قراردادن (توزیع) کلمات کلیدی در المان های مختلف صفحه

۵ دیدگاه
3,817

پس از تعیین کلمات کلیدی نهایی، شما یک هدف مشخص برای بهینه‌سازی خواهید داشت و باید به‌درستی از این کلمات در سایت استفاده کنید، به کارگیری و قراردادن کلمات کلیدی در سایت باید به‌نحوی‌ باشد که هم بازدیدکنندگان و هم ربات‌های موتورهای جستجو، هدف شما را از هر مطلب یا صفحه که در سایت خود ایجاد می‌کنید بدانند. و زمانی که گوگل در حال بررسی و فهرست بندی سایت است، صفحات سایت را بر اساس موضوعات و کلماتی که شما می‌خواهید فهرست بندی کند تا زمانی که شخصی به‌عنوان‌مثال موضوع X و هر آنچه مربوط به موضوع X را در گوگل جستجو می‌کند، گوگل آن صفحه را برای آن‌ها در صفحه نتایج جستجو نمایش دهد.

از کلمات کلیدی در کدام یک از بخش های سایت باید استفاده کنیم؟!

برای قراردادن کلمات کلیدی در سایت می توان از بسیاری از قسمت‌های هر صفحه از سایت استفاده کرد تا به‌خوبی به ربات‌های گوگل نشان داد که هدف آن صفحه چه کلمه یا عبارتی است و برای جستجوی کدام کلمه آن صفحه از سایت را برای اشخاص نمایش دهد:

  1. به کارگیری کلمات کلیدی در عنوان صفحات

عنوان صفحه یکی از بخش‌های مهم و تأثیرگذار در سئو سایت است. عنوان صفحه در تگ title مانند نمونه زیر قرار می‌گیرد.

</title> عنوان صفحه <title>

البته در اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا نیازی نیست که شما عنوان سایت را داخل کد نویسی های سایت قرار دهید بلکه در بخش‌های که مربوط به‌عنوان صفحه یا عنوان مطلب است، آن بخش به‌صورت خودکار در این تگ در داخل کدهای سایت قرار خواهد گرفت.

برچسب عنوان هم در عنوان صفحه مرورگر مربوطه و هم در اولین خط توضیحی در صفحه نتایج جستجو گوگل نمایش داده می‌شود؛ بنابراین یکی از بهترین محل‌ها برای استفاده از کلمات کلیدی، عنوان صفحات سایت است.
  1. استفاده از کلمات کلیدی در لینک های سایت

از دیگر مکان‌های مناسبی که می‌توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید آدرس‌های مربوط به صفحات یا مطالب است، این آدرس‌ها معمولاً توسط سیستم‌های مدیریت محتوا استاندارد قابل انتخاب است. (در سیستم‌های جوملا و ووردپرس با استفاده از “لینک مستعار” یا “پیوند یکتا” که برای هر مطلب یا صفحه‌ای قابل تنظیم است، می‌توانید لینک دلخواه خود را برای دسترسی و نمایش هر مطلب یا صفحه تنظیم کنید.)

به‌عنوان‌مثال آدرس سایت شما می‌تواند مانند این نمونه باشد:

www.Example.com/کلمه-کلیدی-مورد-نظر

در لینک صفحات سایت از کلمات کلیدی خود استفاده کنید و سعی کنید لینک انتخابی هم راستا با عنوان صفحه باشد.
  1. استفاده از کلمات کلیدی در تگ ها هدینگ خصوصا تیتر H1

</h1>Heading 1<h1>
</h2>Heading 1<h2>
</h3>Heading 1<h3>
</h4>Heading 1<h4>
</h5>Heading 1<h5>
</h6>Heading 1<h6>

از برچسب های H1- H6 معمولاً برای تیترهای مطالب استفاده می کنیم و در ویرایشگرهای متن در سیستم های مدیریت محتوا تحت عنوان “paragraph format” یا ” فرمت” قابل دسترس می باشند که می توان به سادگی هر یک از این برچسب ها را برای عنوان های مورد نظر انتخاب کرد.

یکی از مهم‌ترین برچسب‌ها، تگ H1 است که نسبت به سایر تگ‌ها بزرگ تر است. دقیقاً مانند تیترهای که در روزنامه ها و مجلات می بینید که معمولاً بسیار بزرگ‌تر از متن ها و سایر تیتر ها می باشند و اهمیت بالایی را در جذب خواننده و ترغیب ایشان به خواندن کل مطالب ایفا می کنند.

تیتر H1 نسبت به سایر تیترها برای موتورهای جستجو بااهمیت تر است که برای عنوان مطلب خود می‌توانید از آن استفاده کنید و به طور کلید تگ های هدینگ یکی از موقعیت های مناسب برای هر صفحه از سایت است که می تواند برای قراردادن کلمات کلیدی مورد استفاده قرار بگیرد.

برای استفاده بهتر از تگ های عنوان در سایت در روند سئو سایت در مقاله “تگ های عنوان (هدینگ) و تاثیر آن ها در سئو سایت” نکاتی ذکر شده است که به شما کمک می کند با دید بهتری از این سیگنال های قوی در روند سئو سایت خود استفاده کنید و از همه مهمتر خوانایی بهتر مطالب هر صفحه از سایت را برای بازدیدکنندگان به همراه داشته باشد.

  1. استفاده عبارت های کلیدی در متن و محتوای صفحه

از دیگر بخش‌های که می‌توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید، خود محتوای صفحات است، این محتوا می‌تواند مقالات سایت، اخبار سایت، توضیحات محصولات یا خدمات و هر نوع محتوای که در صفحات سایت استفاده می‌کنید، باشد و فقط کافی است که از کلمات کلیدی خود در محتوا سایت هرکجا که لازم است استفاده کنید.

دقت کنید که صفحات سایت را با تکرار بیش‌ازاندازه کلمات کلیدی پر نکنید به‌نحوی‌که کاربر با خواندن آن خسته و دل‌زده شود.

میزان درصد استفاده از یک کلمه کلیدی در یک متن نسبت به تعداد کل کلماتی کلیدی که در متن استفاده می‌شود را اصطلاحاً چگالی کلمات کلیدی (Keyword Density) می‌نامند.

در سئو سایت در خصوص درصد چگالی کلمات کلیدی اعداد و ارقامی اعلام می‌شود که مثلاً بهتر است این درصد ۲% یا ۵% یا … باشد یا برخی اعتقاد دارند که دیگر چگالی کلمات کلیدی از فاکتورهای تأثیرگذار در سئو و رتبه دهی گوگل به یک صفحه نیست، اما موضوع مهم این است که در خصوص استفاده از کلمات کلیدی در محتوای صفحات حد اعتدال را رعایت کنید و بدون اینکه بخواهد به محاسبات این درصدها بپردازید یا بخواهید ذهن خود را درگیر این موضوع کنید که آیا چگالی کلمات کلیدی در سئو یک مطلب تأثیرگذار است یا خیر، در حد اعتدال و هرکجا لازم است از کلمات کلیدی در سایت و محتوای خود استفاده کنید و فقط سعی نکنید بیش‌ازاندازه سایت و محتوای خود را از کلمات کلیدی پر کنید چراکه با این کار هم یک محتوای خسته‌کننده و غیرطبیعی را در سایت خود تولید کرده‌اید و همچنین گوگل شما را با تخلفی به نام Keyword Stuffing شناسایی و جریمه خواهد کرد.

  1. استفاده کلمات کلیدی در مسیر ناوبری صفحات سایت

معمولاً در تمامی سیستم‌ها برای اینکه بازدیدکنندگان در هر صفحه بداند در چه مسیری از سایت قرار دارند، مسیر جاری ایشان از شاخه اصلی سایت تا صفحه موردنظر اصطلاحاً به‌ صورت مسیر ناوبری (Site Navigation) در بالای صفحات سایت مشخص است و معمولاً با کلیک بر روی هر بخشی از مسیر می‌توان به شاخه‌های بالاتری از سایت هدایت شد.

یکی از مکان‌های که می‌توانید به نحو عالی و ظریف برای قراردادن کلمات کلیدی در سایت و صفحات مختلف خود استفاده کنید همین شاخه‌ها و مسیرهای اصلی سایت است به‌خصوص که این مسیردهی‌ها همگی از نوع لینک می‌باشند. به‌عنوان‌مثال در سایت یک آژانس هواپیمای با هدف کلمه کلیدی “تور کیش” ما می‌توانیم چنین مسیری را برای دسترسی به یک مطلب نهایی داشته باشیم

صفحه نخست > تورهای داخلی > تور کیش > تور کیش از تهران

در این صفحه نمونه مطالبی تحت عنوان‌های: تور کیش از تهران اردیبهشت ۹۶ یا تور کیش از تهران هتل داریوش و … را می‌توان قرار داد. در این مثال شاخه فعلی سایت “تور کیش از تهران” است که لیست تمامی تورهای که برای پروازهای تهران است قرار داده‌شده است. در شاخه قبلی کلیه تورهای کیش می‌توانند لیست شده باشند و به همین نحو تا شاخه اصلی سایت. بازدیدکنندگان با این ناوبری صفحات دقیقاً می‌داند کجای سایت قرار دارد و هم می‌توانید به‌سادگی به بخش‌های بالاتر سایت هدایت شوند و ما نیز از کلمات کلیدی خود در این دسته‌بندی‌ها و آدرس‌دهی‌ها استفاده خواهیم کرد.

  1. قراردادن کلمات کلیدی در سایت در متن پیوند ها (Anchot Text)

یکی دیگر از محل‌هایی که می‌توانید از بهترین موقعیت ها برای قراردادن کلمات کلیدی در سایت باشد، متن لینک‌ها در لینک دهی‌های داخلی سایت است. لینک‌های داخلی که صفحات و مطالب مختلف را به یکدیگر متصل می‌کند.

برای این لینک دهی‌های داخلی ممکن است دقیقاً خود کلمه کلیدی موردنظر را استفاده کنید و یا متن یا جمله‌ای را استفاده کنید که شامل کلمه کلیدی موردنظر باشد. در استفاده از این تکنیک کاملاً طبیعی عمل کنید و هر جا که لازم است این لینک دهی‌ها را تعریف کنید و سعی نکنید با لینک دهی‌های بی‌ربط در متون خود کاربر را به صفحات نامربوط لینک دهید و باعث خستگی و یک تجربه بد برای کاربر شوید.

مثالی برای لینک دهی‌های داخلی بین مطالب سایت

به‌عنوان‌مثال فرض کنید یک سایت تفریحی و گردشگری دارید و در خصوص معرفی “سی‌وسه‌پل” در حال نوشتن یک مقاله هستید:

“سی‌وسه‌پل از پل‌های زیبایی است که در دوره صفویه به دست یکی از سرداران مشهور شاه‌عباس اول به نام الله وردیخان براى اتصال خیابان چهارباغ پایین عباسى به خیابان چهارباغ بالا و باغ هزارجریب بنا شد. این پل که در سمت غربی پل خواجو بناشده است و …”

در متن فوق اگر شما مطالب دیگری در خصوص چهارباغ بالا یا چهارباغ پایین و یا پل خواجو داشته باشید و این کلمات، فرضاً کلمات کلیدی سایت شما باشند به‌خوبی و به‌صورت بسیار طبیعی می‌توانید مطالب را به یکدیگر لینک دهید.

  1. استفاده از کلمات کلیدی در برچسب تصاویر

درصورتی‌که در بخش‌های مختلف سایت خود از تصاویر استفاده می‌کنید (که توصیه می‌کنیم حتماً استفاده کنید) برای هر تصویر دو برچسب می‌توان تعریف کرد:

  • عنوان تصویر (Title Tag)
  • متن جایگزین تصویر (Alt Tag)

مقداری که برای این دو برچسب تعریف می‌کنید در خود سایت نمایش داده نمی‌شود مگر زمانی که موس بر روی تصویر موردنظر نگه‌داشته شود که برچسبی که برای تگ عنوان تنظیم شده است نمایش داده می‌شود و یا زمانی که به هر دلیلی تصویر در محتوا بارگذاری و نمایش داده نشود برچسبی که برای متن جایگزین تصویر تنظیم شده است نمایش داده خواهد شد.

این دو برچسب خصوصاً برچسب متن جایگزین یا اصطلاحاً تگ alt، دو محل مناسب برای به‌کارگیری کلمات کلیدی هستند، البته به شرطی که کلمات استفاده‌شده به موضوع تصویر نیز مربوط باشد.

  1. قراردادن کلمات کلیدی در سایت توسط برچسب توضیحات هرصفحه

برای هر صفحه‌ای از سایت می‌توان توضیحات مختصری تحت عنوان “متاتگ توضیحات” (Meta Description) نوشت که فقط برای موتورهای جستجو کاربرد دارد و به بازدیدکنندگان سایت نمایش داده نمی‌شود.

این برچسب کمک می‌ کنند که ربات‌های جستجوگر متوجه شوند محتوای ارائه شده در آن صفحه در خصوص چه موضوعی است و معمولاً (نه همیشه و نه به‌صورت صد درصد) موتورهای جستجو از توضیحات درج‌شده در این برچسب برای نمایش در توضیحاتی که در زیر هر نتیجه در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می‌شود استفاده می‌کنند.استفاده از متاتگ توضیحات در نتایج گوگلاین توضیحات مختصر که خلاصه‌ای از کل مطالب یک صفحه است بهتر است نهایتاً در ۱۶۰ کاراکتر نوشته شود و در آن‌ها از کلمات کلیدی موردنظر که مربوط به همان صفحه یا مطلب است استفاده شود.

  1. نوشتن کلمات کلیدی در برچسب کلمات کلیدی

یکی دیگری از برچسب‌های که برای محتوا سایت قابل تنظیم است، برچسب کلمات کلیدی (Meta Keywords) است. در این برچسب کلمات کلیدی مربوط به هر صفحه از سایت نوشته شده و هریک با کاراکتر کاما از یکدیگر جدا می‌شوند.

این برچسب طبق اعلام موتورهای جستجو ازجمله گوگل دیگر ملاک تشخیص موضوع و محتوای یک صفحه نخواهد بود و در رتبه دهی به مطالب و صفحات سایت نیز تأثیری نخواهند داشت. بااین‌وجود همچنان بسیاری از سایت‌ها از این برچسب استفاده می‌کنند و شخصاً سایت‌های بسیار مطرحی در جهان را بررسی کردم و حتی سایت‌های که بزرگ‌ترین برندهای مطرح درزمینه سئو می‌باشند که همگی همچنان از این برچسب استفاده می‌کنند بنابراین برای این گزینه نیز به‌جای اینکه درگیر مؤثر بودن یا بی‌تأثیر بودن آن باشیم یا اینکه این میزان تأثیر تا چه حد است، به‌صورت کاملاً طبیعی و کاملاً مرتبط برچسب کلمات کلیدی را برای هر صفحه تکمیل کنید.

به کارگیری کلمات کلیدی متنوع در سایت

برای هر وب‌سایتی می‌توان کلمات کلیدی متعددی را مدنظر قرار داد، اما نکته‌ای که باید توجه کنید این است که برای هر صفحه از سایت فقط یک کلمه کلیدی را هدف قرار دهید. البته برای یک صفحه می‌توان چند کلمه کلیدی را مورد هدف قرار داد اما به‌شرط آنکه همه آن کلمات بسیار نزدیک به هم و در یک راستا باشند.

اگر تفاوت کلمات کلیدی فقط در یک سری حروف اضافه و مواردی از این قبیل باشد، می‌توان همگی آن‌ها را به‌عنوان اهداف موردنظر در یک صفحه از سایت مدنظر قرار داد و درنتیجه گوگل نیز با بررسی صفحه و تشخیص اینکه اکثر کلمات هدفی که شما در صفحه موردنظر استفاده کرده‌اید همگی در یک راستا و نزدیک به همدیگر هستند معمولاً تا حدی در نتایج جستجو برای اکثر آن کلمات، صفحه موردنظر در نتایج جستجو نمایش داده خواهد شد؛ اما هدف قرار دادن کلمات کلیدی متعدد و بسیار دور از یکدیگر صرفاً در یک صفحه از سایت معمولاً کار سختی بوده و به‌سختی می‌توانید برای همگی آن‌ها نتیجه خوبی را در نتایج جستجو کسب کنید.

بنابراین بهتر است برای کلمات کلیدی متفاوت، صفحات مختص مربوط به خودشان را در سایت پیاده‌سازی کنید و سعی کنید برای هر کلمه، بهینه‌سازی مربوطه را بر روی یک صفحه خاص در برنامه کاری خود قرار دهید تا بتوانید برای آن کلمه، صفحه مربوط به آن را در نتایج جستجو داشته باشید.

به‌عنوان‌مثال اگر شما صاحب یک آموزشگاه حسابداری هستید و یکی از کلمات کلیدی موردنظر “آموزش حسابداری” است می‌توانید همه کلمات کلیدی زیر را در یک صفحه مدنظر قرار دهید و انتظار داشته باشید که برای همگی این کلمات، همان یک صفحه را در نتایج جستجو داشته باشید.

  • آموزش حسابداری
  • دوره آموزش حسابداری
  • آموزش نرم‌افزار حسابداری
  • آموزش گام‌به‌گام حسابداری
  • کلاس آموزش حسابداری
  • بهترین دوره آموزش حسابداری
  • دوره آموزش حرفه‌ای حسابداری

شما می‌توانید همین کلمات کلیدی را به‌صورت متنوع در بخش‌های مختلفی از صفحه موردنظر که در بخش ” قراردادن کلمات کلیدی” در سایت توضیح داده شد استفاده کنید، به‌عنوان‌مثال:

استفاده در عنوان صفحه: آموزش حسابداری

استفاده در تگ h1: دوره‌های گام‌به‌گام آموزش حسابداری

در محتوای صفحه یا یکی از مطالب صفحه: اگر شما تصمیم دارید در یک دوره آموزش حسابداری حرفه‌ای شرکت کنید…

در متن جایگزین یا عنوان تصویر استفاده‌شده: کلاس آموزش حسابداری

برچسب توضیحات صفحه: ما بهترین دوره آموزش حسابداری را همراه با آموزش نرم‌افزارهای حسابداری به‌صورت گام‌به‌گام …

در حقیقت با این روش کلمه اصلی خود که در این مثال “آموزش حسابداری” است را در بخش‌های مختلف و مهمی از صفحه خود به بهترین شکل ممکن استفاده کرده‌اید آن‌هم با حالت‌های مختلفی که همه کلمات موردنظر جزء سایر کلمات کلیدی می‌باشند و همگی نیز در یک راستا بوده و ریسک اینکه گوگل شمارا به خاطر بهینه‌سازی بیش‌ازاندازه و یا پر کردن محتوای صفحه از کلمات کلیدی یکسان جریمه کند بسیار پایین است و نیازی به تکرار این کلمات به‌صورت پشت سر هم و آن‌هم فقط در یک بخش از سایت نیست.

همچنین می‌توانید کلمه کلیدی اصلی یا حالت‌های مختلف آن را در بخش‌های موردنظر به صورتی که جمله و عنوان شما کاملاً طبیعی باشد در کنار یکدیگر استفاده کنید و آن‌ها را با کاراکترهای مانند:- یا | از یکدیگر جدا کنید. به‌عنوان‌مثال:

در تگ عنوان صفحه: آموزش حسابداری – شرکت X برگزارکننده دوره‌های حسابداری حرفه‌ای به‌صورت گام‌به‌گام

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که نیازی نیست که فقط یک کلمه کلیدی را به‌صورت کاملاً یکسان در هریک از هشت موقعیتی که توضیح داده شد به‌صورت کاملاً یکسان و مشابه و عیناً تکراری استفاده کنید، طبیعی بودن تنها نکته‌ای است که باید به آن توجه کنید.

سایر جلسات این دوره

۵ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • کوثر عالی محمدی
    ۱۴۰۱-۰۱-۲۶ ۲:۱۶ ق٫ظ

    سلام وقتتون بخیر سپاس از شما بابت این پست عالی!
    یه سوال اماتور داشتم. فرض کنیم من سایت فروش لوازم خانگی دارم برای هر محصول به صورت جدا باید کلمه کلیدی قرار بدم ؟ یعنی مثلا یه محصول دارم ( تلوزیون ۵۰ اینچ سونی ) یه محصول هم دارم یخچال هیتاچی ) کلمه کلیدی هر محصول رو مرتبط با محصول باید قرار بدم ؟ و اینکه کلمه کلیدی و متا دیسکریپشن رو باید از طریق افزونه سئو‌ وارد کنم ؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام
      سوال خیلی کلی است اما شما باید برای هر کلمه کلیدی صفحه تارگت داشته باشید و در بخش های مختلف ان صفحه (مثلا: عنوان، هدینگ ها، متن ها، تگ توضیحات، متن جایگزین تصاویر، لیستینگ ها و …) از کلمات کلیدی هدف استفاده کنید.
      اینکه صفحه محصول، صفحه تارگت است یا صفحه دسته بندی محصول باید از قبل مشخص شده باشد و در مورد بخش دوم سوال کلمه کلیدی را باید در صفحه و در بخش های مختلف استفاده کنید و اگر منظوران بخش کلمه کانونی در افزونه یوست هست، استفاده کردن و نوشتن کلمه در ان بخش کمکی به شما نمی کند و برای دیسکریپشن نوشتن هم شما از هر افزونه یا قابلیتی که استفاده می کنید اوکی هست که بتوانید تگ توضیحات هر صفحه را کامل کنید و یکی از محل های مناسب برای استفاده از کلمات کلیدی هم همین تگ توضیحات صفحه می باشد.

      پاسخ
  • وای مگه از این بهترم داریم
    از کی بود دنبال همچین مطلبی میگشتم ، اکثرا راجب انتخاب کلمه کلیدی مطلب میزارن ولی راجب قرار دهیش نمیزارن
    ممنون عالی هستین عااااااااالی

    پاسخ
  • محمود رنجبر
    ۱۳۹۹-۱۰-۲۸ ۱:۱۸ ب٫ظ

    سلام خدا قوت بابت آموزش خوبتون من وقتی سایتم رو تو گوگل سرچ میکنم تصاویر سایتم رو میاره ولی اسم همشون رو نوشته document چیکار کنم که اسم دلخواهم رو کنارش بنویسه چرا اسم خود تصویر رو نمینویسه با تشکر از سایت خوبتون

    پاسخ
    • سلام
      برای هر تصویر alt tag تنظیم کنید (متن جایگزین در ووردپرس) و اسم عکس را هم کلمه یا عبارتی انتخاب کنید که دقیقا بیانگر موضوع تصویر مورد نظر باشد (بهتر است نام ها را انگلیسی ترجمه شده قرار دهید)

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.