نمی‌توان آن را از خدمات آنلاین خود جدا کنیم. پس اگر تا همین الان هم از این سرور برای پیشبرد برنامه‌های خود استفاده نکرده‌اید، دیگر خرید سرور مجازی را بیشتر از این عقب نیندازید. از اینکه تا انتهای مطلب همراه ما بودید، متشکریم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.