Sitemap - نقشه سایت
بدون دیدگاه
1,220

Sitemap یا نقشه سایت یک فایل متنی با فرمت xml است که شامل کلیه لینک‌های موجود در سایت است.

همراه با هر یک از لینک‌های وب‌سایت، یک سری اطلاعات اضافی مانند تاریخ آخرین بروز رسانی، میزان اهمیت صفحه و میانگین دوره زمانی برای بروز رسانی آن مطلب و… نیز آورده می‌شود. این فایل در حقیقت یک راهنما برای ربات‌های موتورهای جستجو است که هم از کلیه لینک‌های و مطالب جدید سایت و هم از تغییرات و بروز رسانی‌های انجام‌شده در سایت مطلع شوند. هر سایت می‌تواند یک یا چندین نقشه سایت داشته باشد. در ادامه مطالب آموزشی از معادل “نقشه سایت” برای اصطلاح sitemap استفاده شده است.

نقشه سایت یک فایل متنی بوده که می‌توان لیست صفحات وب‌سایت را در آن قرار داد و از آن جهت معرفی و فهماندن ساختار محتوای سایت به گوگل و سایر موتورهای جستجو استفاده کرد. ربات گوگل و البته سایر ربات‌های موتورهای جستجو از این فایل کمک می‌گیرند تا بتوانند بررسی دقیق‌تر و هوشمندانه‌تری را از سایت مربوطه داشته باشند.

وظیفه اصلی ربات‌های موتورهای جستجو این است تمامی صفحات یک وب‌سایت را بررسی و فهرست بندی کنند، اما در عمل این کار به‌صورت صد درصد اتفاق نمی‌افتد، چون برخی از صفحات سایت‌ها هیچ لینک دهی از سایر صفحات (و یا سایر سایت‌ها) به آن‌ها نشده است و درنتیجه ربات‌ها نیز هرگز آن‌ها را پیدا نخواهند کرد. برای رفع این مشکل، یکی از ابزارهایی که به کمک ربات‌های موتورهای جستجو می‌آید پروتکل نقشه سایت است. یک طراح وب از طریق نقشه سایت می‌تواند ساختار و محتوای وب‌سایت خود را به گوگل و سایر موتورهای جستجو معرفی کند و حتی اگر صفحاتی در سایت باشند که هیچ لینک دهی به آن‌ها نشده باشد، ربات‌های موتورهای جستجو از طریق نقشه سایت خواهند توانست آن‌ها را به‌درستی پیدا، بررسی و فهرست بندی کنند.

همچنین برای هر صفحه‌ای از سایت که در نقشه سایت معرفی می‌شود نیز می‌توان یک سری اطلاعات اضافی دیگر مانند تاریخ آخرین بروز رسانی آن صفحه، هرچند وقت یک‌بار بروز شدن آن صفحه، میزان اهمیت صفحه و نحوه ارتباط با سایر صفحات سایت را نیز تعریف و در اختیار موتورهای جستجو قرار داد.

علاوه بر این موارد، به کمک نقشه سایت می‌توان اطلاعاتی را در خصوص نوع محتواهایی که در صفحات سایت به‌کاررفته‌اند مانند ویدئوها و یا تصاویر نیز به گوگل و سایر موتورهای جستجو ارائه کرد. به‌عنوان‌مثال در خصوص محتواهایی ویدئویی و عکس‌ها می‌توان این اطلاعات را در اختیار گوگل قرار داد:

اطلاعاتی که در خصوص یک ویدئو می‌توان در نقشه سایت ارائه کرد شامل: مدت‌زمان ویدئو، دسته‌بندی ویدئو و مشخص کردن اینکه این ویدئو برای چه رده سنی مناسب است.

اطلاعاتی که در خصوص یک تصویر می‌توان در نقشه سایت ارائه کرد: موضوع تصویر، نوع و فرمت تصویر و مجوز مربوط به آن می‌باشد.

آیا داشتن sitemap برای هر وب‌سایتی لازم است؟

اگر صفحات وب‌سایت به شیوه صحیح لینک شده باشند ربات‌های موتورهای جستجو معمولاً می‌توانند کل سایت را پوشش دهند. با این وجود نقشه سایت می‌تواند در عملکرد ربات‌ها تأثیر زیادی داشته باشد و روند بررسی ربات‌ها از سایت را بسیار بهبود ببخشد، خصوصاً اگر آن وب‌سایت دارای شرایط زیر باشد:

  • وب‌سایت‌های واقعاً بزرگ

اگر سایتی بسیار بزرگ باشد درنتیجه احتمال آن خیلی بالا می‌رود که ربات‌های گوگل از بررسی صفحات جدید یا صفحاتی که بروز رسانی شده‌اند چشم‌پوشی کند و اصلاً متوجه آن‌ها نشود.

  • سایت‌هایی که آرشیو بزرگی از صفحات محتوا دارند و این صفحات از یکدیگر مجزا بوده یا به‌خوبی به یکدیگر لینک نشده‌اند

اگر صفحات سایت به‌درستی و به‌طور طبیعی به یکدیگر لینک نشده باشند می‌توان ‌همگی را در نقشه سایت لیست کرد و مطمئن شد که گوگل همه صفحات را بررسی می‌کند و هیچ صفحه‌ای از دید آن مخفی نخواهد ماند.

  • سایت‌های جدید که لینک‌های خارجی کمی دارند (یا اصلاً ندارند)

ربات‌های گوگل و سایر ربات‌های موجود در وب، صفحات وب را توسط لینک‌هایی که از یک صفحه به صفحات دیگر داده ‌شده است پیدا کرده و سپس بررسی می‌کنند، بنابراین ممکن است گوگل از بررسی صفحاتی که هیچ لینکی از سایر سایت‌ها به آن‌ها نشده است چشم‌پوشی کند یا به عبارت دیگر اصلاً متوجه وجود آن‌ها نشود که بخواهد آن‌ها را بررسی کند.

استفاده از نقشه سایت به‌هیچ‌عنوان تضمین نمی‌کند همه آنچه که در آن لیست و ارائه ‌شده است بررسی و فهرست بندی شود، چراکه پردازش‌های گوگل مبتنی بر الگوریتم‌ها بسیار پیچیده آن است و طبق آن‌ها بررسی سایت‌های مختلف را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند. بااین‌وجود برای هر وب‌سایت بسیار مفید خواهد بود که یک نقشه سایت داشته باشید و البته به خاطر داشتن و استفاده از یک نقشه سایت هرگز توسط گوگل جریمه نخواهید شد.

نحوه ساخت و معرفی sitemap به گوگل

در این بخش یاد خواهید گرفت که چگونه یک نقشه سایت بسازید و آن را در دسترس گوگل قرار دهید:

۱.اول از همه باید مشخص کنید که چه صفحاتی از سایت باید توسط ربات‌های گوگل بررسی شود. همچنین برای صفحاتی از سایت که توسط چند لینک قابل‌دسترس هستند باید لینک‌های اصلی و ارجح‌تر را مشخص کنید.

۲.تصمیم بگیرد از چه نوع ساختار و فرمتی برای ایجاد نقشه سایت می‌خواهید استفاده کنید. نقشه سایت را می‌توان ‌هم به‌صورت دستی ایجاد کرد و هم می‌توان از ابزارهایی که برای این کار وجود دارند استفاده کرد.

۳.پس از ایجاد نقشه سایت، می‌توان توسط ابزار تست نقشه سایت که گوگل در کنسول جستجو خود در اختیار مدیران وب‌سایت‌ها می‌گذارد، نقشه سایت ایجادشده را تست کرد.

۴.پس از ایجاد و تست نقشه سایت، باید آن را در دسترس گوگل قرار داد که برای این کار باید آن را به فایل robots.txt سایت اضافه کرد و سپس در کنسول جستجو گوگل نیز آن را ارائه و معرفی کرد.

در ادامه به توضیح و آموزش کامل هر یک از این اقدامات خواهیم پرداخت.

انواع ساختارها و فرمت‌های مختلف برای نقشه سایت

گوگل از چندین فرمت مختلف برای نقشه سایت پشتیبانی می‌کند. در همه فرمت‌های مختلف حداکثر حجم مربوط به فایل یک نقشه سایت تکی ۱۰ مگابایت (بدون فشرده‌سازی) و حداکثر تعداد لینکی که می‌توان در آن ارائه کرد ۰۰۰,۵۰ لینک می‌باشد. درصورتی‌که حجم فایل نقشه سایت یا تعداد لینک‌های آن بیش از این مقادیر مجاز باشد باید آن را به چند فایل نقشه سایت تقسیم کرد و سپس یک فایل فهرست نقشه سایت ایجاد کرد و سپس داخل آن لینک کلیه نقشه‌های سایت را قرار داد. می‌توان برای گوگل چندین نقشه سایت یا حتی چندین فهرست نقشه سایت ایجاد و تعریف کرد.

  • XML

گوگل از پروتکل‌های استاندارد نقشه سایت کامل پشتیبانی می‌کند. همچنین گوگل از فرمت‌های مختلف xml برای منابعی چون ویدئو، تصاویر و … نیز پشتیبانی می‌کند. با به‌کارگیری این فرمت‌ها می‌توان فایل‌های ویدئویی، تصاویر و سایر محتواهایی که پردازش و بررسی آن‌ها سخت می‌باشد را بهتر توصیف کرد و به گوگل کمک کرد که چگونه این نوع محتواها را فهرست بندی و ذخیره کند.

نمونه کد ارائه‌شده در زیر یک نمونه ساده از نقشه سایت به زبان xml می‌باشد که شامل آدرس‌دهی یک لینک تکی، تاریخ آخرین بروز رسانی، دوره زمانی که معمولاً اطلاعات این صفحه بروز رسانی می‌شود و میزان اهمیت آن لینک می‌باشد:

 

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>

<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>

<url>

<loc>http://www.example.com/foo.html</loc>

<lastmod>2015-22-03T08:51:36Z</lastmod>

<changefreq>daily</changefreq>

<priority>0.5</priority>

</url>

</urlset>

 

برچسب‌های استفاده شده در نقشه سایت XML

برخی از برچسب‌های استفاده شده در نقشه سایت اختیاری و برخی الزامی می‌باشند، به‌عنوان‌مثال نقشه سایت با برچسب <?xml> شروع و پایان می‌یابد، سپس برچسب <urlset> می‌آید که توسط صفت xmlns ساختار و پروتکل مورداستفاده برای کدهای XML را مشخص می‌کند و سپس لینک‌های سایت معرفی می‌شوند که هر لینک بین دو برچسب <url> و <loc> قرار می‌گیرد، کلیه این برچسب‌ها در نقشه سایت الزامی و سایر برچسب‌ها اختیاری می‌باشند. برچسب‌های استفاده شده در نمونه کد xml فوق به شرح زیر می‌باشند:

<?xml>

برچسب آغازین که الزامی بوده و version=”1.0″ و encoding=”UTF-8 در آن قرار می‌گیرند.

<urlset>

برچسب الزامی که پس از برچسب <?xml> می‌آید و پروتکل استاندارد مورداستفاده در نقشه سایت را توسط صفت xmlns مشخص می‌کند. در نقشه سایت نمونه فوق که فقط یک لینک عمومی از سایت معرفی شده است پروتکل زیر مورداستفاده قرار گرفته است:

xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″

چنانچه در لینک و صفحه‌ای که در نقشه سایت معرفی می‌کنید محتواهای دیگری مثل تصاویر یا ویدئو نیز ارائه‌شده باشد و بخواهید اطلاعاتی در خصوص آن‌ها نیز ارائه کنید بایستی ساختارهای مورداستفاده برای معرفی آن نوع محتواها را نیز توسط مقداردهی به صفت‌های xmlns جداگانه نیز مشخص کنید به‌عنوان‌مثال برای تصاویر:

xmlns:image=”http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1″

و برای فایل‌های ویدئویی:

xmlns:video=”http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.1″

<url>

یک برچسب الزامی در نقشه سایت که به‌عنوان یک برچسب مادر شناخته می‌شود و اطلاعات مربوط به هر لینک سایت داخل این برچسب قرار می‌گیرد.

<loc>

برچسب الزامی در نقشه سایت که آدرس هر لینک از سایت که می‌خواهید در نقشه سایت معرفی کنید داخل این برچسب قرار می‌گیرد، لینک موردنظر باید به‌صورت کامل و دقیق داخل این برچسب نوشته شود. حداکثر طول مجاز ۲۰۴۸ کاراکتر است.

<lastmod>

استفاده از این برچسب در نقشه سایت اختیاری است و توسط آن تاریخ آخرین بروز رسانی انجام‌شده در صفحه مشخص می‌شود.

فرمت ساده برای مشخص کردن تاریخ YYYY-MM-DD است و یا می‌تواند به فرمت YYYY-MM-DDThh:mmTZD باشد و زمان و اختلاف‌زمانی را نیز مشخص کرد.

<changefreq>

استفاده از این برچسب اختیاری است و توسط آن بازه‌های زمانی که طی آن صفحه مربوط بروز رسانی و تغییر داده می‌شود را مشخص می‌کنیم.

مقادیری که در این برچسب ارائه می‌گردد صرفاً یک اطلاع‌رسانی کلی به موتورهای جستجو است و به‌عنوان یک دستور برای موتورهای جستجو نمی‌باشند و ممکن است با دوره‌های زمانی که ربات‌های موتورهای جستجو سایت و آن صفحه را بررسی می‌کنند هیچ ارتباط و تطابق دقیق نداشته باشد. به‌عنوان‌مثال ممکن است شما بازه زمانی بروز رسانی یک صفحه را روزانه مقداردهی کرده باشید اما آن صفحه در فواصل زمانی کمتری بارها موردبررسی قرار بگیرد و یا بازه زمانی بروز رسانی یک صفحه را ماهانه در نظر بگیرد اما آن صفحه در فواصل زمانی خیلی بیشتر از ماهیانه موردبررسی ربات‌ها قرار بگیرد و یا حتی برای صفحه‌ای که مشخص کرده باشید که هرگز بروز رسانی نخواهد شد اما بازهم توسط ربات‌ها موردبررسی قرار بگیرد.

مقادیر معتبر مورداستفاده در این برچسب عبارت‌اند از:

  1. always: همیشگی (صفحاتی که هرلحظه در حال تغییر می‌باشند)
  2. Hourly: ساعتی
  3. Daily: روزانه
  4. Weekly: هفتگی
  5. Monthly: ماهانه
  6. Yearly: سالانه
  7. Never: هرگز (صفحاتی که هیچ‌گاه بروز رسانی نخواهند شد)

<priority>

این برچسب اختیاری درجه اهمیت یک صفحه را نسبت به سایر صفحات مشخص می‌کند.

مقداردهی به این برچسب کمک می‌کند تا بتوانید برای موتورهای جستجو مشخص کنید کدام‌یک از صفحات سایتتان برای بررسی توسط ربات‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. توجه داشته باشید که مقداردهی این برچسب برای صفحات سایت هیچ تأثیری در رتبه صفحات مربوطه در نتایج جستجوها نخواهد داشت و همچنین دادن مقادیر بالا به همه صفحات سایت نیز هیچ کمکی به شما نخواهد کرد.

مقادیری که برای این برچسب می‌توان مشخص کرد بین ۰.۱ تا ۱.۰ است و مقدار پیش‌فرض برای صفحات سایت ۰.۵ می‌باشد.

نمونه کد دیگری که در ادامه ارائه‌شده است کمی پیچیده‌تر بوده و شامل معرفی یک لینک تکی از سایت و همچنین اطلاعاتی در خصوص یک تصویر و یک ویدئو که در آن صفحه قرار دارند می‌باشد:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>

<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″

xmlns:image=”http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1″

xmlns:video=”http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.1″>

<url>

<loc>http://www.example.com/foo.html</loc>

<image:image>

<image:loc>http://example.com/image.jpg</image:loc>

<image:caption>Dogs playing poker</image:caption>

</image:image>

<video:video>

<video:content_loc>

</video:content_loc>

<video:player_loc allow_embed=”yes” autoplay=”ap=1″>

http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123

</video:player_loc>

<video:thumbnail_loc>

http://www.example.com/thumbs/123.jpg

</video:thumbnail_loc>

<video:title>Grilling steaks for summer</video:title>

<video:description>

Cook the perfect steak every time.

</video:description>

</video:video>

</url>

</urlset>

 

  • mRSS, RSS و Atom 1.0

اگر وبلاگی دارید با فید RSS یا Atom، می‌توانید لینک فید سایت را به‌عنوان نقشه سایت معرفی کنید. اکثر نرم‌افزارهای وبلاگ ساز قادر به ساخت فید می‌باشند، اما این را هم بدانید که این فید فقط اطلاعات مربوط به لینک‌های جدید را ارائه می‌کند. به‌عنوان‌مثال آدرس فید دو نمونه از سیستم‌های وبلاگ دهی ایرانی، بلاگ فا و پرشین بلاگ را در زیر می‌توانید ملاحظه کنید:

http://BlogName.blogfa.com/rss.aspx

http://BlogNAme.persianblog.ir/rss.xml

گوگل فقط فید های RSS 2.0 و Atom 1.0 را پشتیبانی می‌کند. در خصوص ویدئوهای سایت نیز می‌توان از فید mrss استفاده کرد و توسط آن جزئیات مربوط به فایل‌های ویدئویی که در سایت استفاده شده است را در اختیار گوگل قرار داد.

  • Text

درصورتی‌که نقشه سایت فقط شامل لینک‌های صفحات است، می‌توان توسط یک فایل متنی ساده که در هر خط آن فقط یک لینک باشد نقشه سایت را ایجاد و در اختیار گوگل قرار داد به‌عنوان‌مثال:

http://www.example.com/file1.html

http://www.example.com/file2.html

چند نکته جهت به‌کارگیری یک فایل متنی ساده برای نقشه سایت:

  1. این فایل باید توسط فرمت UTF-8 ذخیره شود.
  2. فایل متنی فقط شامل فهرستی از لینک‌های صفحات سایت است ولا غیر
  3. این فایل متنی می‌تواند هر اسم دلخواهی داشته باشد اما حتماً باید با پسوند.txt ذخیره شود. به‌عنوان‌مثال txt
  • Google Sites

درصورتی‌که سایتی توسط سایت ساز گوگلراه‌اندازی شده باشید، خود گوگل به‌صورت خودکار نقشه سایت را برای آن ایجاد می‌کند. این نقشه سایت قابل‌ویرایش کردن توسط شما نیست اما اگر می‌خواهید گزارش‌ها و اطلاعات مربوط به این نقشه سایت را داشته باشید می‌توانید آن را در حساب کنسول جستجو خود به گوگل معرفی کنید. البته توجه داشته باشید که اگر در هر زیرشاخه اصلی این سایت بیش از ۱۰۰۰ صفحه داشته باشید ممکن است گزارش‌های نقشه سایت به‌طور صحیح و کامل نمایش داده نشود.

اگر سایت خود را توسط سایت ساز گوگل ایجاد کرده باشید، آدرس نقشه سایت ایجادشده مانند نمونه زیر خواهد بود:

http://sites.google.com/site/yoursitename/system/feeds/sitemap

 

 

 

برخی از دستورالعمل‌های کلی جهت ایجاد نقشه سایت

برای ایجاد نقشه سایت نیاز داریم تا از دستورالعمل های ایجاد نقشه سایت آگاه شویم. برای آشنایی بیشتر در این باره تا انتهای مطلب با سلام وبمستر با چند سال سابقه سئو در اصفهان همراه باشید.

  1. لینک‌ها را به‌صورت کامل و دقیق استفاده کنید.

گوگل لینک‌ها موجود در نقشه سایت را دقیقاً به همان نحوی که نوشته شده‌اند بررسی خواهد کرد. به‌عنوان‌مثال اگر آدرس وب‌سایت شما http://www.example.com/ است. از آدرس مانند http://example.com/  که بدون www است استفاده نکنید. یا مثلاً از آدرس‌های نسبی مانند /mypage.html استفاده نکنید و آدرس صفحات سایت را دقیق و کامل ذکر کنید.

  1. لینک‌ها را بدون session ID های مربوطه بنویسید.

در نقشه سایت لینک‌ها را بدون session ID ها استفاده کنید تا بررسی‌های تکراری گوگل از آن لینک‌ها کاهش پیدا کند.

  1. فایل نقشه سایت باید بر اساس استاندارد UTF-8 باشد.
  2. نقشه سایت را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید.

یکی دیگر از دستورالعمل های ایجاد نقشه سایت تقسیم نقشه سایت به قطعات کوچکتر است. اگر نقشه سایت هم ازلحاظ حجم فایلی و هم تعداد لینک‌هایی که در خود جای داده بسیار بزرگ است آن را به چند نقشه سایت کوچک‌تر تقسیم کنید. این کار باعث می‌شود زمانی که گوگل فراخوانی متعدد و مکرری را برای خواندن نقشه سایت به سرور سایت ارسال می‌کند، بار و فشار اضافی بر روی سرور سایت نیاورد. هر فایل نقشه سایت نباید بیش از ۵۰،۰۰۰ لینک در خود داشته باشد و همچنین حجم خود فایل نقشه سایت نیز در حالت غیر فشرده نباید بیشتر از ۱۰ مگابایت باشد.

  1. برای چندین فایل نقشه سایت از یک فایل فهرست بندی نقشه سایت استفاده کنید.

اگر چندین فایل نقشه سایت دارید به‌جایی اینکه تک‌تک فایل‌ها را به گوگل معرفی کنید از یک فایل فهرست بندی نقشه سایت استفاده کنید و همین فایل تکی را به گوگل معرفی کنید.

  1. فقط از یک نقشه سایت برای دامنه اصلی و ارجح‌تر خود استفاده کنید.

اگر سایت شما هم با www و هم بدون www قابل‌دسترس است به کمک روش‌های استاندارد و متداولی که وجود دارد یکی را به‌عنوان دامنه اصلی سایت مشخص کنید و آن را به گوگل معرفی کنید و فقط از یک نقشه سایت برای معرفی لینک‌های سایت تحت همان دامنه استفاده کنید.

  1. از کاراکترها غیر انگلیسی و غیر الفبای در نقشه سایت استفاده نکنید.

گوگل نیاز دارد که نقشه سایت بر اساس استاندارد UTF-8 باشد که هنگام زمان ذخیره کردن فایل مربوطه می‌توانید این مورد را مشخص کرد؛ مانند تمام فایل‌های XML برای کلیه داده‌ها، ازجمله لینک‌ها باید برای کاراکترهایی که در جدول زیر نوشته شده‌اند از کدهای معادل آن‌ها استفاده کرد.

نقشه سایت فقط می‌تواند شامل کدهای اسکی[۱] باشد و نمی‌توان در آن از یک سری کدهای کنترلی و یا کاراکترهای خاصی مثل * یا {} استفاده کرد و درصورتی‌که از این کاراکترها در نقشه سایت استفاده شده باشد زمانی که می‌خواهید نقشه سایت خود را معرفی و اضافه کنید با پیغام خطا مواجه خواهید شد.

 

Character Escape Code
Ampersand & &amp;
Single Quote &apos;
Double Quote &quot;
Greater Than > &gt;
Less Than < &lt;

 

علاوه بر این، همه لینک‌های سایت حتی لینک‌های که در نقشه سایت استفاده می‌شوند باید به نحوی نوشته و کدگذاری شوند که توسط سروری که بر روی آن قرار دارند قابل خواندن باشند. با این ‌وجود اگر از اسکریپت یا ابزارهایی استفاده می‌کنید که لینک‌ها را به‌صورت خودکار تولید می‌کنند این کار معمولاً برای شما انجام خواهد شد. (هر چیزی به‌جز اینکه لینک‌ها را به‌صورت دستی تایپ کنید)

اگر هنگام معرفی نقشه سایت با این خطا مواجه شدید که گوگل برخی لینک‌های را نمی‌توانید پیدا کند، مطمئن شوید که لینک‌ها طبق استاندارد RFC-3986 و استانداردهای XML می‌باشند.

به‌عنوان‌مثال در لینک زیر از کاراکتر غیر اسکی ü و همچنین یک کاراکتر & استفاده شده است:

http://www.example.com/ümlat.html&q=name

همان لینک فوق بر اساس استاندارد کدگذاری ISO-8859-1 برای قرار گرفتن در سروری که از این نمونه کدگذاری استفاده می‌کند:

http://www.example.com/%FCmlat.html&q=name

همان لینک فوق بر اساس استاندارد کدگذاری UTF-8 برای قرار گرفتن در سروری که از این نمونه کدگذاری استفاده می‌کند:

http://www.example.com/%C3%BCmlat.html&q=name

همان لینک فوق به‌صورت کدگذاری شده:

http://www.example.com/%C3%BCmlat.html&q=name

 

معرفی و در دسترس قرار دادن نقشه سایت برای گوگل

دو راه برای معرفی نقشه سایت به گوگل وجود دارد:

استفاده از ابزار sitemaps در سرچ کنسول گوگل

درج لینک زیر در فایل robots.txt و مشخص کردن لینک دسترسی به نقشه سایت

Sitemap: http://example.com/sitemap_location.xml

نقشه سایت فایلی است که برای ربات‌های موتورهای جستجو مانند ربات گوگل ایجاد می‌شود و توسط آن لیست کلیه لینک‌های سایت جهت بررسی ربات‌های موتورهای جستجو آماده و ارائه می‌گردد.

اگرچه بیشتر ربات‌های موتورهای جستجو می‌توانند کلیه فایل‌ها و لینک‌ها موجود در سایت را پوشش دهند، نقشه سایت نیز در این امر به کمک ربات‌ها می‌آید و علاوه بر آن یک سری اطلاعات اضافی نیز در اختیار ربات‌ها قرار می‌دهد، به‌عنوان‌مثال اینکه معمولاً هرچند وقت یک‌بار اطلاعات صفحه ممکن است تغییر کند و درنتیجه به ربات جستجو از این طریق پیشنهاد داده می‌شود که هرچند وقت یک‌بار بهتر است سایت را بررسی کند، همچنین اطلاعاتی راجع به محتواهایی که تجزیه‌وتحلیل و فهم آن‌ها برای موتورهای جستجو مشکل است، مثلاً توضیحاتی در خصوص فایل‌های ویدئویی و یا تصاویر ارائه‌شده در سایت.

توسط ابزار sitemaps و گزارش‌های ارائه‌شده در این بخش از کنسول جستجو گوگل می‌توان نقشه سایت را ملاحظه کرد، آن را به گوگل معرفی کرد و توسط امکانات ارائه‌شده در این بخش نقشه سایت را تست و بررسی کرد.

چنانچه دسترسی‌های لازم جهت تغییر و ویرایش فایل نقشه سایت خود را ندارید گزارش‌ها ارائه‌شده در این بخش از کنسول جستجو ممکن است به شما کمکی نکنند، به‌عنوان‌مثال اگر شما سایت خود را توسط سایت ساز گوگل ایجاد کرده باشید یا از سیستم‌های متمرکز دیگری که مستقیماً اجازه ساخت و ویرایش فایل نقشه سایت را به شما نمی‌دهند. این سرویس‌دهنده‌ها معمولاً خودشان نقشه سایت را برای شما ایجاد و مدیریت می‌کنند.

نحوه استفاده از گزارش‌های ارائه‌شده در بخش Sitemaps

در صفحه مربوط به گزارش‌های بخش sitemaps لیست نقشه‌های سایت که به سرچ کنسول گوگل معرفی شده‌اند نمایش داده می‌شود. فقط نقشه‌هایی که از طریق این ابزار معرفی شده‌اند نمایش داده می‌شوند. در این گزارش‌ها نقشه‌های سایت که توسط روش‌های دیگر مثلاً آدرس‌دهی در robots.txt معرفی شده‌اند را ارائه نمی‌کند.

درصورتی‌که چندین نقشه سایت داشته باشید در جدول پایین صفحه لیست همگی نمایش داده می‌شود یا کلیک بر روی یکی از نقشه‌های می‌توانید اطلاعات بیشتری در خصوص آن نقشه سایت ازجمله خطاهای مربوطه را ملاحظه کنید.

 

اگر از یک فایل فهرست بندی برای نقشه‌های سایت استفاده شده باشد (یک فایل فهرست که به فهرستی از چندین نقشه سایت مختلف اشاره می‌کند) با کلیک بر روی آن، لیست کلیه نقشه‌های سایت که در آن فهرست بندی شده‌اند نمایش داده خواهد شد.

علل عدم نمایش نقشه سایت در گزارش‌های بخش sitemaps

درصورتی‌که نقشه سایت شما در گزارش این بخش نیامده باشد این موارد را بررسی کنید:

  • دامنه اصلی سایت کدام است؟

همان‌طور که بارها اشاره شد از دید گوگل همه آدرس‌های زیر بااینکه دامنه یکسانی دارند اما متفاوت از یکدیگر هستند:

http://www.example.com

http://example.com

https://www.example.com

https://example.com

بنابراین نقشه‌های سایتی که برای آدرس http://example.com معرفی می‌کنید، در صفحه گزارش‌ها sitemaps در کنسول جستجو مربوطه به http://www.example.com قابل‌مشاهده نخواهد بود.

برای رفع این مشکل ابتدا مطمئن شوید که همه نسخه‌های مربوط به سایت خود را کنسول جستجو اضافه کرده‌اید سپس از بخش تنظیمات، دامنه اصلی و ارجح‌تر خود را از بین آن چند نسخه برای گوگل مشخص کنید و نقشه سایت را فقط برای همان آدرس مشخص‌شده تعریف و اضافه کنید.

چه شخصی نقشه سایت را به کنسول جستجو اضافه کرده است؟

در گزارش‌های این بخش از کنسول جستجو دو بخش مجزا تحت عناوین “ALL” و”BY Me” وجود دارد.

نقشه‌های سایتی که توسط خود شما معرفی شده باشند در بخش “BY Me” قابل‌مشاهده هستند و نقشه‌های سایتی که توسط سایر افراد (همکارانی که شما در حساب کنسول جستجو خود تعریف کرده‌اید و به آن‌ها دسترسی داده‌اید) معرفی شده باشند در بخش “All” قابل‌مشاهده می‌باشند.

  • آیا نقشه سایت توسط همین بخش معرفی شده است؟

فقط نقشه‌های سایت که توسط این بخش معرفی شده باشند نمایش داده می‌شوند اگر معرفی نقشه‌های سایت توسط روش‌های دیگری مانند معرفی از طریق فایل robots.txt انجام‌شده باشد حتی اگر گوگل آن‌ها را پیدا و استفاده کند، همچنان در گزارش‌های این بخش نخواهند بود.

تست نقشه سایت

پیش از معرفی نقشه سایت به گوگل بهتر است صحت و عملکرد آن تست و بررسی شود، برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. در صفحه گزارش‌ها مربوط به sitemaps بر روی گزینه “Add/Test Sitemap” کلیک کنید.
  2. در پنجره بازشده لینک نقشه سایت را وارد و سپس دکمه “Test” را کلیک کنید.
  1. بعد از اتمام تست، گزینه “View Test Results” را کلیک کنید تا نتیجه بررسی و تست انجام‌شده توسط گوگل بر روی نقشه سایت را ببینید. درصورتی‌که وجود خطا یا هشدار، لیست آن به شما نمایش داده خواهد شد که می‌توانید نسبت به بررسی و رفع آن‌ها اقدام کنید. (لیست خطاهای مربوط به نقشه سایت در ادامه کامل توضیح داده‌شده است)
  2. بعد از رفع خطاها می‌توانید بر روی گزینه “Submit Sitemap” کلیک کنید تا درخواست ثبت و ارائه نقشه سایت انجام شود.

 

درصورتی‌که نقشه سایت قبلاً ثبت و معرفی شده است به جدول پایین صفحه بروید، نقشه موردنظر را انتخاب و روی آن کلیک کنید و سپس در صفحه گزارشات باز شده بر روی گزینه “Test” کلیک کنید.

معرفی نقشه سایت به گوگل برای مرتبه اول

  1. ابتدا نقشه سایت خود را همان‌طور که در بخش قبلی گفته شد تست کنید.
  2. گزینه “Add/Test Sitemap” را کلیک کنید.
  3. در پنجره باز شده لینک مربوط به نقشه سایت را درج کنید. (بایستی لینک را به‌صورت نسبی وارد کنید)

روی گزینه “Submit” کلیک کنید.

  1. صفحه مرورگر خود را بروز کنید تا نقشه جدید اضافه‌شده را در لیست نقشه‌های سایت موجود در صفحه sitemaps ببینید.
  2. برای مشاهده جزئیات مربوط به نقشه سایت اضافه‌شده، در لیست پایین صفحه روی لینک آن کلیک کنید. در صورت وجود هرگونه خطا یا هشدار گزارش آن به شما ارائه می‌گردد که می‌توانید نسبت به بررسی و رفع آن‌ها اقدام کنید.

مدتی طول خواهد کشید تا گوگل بتواند نقشه سایتی که جدیداً اضافه‌شده است را پردازش کند و البته این را هم توجه داشته باشید که گوگل هیچ تضمینی نمی‌دهد که هر لینکی که داخل نقشه سایت ارائه‌شده باشد را بررسی و فهرست بندی کند. گوگل برای بررسی صفحات وب به الگوریتم‌های بسیار پیچیده خود متکی است.

درخواست معرفی مجدد برای نقشه‌های سایت از قبل معرفی‌شده

  1. صفحه مربوط به گزارش‌های sitemaps را از حساب کنسول جستجو خود باز کنید.
  2. از جدول پایین صفحه، نقشه سایتی که می‌خواهید مجدد معرفی کنید را انتخاب کنید.
  3. پس از انتخاب نقشه (ها) سایت موردنظر گزینه “Resubmit” را کلیک کنید.

 

  1. بعد از اتمام تست، گزینه “View Test Results” را کلیک کنید تا نتیجه بررسی و تست انجام‌شده توسط گوگل بر روی نقشه سایت را ببینید. درصورتی‌که وجود خطا یا هشدار، لیست آن به شما نمایش داده خواهد شد که می‌توانید نسبت به بررسی و رفع آن‌ها اقدام کنید. (لیست خطاهای مربوط به نقشه سایت در ادامه کامل توضیح داده‌شده است)
  2. بعد از رفع خطاها می‌توانید بر روی گزینه “Submit Sitemap” کلیک کنید تا درخواست ثبت و ارائه نقشه سایت انجام شود.

درصورتی‌که نقشه سایت قبلاً ثبت و معرفی شده است به جدول پایین صفحه بروید، نقشه موردنظر را انتخاب و روی آن کلیک کنید و سپس در صفحه گزارشات باز شده بر روی گزینه “Test” کلیک کنید.

معرفی نقشه سایت به گوگل برای مرتبه اول

  1. ابتدا نقشه سایت خود را همان‌طور که در بخش قبلی گفته شد تست کنید.
  2. گزینه “Add/Test Sitemap” را کلیک کنید.
  3. در پنجره باز شده لینک مربوط به نقشه سایت را درج کنید. (بایستی لینک را به‌صورت نسبی وارد کنید)

روی گزینه “Submit” کلیک کنید.

  1. صفحه مرورگر خود را بروز کنید تا نقشه جدید اضافه‌شده را در لیست نقشه‌های سایت موجود در صفحه sitemaps ببینید.
  2. برای مشاهده جزئیات مربوط به نقشه سایت اضافه‌شده، در لیست پایین صفحه روی لینک آن کلیک کنید. در صورت وجود هرگونه خطا یا هشدار گزارش آن به شما ارائه می‌گردد که می‌توانید نسبت به بررسی و رفع آن‌ها اقدام کنید.

مدتی طول خواهد کشید تا گوگل بتواند نقشه سایتی که جدیداً اضافه‌شده است را پردازش کند و البته این را هم توجه داشته باشید که گوگل هیچ تضمینی نمی‌دهد که هر لینکی که داخل نقشه سایت ارائه‌شده باشد را بررسی و فهرست بندی کند. گوگل برای بررسی صفحات وب به الگوریتم‌های بسیار پیچیده خود متکی است.

درخواست معرفی مجدد برای نقشه‌های سایت از قبل معرفی‌شده

  1. صفحه مربوط به گزارش‌های sitemaps را از حساب کنسول جستجو خود باز کنید.
  2. از جدول پایین صفحه، نقشه سایتی که می‌خواهید مجدد معرفی کنید را انتخاب کنید.
  3. پس از انتخاب نقشه (ها) سایت موردنظر گزینه “Resubmit” را کلیک کنید.

علاوه بر روش فوق، معرفی مجدد نقشه سایت به گوگل را می‌توان توسط یک درخواست HTTP GET مانند نمونه لینک زیر برای گوگل ارسال کرد:

http://google.com/ping?sitemap=http://www.example.com/sitemap.xml

برای عدم نمایش و حذف نقشه سایت از حساب کنسول جستجو کافی است ابتدا صفحه مربوط به ابزار نقشه سایت را از حساب کنسول جستجو خود با کلیک روی گزینه Sitemaps باز کنید سپس:

۱.از جدول پایین صفحه، نقشه سایتی که می‌خواهید حذف کنید را انتخاب کنید.

۲.گزینه “Delete” را کلیک کنید.

 

حذف نقشه سایت از کنسول جستجو گوگل مانع دسترسی گوگل جهت بررسی و خواندن نقشه سایت نخواهد شود مگر اینکه دسترسی به نقشه سایت را توسط فایل robots.txt برای ربات گوگل مسدود کنید یا اینکه به‌طور کل فایل نقشه سایت را از سرور سایت حذف کنید. (البته مسدود کردن دسترسی توسط فایل robots.txt به‌تنهایی کافی نیست)

اگر می‌خواهید همچنان نقشه سایت را بر روی سرور سایت خود داشته باشید و به‌جز ربات گوگل سایر موتورهای جستجو بتوانند به آن دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند، کافی است فقط دسترسی ربات گوگل (Googlebot) را در فایل robots.txt مسدود کنید.

خطاهای مربوط به نقشه سایت

در گزارش‌های بخش Sitemaps از کنسول جستجو ممکن است خطاها و یا هشدارهایی در خصوص نقشه‌های سایت ارائه شود که در ادامه فهرستی از این خطاها به همراه راهنمایی لازم جهت رفع آن‌ها اشاره شده است:

  • URLs not accessible

این خطا نشان می‌دهد زمانی که گوگل می‌خواهد یکی از لینک‌های ارائه‌شده در نقشه سایت را بخواند با خطا مواجه شده است. برای رفع این خطا موارد زیر را بررسی کنید:

  1. مطمئن شوید در لینک مربوطه، فایل یا صفحه‌ای وجود دارد.
  2. توسط ابزار txt tester از کنسول جستجو بررسی کنید که چه فایلی در آن لینک مسدود شده است.
  3. توسط ابزار Fetch as Google از کنسول جستجو بررسی کنید که دسترسی به آن لینک توسط فایل txt مسدود نشده باشد.
  4. مطمئن شوید که خود لینک‌های داخل نقشه سایت به‌صورت صحیح و کامل فهرست بندی و ارائه‌شده‌اند.
  • URLs not followed

چنانچه لینک‌هایی از سایت شامل ریدایرکت های بسیاری باشند و ربات گوگل برای بررسی صفحات سایت مجبور به دنبال کردن همه این ریدایرکت ها باشد، ممکن است بررسی آن لینک‌ها را رها کند و درنتیجه این پیغام خطا نمایش داده می‌شود و معمولاً این مفهوم را می‌رساند که گوگل نتوانسته پردازش نقشه سایت را به‌طور کامل انجام دهد.

پیشنهاد می‌شود لینک‌هایی که به لینک‌های متعددی دیگری ریدایرکت می‌شوند تا نهایتاً به صفحه مقصد برسند را مستقیماً با لینک صفحه مقصد جایگزین کنید.

همچنین ممکن است دلایل دیگری نیز وجود داشته باشد تا لینکی‌هایی که ریدایرکت می‌شوند را نتوان دنبال کرد. برخی از این دلایل و راه‌حل مربوطه عبارت‌اند از:

  1. ازآنجایی‌که خیلی از موتورهای جستجو وب‌سایت‌ها را همان‌گونه که یک مرورگر متنی نشان می‌دهد، می‌بینند، پیشنهاد می‌گردد توسط یک مرورگر متنی مانند Lynx سایت خود را تست کنید، درصورتی‌که در آن سایت از امکاناتی مانند Javascript,cookies session IDs, frames, DHTML و یا Flash استفاده شده باشد ممکن است نتوانید کل سایت را در این مرورگر متنی مشاهده کنید؛ بنابراین ربات‌های موتورهای جستجو نیز ممکن است در خواندن و بررسی کردن سایت با مشکل مواجه شوند.
  2. درصورتی‌که برحسب نیاز مجبور به استفاده دائم از ریدایرکت های مختلف در سایت خود هستید، برای ریدایرکت از یک صفحه به صفحه دیگر، این ریدایرکت را به‌طور مستقیم و به‌صورت دائمی انجام دهید. سعی کنید از روش‌هایی مانند استفاده از کدهای جاوا اسکریپت برای ریدارکت لینک‌ها استفاده نکنید.
  3. تا جایی که امکان دارد به‌جای استفاده از لینک‌های نسبی از لینک‌ها کامل و مطلق استفاده کنید، به‌عنوان‌مثال وقتی به صفحه‌ای دیگر داخل سایت خود می‌خواهید لینک دهید، مستقیماً به https://www.example.com/mypage.html لینک دهید به‌جای اینکه به آدرس نسبی html/ لینک دهید.
  • URL not allowed

اگر نقشه سایت شامل لینک‌هایی باشد که این لینک‌ها یا در یک سطح دیگری نسبت به آدرس نقشه سایت قرار داشته باشند یا دامنه‌ای که برای نقشه سایت آدرس‌دهی شده است با دامنه مربوط به لینک‌های داخل نقشه سایت متفاوت باشد این خطا گزارش می‌شود.

اصطلاحاً به لینک‌های که در سطوح متفاوتی باشند Higher level گفته می‌شود و به لینک‌هایی با دامنه‌های متفاوت Different domain گفته می‌شود. به‌عنوان‌مثال:

Higher level:

اگر نقشه سایت در آدرس http://www.example.com/mysite/sitemap.xml قرار داشته باشد لینک‌های نمونه زیر جزء لینک‌هایی در سطوح مختلف بوده و برای نقشه سایت نامعتبر می‌باشند:

  • http://www.example.com/ (این لینک در یک سطح بالاتر از نقشه سایت قرار دارد)
  • http://www.example.com/yoursite/ (این لینک در یک شاخه دیگر موازی با نقشه سایت قرار دارد)

Different domain:

باید بررسی کنید که همه لینک‌های که در نقشه سایت ارائه می‌شوند، دقیقاً با همان دامنه‌ای شروع شوند که برای آدرس‌دهی نقشه سایت استفاده شده است. به‌عنوان‌مثال اگر نقشه سایت در آدرس http://www.example.com/sitemap.xml قرار داشته باشد لینک‌های زیر همگی برای استفاده در این نقشه سایت نامعتبر هستند:

  • http://example.com/ (عدم وجود www در ابتدای دامنه)
  • example.com/ (نبود http)
  • https://www.example.com/ (استفاده از https به‌جای http)
  • Compression error

این خطا زمانی نمایش داده می‌شود که فایل نقشه سایت به‌صورت فشرده باشد و گوگل هنگامی‌که می‌خواهد آن را از حالت فشرده خارج کند با خطا مواجه شود. برای رفع این خطا، نقشه سایت را مجدداً فشرده کنید (از ابزارها و فرمت‌هایی مانند gzip استفاده کنید) و فایل فشرده‌شده جدید را در سایت خود بارگذاری کنید و دوباره درخواست معرفی و ثبت نقشه سایت را به گوگل بدهید.

  • Empty sitemap

اگر داخل نقشه سایت هیچ لینکی وجود نداشته باشد این خطا گزارش می‌شود. نقشه سایت را بررسی کنید ببینید آیا لینکی در آن وجود دارد یا خیر. همچنین بررسی کنید نقشه سایت طبق استانداردهای مربوطه پیاده‌سازی شده باشد و لینک‌های ارائه‌شده به‌درستی برچسب‌گذاری شده باشند.

  • Sitemap file size error

اگر حجم فایل نقشه سایت زمانی که از حالت فشرده خارج می‌شود بیشتر از حد مجاز یعنی ۱۰ مگابایت باشد این خطا نمایش داده خواهد شد. اگر حجم نقشه سایت بیشتر از اندازه مجاز است آن را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید و سپس همه آن را در یک فایل فهرست نقشه سایت قرار دهید و سپس این فایل فهرست بندی را ثبت و به گوگل معرفی کنید.

  • Invalid attribute value

اگر در کد نویسی نقشه سایت مقادیر نامعتبری برای صفات برچسب‌های XML استفاده شده باشد این پیغام خطا نمایش داده می‌شود. باید نقشه سایت را بررسی کنید و مطمئن شوید که فقط از صفات مجاز در نقشه سایت استفاده شده باشد و با توجه به مشخصه نقشه سایت از مقادیر مجاز برای هرکدام استفاده شده باشد. همچنین بررسی کنید در صفات برچسب‌ها و مقادیر مربوطه غلط تایپی وجود نداشته باشد.

  • Invalid date

این خطا نشان از این دارد که در نقشه سایت تاریخ‌های نامعتبر استفاده شده است. تاریخ‌ها باید بر اساس فرمت استاندارد مربوط به تاریخ و زمان تعریف‌شده باشند. مطمئن شوید تاریخ‌های استفاده شده در نقشه سایت مطابق یکی از فرمت‌ها و استانداردهای زیر باشند:

۲۰۰۵-۰۲-۲۱

۲۰۰۵-۰۲-۲۱T18:00:15+00:00

درج زمان کاملاً اختیاری است (فرمت پیش‌فرض زمان: ۰۰:۰۰:۰۰Z) و در صورت استفاده از زمان در تاریخ‌ها، بایستی حتماً یک منطقه زمانی نیز مشخص شود.

  • Invalid tag value

اگر در نقشه سایت یک یا چند برچسب با مقادیر غیر معتبر مقداردهی شده باشند این پیغام خطا نمایش داده می‌شود.

  • Invalid URL

این خطا نشان می‌دهد که یکی از لینک‌های داخل نقشه سایت نامعتبر است. علت این خطا موارد مختلفی مثل کاراکترهای نامعتبر، فاصله و یا کاراکترهایی مانند علامت نقل‌قول می‌باشد و یا استفاده از فرمت‌های غلط آدرس‌دهی مثلاً استفاده از htp//: به‌جای http://

برای رفع این خطا باید نقشه سایت را بررسی کنید و مطمئن شوید که لینک‌های سایت صحیح، سالم و طبق فرمت‌های استاندارد نوشته شده باشند. همچنین می‌توانید لینک موجود در نقشه سایت را داخل مرورگر خود کپی کنید و بررسی کنید که آیا صفحه مربوطه به‌درستی نمایش داده می‌شود یا خیر؟

  • Invalid URL in sitemap index file: incomplete URL

اگر در سایتی از فایل فهرست نقشه سایت برای آدرس‌دهی چندین نقشه سایت مختلف استفاده شده باشد اما لینک نقشه‌های سایت لیست شده کامل نباشد این خطا نمایش داده خواهد شد.

زمانی که گوگل برای وب‌سایتی فایل فهرست نقشه سایت را ببیند در همان شاخه به دنبال فایل‌های نقشه‌های سایت که در فایل فهرست لیست شده‌اند می‌گردد. به‌عنوان‌مثال اگر فایل فهرست نقشه سایت در آدرسی مانند http://www.example.com/folder1/sitemap_index.xml قرار داشته باشد و در این فایل فهرست یک فایل نقشه سایت به نام sitemap.xml وجود داشته باشد گوگل در آدرس http://www.example.com/folder1/sitemap.xml دنبال این نقشه سایت خواهد گشت و اگر آن را پیدا نکند، این خطا اعلام می‌شود.

برای رفع این خطا باید فایل فهرست بندی نقشه‌های سایت را مجدد بروز رسانی کنید به‌نحوی‌که آدرس هر نقشه سایت که در آن قرار دارد به‌صورت کامل و دقیق و در همان شاخه ذکرشده باشد. سپس مجدداً درخواست ثبت و معرفی آن را به گوگل بدهید.

  • Invalid XML: too many tags

چنانچه در نقشه سایت چندین برچسب تکراری استفاده شده باشد این پیغام خطا نمایش داده می‌شود. به‌عنوان‌مثال نمونه کد زیر را ملاحظه کنید، به خاطر اینکه برچسب <loc> دومرتبه تکرار شده است باعث بروز این خطا خواهد شد:

<url>

<loc>http://www.example.com/</loc>

<loc>http://www.example.com/page1.html</loc>

<lastmod>2005-01-01</lastmod>

<changefreq>monthly</changefreq>

<priority>0.8</priority>

</url>

این خطا برچسبی که باعث ایجاد مشکل شده است را به همراه شماره خط مربوطه در کد نقشه سایت نمایش می‌دهد، برای رفع این خطا برچسب تکراری را حذف کنید و مجدداً درخواست ثبت و معرفی نقشه سایت را به گوگل بدهید.

  • Missing XML attribute

این خطا زمانی نمایش داده می‌شود که در کدهای XML نقشه سایت، برای یکی از برچسب‌ها، صفت الزامی مربوط به آن ازقلم‌افتاده است. برای رفع این خطا باید نقشه سایت خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که صفات الزامی مربوط به برچسب‌ها به‌درستی ذکرشده‌اند.

  • Missing XML tag

در این خطا، برای یک یا چند تا از ورودی‌های نقشه سایت، برچسب‌های الزامی مربوطه ازقلم‌افتاده است. همراه با گزارش این خطا شماره خطی از کد نقشه سایت که باعث این خطا شده است نیز گزارش می‌شود. باید طبق اصول نقشه سایت بررسی کنید کدام برچسب‌ها ازقلم‌افتاده و آن‌ها را تکمیل کنید.

  • Missing thumbnail URL

چنانچه در فایل نقشه سایت لینک یک فایل ویدئوئی درج شده باشد اما هیچ لینکی برای عکس کوچک پیش‌نمایش آن ویدئو وجود نداشته باشد این پیغام خطا گزارش می‌شود. برای رفع این خطا مطمئن شوید که برای معرفی فایل‌های ویدئویی در نقشه سایت، برچسب <video:thumbnail_loc> به‌درستی و با لینک صحیح مقداردهی شده باشد.

  • Missing video title

چنانچه در فایل نقشه سایت فایل‌های ویدئوئی نیز معرفی شده باشند، اگر برای آن‌ها برچسب عنوان وجود نداشته باشد این پیغام خطا گزارش می‌شود. برای رفع این خطا مطمئن شوید که برای فایل‌های ویدئویی موجود در نقشه سایت برچسب <video:title> مقداردهی شده باشد.

  • incorrect sitemap index format: Nested sitemap indexes

اگر در فایل فهرست نقشه سایت لینک یک فایل فهرست دیگر نیز ذکرشده باشد و یا به‌اشتباه لینک خود همان فایل فهرست بندی مجدداً داخل خودش استفاده شده باشد این خطا گزارش می‌شود.

توجه داشته باشید که در فایل فهرست بندی نقشه سایت فقط فایل‌های نقشه سایت می‌تواند بیاید و اگر چندین فایل فهرست بندی برای نقشه‌های سایت خود داشته باشید نمی‌توان لینک آن‌ها در سایر فایل‌های فهرست بندی قرار داد. باید این نوع ورودی‌ها را از داخل فایل فهرست بندی خود پاک کنید و مجدداً درخواست ثبت و معرفی به گوگل دهید.

  • Parsing error

اگر گوگل نتواند فایل xml نقشه سایت را تجزیه‌وتحلیل کند این خطا نمایش داده می‌شود. معمولاً این خطا به خاطر استفاده از کاراکترهای غیراستاندارد در لینک نقشه سایت رخ می‌دهد. همان‌طور که در فایل‌های xml برای برخی کاراکترهای خاص مانند & ‘ ” < > باید از کاراکترهای گریز معادل آن‌ها استفاده کرد برای لینک‌ها نیز این مورد باید رعایت شود؛ بنابراین با مشاهده این خطا لینک‌های سایت را نیز بررسی کنید.

  • Temporary error

این خطا نشان می‌دهد گوگل با یک خطای موقتی مواجه شده که مانع از پردازش نقشه سایت شده است. در صورت مواجه با این خطا نیاز به انجام کار خاصی، حتی درخواست معرفی مجدد نقشه سایت نیست، گوگل مجدداً به بررسی نقشه سایت خواهد پرداخت. اگر این خطا بعد از چندین ساعت همچنان وجود داشت، مجدداً درخواست ثبت و معرفی نقشه سایت خود را بدهید.

  • Too many sitemaps in sitemap index file

اگر در فایل فهرست بندی نقشه‌های سایت بیش از ۵۰،۰۰۰ نقشه سایت معرفی‌شده باشد این خطا نمایش داده خواهد شد. در این حالت باید فایل فهرست بندی نقشه سایت را به چند فایل فهرست بندی مجزا تقسیم‌بندی کنید و البته هیچ‌کدام نباید بیش از ۵۰،۰۰۰ نقشه سایت را شامل شوند.

  • Too many URLs in sitemap

اگر خود فایل نقشه سایت بیش از ۵۰،۰۰۰ لینک را شامل شود این خطا گزارش می‌شود. در این حالت نیز باید فایل نقشه سایت را به چند فایل نقشه سایت مجزا تقسیم کرد به‌نحوی‌که در هر یک نیز بیش از ۵۰،۰۰۰ لینک از سایت وجود نداشته باشد و همه این نقشه سایت‌ها را در یک فایل فهرست بندی نقشه‌های سایت، آدرس‌دهی و مدیریت کرد.

  • Unsupported format

اگر نقشه سایت بر اساس فرمت استاندارد قابل پشتیبانی ایجاد نشده باشد این خطا گزارش می‌شود. نقشه سایت باید بر اساس فرمت  XML باشد.

خطاهای متداول در XML :

  1. در نقشه سایت باید از عناوین صحیحی استفاده شده باشد. به‌عنوان‌مثال اگر در نقشه سایت اطلاعاتی در خصوص فایل‌های ویدئویی استفاده شده در سایت وجود داشته باشد باید ابتدا پروتکل‌ها و عنوان نمونه زیر در نقشه سایت ذکرشده باشد:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>

<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″

xmlns:video=”http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.1″>

 

  1. فضای نام مورداستفاده در عنوان باید به‌صورت زیر باشد:

“http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9”

 

  1. تمامی صفت‌هایی که در فایل XML تعریف می‌شوند باید در بین یک نقل‌قول تکی (‘) یا نقل‌قول دوتایی (“) محصور شده باشند. این علامت‌های نقل‌قول باید به‌صورت ساده و استاندارد باشند، در برخی نرم‌افزارهای ویرایشگر متن مثل نرم‌افزار وورد ماکروسافت از نقل‌قول‌ها با اشکال مختلف استفاده می‌شود که این باعث خطا می‌شود.
  • Path mismatch: Missing www

این خطا زمانی رخ می‌دهد که آدرس مربوط به نقشه سایت بدونwww  اولیه باشد (برای مثال: http://example.com/sitemap.xml) اما لینک‌هایی موجود در داخل نقشه سایت با www هستند. (برای مثال: http://www.example.com/myfile.html)

درصورتی‌که می‌خواهید نقشه سایت را بدون www ذکر کنید اما لینک داخل آن را با www  بیاورید. باید آدرس سایت با www را به‌عنوان دامنه اصلی در بخش تنظیمات کنسول جستجو تعریف کنید. در غیر این صورت باید www را از اول کلیه لینک‌های داخل نقشه سایت حذف کنید تا همگی با آدرس خود نقشه سایت هماهنگ شوند.

  • Path mismatch: Includes www

این خطا تقریباً برعکس خطای قبلی است یعنی نقشه سایت شما با پیشوند www آمده است اما لینک‌های داخل نقشه سایت پیشوندwww  را ندارند

در این حالت نیز اگر می‌خواهید نقشه سایت را با پیشوند www ذکر کنید اما لینک‌های داخل آن بدون پیشوند www باشند، باید آدرس سایت بدون www را به‌عنوان دامنه اصلی تنظیم کنید. در غیر این صورت باید نقشه سایت را ویرایش کرده و پیشوند www را به اول کلیه لینک‌های داخل نقشه سایت اضافه کنید تا همگی با آدرس نقشه سایت یکسان شوند.

  • Incorrect namespace

گزارش این خطا نشان می‌دهد که در نقشه سایت فضای نام[۱] به‌درستی تعریف نشده است یا فضای نام ارائه‌شده اشتباه و نامعتبر است یا دارای لینک اشتباه و یا دارای یک غلط تایپی می‌باشد.

مطمئن شوید برای انواع فایل‌های مختلف از فضای نام صحیحی استفاده کرده‌اید.

به‌عنوان‌مثال فضای نام برای:

  1. یک فایل نقشه سایت:

xmlns=http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9

  1. یک ویدئو فایل نقشه سایت

xmlns:video=http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.1

  1. یک فایل فهرست نقشه سایت:

<sitemapindex xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>

  • HTTP error [specific code]

زمانی که گوگل جهت دانلود و بررسی فایل نقشه سایت تلاش می‌کند ممکن است با یکی از خطاهای HTTP مواجه شود که این خطا به همراه کد خطای مربوطه نمایش داده می‌شود (مثلاً خطای ۴۰۴)

جهت رفع این خطا مطمئن شوید که لینک نقشه سایت به‌درستی درج شده باشد و خود فایل نقشه سایت نیز در مسیر تعریف شده قرار داشته باشد، سپس مجدداً درخواست ثبت و معرفی نقشه سایت را بدهید.

  • Thumbnail too large

اگر در فایل نقشه سایت فایل ویدئوئی نیز معرفی شده باشد و عکس کوچک پیش‌نمایش آن ویدئو بیش از اندازه بزرگ باشد این پیغام خطا نمایش داده می‌شود.

باید عکس پیش‌نمایش ویدئو مربوطه را به سایز ۱۶۰x120px تغییر دهید.

  • Thumbnail too small

این خطا برخلاف خطای قبل نشان از کوچک بودن بیش از اندازه عکس پیش‌نمایش فایل ویدئویی است. برای رفع این خطا نیز عکس پیش‌نمایش فایل ویدئویی را در اندازه ۱۶۰x120px تنظیم کنید.

  • Video location and play page location are the same

در یک نقشه سایت ویدئویی، لینک خود فایل ویدئو و لینک برنامه پخش‌کننده نمی‌توانند یکسان باشند. درصورتی‌که هم  <video:player_loc> و هم <video:content_loc>را در نقشه سایت خود استفاده کرده‌اید لینک‌های هرکدام باید متفاوت از یکدیگر باشد، در غیر این صورت این پیام خطا نمایش داده می‌شود.

  • Video location URL appears to be a play page URL

در یک نقشه سایت ویدئویی لینک  <video:content_loc> به‌جای اینکه مسیر خود فایل ویدئویی را مشخص کند ظاهراً به صفحه‌ای که پخش‌کننده فایل ویدئویی در آن قرار دارد اشاره می‌کند و درنتیجه این پیغام خطا نمایش داده می‌شود.

  • Googlebot is blocked by robots.txt

این خطا زمانی رخ می‌دهد که گوگل به نقشه سایت یا به همه محتواهای موجود در نقشه سایت دسترسی نداشته باشد، چون دسترسی آن توسط فایل robots.txt بسته شده است.

توسط ابزار robots.txt tester دسترسی به نقشه سایت را بررسی کنید و ببینید توسط کدام بخش این دسترسی مسدود شده است سپس فایل robots.txt را ویرایش کرده و اجازه دسترسی لازم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.