Bounce Rate: نرخ پرش

Bounce Rate یا نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی است که به صفحه ای از سایت وارد می شوند، اما بدون هیج اقدامی آن صفحه را ترک می کنند. اطلاعات بیشتر در مورد Bounce Rate

Back Link: لینک های خارجی

لینک های خارجی که اصطلاحاً به آن ها Back Links نیز گفته می شود لینک هایی هستند که از سایر سایت ها به سایت شما اشاره می کنند.
لینک های خارجی  جزء یکی از فاکتورهای بسیار تأثیرگذار در رتبه‌بندی سایت‌ها می‌باشند. چراکه از دید گوگل لینک‌های خارجی نشان از محبوبیت یک سایت در نزد سایر سایت‌ها دارد و هرچه این محبوبیت بالاتر باشد تأثیر بیشتری در رتبه‌بندی سایت خواهد داشت. اطلاعات بیشتر ..

CBO: Crawl Budget Optimization

بودجه خزش (Crawl Budget) تعداد صفحاتی است که ربات گوگل (Googlebot) در یک بازه زمانی مشخص از یک سایت می خواند و فهرست می کند و CBO روند بهینه کردن سایت با توجه به محدودیت بودجه خزشی است که ربات گوگل برای بررسی صفحات هر سایتی دارد.
اگر این بهینه سازی انجام نشود و سایت شما تعداد صفحات بالایی داشته باشد (لینک ها بهینه نشده یا پارامترهایی که لینک های اضافی تولید می کنند و …) یا عمق صفحات بسیار زیاد باشد و… بودجه ای که گوگل برای خزش سایت شما درنظر گرفته است تمام می شود و صفحاتی باقی خواهند ماند که خوانده نخواهند شد و درنتیجه  شانس دیده شدن در نتایج را ندارند.

Commercial keywords: کلمات کلیدی (درخواست) تجاری

کاربران با توجه به جستجوهایی که انجام می دهند یک قصد و نیتی از جستجوی خود دارند. برخی از این جستجو ها اصطلاحا Commercial Queries نامیده می شوند و جستجوهایی هستند که کاربر در حال حاضر می خواهد اطلاعاتش در خصوص موضوع، محصول یا حتی خدماتی بیشتر شود یا می خواهد مقایسه ای بین محصولات انجام دهد و با اینکه در حال حاضر قصد خرید ندارد اما این جستجو ها نشانه ای از خرید کاربر در آینده دارند. مثلا : “بهترین متخصص ارتودنسی اصفهان”، “بهترین مارک تردمیل” و ….

Co-occurrence:  همزمانی و نزدیکی کلمات مشابه

وقتی در یک محتوا، یا یک عبارت، کلماتی کنار یکدیگر قرار می گیرند که یکسان نیستند اما به همدیگر مربوط می باشند؛ و یکی از این کلمات به سایتی لینک شده است مفهوم کو اِکورنس را پیش رو داریم که یک سیگنال برای گوگل برای ارتباط دهی و تشخیص سایر کلمات کلیدی است که در ان عبارت کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

مثلا در عبارت: “یکی از سایت های آموزشی سئو سایت سلام وبمستر می باشد” کلمات “سایت آموزشی سئو” در کنار برند “سلام وبمستر” قرار گرفته اند و کلمه سلام وبمستر هم به سایتی لینک شده است. از این نزدیکی و همجواری همزمان این کلمات که یکسان نیستند، گوگل این طور نتیجه گیری می کند که سایت سلام وبمستر به آموزش سئو مربوط است.

Co-citation: لینک دهی مشترک

citation در لغت به معنای استناد است و Co-citation به معنای ارتباط بین دو لینک در یک متن می باشد، دو لینکی که به صورت مستقیم هیچ ارتباط و لینکی دهی با یکدیگر ندارند اما در یک سایت سومی در کنار همدیگر قرار گرفته اند و لینک شده اند.

به عنوان مثال سایت A در یک مطلب همزمان هم به سایت B لینک داده و هم به سایت C و هیچ لینک دهی و ارتباطی بین B و C نیز وجود ندارد، در اینجا گوگل این سیگنال را دریافت می کند که دو سایت B و C می توانند به یکدیگر مربوط باشند. در این حالت بین سایت B , C اصطلاحا Co-citation اتفاق افتاده است.

co-citation: لینک دهی (ذکر و استناد) مشترک

وقتی در یک محتوا، دو سایت مختلف را در کنار هم می آوریم (لینک می دهیم یا صرفا می نویسیم) اصطلاحا co-citiation انجام شده و گوگل این نتیجه گیری را می کند که این دو سایت می توانند به همدیگر مرتبط باشند.

Internal Links: لینک های داخلی

لینک داخلی به لینکی گفته می شود که از یک صفحه سایت به صفحه دیگری در داخل همان سایت هدایت شود.
لینک های داخلی هم برای بازدید کنندگان سایت حائز اهمیت هستند و هم برای ربات های موتورهای جستجو. لینک های داخلی هم به کاربران و هم به ربات ها کمک می کنند تا بتوانند به صفحات مختلف سایت دسترسی داشته باشند و بین صفحات مختلف سایت حرکت کنند.

Informational keywords : کلمات کلیدی (درخواست) اطلاعاتی

کاربران با توجه به جستجوهایی که انجام می دهند یک قصد و نیتی از جستجوی خود دارند. برخی از این جستجو ها اصطلاحا Informational Queries نامیده می شوند و جستجوهایی از کاربران است که در آن هدف کاربر کسب اطلاعات و دانش در خصوص یک موضوع است و معمولا این جستجو ها به تراکنش های مالی و خرید ختم نمی شود. مثلا : “میزان کالری سیب”، “نحوه قلمه زدن شمعدانی” و …

Keyword Clustering: خوشه بندی کلمات کلیدی

در استراتژی کلمات کلیدی به دسته بندی کردن کلمات کلیدی، اصطلاحا کلاسترینگ گفته می شود. کلمات کلیدی مرتبط با یکدیگر گروه بندی می شوند تا هم درک بهتری از موضوع داشته باشیم و در روند سئو سایت بتواند موضوعات هم راستا و متمرکز در یک صفحه هدف را به خوبی پوشش دهید.

Manual Actions

در بخش Manual Actions از کنسول جستجو، گزارش و لیست کلیه مواردی که توسط گوگل و گروه مبارزه با اسپم آن شناسایی شده است به همراه اطلاعات و راهنمایی های لازم جهت رسیدگی و رفع مشکل و جریمه های اعمال شده ارائه می گردد. راهنمای بخش جریمه های گوگل و گزارشات Manual Action در گوگل وبمستر

Navigational keywords : کلمات کلیدی (درخواست) ناوبری

کاربران با توجه به جستجوهایی که انجام می دهند یک قصد و نیتی از جستجوی خود دارند. برخی از این جستجو ها اصطلاحا Navigational Queries نامیده می شوند و جستجوهایی هستند که کاربر می خواهد به یک سایت خاص برود اما آدرس دقیق آن را نمی داند. مثلا : “سلام وبمستر”، “فیسبوک”، “دیجی کالا” و …

Out Bound Links (OBL): لینک های خروجی

لینک های خروجی به لینک هایی گفته می شود که از سایت شما به سایر سایت ها هدایت می شوند.
لینک‌های خروجی می‌توانند هم تأثیر مثبت و هم تأثیر منفی در رتبه‌بندی سایت‌ها بگذارند و حتی باعث جریمه شدن سایت نیز شوند؛ بنابراین در لینک دهی به سایر سایت‌ها باید به‌دقت عمل کنید و نکات مربوطه را رعایت کنید.

Property

کنسول جستجوی گوگل صرفاً برای تحلیل و ارائه گزارش وب‌سایت‌ها نیست و برای اپلیکیشن های موبایلی نیز قابل‌استفاده است، بنابراین در این ابزار از اصطلاح عمومی “Property” استفاده شده است که منظور هم وب‌سایت است و هم اپلیکشن موبایل.

Resource

معمولاً هر صفحه‌ای از سایت به‌غیراز مطالب موجود، شامل منابع مختلفی نیز هستند، منابعی که در نحوه نمایش اطلاعات در سایت بسیار تأثیرگذار هستند مانند فایل‌های CSS، JavaScript و یا تصاویر موجود در صفحات. این منابع را Resource می‌نامیم.

نکته‌ای که در خصوص منابع موجود در سایت باید اشاره کنیم این است که ربات‌های گوگل برای تجزیه‌وتحلیل صفحات وب‌سایت و برای اینکه درک درستی از صفحات سایت داشته باشند نیاز دارند که به کلیه این منابع دسترسی داشته باشند و باید مطمئن باشید که دسترسی به این منابع برای ربات‌های گوگل مسدود نشده باشد.

Rich Snippet

ریچ اسنیپت های برای توصیف اطلاعات و داده های نشانه‌گذاری شده وب سایت ها  مورد استفاده قرار می گیرند. ریچ اسنیپت ها در قدم اول به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا موضوع و محتوای یک وب سایت را بهتر درک کند و موتورهای جستجو در قدم دوم این اطلاعات نشانه گذاری شده را برای نمایش بهتر نتایج جستجو استفاده می‌کنند تا کاربران بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را راحت‌تر از موتورهای جستجو دریافت کنند. Rich Snippets ها داده هایی فراتر و غنی تر از snippets هستند که توسط همان داده های ساختار یافته (Structured data) ایجاد می‌شود. اطلاعات بیشتر در مورد ریچ اسنیپت ها

Rich Cards
Redirect 301

Robots.txt

توسط فایلی به نام robots.txt که در شاخه اصلی سایت قرار می گیرد، می توان دستورالعمل هایی را برای دسترسی ربات‌های موتورهای جستجو به بخش‌های مختلف سایت تنظیم کرد.
ربات‌های موتورهای جستجو قبل از بررسی سایت، ابتدا بررسی می‌کنند که فایل robots.txt در شاخه اصلی سایت موردنظر وجود دارد یا خیر، درصورتی‌که چنین فایلی وجود داشته باشد ابتدا دستورات آن را چک می‌کنند و اگر دستورات موجود در این فایل شامل محدودیت‌های برای دسترسی ربات‌ها برای مطالب، پوشه‌ها و یا هر قسمتی از سایت باشد به آن احترام گذشته و آن‌ها را بررسی نمی‌کنند. راهنمای کامل robots.txt

Render

گوگل سعی می‌کند صفحات وب را پردازش کند به نحوی که بتواند صفحات را همان‌طور که یک کاربر عادی می‌بیند، ببیند.
Rendering در حقیقت پردازش نحوه نمایش یک صفحه همراه با تصاویر و کلیه منابع موجود در آن است تا بتواند به گوگل کمک کند معنا و مفهوم یک صفحه را دقیق‌تر و بهتر درک کند.

Snippets

توضیحات کوچک و مختصری که در زیر نتایج جستجو نمایش داده می‌شود را snippets یا “قطعات توصیفی کوچک در نتایج جستجو” می گویند. سه داده متداولی که به عنوان اسنیپت توسط اکثر قریب به اتفاق موتورهای جستجو در صفحات نتایج نمایش داده می شود، عنوان، لینک و توضیحات صفحه می باشند. اطلاعات کامل تر در خصوص اسنیپت ها

Sitelinks

Google Sitelinks  که به اختصار به آن ها sitelinks گفته می شود، زیرلینک ها یا زیر لیست هایی هستند که معمولا در نتیجه اول جستجو های گوگل زیر لینک اول نتایج جستجو ظاهر می شوند و معمولا هم زمانی که شما در جستجو یک برند هستید این لینک ها در زیر لینک اصلی آن برند نمایش داده می شوند. اطلاعات بیشتر در مورد سایت لینک ها

Structured Data

Structured Data یا اصطلاحاً “داده‌های ساختاریافته“ یک روش استاندارد و عمومی به زبان XML است که برای توصیف و نشانه‌گذاری اطلاعات موجود در سایت به کار می‌رود، این نشانه‌گذاری فقط برای ربات‌های موتورهای جستجو کاربرد دارد به نحوی که ربات‌ها بتوانند معنا و مفهوم برخی از اطلاعات موجود در سایت را درک کنند. اطلاعات بیشتر در مورد استراکچر دیتاها

Transactional keywords(queries): کلمات کلیدی (درخواست) معاملاتی

کاربران با توجه به جستجوهایی که انجام می دهند یک قصد و نیتی از جستجوی خود دارند. برخی از این جستجو ها اصطلاحا کوئری های ترنزکشنال نامیده می شوند و جستجوهایی از کاربران است که در آن کاربر قصد انجام کاری از جمله خرید محصول (آنلاین، فیزیکی، دانلودی و …) یا حتی دانلود فایلی را دارد. مثلا جستجوی  این عبارت ها: “خرید تردمیل”، “بلیط اصفهان کیش”، “درایور پرینتر hp p1005” و …