structured-data - داده های ساختار یافته
بدون دیدگاه
1,283

نشانه‌گذاری اطلاعات سایت برای ربات‌های موتورهای جستجو

برای اینکه ربات‌های گوگل درک صحیح و دقیقی از محتویات و مطالب سایت شما داشته باشند باید اطلاعات موجود در سایت را توسط زبان‌های نشانه‌گذاری استاندارد برای آن‌ها برچسب‌گذاری کنید. اگر در سایت خود از این داده‌های ساختاریافته استفاده کرده باشید و گوگل هنگام بررسی سایت آن‌ها را شناسایی و پیداکرده باشد، در بخش Structured Data از کنسول جستجو، گزارش‌ها و اطلاعات مربوطه ارائه می‌گردد.

Structured Data یا اصطلاحاً داده‌های ساختاریافته یک روش استاندارد و عمومی به زبان XML است که برای توصیف و نشانه‌گذاری اطلاعات موجود در سایت به کار می‌رود، این نشانه‌گذاری فقط برای ربات‌های موتورهای جستجو کاربرد دارد به نحوی که ربات‌ها بتوانند معنا و مفهوم برخی از اطلاعات موجود در سایت را درک کنند. به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید اطلاعاتی مثل امتیاز و رتبه داده‌شده به مطالب سایت از سمت کاربران سایت را برای گوگل تعریف و قابل‌فهم کنید، یا رنج قیمت غذاهای یک رستوران و یا اطلاعات مربوط به یک فایل ویدئویی و یا مقدار مربوط به تاریخ‌ها مختلف که در سایت استفاده شده است. چنانچه گوگل این اطلاعات ساختاریافته و نشانه‌گذاری شده را در سایت شما درک کند، از آن‌ها برای ایجاد و اضافه کردن rich snippet ها استفاده می‌کند.

برای اینکه این داده‌های ساختاریافته و قابل‌درک برای گوگل را به سایت خود اضافه کنید، می‌توانید از قوانین و کدهای فهرست شده در سایت schema.org و یا از فرمت‌هایی چون Microdata و RDF در کنار سایر روش‌هایی چون Microformats نیز استفاده کنید. به جزء کلیه این روش‌ها می‌توانید مستقیماً از ابزار Data Highlighter کنسول جستجو گوگل نیز برای نشانه‌گذاری اطلاعات در سایت خود استفاده کنید.

در گزارش‌ها ارائه‌شده در بخش Structured Data، گوگل اطلاعاتی راجع به داده‌های ساختاریافته‌ای که در سایت شما پیدا کرده است را نشان می‌دهد. همچنین خطاهایی که ممکن است مانع از نمایش snippet ها در نتایج جستجوها شود، نیز در این بخش گزارش می‌شود.

در صفحه Structured Data لیست هریک از انواع داده‌های ساختاریافته‌ای که در سایت شما توسط گوگل پیدا شده است و همه خطاهایی موجود را به شما نمایش می‌دهد.

درصورتی‌که برای اضافه کردن داده‌های ساختاریافته برای یک صفحه از microformats, microdata, یا RDF استفاده کرده‌اید اما آن صفحه در گزارش‌ها این بخش نمایش داده نمی‌شود از ابزار تست گوگل برای Structured Data استفاده کنید تا متوجه شوید آیا گوگل می‌توانید به این اطلاعات ساختاریافته دسترسی داشته باشد و آن‌ها را درک کنند یا خیر.

ابزار تست داده‌های ساختاریافته موجود در صفحات:
https://search.google.com/structured-data/testing-tool

گزارش ها و گزینه‌های موجود در بخش Structured Data

اگر به بخش گزارش های استراکچر دیتا در حساب کنسول جستجو خود وارد شوید، در صورتی که در سایتتان از داده های ساختار یافته استفاده شده باشد مانند نمونه تصویر زیر کدگذاری های گزارش‌ها ارائه‌شده در خصوص داده‌های ساختاریافته‌ای که توسط گوگل در سایت شناسایی‌شده است را می توانید ملاحضه و بررسی نمائید.

گزارش‌ها بخش Structured Data در گوگل وبمستردر صفحه گزارش‌ها Structured Data در جدولی که در پایین نمودار قرار دارد می‌توانید جزئیات مربوط به هریک از انواع داده‌ها ساختاریافته که در سایت برچسب‌گذاری شده و توسط گوگل مشاهده و بررسی‌شده است را ببینید.

جزئیات گزارش استراکچر دیتا در گوگل وبمستر

 

  • Data Type

نوع داده‌های ساختاریافته‌ای که در سایت استفاده‌شده مثلاً: مقالات، محصولات، فیلم‌ها، حوادث و … که هر نوع داده در یک ردیف لیست می‌شود و روبروی آن اطلاعات و گزارش‌ها مربوط به همان نوع داده نمایش داده می‌شود.

  • Source

نوع فرمت و استانداری که برای نشانه‌گذاری و برچسب‌گذاری داده‌ها در سایت استفاده‌شده است. مثلاً schema.org و …

  • Pages

صفحاتی از سایت که در آن‌ها، داده‌های ساختاریافته و برچسب‌گذاری شده استفاده‌شده و گوگل هنگام بررسی سایت آن‌ها را تشخیص داده است.

  • Items

هر آیتم نشان از یک برچسب html در سورس کد صفحات است. یا به عبارتی هر آیتم یک المان (مثلاً یک مقاله) از سایت است که در آن المان، داده‌های ساختاریافته‌ای وجود دارد و آن داده‌ها در کدهای html سایت برچسب‌گذاری شده‌اند. هر صفحه از سایت می‌تواند شامل یک یا چندین آیتم باشد که هر آیتم به‌صورت مجزا برچسب‌گذاری شده باشد.

در صفحه نخست از گزارش‌ها بخش Structured Data در ستون item تعداد کل آیتم‌های یافت شده در سایت نمایش داده می‌شود و اگر بروی هر یک از ردیف‌های موجود در جدول کلیک کنید در مقابل هر صفحه از سایت تعداد آیتم‌های موجود در آن صفحه که توسط گوگل یافت شده‌اند و شامل داده‌های ساختاریافته هستند نمایش داده می‌شود.

 

فقط آیتم‌های ساختاریافته سطح بالایی موجود در صفحه شمارش و نمایش داده می‌شوند، به‌عنوان‌مثال اگر یکی از صفحات سایت شما داده‌هایی از نوع http://schema.org/Event را شامل باشد و آن نیز به‌نوبه خود شامل داده‌های از نوع schema.org/Place باشد فقط آیتم‌های مربوط به Event در نظر گرفته و شمارش خواهد شد. (آیتم‌های تودرتو شمارش نمی‌شوند)

 

تشخیص و رفع خطاهای مربوط به داده‌های نشانه‌گذاری شده در سایت

  1. ابتدا بررسی کنید کدام‌ یک از انواع داده‌های ساختاریافته دارای خطا می‌باشند.

در جدول پایین نمودار هر یک از انواع داده‌های که در سایت به‌کار رفته‌اند بر اساس تعداد بیشترین خطا مرتبط و درج شده‌اند؛ و اگر به‌عنوان‌مثال داده‌هایی از نوع فیلم با ۳۰۰۰ آیتم خطادار و در کنار آن داده‌هایی مربوط به یک مکان جغرافیایی با ۴۲ آیتم خطادار وجود داشته باشد، بهتر است که کار خود را با گزینه فیلم شروع کنید و ابتدا نسبت به رفع خطاهای آن اقدام کنید.

  1. برای مشاهده جزئیات بیشتر بر روی هر یک داده‌های ساختاریافته که در جدول لیست شده‌اند کلیک کنید.

بر روی هر یک از انواع داده‌های ساختاریافته‌ای که در ستون “Date Type” نمایش داده می‌شود کلیک کنید تا گزارش‌ها کامل مربوط به هریک از انواع داده‌های ساختاریافته که در سایت استفاده ‌شده است را ببینید. گوگل حداکثر ۱۰،۰۰۰ لینک از سایت را همراه با آیتم‌های خطادار و مشخص کردن هر یک از خطاها به شما نمایش خواهد داد. با کلیک بر روی هر لینکی که در ستون “Page URL” قرار دارد می‌توانید کد نشانه‌گذاری موجود در آن صفحه که توسط گوگل شناسایی شده و شامل نوع آیتم و ویژگی‌های آن است را ببینید.

دو نوع خطای متداول در داده‌های ساختاریافته وجود دارد:

  • Missing field

فیلدهای ازقلم‌افتاده، به‌عنوان‌مثال برای rich snippet مربوط به یک رخداد، مثلاً یک کنسرت موسیقی، مکان آن و شخص خواننده، برچسب‌گذاری شده است، اما تاریخ و زمان آن مشخص نشده است.

  • Missing best or worst rating

رتبه و امتیاز از قلم ‌افتاده، به‌عنوان‌مثال امتیاز داده‌شده به یک محصول به‌طور میانگین ۵ می‌باشد اما بهترین (مثلاً امتیاز ۵) و بدترین امتیاز (مثلاً ۱) که به آن محصول داده‌شده است نشانه‌گذاری نشده است.

  1. کدهای نشانه‌گذاری شده را در سایت خود تصحیح کنید.

جهت شروع به کار برای رفع خطاهای موجود از نمونه خطاهای the Structured Data شروع کنید. این‌که چگونه مشکل موجود در کدهای نشانه‌گذاری شده در سایت را برطرف کنید به نحوه به‌کارگیری و استفاده آن‌ها در سایت نیز بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال حتی مشکلات موجود در کدهای نشانه‌گذاری شده در سایت می‌تواند به خاطر تنظیمات cms مورداستفاده برای سایت نیز باشد.

  1. تائید کنید کد نشانه‌گذاری آپدیت شده، صحیح است.

توسط ابزار تست گوگل به آدرس: https://search.google.com/structured-data/testing-tool که مخصوص بررسی داده‌های ساختاریافته در سایت است، لینک صفحه موردنظر، یا کدهای html آن صفحه را دقیق بررسی کنید و ببینید که آیا نشانه‌های تعریف‌شده صحیح هستند یا خیر.

پس از رفع خطاهای موجود و حتی عدم نمایش پیغام خطا در ابزار تست گوگل، بازهم مدتی زمان نیاز است تا ربات‌های گوگل مجدد سایت و صفحات موردنظر را بررسی کنند و تغییرات اعمال‌شده را در صفحه Structured Data در کنسول جستجو گوگل بروز رسانی کنند.

دانلود pdf مقاله : Structured Data، داده های ساختاریافته

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.