سئو "لینک های" صفحات سایت
بدون دیدگاه
738

سئو “عنوان صفحات” سایت

هر محتوایی که در سایت منتشر می شود معمولاً شامل: عنوان، متن محتوا، لینک محتوا، توضیحات، برچسب ‌ها، انتخاب دسته ‌بندی، تصاویر یا فایل های صوتی، تصویری، لینک های داخلی، مطالب مرتبط، بخش نظر دهی است. در ادامه به بررسی نکات مربوط به بهینه سازی عنوان صفحات سایت می پردازیم:

برچسب عنوان یکی از برچسب های مهم برای هر صفحه یا مطلب از سایت است و جزء یکی از فاکتورهای بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو محسوب می شود، چراکه هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو دقیقاً مشخص می کند که موضوع هر صفحه چیست.

نمایش “عنوان صفحه” در صفحه نتایج جستجو گوگل

نمایش عنوان صفحه در صفحه نتایج جستجو گوگلدرصورتی که صفحه‌ای از سایت در نتایج جستجو نمایش داده شود، معمولاً متنی که برای عنوان صفحه نوشته‌اید در اولین خط از نتایج جستجو گوگل نمایش داده می شود.

و چنانچه کلمات جستجو شده در عنوان نیز وجود داشته باشند به‌صورت درشت (bold) به کاربر نمایش داده می‌شود. عنوان صفحه و مرتبط بودن آن با کلمات جستجو شده تأثیر بسیار بالایی در کلیک کردن اشخاص و ورود آن ها به سایت خواهد داشت.

و زمانی که کاربر روی لینک صفحه مورد نظر کلیک می‌کند عنوان صفحات در بالای صفحه مرورگر نیز نمایش داده می‌شود.

نمایش عنوان صفحات در نوار مرورگر

در عنوان صفحات می ‌توانید نام وب سایت یا نام مجموعه خود را نیز ذکر کنید و حتی شامل اطلاعات مهم و مختصری در خصوص خدمات یا محل فیزیکی مجموعه شما نیز باشد یا حتی برخی از پیشنهاد های مهم مربوط به کار شما را شامل شود.

نکات مهم در خصوص بهینه سازی و سئو عنوان صفحات

 

  1. عنوان صفحه باید دقیقاً محتوا صفحه را توضیح دهد.

عنوانی که برای صفحات و مطالب سایت انتخاب می‌کنید باید دقیقاً در ارتباط با محتوا و مطالب ارائه‌شده باشد و دقیقاً بیان کننده موضوع و کل مطلب باشد، به‌نحوی که کاربر با خواندن عنوان دقیقاً متوجه شود که موضوع آن صفحه یا مطلب مرتبط با چیست.

توجه:

* از انتخاب عنوان هایی که هیچ ارتباطی با موضوع و متن شما ندارد، خودداری کنید.

* از عنوان های کلی، مبهم و گیج‌ کننده برای عنوان صفحات و مطالب استفاده نکنید مثلاً: “مطلب جدید” صفحه شماره ۱۷ و …

  1. برای هر صفحه از سایت، یک عنوان منحصر به فرد انتخاب کنید.

در حالت عادی و به صورت نرمال هر صفحه از سایت باید عنوان مخصوص به خودش را داشته باشد تا ربات های موتورهای جستجوگر بتوانند تمایز هر صفحه از سایت را از سایر صفحات سایت تشخیص دهند.

توجه:

* هرگز از یک عنوان تکراری و ثابت برای همه یا تعداد زیادی از صفحات سایت استفاده نکنید.

  1. از عنوان های مختصر اما به نوعی مشروح و کامل استفاده کنید.

یک عنوان خوب می تواند هم کوتاه و مختصر باشد و در عین کوتاهی بسیار جامع و کامل باشد و کل موضوع را به خوبی توضیح دهد. اگر عنوانی که انتخاب می کنید بسیار طولانی باشد در نتایج جستجو به خاطر محدودیت سایز نمایش عنوان ها به صورت کامل نمایش داده نخواهد شد و ناقص بودن یک عنوان در نتایج جستجو در انتخاب و کلیک کاربران بر روی لینک موردنظر تأثیرگذار خواهد بود.

گوگل معمولاً ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر اولیه از برچسب عنوان را در نتایج جستجو نمایش می دهد، تفاوت در تعداد کاراکترها به خاطر این است که برخی کاراکترها فضای بیشتری را در نوشتن به خود اختصاص می دهند و به‌صورت دقیق تر نمایش طول عنوان حداکثر ۶۰۰ پیکسل باشد و با انتخاب حداکثر ۵۵ کاراکتر می‌توانید انتظار نمایش صحیح حداقل ۹۵% از عنوان انتخاب ‌شده خود را داشته باشید.

توجه:

* از انتخاب عنوان ‌های طولانی که هیچ کمکی به کاربران نمی کنند، بپرهیزید.

* از تکرار بیش ‌از اندازه و بی ‌ربط کلمات کلیدی در عنوان‌ صفحات خودداری کنید.

  1. از کلمات کلیدی در عنوان صفحات استفاده نمایید.

در عنوان صفحات کلمه کلیدی خود را به‌صورت قسمتی از یک جمله استفاده کنید و سعی کنید که عنوان صفحه با کلمه کلیدی مورد نظر شروع شود. اگر کلمات کلیدی هم راستا و کاملاً مرتبط دارید می‌توانید با کاراکترهای – یا | آن‌ها را از یکدیگر جدا کنید و در عنوان صفحه از آن ها استفاده کنید.

یکی از فرمت های خوب برای نوشته عنوان صفحه مانند نمونه زیر است:

کلمه کلیدی اولیه (اصلی) – کلمه کلیدی ثانویه | نام برند شرکت

چند مثال برای بهترین حالت برای برچسب عنوان صفحات

  • کلمه کلیدی اصلی
  • کلمه کلیدی اصلی | نام شرکت
  • کلمه کلیدی اول – کلمه کلیدی دوم | نام شرکت
  • کلمه کلیدی اول و دوم در یک جمله

و البته حالت های مختلف دیگری که از ترکیب موارد فوق می ‌تواند عنوان ‌های بهینه‌ای برای صفحات سایت انتخاب کنید. موردی که شخصاً در عنوان صفحات خود معمولاً استفاده می کنم صرفاً حالت اول یا دوم است.

چند مثال برای بدترین حالت ها برای نوشتن برچسب عنوان

  • نام شرکت
  • صفحه نخست
  • نوشتن نام دامنه مثلاً Example.com
  • یک جمله بسیار طولانی که کلمات کلیدی صفحه در آخر این جمله قرار داشته باشد.
  • استفاده از کاراکترهای متعدد در ابتدا و پایان عنوان صفحه. مثلاً::D<<! کلمه کلیدی!>>:D
  • نوشتن تمامی کلمات کلیدی (حتی کلمات مرتبط و هم‌راستا) پشت سرهم در عنوان صفحات
  1. انتخاب عنوان بر اساس جستجوهای متداول کاربران

جمله یا کلمات موردنظر خود را در سرچ باکس گوگل بنویسید و بررسی کنید که گوگل چه جستجو هایی را به شما پیشنهاد می‌دهد و سعی کنید جمله‌ای که برای عنوان مطالب انتخاب می کنید بر اساس جستجوهای متداول کاربران در گوگل باشد.

سئو “لینک ها” صفحات سایت

لینک های ساده و قابل ‌فهم خود به ‌تنهایی می تواند به درک بهتر و سریع اطلاعات موجود در صفحات سایت کمک کنند. استفاده از نام گذاری های توصیفی و بامعنا برای دسته‌بندی های مختلف موجود در سایت و همچنین لینک های مربوط به هر صفحه از سایت علاوه بر اینکه به سازمان دهی و مدیریت بهتر سایت کمک می کند به ربات های موتورهای جستجو نیز کمک می کند تا بهتر بتوانند مطالب سایت را پیدا، بررسی و فهرست بندی کنند.

هرچقدر لینک های سایت ساده و بامعنا و مفهوم باشند، افرادی که می خواهند به صفحه یا مطلبی از سایت شما لینک بدهند خیلی ساده تر و بدون خطا این کار را انجام خواهند داد و معمولاً لینک های بسیار طولانی و عجیب غریب خود عاملی است که کاربر نخواهد از آن لینک درجایی استفاده کند، زیرا لینک های طولانی که شامل کاراکترها و حروف عجیب و غریب هستند تا حدودی برای کاربران مرموز و گیج کننده می باشند. حتی خواندن چنین لینک های برای کاربران بسیار سخت است و حتی ممکن است فکر کنند خیلی از بخش های لینک ها غیرضروری است و وقتی می خواهند به صفحه مورد نظر لینک دهند، آن لینک دهی را ناقص انجام داده و نهایتاً یک لینک خطادار ایجاد شود که هیچ سودی برای سایت شما نیز نخواهد داشت.

توجه:

لینک های کاربرپسند و بهینه شده (سئو شده) برای موتورهای جستجو لینک های هستند که خواندن آن‌ها ساده و روان باشد و کلماتی در لینک ها استفاده شده باشد که بامعنا و مفهوم باشند و دقیقاً با خواندن آن بتوان به موضوع صفحه یا مطلب مربوطه پی برد.

استفاده از لینک ها سئو شده باعث می شود اشخاص آن لینک ها را بهتر و ساده تر به خاطر بسپارند و همچنین در جاهای مختلف از آن استفاده کنند و به صفحات و مطالب شما لینک دهی کنند. همچنین لینک های بهینه برای موتورهای جستجو نیز قابل فهم تر می باشند، به خصوص اینکه از طریق لینک های بهینه و بامعنا متوجه موضوع محتوای صفحه نیز خواهند شد و مطلب مورد نظر هدفمندتر در موتورهای جستجو فهرست بندی خواهد شد.

در ادامه دو نمونه از لینک دهی های خوب و ایدئال و لینک دهی غیر بهینه را برای صفحات سایت می توانید ملاحظه کنید:

www.example.com/category-keyword/subcategory-keyword/primary-keyword.html

در لینک فوق

  • category-keyword: نام یکی از شاخه های اصلی و سطح بالای سایت است
  • subcategory-keyword: شاخه فرعی سایت است که زیرشاخه category-keyword قرار دارد
  • primary-keyword: نام لینک مطلب یا صفحه موردنظر است.

به عنوان مثال لینک زیر، شاخه مربوط به تمامی مطالبی از سایت است که در خصوص شعر و ترانه ‌های انگلیسی در شاخه آموزش زبان انگلیسی برای کودکان است:

http://MrZaban.com/english-for-children/poetry-songs

و در لینک زیر مطلبی از سایت به نام “alphabets-A” را نمایش می‌دهد که مربوطه به آموزش حرف A برای کودکان به‌صورت شعر و آهنگ است

http://MrZaban.com/english-for-children/poetry-songs/alphabets-A

این نمونه لینک ها برای کاربران و هم برای ربات های جستجوگر به‌سادگی و به‌صورت کامل قابل‌خواندن و درک کردن است، یعنی فقط با نگاه به لینک صفحه مربوطه می‌توان دقیقاً پی برد که موضوع مطلب ارائه شده چیست.

در نمونه لینک زیر یک لینک بسیار نامفهوم و گیج‌کننده را مشاهده می‌کنید:

http://www.example.com/index.shtml/category/061121/interview?Ne=292&N=461

لینک فوق نه برای کاربران و نه برای ربات های جستجوگر هیچ معنا و مفهومی نداشته و هیچ کمکی به سئو سایت نیز نخواهد کرد و چه بسا افراد مختلفی که می خواهند به هر نحوی از لینک این صفحه از سایت استفاده کنند دچار خطا شوند.

همچنین بسیاری از کاربران در هنگام لینک دادن ممکن است مستقیم به جای متن لینک شده (Anchor text) مستقیماً از لینک خود صفحات استفاده کنند، حال اگر این متن لینک شده که خود لینک سایت است دارای کلمات بامعنا و خصوصاً در راستای کلمات کلیدی باشد می‌تواند به سئو و رتبه بندی سایت شما کمک بسیاری کند اما اگر یک لینک با کاراکترها و اعداد و کلمات بی معنا باشد برای موتورهای جستجو هیچ معنا و مفهومی نخواهند داشت.

نمایش لینک های سایت در صفحه نتایج جستجو

یکی دیگر از عواملی که سبک لینک دهی ها را دارای اهمیت می‌کند و می توان نتیجه گرفت که نوع لینک دهی های سایت در سئو تأثیرگذار هستند این است که لینک مطالب و صفحات سایت نیز جزء یکی از سه قسمت اصلی هر نتیجه جستجویی است که در صفحه نتایج گوگل زیر عنوان نمایش داده می شود.

نمایش لینک های سایت در نتایج جستجو گوگلهمچنین کلماتی که کاربر جستجو کرده است درصورتی که در لینک صفحه مورد نظر نیز وجود داشته باشند با فونت درشت در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شوند؛ که خود باعث جلب توجه بیشتر کاربر به آن لینک خواهد شد.

نکات مهم در خصوص لینک های صفحات و مطالب سایت

  • از کلمات بامعنا و مفهوم (خصوصاً کلمات کلیدی) در لینک های صفحات استفاده کنید.

آدرس هایی از سایت که از کلمات بامعنا و مرتبط به محتوای سایت ایجاد می شوند بسیار کاربرپسند تر می‌باشند، این لینک ها برای کاربران قابل فهم تر بوده و بهتر به خاطر سپرده می‌شوند و امکان این که از این لینک ها برای لینک دهی به سایت شما بخواهند استفاده کنند خیلی بیشتر است.

توجه:

  • از لینک های طولانی با کاراکترهای نامفهوم و غیرضروری خودداری کنید.
  • از نام‌های عمومی برای آدرس‌دهی صفحات استفاده نکنید مانند page1.html
  • لینک صفحه یا مطلب خود را از کلمات کلیدی پر نکنید به عنوان مثال:

Language-Learning-LanguageLearning-learning-english.html

  •  از یک ساختار ساده برای شاخه بندی های سایت استفاده کنید.

از یک ساختار ساده برای دسته بندی مطالب و آدرس دهی آن ها در سایت استفاده کنید، به نحوی که هرگاه شخصی لینک های سایت را مشاهده می کند دقیقاً متوجه شود که در چه بخش و مسیری از سایت قرار دارد و با دیدن هر لینک از سایت بتواند تشخیص دهد که مطلب یا صفحه مربوطه متعلق به چه دسته و چه شاخه‌ای از سایت است.

توجه:

  • برای دسته بندی و آدرس دهی نهایی مطالب از دسته بندی ها و زیرشاخه های بسیار تودرتو پرهیز کنید. به عنوان مثال: “…/dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html”
  • از نام گذاری هایی که هیچ ارتباطی بین نام لینک و مطلب مربوطه وجود ندارد پرهیز کنید و از کلماتی برای لینک دهی صفحات مورد نظر استفاده ‌کنید که دقیقاً به محتوا صفحه مربوط باشد.
  • برای دسترسی به هر صفحه از سایت فقط یک لینک وجود داشته باشد.

یکی از نکاتی که در سئو سایت همیشه باید مدنظر قرار دهید این است که هر صفحه از سایت فقط با یک لینک قابل دسترس باشد. (از طریق چند لینک متفاوت نتوان یک صفحه از سایت را باز کرد) این موضوع تا حدودی به تنظیمات سیستم مدیریت محتوای سایت و همچنین تنظیماتی که برای لینک سازی های سایت خود در نظر گرفته‌اید، مربوط می شود.

همچنین اگر صفحاتی از سایت با چند لینک مختلف قابل‌ دسترس هستند و کاربران نیز از لینک های متنوعی برای لینک دهی به آن‌ ها استفاده کرده‌اند باید یک حالت (یکی از لینک ها) را به‌عنوان لینک اصلی خود انتخاب کنید و توسط ریدایرکت ۳۰۱ لینک های غیر اصلی را برای همیشه به لینک اصلی و ارجح تر ریدایرکت کنید.

درصورتی‌که لینک های سایت را به‌صورت انگلیسی استفاده می‌کنید، همیشه به صورت حروف کوچک باشد

www.example.com/sample-page.html

www.example.com/SAMPLE-PAGE.html

سیستم‌ های مدیریت محتوا که لینک های بهینه تولید می کنند بایستی خود سیستم تمامی حروف موجود در لینک ها را به حروف کوچک تبدیل و ذخیره کنند و حتی لینک‌ های سایت یا حروف بزرگ و یا ترکیب هر دو قابل دسترس نباشد، یعنی اگر کاربری لینکی از سایت را با حروف کوچک و بزرگ وارد کرد، خود سیستم، شخص را به لینک های بهینه‌شده هدایت کند.

توجه:

  • دقت کنید در سایت خود زیر دامنه های نداشته باشید که بر اساس آن زیر دامنه ها نیز مطالب سایت قابل دسترس باشند. به عنوان مثال:

"domain.com/page.htm" و "sub.domain.com/page.htm"

  • سایت خود را با پیشوند www یا بدون www تنظیم کنید به نحوی که سایت فقط با یک حالت قابل دسترس باشد و همچنین از بخش تنظیمات کنسول جستجوی گوگل حالت ارجح نر را برای ربات های گوگل تنظیم کنید.

سئو “برچسب توضیحات” صفحات سایت

توسط برچسب توضیحات می توان توضیحات مختصری را در خصوص هر صفحه یا مطلبی از سایت در اختیار ربات ‌های گوگل و البته سایر موتورهای جستجو قرار داد. (این توضیحات برای کاربران نمایش داده نمی شود)

درحالی‌که عنوان صفحات معمولاً مختصر و کوتاه در حد چند کلمه یا یک جمله است، توضیحات هر صفحه از سایت می تواند در حد چند پاراگراف کوتاه یا چند جمله باشد. (در ابزار گوگل وبمستر، بخشی تحت عنوان HTML Improvement وجود دارد که گزارش کاملی در خصوص برچسب ‌های توضیحات که در صفحات مختلف سایت استفاده شده‌اند را در اختیار شما می گذارد و درصورتی که توضیحات صفحات بسیار کوتاه، طولانی یا تکراری باشد، می توانید نسبت به بهینه کردن آن ها اقدام کنید.)

برچسب توضیحات در بخش <Head> صفحه مانند نمونه زیر قرار می گیرد:

<meta name=”description” content=“توضیحات سایت”>

البته در اکثر سیستم های مدیریت محتوا برای تعریف و تنظیم توضیحات هر صفحه از سایت نیازی به دانش کد نویسی و یا قرار دادن مستقیم این برچسب داخل کدهای html سایت وجود ندارد و در بخش های که مربوط به توضیحات صفحات یا مطلب است، وقتی مقدار مورد نظر را تعریف کنید، به صورت خودکار این تگ در داخل کدهای سایت قرار خواهد گرفت.

 

دلایل اهمیت استفاده و تکمیل برچسب توضیحات برای کلیه صفحات سایت

برای کلیه مطالب و صفحاتی که در سایت خود ایجاد می کنید مقدار مربوط به تگ توضیحات را به دقت و بر اساس نکاتی که در ادامه اشاره شده اند تکمیل کنید، دلایل مهم برای استفاده از این برچسب عبارت‌اند از:

  • توضیحات درج شده در این برچسب یکی از سیگنال های قوی برای ربات های گوگل برای تشخیص موضوع هر مطلب یا صفحه از سایت است.
  • گوگل از مقداری که در این برچسب تعریف شده است ممکن است برای توضیحاتی مختصری که زیر هر نتیجه ‌ای که در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می ‌شود استفاده کند، (البته ممکن است گوگل به ‌جز مقدار تگ توضیحات از خود متن صفحات نیز برای تهیه این توضیحات مختصر جهت نمایش در نتایج جستجو استفاده کند و با توجه به جستجو های کاربران توضیحات خاصی را از هر صفحه انتخاب و نمایش دهد.)بنابراین با دقت این متن را انتخاب کنید. چراکه کاربران با دیدن و خواندن این خلاصه تصمیم می‌ گیرند که روی لینک مورد نظر کلیک کنند و وارد سایت بشوند یا کلیک نکنند و سایر نتایج را ببینند؛ بنابراین مقداری که برای برچسب توضیحات می نویسید تأثیر مستقیمی در نرخ کلیک نسبت به نمایش (CTR) سایت دارد.
  • کلمات جستجو شده توسط کاربران در توضیحات ارائه شده در زیر هر لینک در صفحه نتایج جستجو گوگل به ‌صورت درشت نمایش داده می شود تا کاربر با دید بهتری بتواند کلماتی که جستجو کرده است را در توضیحات مربوط به هر صفحه ملاحظه کند و بتواند جملات توضیحی مربوط به هر نتیجه را بخواند و تصمیم بگیرد که روی آن لینک کلیک کند یا خیر.

نکات مهم در خصوص سئو برچسب توضیحات

  1. توضیحات هر صفحه باید خلاصه‌ای از کل محتوایی ارائه شده در آن صفحه باشد.

باید توضیحات مربوط به هر صفحه یا مطلبی از سایت را به نحوی بنویسید که هم یک آگاهی کامل در خصوص محتوای صفحه مورد نظر بدهد و هم اشخاص را ترغیب کند که برای دیدن و خواندن کل مطلب روی لینک آن صفحه کلیک کنند.

توجه:

برچسب توضیحات می تواند هر طولی داشته باشد، اما موتورهای جستجو به کمتر از ۱۶۰ کاراکتر آن را خلاصه می‌کنند و توصیه می شود که طول بهینه‌ای بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کاراکتر (پیشنهاد: ۱۵۵ کاراکتر) برای توضیحات صفحات سایت انتخاب کنید.

ازآنجایی که توضیحات این قسمت در زیر لینک صفحه در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شود این توضیحات را کاملاً مرتبط به محتوای صفحه مربوطه بنویسید چرا که اگر صرفاً یک توضیحات جذاب بنویسید ممکن است کاربر جذب شود و بر روی لینک سایت شما کلیک کند، اما پس از ورود به سایت و دیدن اینکه محتوای صفحه چیز متفاوت ‌تری است از سایت خارج خواهد شد و این باعث افزایش نرخ خروج از سایت (Bounce Rate) خواهد شد.

توجه:

* هرگز توضیحاتی را برای صفحات و مطالب سایت ننویسید که هیچ ربطی به کل مطلب و محتوای ارائه شده در آن صفحه نداشته باشد.

* از ارائه توضیحات کلی برای تکمیل برچسب توضیحات صفحات استفاده نکنید.

* از توضیحات مبهم مثل: “این یک صفحه از سایت است و …” خودداری کنید.

* توضیحات صفحات را صرفاً با کلمات کلیدی پر نکنید و اصلاً نیازی نیست که کلمات کلیدی کل صفحه یا کل سایت را پشت سر هم در بخش توضیحات صفحات وارد کنید.

* از کپی کردن بخشی از مطلب موجود در صفحه یا کپی عنوان صفحه به صورت مستقیم در بخش توضیحات صفحه خودداری کنید.

* توضیحات صفحه را به‌صورت یک جمله توضیحی با رعایت قواعد نگارشی بنویسید.

  1. از توضیحات منحصربه فرد برای هر صفحه از سایت استفاده کنید.

استفاده از توضیحات متفاوت برای هر صفحه از سایت می‌تواند هم برای کاربران مفید باشد و هم برای موتورهای جستجو و هر دو دقیقاً متوجه موضوع هر صفحه از سایت خواهند شد. بخصوص در نتایج جستجو زمانی که کاربران مثلاً با دستور site:operator عبارتی را در سطح یک دامنه جستجو می‌کنند و خوب صفحات متنوعی از یک سایت نمایش داده می شود اگر توضیحات همه صفحات یکسان و تکراری باشد باعث سردرگمی کاربران در انتخاب صفحه مورد نظر خواهد شد.

توجه:
* از توضیحات یکسان و تکراری برای تکمیل برچسب توضیحات همه صفحات سایت یا حتی تعدادی از آن ها خودداری کنید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.